Nieuws uit groep 1-2a

Hoera! Koningsspelen!
21 april 2023 door Laurien en Meryl

Het zag vandaag rood, wit, blauw en oranje want het was vandaag feest op school! Er waren namelijk Koningsspelen om de verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren.

En wat een feest was het. De dag begon meteen met een vrolijke opening in de speelzaal met het lied en dansje ZigZag, wat we de afgelopen week al al hadden geoefend. Daarna mochten we meteen naar buiten om allemaal verschillende spelletjes te doen. Zo konden we bijvoorbeeld zaklopen, touwtrekken, blikgooien en sjoelen. Ondanks dat het weer niet mee zat hebben we enorm veel plezier gehad. We hebben dan ook de mama's Leonie, Christ'l, Stephanie, Samantha, Miranda, Annemieke en Isa heel hartelijk bedankt.

De feestelijkheden waren nog niet voorbij want meester Herman kwam langs om nog gezellig liedjes te zingen en daarna was het tijd voor stopdans en een spel Wie ben ik? in de klas. Na de lunch stond de laatste onderdeel op het programma. Er mocht gespeeld worden in een andere klas! Wat een gekkigheid maar wel heel gezellig.

Gelukkig staat de meivakantie voor de deur want van zo'n drukke dag moeten we even bijkomen.

Fijne vakantie en tot over twee weken!

Einde thema ziekenhuis
14 april 2023 door Laurien en Meryl

Wat zijn we de afgelopen druk in de weer geweest met het thema ziekenhuis. Maar aan alles komt een einde en dus hebben wij vandaag het thema ziekenhuis afgesloten door ons lied Dokter op te nemen voor alle ouders. Dit lied kunt u zien via deze link

De week hebben we nog veel dingen onderzocht in de klas. Zo hebben we nog röntgenfoto's gemaakt met krijt en ecoline, hebben we geleerd verband aan te leggen bij elkaar en hebben we de botten van een mens eens goed bekeken met het skelet wat juf Meryl mee had genomen.

Het was extra feest deze week want het was vandaag zulk mooi weer, dat de zandbak weer open kon! Wat was het heerlijk om met z'n allen te scheppen, bouwen en graven. Zonder jas!

Jez was gelukkig weer op tijd beter en dus konden we kijken wat zij allemaal had gevonden met de letter A. Het was nog een lastige letter want een a lijkt veel op de aa. In de koffer vonden we: een appel, afstandsbediening, armband en Anna (van Frozen).

Pasen
12 april 2023 door Laurien en Meryl

Natuurlijk hebben wij in de klas ook een gezellig paasfeest gevierd. Zo hebben we eieren gezocht in de tuin van de pastoor, de musical van groep 4 gezien in de kerk, een paaswoordspel met juf Didi gedaan en een heerlijke paaslunch gegeten.

Ook de afgelopen weken zijn er weer veel bouw-, knutsel- en andere werkjes gemaakt de door kinderen van groep 1/2A. En soms zijn we net op tijd om mooie foto's te maken.

Thema ziekenhuis in volle gang
31 maart 2023 door Laurien en Meryl

Weer wat leuke foto's van de afgelopen weken. Zo is er veel gebouwd, geknutseld en gekleid.

Grote rekendag
28 maart 2023 door Meryl en Laurien

Vandaag was de grote rekendag. Het thema van deze dag was: de afvalparade. Juf Ellen had bij de gym allemaal activiteiten met rekenen en afval, zo zaten de kinderen er meteen helemaal in. Met het 10 uurtje hebben we ons afval gesorteerd. We vonden eigenlijk dat er helemaal niet zoveel afval was en dat dit heel goed voor het milieu is. In de klas hebben de kinderen verschillende rekenactiviteiten gedaan wat te maken had met afval: sorteren en in een tabel schrijven, drijven en zinken, met kranten een beer scheuren en plakken, een cijferkleurplaat en afval van groot naar klein, dik naar dun, vol naar leeg uitzetten. Het was een lekker actieve rekendag.

Verpleegkundige op bezoek
21 maart 2023 door Meryl en Laurien

Vandaag hadden wij een verpleegkundige op visite. Zij werkt op de kinder- en kraamafdeling. D.m.v. korte filmpjes liet ze ons de kamers met bedden, de speelkamer, de verbandwisselkamer en couveuse zien. Ook wat veel voorkomende handelingen werden uitgelegd en voorgedaan. Riv speelde onze patiënt en kreeg plakkertjes op zijn borst en buik. Met een stethoscoop mocht een ander kind zijn hartslag beluisteren. Vanessa mocht een luier bij een pop omdoen. We hebben weer veel geleerd en gaan alles naspelen in onze dokterspost de komende weken.

Bouwwerken van de week
17 maart 2023 door Laurien en Meryl

Deze week zijn er ook weer veel bouwwerken gemaakt door de kinderen. Wat zijn ze trots! En ook bij de zandtafel worden de lekkerste dingen gemaakt zoals ijsjes, chocolade en suikerspin.

Opening thema Ziekenhuis
15 maart 2023 door Meryl en Laurien

Afgelopen maandag stond de kleuters een verassing te wachten. Op het kleuterplein stonden we met alle kleuters te wachten en wat kwam daar aan……een ambulance. Met z’n allen een kijkje nemen in de ambulance was wat lastig en daarom kwam de verpleegkundige en de chauffeur bij elke klas langs om het één en ander te vertellen over de brancard, verband, computer, zuurstofkapje, de zwaailichten enz. Weet u wanneer de ambulance groene zwaailichten aanzet? De kinderen nu wel. Na dit bezoek hebben we met de klas de ambulance bekeken. We pasten er zelfs met z’n allen in!
Dinsdag waren er al kinderen die iets mee hadden genomen voor het thema en konden we al een start maken met het inrichten van de doktershoek. Dat belooft een hoop speelplezier.

Start na de voorjaarsvakantie
10 maart 2023 door juf Meryl

De voorjaarsvakantie is weer voorbij en deze week zijn we weer lekker aan de slag gegaan in de klas. Deze week is nog thema-loos maar volgende week gaan van start met een nieuw thema.

Op de foto's kunt u een aantal van de mooie mooie bouwwerken zien die er deze week zijn gemaakt.

Voorstelling
24 februari 2023 door juf Meryl

Donderdag 23 februari was het DE dag, we gingen optreden voor alle ouders, grootouders en andere familie.

We vonden het best wel spannend maar wat is de voorstelling van het boek 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’, goed gegaan!

Via deze link https://youtu.be/3TGjHuQFvL8 kunt u de video bekijken.

Bewegingsonderwijs
21 februari 2023 door Gymjuf Ellen

Vandaag met bewegingsonderwijs hebben wij het tikspel kat en muis gespeeld, door een laser parcours geklommen, balanceren over verschillende onderdelen en over de hobbeldebobbelbaan gegaan.
Bekijk hier het filmpje: https://www.magisto.com/video/NA5FYloKGzVgQhBhCzE?l=vsm&o=i&c=c

Feest in de klas
19 februari 2023 door juf Meryl

Wat een feestweek hebben we achter de rug. Op woensdag hebben we met de hele school Carnaval gevierd. Wat een mooie en leuke pakken hebben we gezien! We hebben het Beebotlied gezongen en de polonaise gelopen. Daarna hebben we in de klas nog genoten van een glas limonade en een zakje chips. Een topdag!

Deze week heeft Ryan ook weer de letterkoffer mee teruggenomen. We hebben alle spulletjes uit de koffer met de letter T besproken. Wat een goede vondsten.

Tijdens de muziekles van meester Herman maakten de kinderen kennis met een nieuw instrument: de tongtrommel. En we mochten zelf ook even proberen om daarmee geluid te maken

A.s. donderdag is onze voorstelling over het boek: Over een kleine mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept heeft. De voorstelling start om 9.00 uur in de aula.
Vergeet niet de speciale gekleurde kleding aan te trekken. Als uw kind thuis geschminkt wilt worden dan mag dat natuurlijk maar dat hoeft niet!

Bij deze nog een keer de rolverdeling:

- Varkens; Elin, Harvey en Lucca-Joy (roze kleding)

- Koeien; Simon en Jazz-Lynn (zwart/witte kleding)

- Strontvliegen; Sil, Raf en Thijs (zwarte kleding)

- Mollen; Luuk, Stef, Willem, Fedde en Nina (paarse kleding)

- Paarden; Vanessa, Bobbie en Jez (bruine kleding)

- Hazen; Hannah, Anna, Charlie en Jason (oranje kleding)

- Geiten; Merlijn, Emma en Tom (witte kleding)

- Duiven; Ryan, Dex en Kick (grijze kleding)

- Bullebak; Lune (bruine kleding)

Naast de foto's van de carnavalsviering ook nog een aantal foto's van wat leuke momenten of bouwwerken van de afgelopen weken.

Kerststukjes
20 december 2022 door Juf Suzanne

In de klas ruikt het heerlijk naar kerst. Dat komt van de prachtige kerststukjes die gemaakt zijn door de leerlingen.

Wat een feestelijk gezicht al die mooie stukjes met glitters, lichtjes, kaarsjes en andere versiering!

Bedankt hulpouders, voor het mogelijk maken van deze gezellige activiteit ??

Welkom Sinterklaas
5 december 2022 door Gymjuf Ellen

Vanmorgen vroeg kwam Sinterklaas met zijn pieten aan met een camper. Meteen in de ochtend mochten we langs komen bij Sinterklaas en mochten we een cadeau uitkiezen uit de pakjeskamer. Dank u wel Sinterklaas

Pietengym
29 november 2022 door Gymjuf Ellen

Vandaag was de allerlaatste pietengymles. De Pieten zijn geslaagd voor het examen. Goed gedaan allemaal

Bezoek Sinterklaashuis
24 november 2022 door Juf Suzanne

Vandaag gingen we met alle kleuters op uitstapje naar het Sinterklaashuis in Schoorl. De kinderen waren best wel een beetje zenuwachtig. We werden onthaald door twee pieten en werden daarna met de klas apart rondgeleid door het huis. We hebben de woonkamer van Sinterklaas gezien en ontmoeten daar de Sint zelf ook. Ook de slaapkamer, de pakjes kamer en de slaapkamer van de pieten konden we met eigen ogen bekijken. We hebben in de pietenkeuken een lekkere tractatie voor onszelf versierd. Ten slotte waren we in de trainingshal waar de pieten oefenen met over de daken lopen en met pakjes gooien. De kinderen mochten zelf ook even oefenen op het dak. Om het bezoek af te sluiten kregen alle kinderen nog een flinke hand pepernoten mee en daarna gingen we weer snel in de auto naar school terug.

Het was een fantastische ervaring!

Thema licht en donker
27 oktober 2022 door Juf Suzanne

We zijn deze week weer lekker gestart in groep 1/2, en zoals wel vaker na een vakantie is er weer een nieuw thema geopend.

Het was best een spannende start: we gingen met de klas naar een donkere ruimte waar iemand van de bibliotheek het boekje 'snel naar huis kleine muis' ging voorlezen met een zaklantaarn. Verder was het donker op een paar lichtjes na.

De komende tijd werken we over het thema licht en donker. In het boek "snel naar huis kleine muis' komt muis op zijn weg naar huis allerlei nachtdieren tegen, dieren die met hun ogen goed in het donker kunnen zien.

Het thema past natuurlijk ook prima bij de tijd van het jaar. Het wordt weer steeds eerder donker en thuis gaan er weer vaker kaarsjes en lichtjes aan. We zijn al gestart met het maken van lampionnen, waarmee wij op 11 november zelf in het donker over straat mogen. Het wordt weer een gezellige knusse tijd!


Loose parts
23 september 2022 door Juf Suzanne

Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar in de klas hebben wij op het digikeuzebord een nieuw kiesplaatje: de loose parts!

Letterlijk vertaald betekent dit Losse stukjes en dat is eigenlijk precies wat het is. De kinderen kunnen met allerlei losse materialen kunstwerkjes samenstellen. Knoopjes, kurken, knopen, schelpen en nog veel meer losse dingetjes. Ze kunnen "gewoon" iets maken, maar het materiaal nodigt ook uit om te spiegelen (aan twee kanten hetzelfde neerleggen, net als de vlekken op bijvoorbeeld een vlinder).

De mooiste werkjes gaan op de foto en daarna sorteren de kinderen de spullen weer in het juiste vakje, ook een mooie activiteit!

Herman in de klas
9 september 2022 door Juf Suzanne

Vandaag was meester Herman in de klas. Eerst hebben we liedjes gezongen over een eendje die graag een ander dier wil zijn, over een cowboy die het koud had en over nieuwe schoenen. We oefenen met langzaam en snel en met hoog en laag zingen. Natuurlijk maken we ook veel plezier tijdens de muziekles.

Daarna werden er een nieuw instrument geïntroduceerd, de Guido. Dat is een soort rasp.

We hebben om de week zo'n fijne muziekles!

Start 1/2A
30 augustus 2022 door Suzanne en Laurien

Vol enthousiasme kwamen de meeste kinderen maandag weer de klas in en voor sommige kinderen was het ook best een beetje spannend. Na deze twee dagen merk je dat de kinderen al aardig in de gaten krijgen hoe een dag verloopt in de klas. Er werd al fijn met elkaar gespeeld in de huishoek, bouwhoek en zandtafel, maar er werd ook gezellig met elkaar gekletst onder het tekenen en het maken van de kralenplanken. Vanochtend was de eerste gymles en heeft iedereen mee gegymd. Wat een toppers!