Nieuws uit alle groepen

8: Sint sfeer
24 november 2020 door Juf Petra

Groep 8 is helemaal in de stemming!

We praten over Sinterklaas, het ontstaan en de toekomst van het kinderfeest. Deze kinderen hebben moderne denkbeelden, mooi om te zien.

1-2d: Pietengym
24 november 2020 door Juf Astrid en juf Sannie

Wat een feest! Vanmorgen allemaal Pietjes die hun kunsten vertoonden in de gymzaal. Klimmen, slingeren en nog veel meer. In een treintje gingen ze naar het volgende onderdeel.

1-2c: Pietengym
24 november 2020 door Juf Demi

Vandaag hadden wij 24 pietjes bij de gym en wat deden zij goed hun best!

1-2b: Pietengym
24 november 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij pietengym! Er werd geklommen, gegleden, geslingerd en er werden veel cadeautjes door de schoorstenen gegooid.

4a: Schoencadeau ,pietendiploma en rijmen maar.
23 november 2020 door Margret en Elly

Na de spannende pietenles in de gymles, waar bijna hele mooie pietjes rondliepen, kregen we een echt pietendiploma. Dik verdiend hoor! Juf Ellen zal foto's van de gymles op de site zetten.

Op school hadden we een houten puzzel in onze schoen gekregen; het was nog niet eenvoudig om van de stukjes een piramide te bouwen. Goed oefenen maar. Rommelpiet had er een echt rommeltje van gemaakt, maar gelukkig konden we allemaal onze tafel en schoen weer terugvinden.

Rijmen hoort ook bij sinterklaas. Dat hebben we gedaan met allemaal spullen uit de cadeautjeszak. Goed gedaan!

1-2d: Schoen gezet
23 november 2020 door Juf Astrid en juf Sannie

Wat spannend! Wat zou er in onze schoen zitten? Helaas was de deur van de klas waar onze schoenen stonden op slot. Pas toen alle kinderen binnen waren ging die deur open. Ooooh, de sportpiet was geweest. Overal lagen spullen uit de speelzaal en voor ieder kind was er een mooie bal. Daar gingen we meteen even mee spelen in de speelzaal. Dank Sint en Piet voor dit leuke cadeau!

3b: Schoentje gezet
23 november 2020 door juf Simone

Vanmorgen kwamen we op school en waren alle schoenen verdwenen.. We moesten de hele klas doorzoeken en hebben uiteindelijk alle schoenen weer gevonden. De schoen van Jan was als allerlaatste; we konden hem echt nergens vinden. Zat hij toch gewoon in de kleibak!! Het was een gezellig begin van de dag.

Bij de foto’s staan er ook een aantal van onze Sinterklaashoek en van gemaakte werkjes.

6a: Pietengym!
23 november 2020 door Juf Selda

Vandaag een super leuke Pietengym gedaan!

5b: Pietengym
23 november 2020 door Juf Odette

Vandaag hebben we Pietengym gehad. We hebben heel goed geoefend en kunnen vanavond wel met de Pieten mee

5b: Schoenzetten
23 november 2020 door Juf Odette

Vrijdag hadden de kinderen hun schoentje gezet. Vandaag was het spannend of de Pieten ook langs zinn gekomen. Helaas kwamen we er achter dat de schoenen leeg waren. Er hing wel een rijm aan het plafond. We moesten op zoek naar puzzelstukjes. Achter de puzzel stond weer een rijm en mochten we de schoencadeaus zoeken in de klas. Gelukkig hebben we die gevonden. We zijn blij met onze knikkers!

3a: Groep 3a wie mocht deze week een letter opplakken?
20 november 2020 door Mascha vader

Deze week mocht Jari de letter eu op het letterbord plakken! Goed gedaan Jari.

Fijne weekend groep 3a

3a: Groep 3a wie mocht deze week een letter opplakken?
20 november 2020 door Mascha vader

Deze week mocht Jari de letter eu op het letterbord plakken! Goed gedaan Jari.

Fijne weekend groep 3a

1-2d: Thema Sinterklaas
20 november 2020 door juf Sannie en juf Astrid

De school is volop in Sintsferen. Het ziet er overal gezellig uit. Ook in de klas hebben wij het nu over Sinterklaas. In ons bijlokaal hebben wij tegenover de huishoek een speelgoedwinkel gemaakt, met daarnaast nog een inpakkamer. De kinderen hebben zelf van huis speelgoed meegenomen, wat in de winkel verkocht mag worden. Er wordt zó ontzettend leuk gespeeld! De juffen smullen van het rollenspel dat ze zien. Veelal gaat het ongeveer zo: In de huishoek worden verlanglijstjes geschreven of getekend, deze worden in de schoen gestopt. Dan worden er schoentjes gezet en liedjes gezongen bij de haard. Vervolgens gaan ze slapen en komen Sinterklaas en Piet langs om de lijstjes op te halen en wat gezelligs achter te laten. Zij gaan met de lijstjes naar de speelgoedwinkel en kopen daar wat de kinderen verlangen. De winkelmevrouw of -meneer heeft het speelgoed geprijsd, helpt Sint en Piet bij het verkopen en betalen met geld. Daarna gaan Sint en Piet naar de inpakkamer en maken er mooie cadeautjes. Daar komt natuurlijk wel wat meet- en vouwwerk aan te pas. Vervolgens vullen ze de schoenen met pakjes en 'de volgende ochtend' worden de kinderen wakker en 'Oh, kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind...'. Ten slotte mogen ze in de huishoek met het speelgoed spelen.
U begrijpt, deze speelhoeken zijn momenteel erg gewild, daarom houden we bij wie er aan de beurt is, zodat ieder kind er wel een aantal keren kan spelen deze periode.

Verder vouwt groep 2 zelfstandig, aan de hand van een vouwreeks, de zak van Sinterklaas, schilderen we Pietjs, knutselt groep 1 verlanglijstjes, doen we rijmspelletjes in de kring over Sinterklaas, starten we bijna iedere ochtend met Sintochtendgymnastiek, rekenen we met pepernoten, hebben we met juf Astrid bingo (Sinterklaasjournaal) gespeeld, zingen we gezellige Sinterklaasliedjes samen, lezen we prentenboeken, hebben we een Sintspelletjeshoek waar je zelf kunt kiezen welk spelletje/werkje je wilt doen, hebben we een leeshoek met Sintboeken én hebben we vandaag onze gymschoen mogen zetten! Maandag zullen we ontdekken of we bezoek hebben gehad...

Het album is weer gevuld met foto's!

Tip: Op de website van het Sinterklaasjournaal (www.sinterklaasjournaal.nl) kun je afleveringen terugkijken, maar ook leuke spelletjes spelen, teksten lezen en podcasts beluisteren.


1-2c: Wat een gezelligheid!
20 november 2020 door Juf Demi

Wij hebben weer een gezellige, maar drukke week gehad. Wij hebben geknutseld met pepernoten, gedanst op Sinterklaasliedjes, gezongen, sint en piet gespeeld in onze nieuwe sinthoek, schoentje gezet, gegymd en ook nog een bingo met de Sint. Dit klinkt dus echt gezellig! En er komen nog veel gezellige en leuke momenten aan, want aanstaande dinsdag mag onze klas als echte pietjes gymmen!

7-8: Presentaties IPC Missie naar Mars proefjes
20 november 2020 door Rinske en Saskia

In groep 7-8 presenteren de kinderen hun zelf gekozen proefje, vaak gevonden op proefjes.nl. Onderzoekende proefjes zijn het, met een goede uitleg. De kinderen presenteren deze, door het voor te doen én door hun (PowerPoint)presentatie te laten zien aan de klas. Als volleerde wetenschappers staan ze voor de klas en lichten het allemaal toe.

4a: Spannend... we mogen onze zelfgemaakte schoen zetten!
20 november 2020 door Elly en Margret

Vanmiddag, vrijdag 20 november, hebben we een schoen geknutseld, Want we mogen onze schoen zetten op school. Daarna nog lekker zingen, want dat hoort erbij! En nu maar hopen dat er maandag wat in zit! Vast wel...groep 4a heeft zulke lieve kinderen!!!

4a: In november al oefenen voor de kerstviering...
20 november 2020 door Elly en Margret

Het heerlijk avondje moet nog komen, maar wij hebben vandaag alweer geoefend voor de kerstmusical samen met juf Mia en Wilma en Marja. We deden allemaal supergoed mee, dus het wordt vast straks met Kerstmis een mooie viering!

7-8: PCC bezoek 19-11-2020
19 november 2020 door Rinske en Saskia

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij PCC Heiloo, op de fiets, net echt! De kinderen hebben daar 3 lesjes gehad van elk 20 minuten. LO, NE, BV, EN, MU allemaal leuke vakken! Iedereen kreeg een tasje met inhoud en aan het einde wat te drinken en een lekker snoepje. We hopen dat kinderen een goede indruk hebben gekregen van deze school

1-2b: Sinterklaas
19 november 2020 door Juf Priscilla

Sinterklaas is weer in ‘t land!
In de klas zijn de kinderen volop bezig met Sintactiviteiten. Zo wordt er geknutseld, gestempeld, geschilderd en natuurlijk veel gezongen. Ook wordt er leuk gespeeld in de huishoek en wordt er een pietenhuis gebouwd in de bouwhoek. We hebben de letter S van Sinterklaas geleerd en een aantal kinderen hebben met meester Dennis een schrijfdansoefening gedaan waarbij de kinderen met links en rechts golfbewegingen van de stoomboot naar de kade moesten maken. Woensdag hebben we tijdens de gymles gehuppeld op muziek en in het Spaans geteld. (Un, dos, tres!) Ook hebben we een pepernoten-tikspel gespeeld.

We gaan nog veel leuke en leerzame dingen doen de aankomende periode!

3b: Stoomboten maken
18 november 2020 door juf Simone

Sinterklaas is weer in het land en dat vinden wij allemaal heel erg leuk! We gaan de klas gezellig maken voor wanneer Sinterklaas bij ons langskomt op school. We hebben maandag en dinsdag gewerkt aan een blokjes stoomboot. Best even puzzelen hoe je dat moet doen. Het resultaat mag er dan ook zijn! Er hangen er een aantal voor ons raam. Voordat het pakjesavond is, krijgen alle kinderen hun werkjes mee naar huis.