Archief groepen

Op deze pagina kun je alle berichten (en foto's) van de groepen terugkijken. Dus kun je toch nog even kijken naar die leuke foto's van het schoolreisje van vorig jaar.


  • Kies eerst het betreffende schooljaar
  • Kies daarna de juiste groep
  • Of kies voor alle groepen. Je ziet dan alle blogs van alle groepen in dat schooljaar.

Nieuws uit groep

Vos schept op
21 januari 2020 door juf Simone

Vandaag zijn we met de klas naar de voorstelling Vos schept op geweest. Het was een hele leuke voorstelling met mooie poppen en muziek. De kinderen hebben genoten.

Hieronder leest u een stukje waar de voorstelling over ging;

Vos en Haas hebben geen eten meer. Verder dan een enkel worteltje strekt hun voorraad niet. Daarom gaan ze bij Uil op bezoek, die moet maar eten maken. Uil zet voor ieder een kommetje neer. Tot grote verbazing van Vos en Haas bestaat het eten van Uil echter uit poeder in pakjes dat hij mengt met water: zijn instant-soep en -aardappelpuree zijn in een mum van tijd klaar. Maar is dat eten ook lekker? En gezond? Vos vindt van niet: ‘Ík kook altijd vers!’, is zijn credo. Blikken en pakjes komen er bij hem niet in.
In een enorme pan maakt Vos soep. Alle (namaak-)groenten die hij kan vinden gaan erin. De boodschap aan de kinderen in de zaal is helder: je moet verse groenten eten.

Het stuk wordt gespeeld door theatergroep Houtje Touwtje en is gebaseerd op de verhalen van Vos en Haas

ipc mythen en legenden groep 7
21 januari 2020 door Mariëlle Reverda

Wat een bedrijvigheid in groep 7. Allerlei mythologische wezens komen op verschillende manieren tot leven: in postervorm, presentaties, kahoot, houtskool, verhalen.

De derde week van het nieuwe jaar.
19 januari 2020 door juf Annemarie en juf Githa

We zijn al weer twee weken naar school en we zijn volop bezig met o.a. het nieuwe IPC-thema ‘Mythen en legenden’. De opening hiervan hebben we met de hele bovenbouw gedaan. De kinderen volgden steeds een korte les bij iedere juf/meester van de bovenbouw. Elke les ging over een ander (bekend) figuur uit een mythe of legende. Steeds deden ze wat anders en na elke 30 minuten liepen ze naar het volgende lokaal. Ze leerden o.a. iets over Neptunus, over Het Paard van Troje, Robin Hood en vampiers.

Het Atelier, dat elke vrijdag in de bovenbouw op het rooster staat, staat ook weer in het teken van het nieuwe IPC-thema. Tijdens deze lessen leren de kinderen o.a. iets over de Egyptische kunst, muziek die bij mythen en legendes hoort en draken. Zo kunt u op de foto’s zien dat ze tijdens deze lessen o.a. hele mooie draken van schuim en prachtige Sfinxen van klei hebben gemaakt.

Op de andere foto’s ziet u een gymles van juf Ellen en een les met de BoomWhackers van meester Herman. Ook zijn er foto’s van de periode vlak voor kerst te zien, want die hebben we in die drukke periode nog niet op de site kunnen zetten. Dus nog even een terugblik op een stukje van het oude jaar :-)

Ddddino dddrumles
17 januari 2020 door juf Sannie en juf Astrid

Muziek met meester Herman is altijd feest. Vandaag mochten wij hem weer bezoeken en had hij zijn les aangepast op ons thema: een dddino dddrumles! Meester Herman achter de drums en wij stampen, sluipen, wandelen en rennen als een dinosaurus. Daarvoor moesten we wel goed luisteren naar het ritme en het volume. We hebben het verschil geleerd tussen een akoestisch drumstel en een elektrisch drumstel. We hebben ook nog wat dinosaurusliedjes gezongen. 'Ik werd vanmorgen wakker als een dino' (te vinden via YouTube) is toch wel onze favoriet.
Tot slot mochten wij allemaal nog even achter het drumstel kruipen. En dat was gaaf zeg!

Afsluiting IPC thema Ontdekkingsreizigers en avonturiers
17 januari 2020 door Juf Odette

voor de kerstvakantie hebben we ons IPC thema ‘Ontdekkingsreizigers en avonturiers’ afgesloten. Wat was er een grote opkomst! Complimenten aan de kinderen, jullie hebben veel gekeerd en verteld. Knap hoor

Muziekles van meester Herman
17 januari 2020 door Juf Odette

Het is alweer even geleden, maar we hebben een leuke muziekles van meester Herman gehad zo net voor de kerstvakantie. We mochten allemaal zelf het ‘instrument’ bespelen. Ra, ra , ra wat voor instrument is dat nu toch? Weet u het al? Wij kenden het allemaal niet. Het is een theremin, uitgevonden in 1928 door Léon Theremin. Heel leuk om zelf te doen zoals u op de foto’s ziet

Drummen met meester Herman
17 januari 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden we weer een muziekles van meester Herman. Veel kinderen wilden wel even een stukje laten horen op het drumstel! Het was erg leuk om zo hard op een drumstel te mogen slaan. Er werd ook gezellig gedanst. Kijk maar naar de foto’s!

Eerste judoles
17 januari 2020 door Juf Odette

Vandaag, vrijdag 17 januari, hebben we onze eerste judoles gehad. Het was een leuke les

Kerstdiner
17 januari 2020 door Juf Odette

Donderdag 19 december hebben we genoten van een heerlijk kerstdiner. We zagen er allemaal feestelijk uit en iedereen had iets lekkers gemaakt. Wat was het gezellig

Kerststukjes maken
17 januari 2020 door Juf Odette

in de week voor de kerstvakantie hebben we mooie kerststukjes gemaakt. Wat kan onze klas dat goed en ze helpen zo goed. Super gedaan

De Diplodocus
16 januari 2020 door juf Karen en juf Sannie

Vanmorgen hebben we meteen even gekeken in het bijlokaal om te checken hoe het met het ei gaat. Er was helaas nog niets uitgekomen... spannend hoor! Morgenochtend dan maar weer een kijkje nemen.

De komende weken werken wij rondom het thema 'Dinosaurussen' en zullen wij steeds meer dino's leren kennen. Vandaag hebben we kennis gemaakt met de Diplodocus. Wij weten nu:
* dat hij een lange nek heeft
* en ook een lange staart.
* Diplodocus betekent 'dubbele balk (nek en staart).
* Hij is een planteneter en eet het liefst dennennaalden.
* Hij verdedigt zichzelf met zijn zwiepstaart.
* Hij behoort tot de langnekdino's.

Een groepje oudste kleuters heeft vandaag zelf een Diplodocus getekend, uitgeknipt en op een, met ecoline beschilderde, achtergrond geplakt. Een andere groep heeft vandaag dinosaurussen gekleid en weer anderen hebben dinosaurussen gemaakt van lego en van de grote blokken.

Omdat de Diplodocus zo dol is op dennennaalden, hebben wij een rekenspelletje met een dennentak gedaan. Er zaten twaalf dennennaalden aan de tak, maar de Diplodocus had trek en at er steeds een aantal weg. Hoeveel zijn er weg? Hoeveel blijven erover? Hoe ziet dat aantal eruit als getal?

In het album staan weer wat foto's. Veel kijkplezier!

Opening thema: 'Dinosaurussen'
16 januari 2020 door juf Karen en juf Sannie

Gisteren hingen er opeens allemaal sporen door de school: pootafdrukken. Samen hebben we deze sporen gevolgd en kwamen we buiten uit bij een nest met eieren. Op de sporen stonden letters, na samen puzzelen konden wij het woord 'dinosaurus' maken en werd al snel duidelijk dat het nieuwe thema dus over dinosaurussen gaat. Ties weet al veel namen en Milan wist uit ervaring dat het ei in een bakje met water moet liggen. Dat je dan een dag of twee moet wachten en dat er dan een kleine dinosaurus uitkomt. Mac en Ryan bouwden een nest van kleine blokjes en Ryan kwam op het idee om het bakje met het ei daarin te leggen. Elke ochtend kijken we samen hoe het met het ei gaat.
De kinderen hebben op een werkblad een baby-dino in een ei getekend.

We zijn enthousiast gestart en zullen jullie op de hoogte houden van wat wij leren.

Gerelateerde afbeelding

Opening Thema Dinosaurussen
15 januari 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hingen er opeens allemaal sporen van dinopoten door de school. Samen hebben we deze sporen gevolgd en kwamen we buiten uit, bij een nest met dino-eieren!

We hebben het al kort over dinosaurussen gehad.
Wat weten we al:
-Rein; een T-rex was wel 6 meter lang, woog 8000 kilo en kan wel 200kg opeten.

-Nick; sommige dino’s konden vuurspuwen.

-Jionni; er waren ook vliegende dino’s en onderwater dino’s.

- Isa; sommige dino’s aten blaadjes, anderen aten vlees.

-Xev; de dino’s hadden scherpe nagels.

De kinderen zijn nu al erg enthousiast over dit thema. Zo vonden Puck en Mané tijdens het buitenspelen al overblijfselen van dino’s! En hebben we in de speelzaal dino- staarttikkertje gedaan.

De komende weken werken wij rondom het thema Dinosaurussen. We zullen hier liedjes over leren, taal- en rekenactiviteiten over doen, knutselen enz.


8a
14 januari 2020 door Rinske

Terwijl de kinderen hard aan het werk zijn (ze maken Cito begrijpend lezen), zijn ze op de middelbare scholen bezig met het voorbereiden van open dagen, avonden en bezoeken van scholen.

Tijd om hun sites in de gaten te houden dus!

Wij gaan op 21 januari naar het Jac P en op 23 januari naar het Bonhoeffer.

Acrobatiek
13 januari 2020 door Juf Simone

Vandaag hebben de kinderen verschillende acrobatische oefeningen gedaan tijdens de gymles. Samen een houding uitkiezen en vervolgens proberen om het zo goed mogelijk te doen. Ze hadden veel plezier met elkaar

Gelukkig nieuwjaar!
7 januari 2020 door Marijke en Laurien

Via deze weg willen wij iedereen een heel gelukkig en gezond 2020 toewensen! De afgelopen twee dagen zijn wij alweer goed gestart met veel uitgeruste kinderen. Er is alweer groots gebouwd, lief gespeeld en goed geoefend met reken- en taalspelletjes. Daarnaast hebben we het liedje van de maanden van het jaar herhaald en een verjaardagsliedje in het Engels geoefend. In de foto's bij dit blog vind u ook de foto's van het kerstdiner.

IPC project Feest
7 januari 2020 door Juf Loes

Vandaag zijn we begonnen met het IPC project "Feest". Met een glas "champagne" hebben we elkaar gelukkig nieuwjaar gewenst. We hopen dat het een fantastisch en gezellig jaar gaat worden!

Proost!

Opening IPC thema "Feest"
6 januari 2020 door Margret en Elly

Vandaag hebben we het nieuwe project Feest geopend.

Met een glas "champagne"en iets lekkers hebben we elkaar een heel mooi en vooral gezellig Nieuwjaar gewenst. Dat het voor iedereen maar een goed jaar mag worden.

Proost!

Kerstdiner groep 4a
25 december 2019 door Marieke en Loes

Wat was het gezellig en wat hebben we lekker gegeten!

Iedereen bedankt voor het maken en meenemen van de heerlijke hapjes en drankjes.

Fijne feestdagen en tot in 2020!

Fijne feestdagen
21 december 2019 door juf Sannie en juf Astrid

Wij wensen jullie gezellige feestdagen en een gezond en spetterend 2020!

In het fotoalbum nog wat foto's van de viering gisteren.

Wij zien jullie weer in het nieuwe jaar.

Warme groeten,

Astrid, Sannie en Joppe

Afbeeldingsresultaat voor fijne feestdagen en een blond