Nieuws uit alle groepen

1-2a: Sint op school
5 december 2021 door Laurien en Marijke

Wat was het weer gezellig met Sint op school. Als verrassing mochten wij zelf ons cadeautje uitzoeken!

7a: Sinterklaas
3 december 2021 door Danitia

Wat super dat we Sinterklaas en zijn pieten mochten verwelkomen buiten! Vervolgens zijn we binnen aan de surprises begonnen. Elk jaar weer wordt er om veel geduld gevraagd van de kinderen, maar wat waren ze attent! Luisteren naar elkaars rijmen, aandacht voor alle kunstwerken en gelukkig was iedereen blij met hetgeen waarmee ze zowel aankwamen op school (woensdag) als waarmee ze weggingen vandaag. Hoe fijn is dat! Ik zei het vanmiddag al tegen de kinderen, maar ik zeg het graag nog een keer: wat ben ik ontzettend trots op de mooie surprises en rijmen die gemaakt zijn, want ze waren fantastisch! Heel veel plezier nog gewenst voor komend weekend ;)

1-2d: Sinterklaas
3 december 2021 door juf Nicole

Wat was het een feest vandaag! Sinterklaas was écht op school. Sinterklaas kwam vanmorgen aan in de brandweerauto. Nadat we de goedheiligman hadden verwelkomd, hebben wij nog een keer genoten van de pietengym. Ook mochten wij vandaag bij Sinterklaas op bezoek in de aula. Wij hebben ons versje voorgedragen, het liedje ‘Hop, hop, hop’ gezongen en nog lekker gedanst. De kinderen mochten van Sinterklaas daarna zelf een cadeautje uitkiezen. Afgelopen weken hebben wij gewerkt aan een kleurplaat met de hele groep. Ieder kind kleurde een stukje. Vandaag hebben we alle stukje bij elkaar gelegd. Het resultaat ziet u bij de foto's. Verder hebben wij nog bingo gespeeld, Sinterklaas en het grote pietenfeest gekeken en lekker gespeeld. De foto’s van deze geslaagde dag kunt u vinden op de website.


lieve sinterklaas

ik heb mijn schoen gezet

nog eventjes een liedje

dan ga ik snel naar bed

morgen kom ik kijken

of u bent geweest

en als er dan een pakje ligt

is het een beetje feest

4a: Sinterklaas
3 december 2021 door marieke

Vandaag was het dan zover. Om 9:00 gingen wij naar buiten om Sint en zijn Pieten op te wachten. Sint kwam dit jaar met heel speciaal vervoer aan, namelijk een brandweerauto. Niemand minder dan de vader van Twan was de chauffeur.

In de klas hebben wij een spelletjescircuit gedaan met allemaal leuke spelletjes en opdrachten.

In de aula hebben wij een liedje voor Sinterklaas en zijn Pieten gezongen en een rijmpje opgezegd. Als laatste mochten wij een cadeautje kiezen uit Sinterklaas' schatkamer.

Als afsluiting hebben we nog een leuke Sintfilm gekeken.

Kortom een super leuke en gezellige dag!

5b: Sinterklaasfeest
3 december 2021 door Juf Kim

Sinterklaas had dit jaar wel een heel bijzonder vervoer! Hij kwam aan met de brandweerauto. Dat was spectaculair!

We hebben een erg gezellige dag gehad vandaag met spelletjes, bezoek aan Sinterklaas met muzikaal optreden en cadeautjes in Sinterklaas' cadeauwinkel. We sloten de dag af met een Sinterklaasfilm en stapten vrolijk het weekend in.

3a: sinterklaasfeest
3 december 2021 door juf Leonoor

We hebben vandaag een hele leuke gezellige dag gehad. Sinterklaas kwam met de pietjes op school. Hij werd door de brandweerwagen gebracht. Er zat een piet vast in de schoorsteen en hij is er door de brandweer gelukkig weer op tijd uitgehaald.

We hebben in de klas een circuit gedaan met allemaal sinterklaas spelletjes en activiteiten.

Om half 11 mochten we naar de aula met de andere groep 3. Daar zat Sinterklaas met de pieten. We hebben liedjes gezongen voor Sinterklaas en Sinterklaas wist allemaal dingen over onze klas. Aan het eind van het bezoek ging de pakjeskamer open en mochten we zelf uit al die prachtige cadeaus iets uitzoeken. Wat waren we blij en wat was het een leuke dag.

6b: Sinterklaasviering
3 december 2021 door Juf Selda

Wat hebben we vandaag weer een topdag gehad! We gingen eerst naar buiten, waar er opeens een brandweerwagen aankwam met sirene. Daar bleek dus Sinterklaas in te zitten met een paar pieten! Daarna gingen we gauw weer terug naar de klas, want we moesten nog (heel veel) surprises uitpakken. Wat heeft iedereen toch zijn best gedaan! Tussendoor gingen we ook spelletjes doen, zoals een quiz, een reactie spel en een ander kringspel. We hadden tussen het uitpakken ook optredens; muziekvoorstelling, dansvoorstelling en nog een moppenronde!

5a: Sinterklaasviering
3 december 2021 door Juf Diane

Wat hebben we vandaag weer een topdag gehad in groep 5a! Vanmorgen vroeg gingen we eerst naar buiten, waar er opeens een brandweerwagen aankwam met sirene. Daar bleek Sinterklaas in te zitten met een paar pieten! Wat een verrassing.
Daarna gingen we naar binnen voor ons derde adventskalender doosje. Haley mocht die open maken. In het doosje zat de opdracht om een Kahootquiz te spelen over Sinterklaas. We hebben er twee gedaan. Dat was erg leuk! Daarna lekker geknutseld en gespeeld en na het drinken even een frisse neus gehaald.

Na de pauze gingen we een Sinterklaasbingo spelen en nog even oefenen voordat we naar Sinterklaas gingen. Ons optreden bij de Sint, samen met groep 5b. ging supergoed en we kregen allemaal een cadeautje uit de winkel op het podium. Ook kreeg de hele klas een gezamenlijk cadeau.

Na de lunch konden we gelukkig weer lekker naar buiten en het laatste uur hebben we een Sinterklaasfilm gekeken, gespeeld en geknutseld. Fijn weekend allemaal!

1-2b: Sinterklaas op school!
3 december 2021 door Juf Priscilla

Vandaag was het eindelijk zover; Sinterklaas kwam bij ons langs op school! De Sint kwam met de brandweerauto aan en alle kinderen hebben hem verwelkomd. Daarna mochten we naar de aula waar we voor de Sint hebben gezongen en ons versje hebben laten horen. We mochten allemaal een cadeau uitzoeken! In de klas hebben we gedanst en spelletjes gespeeld. ‘s Middags hebben we nog even gegymd en een film gekeken.
Het was een geslaagde dag.

Fijne pakjesavond allemaal!


4b: Sint op school!
3 december 2021 door Elly en Margret en Aniek

Vandaag, vrijdag 3 december, kwam de Sint op school. Hij kwam met de brandweerwagen, want de brandweer had Sint en zijn Pieten bevrijd van een dak. Daar zaten ze vast.

We hebben vandaag natuurlijk niet gerekend, maar wel heel veel spelletjes gedaan over Sint en Piet. Ook zijn we allemaal in de aula geweest om voor Sint te zingen en een mooi vers te zeggen.

Juf Aniek had ook nog een gave Sinterklaasblues met de boomwhackiers en we hebben een Sintbingo gedaan en Jan was de winnaar!

Kortom, we hadden een superdag!

1-2d: Pietengym
3 december 2021 door juf Nicole

Afgelopen dinsdag hebben wij met Juf Ellen pietengym gedaan. Het was zo leuk, dat we het woensdag en vrijdag nog een keer mochten doen!

6a: Eindelijk weer nieuws uit groep 6a!
2 december 2021 door Githa

Al een lange tijd heeft u niets meer over ons gelezen. En ondertussen hebben we na de herfstvakantie zeker niet stil gezeten. We hebben hieronder alles eens even op een rijtje gezet.

Het nieuwe IPC-thema ‘Wat eten we vandaag’ begon de eerste dinsdag na de vakantie. Toen was ook de opening en aten we heerlijke pannenkoeken. Deze waren door een aantal moeders gebakken.

De overige activiteiten die bij het thema horen, waren:

 • De schijf van vijf besproken, getekend en etenswaar gesorteerd.
 • Een hamburger-kunstwerk én een bord met eten geknutseld.
 • Een menu samengesteld en een menukaart gemaakt.
 • Vragen over hygiëne en het houdbaar houden van eten bedacht. En deze vervolgens aan de eigenaresse en de kok van ‘Eetbarlekker’ gesteld.

Wat hebben we nog meer gedaan en beleefd?

 • Lampionnen gemaakt.
 • Verkleed naar school gegaan vanwege Halloween.
 • Nieuwe boeken in de bibliotheek gezocht.
 • Naar de bioscoop in Castricum (documentaire-festival/IDFA) geweest.
 • Lekker buiten gespeeld en 'pietentrucs' uitgeprobeerd.
 • Pieten kwamen strooien.
 • Tijdens de muziekles van meester Herman ritmes geklapt en muzieknoten gelezen.

Bekijk de bijbehorende foto’s maar eens. Ze geven een goede indruk van waar we de afgelopen weken mee bezig zijn geweest. Wat een fijne en een leerzame periode!

1-2b: Kringactiviteit met schoenen en surprises bekijken
2 december 2021 door Juf Priscilla

Gister deden we een kringactiviteit met onze schoenen! Iedereen moest 1 schoen uitdoen en deze op tafel zetten. Daarna mochten de kinderen een manier bedenken om de schoenen te sorteren. Romée bedacht om de schoenen op de sluiting van de schoenen te sorteren. Storm sorteerde de schoenen op type schoen. En Noor sorteerde de schoenen op kleur.

Vandaag mochten we de surprises van de kinderen uit de groepen 6,7,8 bekijken in de aula. De kinderen keken hun ogen uit. Wat heeft iedereen zijn best gedaan!8: Bonhoeffer bezoek groep 1
2 december 2021 door Cynthia, Rinske en Saskia

Wij mochten op bezoek bij het Bonhoeffer. Het was een barre tocht met heel veel wind, maar gelukkig kwamen we droog aan. We hebben een les gevolgd en we werden rondgeleid door Matthijs en Florine. Op 14 december mag de andere helft van de klas

7a: Tentoonstelling surprises
2 december 2021 door Danitia

De kinderen hebben dit jaar weer onwijs hard hun best gedaan om voor iedereen een mooie surprise te maken! Ze vonden het dan ook heel leuk om alle surprises te bekijken, ook die van de andere groepen. Ze staan te popelen om ze morgen uit te mogen pakken ;)

3a: Groep 3a Pietengym en bamzaaien
1 december 2021 door Mascha vader

Dinsdag mochten we voor de tweede keer Pietengymmen. Dat is echt mazzel hebben.

Vandaag gingen we in de klas bamzaaien. Dit is een rekenspel waarbij je het splitsen oefent. Je kunt dit spel ook met pepernoten spelen. Uw kind kunt u vast uitleggen hoe het spel gaat.

Op de foto’s is de Pietengym en het bamzaaien te zien.
8: Surprise
1 december 2021 door Saskia, Cynthia & Rinske

Vandaag hebben we de surprises in de aula gezet voor een tentoonstelling voor alle kinderen van de school. Wat zullen de jongere kinderen opkijken; onze kanjers hebben prachtige werkstukken gemaakt!

Het filmpje met de online "rondleiding " langs alle surprises heeft onze groepsouder Saskia al in de ouderapp gezet.


5a: Adventskalender
1 december 2021 door Juf Diane

Vanmorgen deden we doosje 1 open van de adventskalender. Hierin zat een opdracht voor het maken van een Sinterklaas woordzoeker. Wie als eerste klaar was won een chocolademunt....wat een concentratie! En de winnaar is....

Annelou!

8: Lol in de groep
30 november 2021 door Rinske

Een van de kinderen zei: "Ik ga even naar de wc."

Ik: "Prima, wil je ook voor mij gaan?"

Normaal komt een kind dan terug en gaat verder met zijn/haar werk.

Deze topper: "Juf, ik ben geweest, maar u hoefde helemaal niet."

1-2a: Super pieten
30 november 2021 door Marijke en Laurien

De daken over, pepernoten strooien en cadeautjes in de schoorsteen mikken, ze kunnen het allemaal. De pieten van 1/2a hebben hun pietendiploma dik verdiend!