Archief groepen

Op deze pagina kun je alle berichten (en foto's) van de groepen terugkijken. Dus kun je toch nog even kijken naar die leuke foto's van het schoolreisje van vorig jaar.


  • Kies eerst het betreffende schooljaar
  • Kies daarna de juiste groep
  • Of kies voor alle groepen. Je ziet dan alle blogs van alle groepen in dat schooljaar.

Nieuws uit groep

Kuikens
24 mei 2022 door Juf Demi

Vandaag waren wij uitgenodigd om te komen kijken bij de kuikens van Ellis.

Dobbelen
24 mei 2022 door juf Simone

Hierbij de foto's van het dobbelspel!

Bezoek Stewardess
24 mei 2022 door Juf Odette

Vandaag hadden we bezoek van een stewardess. Zij kwam in haar werkkleding van KLM. Ze heeft heel veel verteld n.a.v. vragen die we van tevoren hadden bedacht. Uw kind kunt u vast vertellen wat hij/zij geleerd heeft

Zandkastelen bouwen in de vakantie is ook een kunst.
23 mei 2022 door Margret en Elly

We hebben vandaag zandkastelen gebouwd.

Door een supersamenwerking zijn de kastelen fantastisch geworden.

Opening IPC Luchthavens
23 mei 2022 door Juf Odette

Vorige week hebben we ons nieuwe IPC thema geopend: Luchthavens. We moesten een koffer vullen met vakantiespullen, zodat we klaar waren om op vakantie te gaan

Kamp Bergen 2022!
23 mei 2022 door Cynthia, Rinske en Saskia

Kamp Bergen 2022, ik was erbij!

Weekoverzicht
20 mei 2022 door juf Sannie

Het is weer vrijdag, de week is weer voorbij…

Een week waarin we qua weer uitersten hebben gehad; waar we aan het begin van de week nog buiten in het gras hebben geluncht, zaten we aan het einde van de week juist binnen te schuilen voor regen, flitsen en gedonder. En dat laatste vonden de kinderen best een beetje spannend.

Deze week zijn wij verder gaan leren, spelen en werken over de moestuin: bloemen, groente en fruit. Juf Ilse, de stagiaire van onze groep, had deze week haar stageweek. Samen met de kinderen heeft zij een bloemenstalletje ingericht waar de afgelopen dagen graag werd gespeeld.

Gisteren hebben we een kringactiviteit gedaan over de kleuren van groente en fruit. We zijn in de klas op zoek gegaan naar attributen zo rood als een tomaat, zo geel als een citroen, zo groen als een courgette en zo blauw als blauwe bessen (* zie de video verstuurd per e-mail).

En verder, wist u dat:

- we vandaag met juf Ilse buiten hebben gegymd?
- Sef 26 mei jarig is en wij vandaag alvast zijn verjaardag hebben gevierd?
- Sef zijn ouders vorige week zijn getrouwd en wij hen hartelijk feliciteren en heel veel geluk wensen?
- we vandaag Engels met Bobo hebben geleerd en we nieuwe woordjes kennen over de lente?
- we met Engels ook de kleuren hebben geleerd?
- we deze week eíndelijk eens de ‘bliksemkaart’ op konden hangen bij ons weerbericht? Deze ‘mag’ zelden!
- juf Astrid volgende week maandag en dinsdag i.v.m. vrije dagen vervangen wordt?
- Maandag juf Priscilla er samen met juf Ilse is? En de kinderen hier al van op de hoogte zijn?
- Alle kinderen woensdag, donderdag en vrijdag vrij zijn i.v.m. de Hemelvaartsvakantie?
- Er weer foto’s van de afgelopen week bij deze blog zijn geplaatst?

Wij wensen u een fijn weekend en alvast gezellige dagen rondom Hemelvaart

Luchthavens en stewardess op bezoek
18 mei 2022 door juf Karla

Afgelopen maandag zijn we gestart met het laatste IPC-thema van dit jaar. Het project is geopend door een spel te spelen waarbij de kinderen, als heus bagagepersoneel, alle koffers moesten vullen en door een security poortje moesten doen. Het was een spannende estafette wedstrijd in de gymzaal van de kleuters. Woensdag kregen we bezoek van een echte stewardess. Iedereen had tenminste één vraag bedacht. Stewardess Suzan van vliegmaatschappij TUI heeft 40 minuten lang alle vragen beantwoord en heel veel uitgelegd over het werk van een stewardess aan boord. Er werd dan ook met volle aandacht geluisterd. Zo hoorden we dat er voor het cabine personeel 'geheime' bedjes zijn en dat er ook speciaal stewards en stewardessen zijn voor paarden. Ook de uitleg over turbulentie was erg interessant en duidelijk! Wie weet komt iemand stewardess Suzan later nog wel eens tegen.

Musical, nieuw ipc-thema, muziek en afscheid juf Nelleke.
17 mei 2022 door Githa

Wat zijn we na de meivakantie weer lekker actief en creatief begonnen. Woensdag is namelijk het oefenen voor de musical gestart. Vrijdag kregen we weer muziek van meester Herman én maakten we met z'n allen een groot (afscheids)boek. Dit keer knutselden we niet met juf Nelleke, maar voor juf Nelleke. Wij zijn zelf heel trots op het resultaat en denken dat juf Nelleke dat ook is. Op de foto’s zijn de 'kunstwerken' die we voor haar gemaakt hebben te bewonderen. Ook is te zien hoe de eerste musical-les van juf Ivana en meester Simon verliep, en hoe we het IPC-thema ‘Luchthavens’ aan de hand van een spel hebben geopend. Dit was een leuk begin en zorgt ervoor dat de kinderen extra enthousiast met het thema aan de slag zullen gaan. Het thema past goed bij de tijd van het jaar en de actualiteit. En daardoor zullen we extra veel over dit onderwerp leren!

Constructie materiaal
16 mei 2022 door Juf Suzanne

Vandaag hebben we in de kring een nieuw soort constructie materiaal ontdekt. Je moet hierbij heel goed kijken naar kleur, hoeveelheid en formaat. Het lukte de kinderen al aardig!Eerste week na meivakantie
14 mei 2022 door Juf Demi

Wat was het weer fijn om iedereen te zien. De laatste weken van dit schooljaar zijn begonnen. We mogen gelukkig nog een aantal weken van elkaar genieten. De kinderen hebben weer heerlijk samen gespeeld, geknutseld en weer veel geleerd! Nu het weer mooi weer is gaan wij vaker lessen buiten doen, erg leuk! Momenteel houden wij bezig (tot Hemelvaart) met bloemen, planten en alles wat er nog meer bij de tuin hoort

De start na de meivakantie
13 mei 2022 door juf Sannie

We zijn weer gestart!

De eerste week na de meivakantie zit er alweer op. En dat betekent dat we de laatste fase van het schooljaar ingaan. Maar met nog genoeg leuke activiteiten op het programma!

Deze week heeft Nicole het stokje overgedragen aan mij. Vanaf nu werk ik weer de donderdagen en vrijdagen. Nicole, bedankt voor alles! Wij waren allemaal heel blij met jouw aanwezigheid. Gelukkig zien de kinderen jou nog iedere dinsdag wanneer jij de gymlessen verzorgt.

Wat vond ik het fijn om de kinderen weer te zien. De meeste kinderen kende ik al, maar toch ook een paar nieuwe gezichten.

Over een paar weken gaan wij van start met ons laatste thema van dit jaar: ‘zomer’. Tot die tijd hebben we het in de klas over de lente met deze week het accent op de moestuin: bloemen, groente & fruit.


Dinsdag heeft (stagiaire) Ilse een les gedaan over bloemen en hebben de kinderen geleerd wat een bloem nodig heeft om te groeien (zon, licht, water, lucht). Een paar bloemen liggen te drogen, volgende week gaan we deze bekijken.

Bij juf Astrid hebben de kinderen gekeken en geluisterd naar een verhaal over de grote praatplaat ‘de moestuin. Ook hebben ze het lied ‘Groente en fruit’ geleerd. Deze staat voor u klaar op de kidspagina van 123Zing!.

Gisteren hebben de kinderen tijdens een actief kringspelletje al wandelend in wisselende tweetallen aan de hand van kaartjes rijmwoorden bedacht. Op de kaartjes stonden plaatjes die op de praatplaat van de moestuin staan.

Vandaag zijn we verder gegaan over groente & fruit en hebben we gebruik gemaakt van onze zintuigen. Wat zijn zintuigen eigenlijk? Wat gebruik je om te ruiken? En wat om te proeven? Voelen? Horen? Zien? Geblinddoekt hebben kinderen die zich hiervoor aanboden, groente en frui gevoeld, geroken, geproefd en… geraden! Vervolgens gekéken of het klopte. Ook hebben we nog even geluísterd… maar de groente en het fruit maakten weinig geluid…

En verder deze week:

- hebben de kinderen (die dit wilden) een droomtekening gemaakt voor de tekenwedstrijd van Limmen Artistiek & Creatief (zie Uilenpost);
- hebben we met de klas een mooie bloem geknutseld voor handvaardigheidjuf Nelleke. Vandaag ging zij met pensioen en hebben wij met de hele school afscheid van haar genomen;
- heeft groep 2 weer uit hun klank- en vormmapje gewerkt;
- hebben we de verjaardag van Anna gevierd;
- hebben we vogelverschrikkers geknutseld;
- hebben we tijdens gym het tikspel ‘fruitsalade’ gespeeld.

Tot slot hebben we natuurlijk ook gewoon heel fijn buiten gespeeld in de zon.

Afscheid juf Nelleke!
13 mei 2022 door Juf Selda

Na 22 jaar als handvaardigheidlerares bij ons op De Kerkuil gaat juf Nelleke genieten van haar pensioen. We wensen haar veel geluk en plezier met haar kinderen en kleinkinderen!

Groep 3a IPC Vakantie
12 mei 2022 door Mascha vader

Afgelopen dinsdag was de opening van ons nieuwe IPC thema Vakantie. In de aula gingen we kijken naar het optreden van de juffen en mochten de kinderen zelf ook mee dansen op een leuk zomers liedje. Na de opening gingen we terug naar de klas. Hier hebben we gepraat over het woord vakantie en waar we dan aan dachten en met welk vervoersmiddel gaat iedereen uit de klas op vakantie. En wat neem jij mee in je rugzak als je op vakantie gaat. De komende tijd gaan we op allerlei vakgebieden dieper in op het thema Vakantie. De kinderen hebben ook een opdracht mee naar huis gekregen afgelopen woensdag. Veel succes met deze opdracht. Maar dat gaat vast lukken!

IPC Vakantie
10 mei 2022 door Juf Loes

Vandaag was het startpunt van ons nieuwe IPC project. Er was een zomerse sfeer in de aula en alle juffen waren in vakantiestemming. Er werd gedanst op een gezellig vakantienummer. Het thema werd snel geraden door de kinderen. Het thema is "Vakantie".

1 tot en met 50
10 mei 2022 door juf Simone

Vandaag hebben we met de getallen tot en met 50 gewerkt. In groepjes hebben de kinderen samen de getallen op de juiste volgorde gelegd. Samen hebben we gekeken naar wat is meer 34 of 43? en hoe spreek je die getallen goed uit. Ze waren weer heerlijk bezig!

IPC Vakantie
10 mei 2022 door Margret en Elly

Vandaag hebben we ons laatste thema van dit jaar over IPC "Vakantie" geopend. .

Het podium van de aula was omgetoverd tot een echte vakantieplek.

Met z'n allen dansten en zongen we het openingslied.

Koningsspelen 2022.
24 april 2022 door Githa

Afgelopen vrijdag hebben we de Koningsspelen op een gezellige en sportieve manier gevierd. Eerst dansten en zongen we op/met het Koningsspelen-lied ‘Fittop10’ van Kinderen van Kinderen. Daarna maakten we met de hele klas een krijttekening op het plein. Dit hoorde bij de actie ‘Koning Krijtjevan Wibra. We probeerden o.a. een Mandela te maken, maar dat was lastiger dan we dachten. Uiteindelijk is het in ieder geval een kleurrijk kunstwerk geworden en hebben we tijdens het maken veel lol gehad. Meteen hierna vertrokken we naar de Voetel. De klas werd daar in twee groepen verdeeld. De ene groep ging eerst kickboksen en de andere laser gamen. Hierna werd er gewisseld. Tijdens het kickboksen werden de kinderen flink uitgedaagd en waren ze dus zeer actief. Tijdens het laser gamen gingen ze het hele tennispark rond en iedereen was lekker fanatiek bezig. Na een uurtje fietsten we weer terug naar school. Daar speelden we nog oud Hollandse spelletjes en een dino-quiz. Kortom; we hebben een fijne dag gehad. En deze was natuurlijk extra geslaagd door het heerlijke zonnige weer.

Wij, de juffen, hopen voor iedereen dat het tijdens de meivakantie ook lekker weer zal zijn. Na de vakantie zullen we vanaf woensdag met de musical beginnen. Deze past bij het nieuwe IPC-thema. We gaan er ongeveer 6 weken aan werken en daar hebben we natuurlijk veel zin in, maar eerst gaan we van deze welverdiende vakantie genieten.

Kijk tot slot nog even naar de vele leuke foto’s van de Koningsspelen, maar ook naar de foto’s van de paasviering en de paaslunch van vorige week.

Koningsspelen
23 april 2022 door juf Nicole

Wat hebben wij een mooie dag gehad gisteren! Het weer heeft zijn best gedaan.

We zijn de dag begonnen met de warming-up in de speelzaal. Met alle kleuters samen werd de Fit Top 10 van Kinderen voor Kinderen gedanst. Terug in de klas hebben wij Koningsmemorie gespeeld. Ieder tafelgroepje was een team. Het rode groepje, gele groepje, blauwe groepje en het groene groepje streden tegen elkaar.

Na het 10-uurtje was het tijd voor de spelletjes buiten. In kleine groepjes speelden de kinderen de spelletjes met een koninklijk tintje. Zo hadden we onder andere: de appeltjes van oranje (een soort eierloop met oranje mandarijnen), koninklijke munten (sjoelen) en de koninklijke trein (met z'n tweeën een ballon klemmen tussen de buiken en zo naar de overkant). De rest van de spelletjes kunt u zien op de foto's.

We gingen ook nog speelwerken, maar niet gewoon zoals altijd... Alle kinderen zijn in een andere klas geweest. Een aantal kinderen gingen in groep 1/2A bij juf Laurien spelen. Anderen gingen naar 1/2B bij juf Priscilla of naar 1/2C bij juf Demi. Zo konden ze eens in andere hoeken spelen, maar ook met kinderen uit andere klassen.

Ook in de middag ging het feest door. Tijd voor de stoelendans! Wat is dat toch altijd leuk. Uitleg was niet meer nodig, stoelendansen dat kunnen we wel, zeiden ze!

Na alle drukte hebben de oudsten nog even rustig in een werkboekje gewerkt en hebben de jongsten een kleurplaat ingekleurd.

Als allerlaatste was het gisteren tijd om afscheid te nemen. Na de vakantie staan juf Astrid en juf Sannie weer voor de klas. Gelukkig blijven wij elkaar zien tijdens de gymles op dinsdag, nu dat juf Ellen met zwangerschapsverlof is.

Tenslotte wil ik jullie allemaal bedanken voor de cadeautjes die ik heb gekregen! En voor nu wens ik iedereen een hele fijne meivakantie!

Koningsspelen
23 april 2022 door Juf Kim

Prachtig weer, vrolijke kinderen, leuke activiteiten... Wat wil een juf nog meer? De kinderen hebben genoten vandaag. Bij E Voetel stond ons een verrassing te wachten. We gingen niet squashen, we gingen kickboksen! Dat was erg leuk. Ook speelden de kinderen het lasergamespel, waar ze veel plezier in hadden.

Op school hebben we nog Oud Hollandse spelletjes gedaan en prachtige krijttekeningen op het plein gemaakt.

En nu: vakantie! Veel plezier allemaal!