Archief groepen

Op deze pagina kun je alle berichten (en foto's) van de groepen terugkijken. Dus kun je toch nog even kijken naar die leuke foto's van het schoolreisje van vorig jaar.


  • Kies eerst het betreffende schooljaar
  • Kies daarna de juiste groep
  • Of kies voor alle groepen. Je ziet dan alle blogs van alle groepen in dat schooljaar.

Nieuws uit groep

Pietengym
29 november 2022 door Gymjuf Ellen

Vandaag het examen van de Pietengym. Alle Pieten zijn geslaagd!! Goed gedaan allemaal

Pietengym
29 november 2022 door Juf Demi

Vandaag was de allerlaatste pietengymles. De Pieten zijn geslaagd voor het examen. Goed gedaan allemaal

Pietengym
29 november 2022 door Gymjuf Ellen

Vandaag was de allerlaatste pietengymles. De Pieten zijn geslaagd voor het examen. Goed gedaan allemaal

Pietengym + Sint- en pietenactiviteiten in de klas
29 november 2022 door Juf Priscilla

Vandaag hadden we Pietengym. Er werd geklommen, gesprongen, gezwaaid en met cadeautjes gegooid. Er is hard gewerkt door alle Pietjes!

In de kring kwam er vandaag steeds een Pietendief langs. Er lagen 10 pepernoten op tafel, maar zodra wij even onze ogen dicht hadden waren er ineens pepernoten weggepakt door de Pietendief. Hoeveel pepernoten liggen er nu op tafel? Hoeveel pepernoten zijn er weg en hoe zie je dat? Tijdens speelwerken zullen de groep 2 kinderen hier een vervolgopdracht van krijgen.

Vorige week hebben wij (met een maatje) geprobeerd om zo ver mogelijk te tellen door een cadeautje aan elkaar over te geven. Er waren kinderen die samen helemaal tot 43 konden tellen, knap!
Ook hebben we samen muziek gemaakt op het liedje 'Sint swingt'. Dit liedje kunt u weer terugvinden op de Kidspagina van 123Zing.

schoen cadeautjes
28 november 2022 door karla

Vanmorgen was ons lokaal op slot... En er was iets vreemds: niets in de schoentjes! Na een aantal sinterklaasliedjes te hebben gezongen, ontdekten we een brief aan het plafond. Het bleek een gedicht met de tip om in de kastjes naar een puzzelstuk te zoeken. De stukken werden gevonden en met elkaar werd de puzzel gemaakt. Op de achterkant bleek weer een gedicht te staan. Sint bleek niet zo blij met de rommelige kastjes... Gelukkig kregen we wel een schoen cadeautje. Helaas hadden de Pieten ze wel heel erg goed verstopt en was het flink zoeken. Daarna konden we lekker snoepen.

Pietengym
28 november 2022 door juf Simone

Vanmorgen was de spanning al om te snijden, want zouden de schoentjes wel gevuld zijn??

En ja hoor, iedereen had een leuk cadeautje van de Sint en zijn Pieten gekregen.

Ook hadden wij vanmorgen pietengym van juf Ellen in de Enterij. Er werd geklommen, gesprongen, gezwaaid en met cadeautjes gegooid. Iedereen heeft super goed meegedaan en zijn/haar pietendiploma dik verdiend!

IPC Techniek
28 november 2022 door karla

De les van techniek was vandaag een schoolpleinles. De kinderen moesten zich inbeelden ergens op een plek op de aarde te wonen, waar geen goede wegen of transportmiddelen zijn. De kinderen werden verdeeld in groepjes en moesten manieren te bedenken om de ladingen (water, eieren, boeken en aardappelen) van A naar B te transporteren, bijvoorbeeld door te duwen, trekken, glijden. Ze kregen verschillende materialen die ze konden gebruiken. De kinderen bleken erg creatief en konden elkaar goede aanwijzingen geven om het transport verder te verbeteren. Dit gingen we ook direct toepassen en uitproberen.

Pietengym in de Enterij
28 november 2022 door Margret en Elly

Vandaag hebben we een mooi pietendiploma verdiend. We hebben enorm goed laten zien dat we supers zijn in pakjes gooien, daken beklimmen en nog veel meer. Kijk maar naar de foto's.

Toen we terugkwamen werden we ook nog eens blij verrast met een mooi schoencadeau. Dank u wel Sint en rommelpieten; want een rommeltje was het wel, maar dat vonden we niet zo heel erg.

Ze zijn langs geweest
28 november 2022 door juf Leonoor

Wat een verrassing vanmorgen in de klas!! In het weekend zijn Sint en zijn Pietjes langs geweest. Ze hebben alle schoenen gevuld en ook nog best wat rommel gemaakt. Er zijn Pieten aan het bouwen geweest met onze blokken, er hebben Pieten memorie gespeeld, ze hebben aan onze kijktafel gezeten en ze hebben op ons letter bord woorden gemaakt. Wat was het een feestje. Bedankt voor de cadeaus Sint en Piet. Op de foto's is alles te zien.

Speculaasjes bakken
25 november 2022 door Juf Astrid & juf Sannie

‘Speculaasjes bakken, werk voor lieve Piet, want de Sint die bakt er niks van… recepten kent hij niet! Maar wij kunnen helpen, échte koks zijn wij. Wat zullen we maken? Verzin er nog wat bij…’. Dit liedje hebben wij deze week geleerd. We hebben hem toegevoegd aan de Kidspagina van 123Zing!. Leuk om ook thuis eens te beluisteren.
Vandaag hebben wij zelf speculaasjes gemaakt, want wij bakken er wél wat van hoor. Een grote oven op wielen leenden wij van de praktijkklas. Onze bakpieten hebben goed geholpen bij het gehele proces; van het afwegen van de ingrediënten tot het kneden van het deeg, tot het afstrijken van de koekjes tot het afwassen- en drogen van de benodigde materialen. En zo stond deze vrijdag bijna helemaal in het teken van dit smakelijke leerproces. De kinderen mochten kiezen of ze hun speculaasjes mee in de trommel wilden, of op school wilden opeten. Warm zijn ze natuurlijk het lekkerst, dus u kunt zich voorstellen dat er weinig mee naar huis zijn gegaan. En ze waren, terecht, zo trots. Onze hulpjes van deze week, Mink en Misha, zijn met de resterende koekjes langs de meesters en juffen gegaan om uit te delen.

Aan het einde van de dag hebben we ook nog onze (gym)schoen gezet bij de ‘open haard’. Voor de zekerheid met het raam open gezongen. 1/2 d gaat natuurlijk voor maximaal rendement! Maandag maar eens kijken of we twee kaatseballen in een net vinden…

Bezoek Brandweer Limmen
25 november 2022 door Cynthia, Rinske en Saskia

Vandaag waren we op bezoek bij Brandweer Limmen. We hebben uitleg gekregen over brandveilig leven en over de werkzaamheden op de kazerne. Er zijn een heleboel kinderen geïnteresseerd in de jeugdbrandweer. Vanaf 12 jaar kunnen de kinderen zich hiervoor aanmelden

schoentje zetten
25 november 2022 door juf Leonoor

We hebben deze week allemaal een prachtige schoen, laars of klomp geknutseld. Vandaag hebben we er ook nog mooie wortels bij gemaakt. Aan het eind van de middag hebben we bij de openhaard onze schoenen, laarzen en klompen neergezet en een heleboel liedjes gezongen. We hopen dat Sint en zijn Pieten dit weekend op school langs komen. We zullen het maandag ochtend zien. Spannend hoor!

Sint Maarten zingen en kijk middag
25 november 2022 door juf Leonoor

Op vrijdag 11november hebben we met onze prachtige Zoem de bij lampions bij juf Helga Sint Maarten liedjes gezongen. Aan het einde van de dag hebben we ons thema herfst in de klas afgesloten. Er kwamen veel ouders en opa's en oma's bij onze werkjes kijken. We hebben ook nog het liedjes van de eekhoorn gezongen.

Bezoek Sinterklaashuis
24 november 2022 door Juf Demi

Vandaag zijn we met alle kleutergroepen naar het Sinterklaashuis in Schoorl geweest.
We werden verwelkomd door 4 pieten en iedere groep mocht met een piet mee. Als eerst mochten de kinderen van de Piet een taaitaai poppetje versieren. Daarna liet Piet de pakjeskamer zien. De kinderen mocht op een post-it schrijven wat ze graag willen hebben van Sinterklaas. Daarna liet Piet de slaapkamer van de pieten zien. Naast de slaapkamer stond de eettafel en het avond eten van de pieten stond alvast klaar voor vanavond; patat met een kroket voor alle pieten! Vervolgens gingen we naar buiten waar we geoefend hebben om over de daken te lopen en waar we geoefend hebben om pakjes in een schoorsteen te gooien.
In de woonkamer zat Sinterklaas op ons te wachten en hebben de kinderen wat mogen vertellen aan hem. Ook hebben wij ons versje verteld die wij hebben geleerd.
Tenslotte gingen we naar buiten waar iedereen nog een handje pepernoten kreeg!

Het was een geslaagde ochtend. Alle hulpouders en hulp-opa; heel erg bedankt voor jullie hulp!

Sinterklaashuis
24 november 2022 door juf Astrid en juf Sannie

Vandaag hebben wij toch wel zo'n leuke dag gehad. Samen met de andere kleutergroepen hebben wij een uitstapje gemaakt naar het Sinterklaashuis in Bergen/Schoorl.
We werden buiten hartelijk ontvangen door verschillende pieten. Elke piet nam een groep mee naar binnen en onze klas mocht starten met Pietengym: cadeautje mikken in de schoorsteen, balanceren over daken, sla-ommen... Daarna hebben wij verschillende ruimtes bezocht: de slaapkamer van Sinterklaas en hoofdpiet, de slaapkamer van de pieten, de eetzalen, de pakjeskamer. Ook heeft ieder kind een stukje taaitaai versierd en hebben we vragen gesteld aan Sinterklaas. We zijn zelfs met hem op de foto geweest! Bij vertrek zongen we samen nog wat Sinterklaasliedjes en met een hand en mond vol pepernoten liepen wij weer terug naar de auto's. Hulpouders, nogmaals bedankt voor het mogelijk maken van dit uitje.

Ook morgen gaan we er weer een gezellige dag van maken, we gaan namelijk speculaas bakken in de klas. En aan het einde van de dag mogen de kinderen hun schoen zetten op school. We zetten de gymschoen, dus uw kind hoeft morgen niet op drie schoenen naar school te komen :).

Het album is weer gevuld hoor, veel kijkplezier!

Sinterklaashuis Bergen

Naar het Sinterklaashuis
24 november 2022 door Juf Priscilla

Vandaag zijn we met alle kleutergroepen naar het Sinterklaashuis in Schoorl geweest.
We werden verwelkomd door 4 pieten en iedere groep mocht met een piet mee. Piet liet ons eerst de pakjeskamer zien. De kinderen mochten op een post-it schrijven wat ze graag willen hebben van Sinterklaas. Daarna liet Piet de slaapkamer van de pieten zien. Naast de slaapkamer stond de eettafel en het avond eten van de pieten stond alvast klaar voor vanavond; patat met een kroket voor alle pieten! Vervolgens gingen we naar buiten waar we geoefend hebben om over de daken te lopen en waar we geoefend hebben om pakjes in een schoorsteen te gooien.
Toen liepen we naar de woonkamer waar Sinterklaas op ons zat te wachten naast de openhaard. We hebben hem ons nieuw geleerde liedje; 'De pie-pa-pepernotenbakker' laten horen en mochten daarna even zijn slaapkamer bekijken. Daarna hebben we nog lekkere taaitaai poppetjes versierd. Tenslotte gingen we naar buiten waar iedereen nog een handje pepernoten kreeg; zelfs de hulppapa's en de juf!
Het was een geslaagde ochtend. Alle hulpvaders; heel erg bedankt voor jullie hulp!

Bezoek Sinterklaashuis
24 november 2022 door Juf Suzanne

Vandaag gingen we met alle kleuters op uitstapje naar het Sinterklaashuis in Schoorl. De kinderen waren best wel een beetje zenuwachtig. We werden onthaald door twee pieten en werden daarna met de klas apart rondgeleid door het huis. We hebben de woonkamer van Sinterklaas gezien en ontmoeten daar de Sint zelf ook. Ook de slaapkamer, de pakjes kamer en de slaapkamer van de pieten konden we met eigen ogen bekijken. We hebben in de pietenkeuken een lekkere tractatie voor onszelf versierd. Ten slotte waren we in de trainingshal waar de pieten oefenen met over de daken lopen en met pakjes gooien. De kinderen mochten zelf ook even oefenen op het dak. Om het bezoek af te sluiten kregen alle kinderen nog een flinke hand pepernoten mee en daarna gingen we weer snel in de auto naar school terug.

Het was een fantastische ervaring!

Dobbelsteenlezen met Sint en Piet
22 november 2022 door juf Nicole

Tijdens het buitenspelen hing juf allemaal blaadjes op waar Sint en Piet op stonden met woorden. Wat zouden we daar nou mee gaan doen? Wat waren ze allemaal nieuwsgierig. In tweetallen moesten de kinderen met de dobbelstenen gooien. Vervolgens op zoek naar de sint of piet met het juiste nummer en tenslotte om de beurt het woord lezen. Klaar? Dan gooi je weer opnieuw. Wat een betrokkenheid!

Verlanglijstjes in de sinterklaashoek
22 november 2022 door juf Nicole

Zoals u in de mail heeft kunnen lezen hebben wij in de klas een Sinterklaashoek gemaakt. Afgelopen vrijdag hebben wij een (nep) verlanglijstje geschreven. In de speelgoedfolder van onze klas konden we het speelgoed zien wat de kinderen zelf mee hadden genomen vanuit school. Uit deze dingen konden de kinderen kiezen.

Wat hebben ze netjes geschreven! Dat is ook belangrijk, anders kan een ander niet lezen wat je vraagt. De verlanglijstjes zitten nu in het boek van Sinterklaas. Als we gaan spelen kunnen de Sint en zijn pieten lezen wat de kinderen vragen, deze spullen inpakken en naar het kind toe brengen.

Zo zorgen wij ervoor dat ook tijdens het spelen het lezen geoefend wordt.

De bezige pietjes van groep 6b!
22 november 2022 door Githa

Er is de afgelopen tijd weer veel gebeurd en gedaan in groep 6b. We zijn naar IDFA geweest, waar we twee hele mooie documentaires hebben gezien. Eén ging over een Iraans jongetje met een beperking en de andere over twee voetbalmeiden in Nederland. Voordat we naar de bioscoop gingen om te kijken, hadden we o.a. al wat over Iran opgezocht en geleerd. Na afloop van de documentaires hebben we er ook nog met elkaar over gesproken.

Tijdens IPC hebben we geprobeerd te bedenken welke slaapkamerfoto van welk kind uit de klas is én waarom we dat dachten. Dat lukte best aardig, dus we kennen elkaar al vrij goed. Ook kwamen we tijdens dit gesprek achter dat wij het allemaal heel goed hebben én vooral t.o.v. kinderen uit rest van de wereld.

De Sint is ondertussen in het land én de pieten zijn woensdag ook op school geweest. Ze kwamen strooien en wat smaakten de pepernoten weer goed. Mmmm! Tijdens de muziekles hebben we met boomwhackers ‘Sinterklaaskapoentje’ gespeeld en zijn vrijdag begonnen met het knutselen van pietenhuizen en stoomboten. Kortom: de ‘Sinterklaasstemming zit er goed in!