Nieuws uit groep 1-2a

Pietengym
29 november 2022 door Gymjuf Ellen

Vandaag was de allerlaatste pietengymles. De Pieten zijn geslaagd voor het examen. Goed gedaan allemaal

Bezoek Sinterklaashuis
24 november 2022 door Juf Suzanne

Vandaag gingen we met alle kleuters op uitstapje naar het Sinterklaashuis in Schoorl. De kinderen waren best wel een beetje zenuwachtig. We werden onthaald door twee pieten en werden daarna met de klas apart rondgeleid door het huis. We hebben de woonkamer van Sinterklaas gezien en ontmoeten daar de Sint zelf ook. Ook de slaapkamer, de pakjes kamer en de slaapkamer van de pieten konden we met eigen ogen bekijken. We hebben in de pietenkeuken een lekkere tractatie voor onszelf versierd. Ten slotte waren we in de trainingshal waar de pieten oefenen met over de daken lopen en met pakjes gooien. De kinderen mochten zelf ook even oefenen op het dak. Om het bezoek af te sluiten kregen alle kinderen nog een flinke hand pepernoten mee en daarna gingen we weer snel in de auto naar school terug.

Het was een fantastische ervaring!

Thema licht en donker
27 oktober 2022 door Juf Suzanne

We zijn deze week weer lekker gestart in groep 1/2, en zoals wel vaker na een vakantie is er weer een nieuw thema geopend.

Het was best een spannende start: we gingen met de klas naar een donkere ruimte waar iemand van de bibliotheek het boekje 'snel naar huis kleine muis' ging voorlezen met een zaklantaarn. Verder was het donker op een paar lichtjes na.

De komende tijd werken we over het thema licht en donker. In het boek "snel naar huis kleine muis' komt muis op zijn weg naar huis allerlei nachtdieren tegen, dieren die met hun ogen goed in het donker kunnen zien.

Het thema past natuurlijk ook prima bij de tijd van het jaar. Het wordt weer steeds eerder donker en thuis gaan er weer vaker kaarsjes en lichtjes aan. We zijn al gestart met het maken van lampionnen, waarmee wij op 11 november zelf in het donker over straat mogen. Het wordt weer een gezellige knusse tijd!


Loose parts
23 september 2022 door Juf Suzanne

Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar in de klas hebben wij op het digikeuzebord een nieuw kiesplaatje: de loose parts!

Letterlijk vertaald betekent dit Losse stukjes en dat is eigenlijk precies wat het is. De kinderen kunnen met allerlei losse materialen kunstwerkjes samenstellen. Knoopjes, kurken, knopen, schelpen en nog veel meer losse dingetjes. Ze kunnen "gewoon" iets maken, maar het materiaal nodigt ook uit om te spiegelen (aan twee kanten hetzelfde neerleggen, net als de vlekken op bijvoorbeeld een vlinder).

De mooiste werkjes gaan op de foto en daarna sorteren de kinderen de spullen weer in het juiste vakje, ook een mooie activiteit!

Herman in de klas
9 september 2022 door Juf Suzanne

Vandaag was meester Herman in de klas. Eerst hebben we liedjes gezongen over een eendje die graag een ander dier wil zijn, over een cowboy die het koud had en over nieuwe schoenen. We oefenen met langzaam en snel en met hoog en laag zingen. Natuurlijk maken we ook veel plezier tijdens de muziekles.

Daarna werden er een nieuw instrument geïntroduceerd, de Guido. Dat is een soort rasp.

We hebben om de week zo'n fijne muziekles!

Start 1/2A
30 augustus 2022 door Suzanne en Laurien

Vol enthousiasme kwamen de meeste kinderen maandag weer de klas in en voor sommige kinderen was het ook best een beetje spannend. Na deze twee dagen merk je dat de kinderen al aardig in de gaten krijgen hoe een dag verloopt in de klas. Er werd al fijn met elkaar gespeeld in de huishoek, bouwhoek en zandtafel, maar er werd ook gezellig met elkaar gekletst onder het tekenen en het maken van de kralenplanken. Vanochtend was de eerste gymles en heeft iedereen mee gegymd. Wat een toppers!