Nieuws uit alle groepen

1-2b: Fietsroute langs alle kinderen
7 april 2020 door Juf Priscilla

Lieve jongens en meisjes,

Vandaag fietsten juf Annemiek en juf Priscilla door heel Limmen. Wat was het ontzettend leuk om jullie weer even ‘in het echt’ te zien en te spreken. We hebben enorm genoten van deze dag!

Lieve groetjes van ons!

4b: Drie weken en we moeten nog even!
4 april 2020 door Elly, Demi en Margret

Ja, inmiddels zitten alle kinderen al drie weken in de papa-en-mama-school. Soms leuk, maar we horen ook dat zij hun vrienden en vriendinnen missen. En sommige ouders schijnen toch echt veel strenger te zijn dan hun juf op school.

Deze week hadden we ook nog een leuke 1 april grap. De juffen zouden langskomen tussen 9 en 10 uur voor een luizencontrole op afstand. Er waren kinderen die keurig met het haar los klaarzaten...

Gelukkig konden ze er na die tijd om lachen!

Deze week weer alle leuke foto's. Kijk nog even lekker naar alle klasgenoten die we nu zo missen.

4b: Groep 4b werkt al voor de tweede week thuis!
27 maart 2020 door Elly, Demi en Margret

Tjeetje, de tweede week van thuis werken zit er alweer op. En wat zijn de juffen trots op jullie allemaal!

Zoveel kinderen die met goede vragen komen over het werken. Wij vinden dat er ook heel veel kinderen zijn die op deze manier toch nog heel veel leren. Dat is zeker niet altijd gemakkelijk. Want jullie ouders hebben natuurlijk niet de hele dag de tijd voor jullie, zoals een juf wel heeft. En samen leren met je vrienden en vriendinnen is vaak veel leuker.

Wel jammer is dat we horen dat het buitenspelen wel kan, maar bijna alleen maar in de tuin. Het is even niet anders...

We krijgen wel iedere keer weer hele leuke foto's. Die sturen we telkens op bij de dagelijkse mail, maar hier hebben we ze nog een keer allemaal bij elkaar gezet.

We hebben ook leuke filmpjes gezien, van Jelte en van Yven en van de juffen.

Kijk nog maar even lekker naar de foto's en we wensen jullie allemaal een fijn weekend.

4b: Thuisleren met corona
20 maart 2020 door Elly, Demi en Margret

Wat een gekke tijd...alle kinderen van groep 4b zijn thuis aan het leren met hun ouders. Maar veel ouders moeten hun eigen werk ook nog bijhouden...

Dat is lang niet altijd makkelijk...sommige papa's en mama's vinden het ook lastig...en de juffen hebben het liefst de kinderen allemaal lekker in de klas. Veel gezelliger, hoor.

De juffen zitten thuis een beetje de mail te beantwoorden en proberen zo goed en kwaad als het kan toch weer leuke dingen voor de kinderen te verzinnen. Af en toe mogen ze even op school komen om kinderen van ouders die vitale beroepen hebben op te vangen.

Wij hebben bewondering voor alle ouders en we proberen er samen maar het beste van te maken!

En hebben jullie al die leuke foto's gezien...die hebben kinderen gestuurd aan de juffen...daar kunnen we allemaal van genieten!

Fijn weekend!

8b: IPC thema seks en relaties
13 maart 2020 door Juf Cynthia en juf Danitia

Het is zover! Vorige week zijn we gestart met het IPC thema rondom seksuele voorlichting.

Het 50-vragenspel vonden de kinderen erg interessant en ze vonden het dan ook jammer dat ze niet genoeg tijd hadden om alle vragen te beantwoorden..

Deze week hebben we Liefdesplein gekeken in de klas, dit was nog best wel een dingetje..

Ook is de bloosdoos geïntroduceerd. Een doos waar de kinderen anoniem vragen in kunnen stoppen die zij liever niet klassikaal stellen. Hier hopen wij snel wat briefjes in tegen te komen ;)

Ondanks de ongemakkelijkheden die nu nog ervaren worden, hopen we snel wat meer bij te leren over alles wat met dit onderwerp te maken heeft. We gaan dan ook weer vol enthousiastme verder volgende week!

6: IPC thema Dinosaurussen
13 maart 2020 door Juf Selda en juf Danitia

Vorige week zijn wij begonnen met dit leuke thema!

We zijn gestart als archeologen met het uitgraven van dino's. Deze week heeft een echte archeoloog daar wat meer over verteld bij ons in de klas, wat was dat interessant!

Deze week hebben we ook gekeken naar wat wij al wisten over dinosaurussen door hier een woordweb over te maken. Ook hebben we verschillende dino's geclassificeerd. Dat betekend dat wij hebben gekeken naar uiterlijke kenmerken van dino's en naar wat zij bijvoorbeeld aten. Dit was nog best wel lastig..

Bij juf Nelleke zijn wij vandaag gestart met het maken van dino's met vilt. Wat zullen die er leuk uit gaan zien!

De komende weken zullen we nog een hoop bijleren over dinosaurussen ;)

1-2a: Zingen met Mia
13 maart 2020 door Laurien en Marijke

We zijn al weer goed aan het oefenen voor de paasviering.

5b: Laatste judoles
13 maart 2020 door Juf Odette

Vandaag hebben we de laatste judoles gehad. De nadruk lag op samenwerken en dat is goed gelukt. We hebben allemaal een diploma gekregen.

1-2a: De lentewandeling
11 maart 2020 door Laurien en Marijke

wij hebben vandaag heerlijk gewandeld en de lentebloemetjes bekeken.

1-2b: Spelen met de parachute
10 maart 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben we tijdens de gymles van juf Ellen spelletjes gedaan met de parachute

1-2a: thema auto's
8 maart 2020 door Laurien en Marijke

De afgelopen twee weken hebben we veel geleerd over auto's. In de ontdekhoek lag veel automateriaal waarmee de kinderen konden spelen, de politie kwam in de klas om te praten over veiligheid in de auto, we hebben in een echte trekker gezeten en geleerd dat er grote en kleine wielen aanzitten. Auto's hebben verschillende merken, verschillende nummerborden, je mag pas in een auto rijden als je je rijbewijs hebt en als je autopech heb dat de de wegenwacht je kan helpen.

1-2d: Kanjertraining
6 maart 2020 door juf Sannie en juf Astrid

'Elkaar beter leren kennen.'

Gisteren en vandaag hebben wij in de kring een Kanjerspelletje gedaan waarbij het doel was de ander beter te leren kennen. We spelen, werken en leren elke dag samen, maar zijn er dingen die wij nog niet weten van onze klasgenoten? Met behulp van gesprekskaartjes zijn wij o.a. te weten gekomen wat de lievelingskleur is van de ander, welke sport hij/zij beoefent en hoeveel broers en/of zusjes onze gesprekspartner heeft. Vragen stellen, antwoord geven, luisteren, onthouden en verwoorden. Dat is best wat! Maar wat kunnen ze dit al goed zeg. Knap hoor.

1-2b: Estafette
4 maart 2020 door Juf Priscilla

Vandaag deden wij tijdens de gym een estafette wedstrijd. Er werd supersnel gerend en heel hard voor elkaar gejuicht! Wat een heerlijke, sportieve en fanatieke groep hebben wij!

5b: Project IPC Dinosaurussen
27 februari 2020 door juf Kim

Deze week zijn we gestart aan het nieuwe IPC thema dinosaurussen. Als ware archeologen hakten en veegden we dinosaurussen (helemaal compleet ;-) ) uit gipsblokken. We hebben al het één en ander gelezen over de dino's. Met een paar weken zijn we na al ons onderzoek en opdrachten, ware paleontologen en dino-experts. Mochten de kinderen boeken, speelgoedpoppen, knuffels, platen, etc van dinosaurussen hebben en het leuk vinden om dit mee te nemen, dan is dat natuurlijk erg leuk.

8c: Lezen met groep 3
26 februari 2020 door Juf Petra

De kinderen van groep 8 zijn meesters en juffen geworden!


3b: Lezen met groep 8
25 februari 2020 door juf Simone

Vanmorgen zijn we gestart met lezen samen met de leerlingen van groep 8. Om en om lezen de kinderen een zin. Groep 8 helpt de kinderen uit groep 3. De kinderen vonden het heel erg leuk!

5b: Carnaval
13 februari 2020 door Juf Kim

We hebben een gezellige ochtend gehad met groep 5b. Wat zag iedereen er prachtig uit! In carnavalskleren hebben we leuke spelletjes gedaan in de gymzaal bij juf Ellen. Op het podium deden we dé kaarttruc, een mooi opgevoerd dansje en een zelfgemaakt en zelf ingestudeerd toneelstukje. Iedereen was trots. Met een goed gevoel zijn we de vakantie in gegaan. Fijne vakantie!

1-2b: Carnaval!
13 februari 2020 door Juf Priscilla

Vandaag was het feest, want wij vierden Carnaval! We hebben stoelendans en stopdans gedaan in de speelzaal en we hebben onze liedjes laten horen in de aula. In de klas hebben we een filmpje gekeken over Carnaval en kregen we hier lekker chippies bij! We hebben nog even gespeeld en samen met de andere kleutergroepen en groep 3B de polonaise gedaan. Het was een gezellige ochtend.
Alle kinderen die er vandaag helaas niet bij konden zijn wensen we veel beterschap!!

Fijne vakantie allemaal!

8c: Carnaval
13 februari 2020 door Juf Petra

Wat een feestelijke dag was het vandaag! We hebben genoten van alle verklede kinderen en leerkrachten. Alle optredens gingen ook perfect, op een enkele afgevallen pruik na.

1-2c: Carnaval
13 februari 2020 door Juf Ineke en juf Marion

Vanmorgen zaten er geen kinderen in onze klas, maar Elsa's, soldaten,, brandweermannen, piraten, prinsesjes, spidermannen. We hebben een héél leuk carnavalsfeest gehad. Op de foto's kunt u dit zien.