Nieuws uit alle groepen

4a: IPC Plattegronden maken met daarbij een legenda
21 september 2020 door Margret en Elly

We hebben geleerd hoe we een plattegrond kunnen maken met daarbij een legenda.

We begonnen met het maken van een plattegrond van een zelfbedacht pretpark of speeltuin. Met een heuse legenda konden we vlot zien waar we alles konden vinden.

Daarna hebben we een plattegrond van de klas nagebouwd met lego. We leerden dat je van de klas de belangrijkste dingen op de plattegrond neerzet; dus geen boeken, mensen enz. Daarna moest de lego worden vervangen door een tekening. Moeilijke opdracht, maar heel goed uitgevoerd en prima samengewerkt.

7-8: Open dagen
18 september 2020 door Saskia en Rinske

Voor in de agenda!

1-2b: Liedjes oefenen voor de kerkviering; Kinderboekenweek
18 september 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben wij met Mia, Wilma en Marja voor de tweede keer de liedjes geoefend voor de kerkviering (vrijdag 2 oktober) van de Kinderboekenweek.


De Kinderboekenweek 2020 ‘En toen’ is van 30 september tot en met 11 oktober en staat volledig in het teken van geschiedenis.

Op YouTube staat inmiddels ook weer het Kinderboekenweeklied 2020 van Kinderen voor Kinderen: ‘En toen’. Leuk om thuis samen te bekijken en te beluisteren!

7-8: IPC Opening
18 september 2020 door Saskia en Rinske

Nederland wordt Nederland en daarom waren wij in het oranje, rood, wit én blauw!

De komende weken gaan we aan het werk met dit thema.

7-8: Foto's gym
18 september 2020 door Saskia en Rinske

Gym met meester Ferry, is "Ferry" nice.

7-8: Foto's allerlei
18 september 2020 door Saskia en Rinske

Van alles wat. Gewoon, gezellig.

7-8: IPC Atelier
18 september 2020 door Saskia en Rinske

Zelf Kandinsky kunst maken. Ook leuk om eens thuis te doen. :-)

7-8: Foto's rolspel
18 september 2020 door Saskia en Rinske

Elkaar vertrouwen: over de benen van de anderen naar de andere kant rollen en daar opgevangen worden.

7-8: Foto's Kanjertrainspelletjes
18 september 2020 door Saskia en Rinske

Elkaar tekenopdrachten geven, zonder dat je bij elkaar kijkt. Daarna eens zien of je uitleg duidelijk is geweest.


3b: Groep 3B: Baby-nieuws!
18 september 2020 door Juf Nicole

Toen we vandaag in de klas kwamen, hingen er allemaal slingers en ballonnen. Het was feest, want juf Fleur is bevallen. We wisten nog niet of het een jongen of meisje werd. Riff en Jasper hebben een ballon stuk geprikt en daar kwam roze confetti uit. Hoera, een meisje! Samen hebben we een kaart geschreven met al onze namen erop.

3b: Groep 3B: Schrijven in scheerschuim
18 september 2020 door Juf Nicole

Afgelopen woensdag hebben we geoefend met lezen in circuitvorm. Elk groepje had een eigen activiteit en na een paar minuten schoven we een groepje door. We hebben onder andere op de iPad gewerkt, boekjes gelezen, samen woordjes gelezen en de aa in scheerschuim geschreven. Wat is die aa toch een lastige letter! Na veel oefenen hebben we de letter later op de dag nog op papier geschreven. Dat heeft u thuis vast al gezien.

8: Vieren!
17 september 2020 door Juf Petra

Wij vieren dat we groep 8 zijn! En we vieren dat we ontzettend ons best doen om in de groep goed met elkaar om te gaan. Natuurlijk is er wel eens iets, een discussie of iets dergelijks. Maar we leren de zaken goed op te lossen.

Wij zijn toppers!

8: Opening nieuwe thema
17 september 2020 door Juf Petra

Vanmorgen klonk het Wilhelmus door de bovenbouwgang en waren de juffen van groep 7, 7/8 en 8 verkleed als Koningin Maxima en Koning Willem Alexander. We openden ons nieuwe IPC thema: Nederland wordt Nederland.

De komende periode duiken we in de geschiedenis van Nederland en wordt er in combinatie met de Kinderboekenweek op deze wijze aandacht besteed aan geschiedenis, aardrijkskunde etc.

Hoera! Hoera! Hoera!

8: Flexibele werkplekken
17 september 2020 door Juf Petra

In groep 8 hebben de kinderen flexibele werkplekken. Dit heeft een aantal voordelen. De kinderen leren omgaan met keuzevrijheid, iets dat heel belangrijk is voor volgend jaar. Ook kiezen de kinderen bewust naast wie ze gaan zitten, misschien wel iemand met wie je goed kan samenwerken, of iemand die je af en toe op weg kan helpen met je werk. We leren zelfstandiger te werken en goede keuzes te maken. Groep 8 pakt dit uitstekend op! Wat een kanjers!

8: De kop is er af!
17 september 2020 door Juf Petra

We zijn goed gestart in groep 8. Natuurlijk doen we veel leuke dingen, maar... er wordt vooral hard gewerkt.

We zullen u op de hoogte houden met mails en natuurlijk met blogs.


4a: IPC Welke kunstjes kan ik al?
17 september 2020 door Elly en Margret

We zijn bezig met het IPC-project 'Wie ben ik ?'. Vandaag hebben we gewerkt aan lichamelijke opvoeding. We hebben gekeken welke kunstjes we allemaal beheersen. En dat zijn er best veel!

We hebben een circuit gedaan in de speelzaal en hebben leuke kunstjes aan elkaar laten zien.

7: Start Ipc project groep 7 en foto's hoedenparade prinsjesdag
16 september 2020 door Mariëlle Reverda

Wat een vrolijke en kleurrijke bedoening was het vandaag bij de groepen 7, 7/8 en 8. Juffen in het oranje, de meeste kinderen in het oranje (of rood wit blauw). 15 Coupletten van het Wilhelmus afgespeeld op het digibord.


Dit alles had te maken met de opening van het IPC project: "Nederland wordt Nederland." Tijdens dit project leren de kinderen over de geschiedenis van het land wat nu Nederland wordt genoemd.

Als startopdracht kregen de kinderen een puzzelstuk waarop ze konden schrijven/tekenen wat ze nu al weten van de geschiedenis van Nederland. De komende weken gaan ze hun kennis, vaardigheden en begrip van het onderwerp uitbreiden op de meest uiteenlopende manieren.


Hierover zal ik u op de hoogte houden.


Prinsjesdag 2020

In groep 7 besteden we altijd tijd aan prinsjesdag. Dit jaar is dat uiteraard ook het geval, alleen in een iets andere, en helaas minder uitgebreide vorm dan andere jaren. Omdat we op tv de bijzondere hoeden van de dames niet konden bewonderen, hebben de kinderen zelf maar een hoed ontworpen. Het resultaat ziet u bij de foto's.


Veel kijkplezier!

Mariëlle Reverda

1-2c: Wij zijn echte kunstenaars
16 september 2020 door Juf Demi

Een paar weken geleden zijn wij begonnen met thema kunst. Wij hebben allerlei leuke dingen gedaan en gemaakt. Wij voelden ons echte kunstenaars.
Wij zijn bezig geweest met kleuren mengen, emoties(hierbij hebben wij een kunstwerk gemaakt met knikkers en verf), brieven geschreven aan de vermiste krijtjes, de letter ‘M’ geleerd van museum en nog veel meer leuke dingen. Maar ons thema is nog niet af dus er zullen nog veel mooie kunstwerken gemaakt worden!

1-2b: Lekker buiten spelen!
16 september 2020 door Juf Priscilla

Wat een mazzel hebben wij met het heerlijke zonnige weer! We hebben lekker buiten gespeeld.

3b: Bezoek aan de bieb
15 september 2020 door juf Simone

Vanmiddag zijn wij voor het eerst dit schooljaar naar de bibliotheek geweest. De kinderen mogen daar boeken lezen en daarna ieder twee boeken lenen om mee naar de klas te nemen. Om de week gaan we naar de bieb om de boeken om te ruilen.