Archief groepen

Op deze pagina kun je alle berichten (en foto's) van de groepen terugkijken. Dus kun je toch nog even kijken naar die leuke foto's van het schoolreisje van vorig jaar.


  • Kies eerst het betreffende schooljaar
  • Kies daarna de juiste groep
  • Of kies voor alle groepen. Je ziet dan alle blogs van alle groepen in dat schooljaar.

Nieuws uit groep

Opening IPC: `We zijn wat we eten.`
20 oktober 2020 door Margret en Elly

Vandaag hebben twee malle koks het project geopend.

Boekenmarkt en...
10 oktober 2020 door Juf Diane

Vrijdag 9 oktober hebben we een boekenmarkt gehouden op school. Wij mochten eerst boeken verkopen, daarna gingen we zelf kopen. Helaas moesten we tijdens de tweede ronde naar binnen verhuizen door een flinke regenbui. Maar wat was het weer geslaagd! Er is veel verkocht, gekocht en gehandeld. Erg leuk om te zien!


Daar na hebben we de schoenendozen van de schoenendoosactie naar de kerk gebracht. Pastor Olling was er erg blij mee.

Na het opnemen van presentatiefilmpjes voor de afsluiting van ons IPC project zijn we spookhuizen gaan maken van schoenendozen. Vol enthousiasme is er hard gewerkt en zijn we al best goed opgeschoten.

Het was een volle rare dag, maar wat deze ook geslaagd!

Een hele fijne herfstvakantie allemaal!


Groep 3B: Boekenmarkt
9 oktober 2020 door Juf Nicole

Vandaag hebben we onze boeken verkocht en nieuwe boekjes gekocht. De boekenmarkt kon lekker buiten beginnen. Helaas kregen we halverwege een flinke bui. Snel hebben wij alle boekjes weer ingepakt en zijn we binnen verder gegaan met verkopen. We weten al best wel goed hoeveel €0,10, €0,20 en €1 is. "Dat is het muntje met de 10 erop." zei iemand.

's Middags hebben we geoefend met plaatjes met de b en d. De kaartjes moesten we in het juiste bakje leggen. Buik hoort bij de b en dak hoort bij de d. Daarna gingen we alvast op onze nieuwe plekjes voor na de vakantie zitten.


Boekenmarkt
9 oktober 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij de boekenmarkt. Er zijn weer veel boekjes gekocht en verkocht!

Fijne herfstvakantie allemaal!

Boekenmarkt
9 oktober 2020 door Laurien en Marijke

Vandaag was de traditionele boekenmarkt. Er werd flink handel gedreven, kinderen van groep 7 hielpen de kinderen van groep 1-2a. Geweldig!

We werden overvallen door een fikse regenbui, maar gingen snel binnen verder.

Boekenmarkt
9 oktober 2020 door juf Leonoor

Wat hebben we genoten van de boekenmarkt! De kinderen kwamen blij terug in de klas met alle boeken die ze gekocht hadden. We begonnen de boekenmarkt met boekjes verkopen. Op het onderbouwplein mochten de kinderen hun kleedje neerleggen en daarop hun boekjes. Er kwamen kinderen uit de bovenbouw om ons te helpen met het betalen van de boekjes. Na een half uur mochten wij boekjes kopen. Helaas kwam er een grote regenbui en moesten we naar binnen toe. Binnen ging de markt gewoon verder en konden we allemaal mooie boekjes kopen. Na de boekenmarkt hebben we in de klas even lekker onze boekjes bekeken. Veel leesplezier thuis met alle boekjes!

Afsluiting IPC Wie ben ik?
9 oktober 2020 door Elly en Margret

We gingen vanmiddag, 9 oktober, als afsluiting van IPC een speurtocht doen in de wijk rond de school. We moesten veel letters zoeken en daar kwam een zinnetje uit. Goed gedaan!!

Het was een gezellige afsluiting, nu hebben we lekker herfstvakantie!

Boekenmarkt
9 oktober 2020 door Juf Sannie en juf Astrid

Gisteren sloten we het thema kunst af met een kunstroute. Vanmorgen sloten we de Kinderboekenweek af met onze jaarlijkse boekenmarkt. En wat was het weer leuk! Het eerste half uur mochten wij op pad met onze portemonneetjes om zelf boekjes te kopen. Het tweede half uur waren wij aan de beurt om te verkopen op ons kleedje. De regen maakte er een abrupt einde aan, maar dat heeft de pret niet gedrukt. De kinderen hebben genoten en zijn blij met hun ‘nieuwe’ aankopen.

Genoeg te lezen in de herfstvakantie!

In het album kunt u wat foto’s zien van vanmorgen.

Wij wensen jullie allen een gezellige herfstvakantie!


Goede zaken gedaan op de kinderboekenmarkt!
9 oktober 2020 door Elly en Margret

Vanmorgen 9 oktober hadden we kinderboekenmarkt. Het grootste deel is buiten geweest en een klein deel vanwege de regen binnen. Maar leuk was het wel. We hebben goed verkocht en ook hebben alle kinderen (en juf) nog hele leuke boeken gekocht die we nu in de herfstvakantie lekker kunnen lezen.

Kijk maar op de foto's hoe gezellig het was!

Boekenmarkt groep 4b
9 oktober 2020 door marieke

Vandaag was de afsluiting van de Kinderboekenweek met een boekenmarkt. De eerste helft mochten wij boeken kopen en de tweede helft onze eigen boeken verkopen. We begonnen met mooi en droog weer, maar halverwege kregen we toch een bui op ons hoofd en hebben we ons snel naar binnen verplaatst om daar verder te gaan.

Het was een leuke ochtend en we hebben mooie boeken gekocht en verkocht.

Kunstroute
8 oktober 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben we ter afsluiting van ons thema ‘Kunst’ de kunstroute gelopen. De route begon bij de hoofdingang, waar we met juf Mascha het museum hebben geopend. Vervolgens hebben we allemaal met een muntje een entreekaartje gekocht.
Daarna zijn we gestart bij het huis van Jordy, waar we het over zwart/wit hebben gehad. Vervolgens liepen we naar het huis van Jens, waar we het liedje ‘Rare vlekken’ hebben gezongen. Daarna liepen we langs bij Xev, waar we het werk van Keith Haring hebben besproken en eindigden we bij het huis van Elia waar we het ‘Hocus pocus versje’ over mengen hebben opgezegd.

Er was ook veel kunst van de andere kleutergroepen te zien.
Ondanks het wat mindere weer was het erg leuk om elkaars werk te bekijken.

Alle ouders die hebben geholpen; bedankt!

Kunstroute 1-2a
8 oktober 2020 door Laurien en Marijke

We hebben vanmorgen de kunstroute gewandeld. Een aantal eigen kunstwerken konden we bewonderen in de ramen van sommige leerlingen. De ouders hadden de vlag uithangen en alle kunst prachtig tentoongesteld.

Een geslaagde afsluiting van ons kunstproject.


Afsluiting thema kunst met een kunstroute
8 oktober 2020 door juf Demi

Vandaag hebben wij alweer de afsluiting van ons thema kunst. Dit hebben wij gedaan door middel van een kunstroute. De kinderen hebben allemaal een entreeticket gekocht bij juf Mascha. Zij kregen een sleutelhanger van een museum, dit was hun entree. Hierna gingen wij door naar ons eerste huis. Het huis van Fynn was mooi versierd met de knutselwerkjes die de kinderen zelf hadden gemaakt. Na het huis van Fynn kwam het huis van Charlie, James en Saar. Ook zij hadden er een feestelijke tentoonstelling van gemaakt. Helaas hebben wij veel regen gehad, dus niet veel foto's kunnen maken, maar toch hebben wij een leuke tocht gehad door ons kunstmuseum.

Allemaal in het zonnetje!
8 oktober 2020 door Elly en Margret

We hebben tijdens ons IPC project allemaal een keer in het zonnetje gestaan!

Met onze eigen favoriete spullen en leuke foto's! Iedereen heeft ons toen ook in het zonnetje gezet met lieve complimenten! Leuk hoor!

Hier zie je ons allemaal een keer in het zonnetje...en ook nog een keer met alle spullen en werkbladen die we gemaakt hebben tijdens dit project.

We hebben er veel van geleerd!

gymles groep 4b
8 oktober 2020 door marieke

De laatste gymles voor de herfstvakantie; verstoppertje in het donker!

Wat was dat leuk.

Kinderboekenweek ‘En toen’
6 oktober 2020 door Juf Odette

Afgelopen vrijdag hebben we een Powerpoint bekeken over ‘verhalen door de eeuwen heen’. Deze ging over rotstekeningen, kleitabletten, hiërogliefen en monnikenwerk. Onze groep heeft daarna zijn/haar eigen kleitablet ontworpen. Eerst een ontwerp op papier en vandaag hebben we met klei gewerkt. Wat hebben de kinderen hun best gedaan en de resultaten zijn super! Na afloop werd er goed samengewerkt om alles weer op te ruimen en schoon te maken. Wat een kanjers! Bent u al nieuwsgierig? Kom dan naar de bibliotheek in de vakantie om de kleitabletten te bewonderen. Ook heb ik foto’s gemaakt van het proces

En toen?
6 oktober 2020 door juf Simone

De afgelopen 2 dagen zijn we 's middags bezig geweest met het thema 'En toen?' van de Kinderboekenweek. De steen en de tijd is de titel van het boek dat wij hebben gelezen over vroeger en nu. De steen begon met schuiven in de Ijstijd ongeveer 150.000 jaar geleden en maakte alle veranderingen om hem heen mee tot nu, de moderne tijd. Zo zijn we al lezend langs verschillende tijdvakken gekomen.

Wij gebruiken nu pen en papier om verhalen te schrijven en tekeningen te maken. Ook digitaal kunnen we tegenwoordig heel veel. Hoe deden ze dat vroeger toen dat nog niet was uitgevonden? Wij probeerden het vandaag uit met het natte zand uit de zandbak en stokje. Dat was nog best even onderzoeken en uitproberen.

We zijn er in ieder geval achter gekomen dat het toch best heel handig is dat er pen, papier en I-pads zijn uitgevonden!


Laatste gymles voor de vakantie van meester Ferry
5 oktober 2020 door Juf Odette

Vandaag een speciale gymles: verstoppertje in het donker

Kerkbezoek 29 september
5 oktober 2020 door Juf Odette

Dinsdag 29 september hebben wij een rondleiding gehad van pastor Olling. Via de pastorie en de pastoorsgang gingen we de kerk binnen. we kregen uitleg over de wederopbouw van de kerk en waarom dit mogelijk was. Uw kind kan u dat vast vertellen.

Vliegtuigjes ontwerpen
4 oktober 2020 door Juf Diane

Na het zien van wat foto- en filmmateriaal hebben de kinderen van groep 5a in groepjes overlegd met elkaar. Na het zien van vliegende dieren was de vraag: wat valt je op aan deze dieren? Welke eigenschappen zorgen ervoor dat zij kunnen vliegen?
Daarna hebben de kinderen een ontwerp gemaakt voor een zweefvliegtuig, met die kenmerken in het achterhoofd.
Afgelopen donderdag zijn de vliegtuigjes daadwerkelijk gemaakt en vrijdag hebben we een vliegwedstrijd gehouden. Het vliegtuig van Noah kwam het verst!