Archief groepen

Op deze pagina kun je alle berichten (en foto's) van de groepen terugkijken. Dus kun je toch nog even kijken naar die leuke foto's van het schoolreisje van vorig jaar.


  • Kies eerst het betreffende schooljaar
  • Kies daarna de juiste groep
  • Of kies voor alle groepen. Je ziet dan alle blogs van alle groepen in dat schooljaar.

Nieuws uit groep

Ozobots
15 november 2019 door Juf Petra

We hebben met de ozobots gewerkt. Dit paste perfect binnen ons huidige IPC thema "Het beweegt".


Dat zo'n klein robotje precies doet wat je hebt geprogrammeerd blijft wonderlijk om te zien. 100% betrokkenheid bij de kinderen.

IPC waar komt ons fruit en onze groente vandaan?
14 november 2019 door Elly en Margret

Vandaag hebben we een leuke IPC les gehad! We hebben uitgezocht waar ons fruit en onze groente vandaan komt en hoe het groeit.

Met tweetallen hebben we met een laptop gezocht naar een soort groente of fruit. Dat was helemaal niet zo makkelijk. Typen op een laptop en lezen van een site is best lastig als je nog in groep 4 zit.

Maar we hebben er wel veel van geleerd! Op een mooi werkblad hebben we ingevuld waar ons product vandaan komt en hoe het groeit. Daarna hebben we er een mooie tekening bijgemaakt.

Gelukkig waren juf Demi en juf Margret samen in de klas om ons te helpen!

Poetsles
13 november 2019 door Juf Loes

Vandaag was Marjolein Bloedjes bij ons in de klas. Zij is mondhygiëniste en gaf ons allemaal poetsles. We kregen allemaal een tandenborstel en tandpasta om in het echt te poetsen. Je moet best zorgvuldig al je tanden poetsen. Ze vertelde veel over hoe je je gebit gezond kan houden. Ook Frits de poetsvis was van de partij. De tandenborstel, tandpasta en de folder mochten mee naar huis. Dan kunnen we thuis lekker verder poetsen.....

Poetsles!
13 november 2019 door Elly en Margret

Vandaag was Marjolijn bij ons op school. Ze gaf ons allemaal poetsles. Je moet best lang poetsen en op een goede manier om je mond schoon te houden.

We kregen allemaal een mooie tandenborstel en een tubetje tandpasta. Dan kunnen we thuis ook verder poetsen....

Ze vertelde veel over hoe je je tanden gezond kan houden. Dat kan door goed poetsen, maar ook door slim te eten. Niet de hele dag door, maar een paar keer per dag.

Dus alles wat we met Sint Maarten hebben opgehaald, mogen we van haar echt wel opeten, maar dan wel op een slimme manier!

De boswandeling van groep 3b
13 november 2019 door Juf Fleur

Op 1 november zijn wij naar het bos gegaan. Daar zijn we op zoek gegaan naar paddenstoelen, weten we welke bladeren er bij welke bomen horen en weten we nu dat er ook speciale paden voor paarden in het bos zijn. Wij willen alle ouders die mee waren bedanken voor hun hulp. Het was een geweldige ervaring

Egels van eierkoek
12 november 2019 door juf Simone

Vanmiddag hebben wij ons thema afgesloten met het maken van 'heerlijke' egels!

Met eierkoeken, slagroom, hagelslag en rozijnen hebben de kinderen de mooiste egels gemaakt.

Sint Maarten bij juf Helga
12 november 2019 door Juf Fleur

Afgelopen vrijdag hebben wij Sint Maarten gezongen bij juf Helga. Ze vond onze liedjes heel mooi en onze lampionnen prachtig.

Sint Maarten
11 november 2019 door Margret en Elly

Vanmorgen hebben we onze mooie lampionnen laten zien aan juf Helga. We zongen gezellige liedjes en kregen een heerlijk doosje rozijntjes.

Konden we vandaag al het lekkers maar droog ophalen..........

Ondanks de regen hopen we op een gezellige avond voor jullie allemaal.

Sint Maarten
11 november 2019 door Juf Astrid en juf Sannie

Wij zijn vandaag, 11 november, eerst langs juf Helga gegaan en hebben daar een paar Sint Maartenliedjes gezongen. Daarna gingen we door naar de Cameren. De bewoners zaten lekker aan de koffie en wij zongen een aantal leuke liedjes. Ons favoriete lied was: " Er hangt een vleermuis op z'n kop" . Deze past goed bij onze zelfgemaakte lampions. Natuurlijk werden de kinderen beloond met een lekker snoepje.

Sint Maarten 1/2a
11 november 2019 door Marijke en Laurien

Vanochtend hebben wij de peuters ontvangen. Het was leuk om te zien hoe goed zij al konden zingen. Alle peuters hebben daarna wat lekkers van ons gekregen. De kinderen van onze groep hebben hard gewerkt aan hun lampion. Bij juf Helga hebben ze vanochtend al de mooiste liedjes laten horen. De kinderen zijn dus helemaal klaar voor het Sint Maarten lopen van vanavond. Hopelijk werkt het weer ook een beetje mee. Morgenochtend mogen de kinderen bij hun 10-uurtje één snoepje meenemen. Veel plezier allemaal!

Muziekles
8 november 2019 door Juf Priscilla

Vandaag kregen we weer een muziekles van meester Herman.

Lampionnen
7 november 2019 door Marieke Glandorf

Wat hebben ze hard gewerkt en wat zijn ze mooi geworden. Heel veel plezier allemaal maandag 11 november!

Herfstvoorstelling groep 3a
6 november 2019 door Mascha vader

Wat was het leuk! En wat super dat jullie allemaal kwamen kijken. Groep 3a we zijn trots op jullie!

IPC opening: Escape spel
5 november 2019 door Juf Diane

Ons nieuwe thema: 'Ontdekkingsreizigers en avonturiers' is geopend met een groot spel. Via allerlei opdrachten moesten de kinderen uiteindelijk een kluis zien te kraken. Zo moesten er kompassen worden gebruikt, enveloppen gezocht, puzzels opgelost, geheimschriften ontcijferd, plattegronden gelezen, enzovoort, enzovoort. Het duurde bijna de hele dag, maar het is elk groepje gelukt!
Super!

Bezoek Huisvuilcentrale
5 november 2019 door Juf Petra

We zijn op bezoek geweest bij de huisvuilcentrale in Alkmaar. Het was een enorm interessante en leerzame ochtend.

Afronding kern 3
4 november 2019 door Juf Simone

Deze week sluiten wij kern 3 van veilig leren lezen af. We herhalen de letters en woorden, doen leuke spelletjes en we gaan onze vorderingen meten. Vandaag zijn we begonnen met het spelen van letterbingo. Wat een fanatieke klas hebben we toch!

boswandeling
1 november 2019 door juf Leonoor

Wat was de boswandeling leuk vanmorgen. We hebben veel moois van de herfst gezien in het bos en de dingen die we in de klas geleerd hebben konden we nu in het echt bekijken. Met onze spiegeltjes konden we onder de paddenstoelen kijken en op de opzoekkaarten konden we kijken welke paddenstoelen en bladeren we zagen. Alle hulpouders heel erg bedankt voor het rijden en de leuke ochtend!

Halloween
31 oktober 2019 door Juf Diane

Vandaag was het maar griezelig in de groepen 5. Er zaten grote griezels in de klas....u bent gewaarschuwd!

Griezels in 5b
31 oktober 2019 door Juf Kim

Wat een griezels in 5b vandaag. Kijk die arme kinderen in het midden eens bibberen van angst. Het was een griezelig gezellige dag vandaag.

Ssst...iekem de kerktuin ingeslopen...
31 oktober 2019 door juf Sannie en juf Astrid

We horen ze continu vallen op en rollen over ons dak...kastanjes. Sowieso vinden wij dat wij, met ons lokaal naast de kerktuin, het mooiste uitzicht van de hele school hebben. Maar de hele dag kastanjes horen én zien vallen...dat lokt toch wel een beetje. Weet je wat we doen? We klimmen door het raam en gaan onze herfsttafel aanvullen. Op zoek naar kastanjes! Erg lang zoeken hoefde niet hoor, want er lagen er (en liggen er nog steeds) genoeg! Pas wel op voor de paddenstoelen, deze mogen wij natuurlijk niet stuktrappen. Even voelen aan het mos...Wandelend door de kerktuin (het kerktuinbos) naast ons lokaal. Dat is toch best wel speciaal. Op en top herfstgevoel! En natuurlijk een mooie buit.

Afbeeldingsresultaat voor herfst