Archief groepen

Op deze pagina kun je alle berichten (en foto's) van de groepen terugkijken. Dus kun je toch nog even kijken naar die leuke foto's van het schoolreisje van vorig jaar.


  • Kies eerst het betreffende schooljaar
  • Kies daarna de juiste groep
  • Of kies voor alle groepen. Je ziet dan alle blogs van alle groepen in dat schooljaar.

Nieuws uit groep

Een kijkje achter de schermen ??
7 januari 2021 door Juf Petra

De thuiswerkperiode is van start gegaan. We missen de kinderen en het persoonlijke contact maar we proberen er het beste van te maken. Natuurlijk liepen we maandag tegen allerhande gedoe aan. Op mysterieuze wijze verdwenen inlogcodes, niet werkende microfoons en nog veel meer lol. Maar wat zijn de kinderen toch zelfstandig! En wat zijn ze hard aan het werk! Ze kunnen al zoveel zelf oplossen. U kunt als ouders echt trots zijn, dat zijn de juffen ook. Hier een kleine blik achter de schermen. Van opgestoken staafdiagram men tot online Kahoot quizzen, van keihard werken in Snappet tot gezellige chatgesprekken.

Wij wensen iedereen een heel gelukkig 2021 en veel succes met het thuiswerken allemaal!

Online groep 8 van start!
16 december 2020 door Juf Petra

De kop is eraf. Vanmorgen hebben we alle kinderen gezien via ons speciale inlogmoment via teams. Het was nog een klein beetje een heksenketel. Maar vanaf 4 januari gaat alles vast heel soepeltjes verlopen. Alle vragen kunnen de kinderen stellen via teams.

Ons dagelijks inlogmoment na de vakantie blijft 09.30 uur. Tijdens deze 'vergadering' blijven de microfoons gedempt en kunnen vragen gesteld worden via de chat en via het opsteken van het 'handje'.

Alle opdrachten staan klaar bij de bestanden.

We zijn trots op onze groep 8! Ze zijn al enorm wegwijs in het online werken met teams.

Kerststukjes maken
16 december 2020 door Elly en Margret

Op de laatste schooldag van dit jaar hebben we samen met kinderen van groep 8 prachtige kerststukjes gemaakt. Iedereen hartelijk dank voor het meebrengen van de spullen.

De ontvangende mensen zullen hier heel blij mee zijn!

Fijne vakantie allemaal en gezellige dagen en tot volgend jaar!!

Laatste dagje
15 december 2020 door Saskia en Rinske

We hadden een gek dagje zo... Rekenen, opruimen, spullen mee, uitleg over Teams, kaart voor Joep, verjaardag van Jim en ondertussen waren we erg onder de indruk van de naderende lockdown.

Met een muzikale kerstbingo hebben we het kalenderjaar tóch nog bijzonder af kunnen sluiten. Gezellige liedjes en voor iedereen een beertje.

Vanaf nu online les en bijna vakantie...


Groep 3a lunch
15 december 2020 door Mascha Vader

Nog een paar foto’s.

Fijne dagen allemaal!

Groeten

Leonoor en Mascha

Kerststukjes maken
15 december 2020 door juf Simone

Vanmorgen zijn we de dag gezellig gestart met het maken van kerststukjes. Ze hebben allemaal erg hun best gedaan en een prachtig stukje gemaakt!

Groep 3 a lunch
15 december 2020 door Mascha vader

Wat een geluk hebben de kinderen. Ze hebben allemaal lekkere dingen mee voor de lunch mmmm


Fijne dagen allemaal!

Er komen vanmiddag nog wat foto’s

Techniek
15 december 2020 door Juf Odette

Vandaag hebben we, met de hele klas, techniek gehad. De kinderen hebben al heel veel geleerd en mochten het mij uitleggen. Wat mooi was om te zien was dat de kinderen elkaar heel goed hielpen. Trots op ze

kerstkaarten maken
14 december 2020 door juf Simone

Wij hebben vandaag kerstkaarten gemaakt voor mensen die wel een extra vrolijk kaartje kunnen gebruiken gedurende de feestdagen. Alle kaarten zijn prachtig geworden en worden volgende week bezorgd. Een heel mooi gebaar van de kinderen!

Kerstboom timmeren
11 december 2020 door Juf Nicole

Vrijdag was het foute kersttruiendag. We zijn daarom de dag gestart met het tekenen van een kersttrui. Bij de foto's ziet u de resultaten. Ook leerden wij vandaag de au. Au! zeg je als je pijn hebt, vandaar dat iedereen een pleister kreeg met de au erop.

In de middag hebben wij een kerstboom getimmerd. Eerst moest er een malletje worden overgetrokken en stipjes gezet worden, daar waar een spijker zou komen. Daarna gingen we aan de slag met de hamer en spijkers. Goed opletten dat wij ons plankje niet vastspijkeren aan de tafel! De spijker moet nog een stukje uitsteken om de wol om heen te draaien. Knoopje maken, de stam tekenen en klaar is de kerstboom.

Een beetje herrie, maar dan heb je ook wat!

Kerstkoekjes bakken
11 december 2020 door juf Astrid en juf Sannie

Vandaag hebben we met elkaar kerstkoekjes gebakken en versierd. Wat hebben we nodig om het deeg te maken? Bloem, boter, suiker, koekkruiden, zout...
De kinderen mochten de ingrediënten in de kom doen en juf Indy mocht met haar schone handen gaan kneden. Ieder kind heeft zijn eigen kerststerkoekje uitgestoken en ten slotte versierd. De koekjes zijn in de lunchtrommels mee naar huis gegaan.
Het was weer een gezellige vrijdag!

Gember-Kerstkoekjes | recept | Solo Open Kitchen

Afscheid van Linden en kerstversiering.
11 december 2020 door Elly en Margret

Vandaag, vrijdag 11 december hebben we afscheid genomen van Linden. Hij gaat verhuizen en heeeel ver. Naar Losser (bij Enschede). Alle kinderen en juffen hadden samen een vriendenboek gemaakt en dat aan hem gegeven.

Ook zijn we natuurlijk volop aan het knutselen voor de kerst. Een mooie zelf versierde boom...kaarsjes mooie tekeningen...Het wordt steeds gezelliger.

Kersttijd
10 december 2020 door Laurien en Marijke

In aanloop naar het kerstfeest zijn we natuurlijk bezig met het vertellen van het kerstverhaal en dit naspelen in de speel hoek, liedjes zingen, kringspelletjes en knutselen over de kerst.

Sinterklaasfeest
10 december 2020 door Juf Petra

In groep 8 hebben we een zeer geslaagd sinterklaasfeest gevierd! En wat waren de surprises prachtig!

Kerst in de klas
10 december 2020 door juf Astrid en juf Sannie

De boom staat alweer een paar dagen. En ook de school is weer helemaal versierd in kerstsferen.
Elke ochtend branden de lichtjes en houden wij het grote licht uit. Zo beginnen wij gezellig de dagen.
's Ochtends branden we een (led)kaarsje, zitten we samen rondom de boom en lezen we het Kerstverhaal (Het is Advent! van Marijke ten Kortenaar).

Dit jaar slaat de kleuterbouw het maken van de traditionele kerststukjes over, omdat wij hierbij de hulp nodig hebben van ouders. Vanwege de huidige maatregelen gaat dat dit jaar niet lukken. Toch heeft ieder kind deze week een alternatief kerststukje gemaakt van een cd, klei, dennentakjes en versiering. Neemt u maar even een kijkje in het album, dan kunt u zien hoe leuk ze zijn geworden.

Mengen van kleuren
10 december 2020 door Juf Odette

Nadat vorige week de helft van de groep kleuren heeft gemengd, was nu de andere helft van de groep aan de beurt. Ook bij deze kinderen ging het heel goed. Zomaar wat reacties: ‘Juf, doe ik het goed?’ ‘Dit gaat altijd goed, het kan niet fout’. ‘Hoor je dat, je kan het niet fout doen!’

Afsluiting ipc thema ' We zijn wat we eten' groep 4b
10 december 2020 door marieke

Van de week heeft uw kind al heel wat werkjes mee naar huis gekregen over dit thema. Nu kunt u ook de foto's zien die bij dit thema horen. Uw kind kan vast vertellen wat wij allemaal gedaan hebben.

Veel plezier samen.

Knutselhulp & Kerstvoorpret
9 december 2020 door Juf Petra

De kinderen van groep 8 zijn al behoorlijk in de kerststemming. Vandaag hebben we geholpen bij groep 4 met knutselen. Groep 8 helpt heel graag in andere klassen!

Kerstknutselen
9 december 2020 door Margret en Elly

Vandaag verdeelden we de groepen 4 in drie groepen om verschillende kerstknutsels te maken.

Er zijn boompjes, geborduurde sterren en zingende kinderen gemaakt. Het was fijn dat we hulp hebben gekregen van enkele kinderen uit groep 8.

Bedankt , het was gezellig en alles is supergoed gelukt!


Kerst in de klas!
9 december 2020 door Juf Priscilla

De klas in al helemaal omgetoverd in kerstsfeer. Tijdens de spelles in de speelzaal, hebben we vandaag een kerstbomenestafette gedaan. In de klas worden er kerstliedjes gezongen, wordt er gestempeld, geknutseld en hebben we het over het kerstverhaal.