Nieuws uit groep 1-2a

Afscheidsfeest 1/2A
30 juni 2020 door Marijke en Laurien

Wat een feest vandaag! De kinderen zagen er prachtig uit. We hadden een zeemeermin, prinsessen, spidermannen, ninja's, Ronaldo, dino's, draken, politie en nog veel meer vandaag in de klas. In elke kleutergroep was een activiteit te doen. Zo hebben we gekleurd, gegymd, stoelendans gedaan en juf Helga kwam voorlezen. Wij kijken terug op een geslaagde dag. Bij deze willen wij graag alle ouders bedanken voor hun inzet dit schooljaar en vooral de afgelopen maanden. Daarnaast zijn wij ontzettend verwend, dank daarvoor. Morgen is juf Paula er voor het laatst en donderdag zal juf Eva voor de klas staan. Daarna kan iedereen genieten van een wel verdiende vakantie! Tot ziens!

Met z’n allen!
9 juni 2020 door Marijke en Laurien

Wat fijn om weer met z’n allen naar school te kunnen. Met 32 kinderen is het ook best wat drukker en voor sommige ook vermoeiender. Toch zie je dat veel kinderen het fijn vinden om weer met verschillende kinderen te kunnen spelen. Met een hele klas wordt er ook meer gevraagd van de zelfstandigheid van de kinderen. Wat kunnen ze al goed zelf dingen oplossen, of een ander kind om hulp vragen. Gelukkig is juf er ook voor de noodzakelijke hulp, maar heb ik ook met kleine groepjes kunnen werken. Ze hebben de afgelopen dagen hard gewerkt en gespeeld. Wat zijn het toch een kanjers!

Buitengym 1/2a
25 mei 2020 door Juf Ellen

Vandaag voor de 2e keer buitengymmen. Politie en boef tikkertje, hobbeldebobbelbaan en pannenkoekenbakken. Bekijk de foto’s en het filmpje https://www.magisto.com/video/aV4FZVJXCyA3BhhiCzE?l=vsm&o=i&c=c

Weer naar school
23 mei 2020 door Marijke en Laurien

Wat is het toch heerlijk om weer met de kinderen te kunnen werken. Door de kleine groepen heb ik echt even te tijd om met de kinderen in gesprek te gaan. Wat fijn om te horen wat hun allemaal bezig houdt en wat ze allemaal geleerd hebben. Wat zijn ze gegroeid letterlijk en figuurlijk. Ik kijk uit naar 8 juni, dan kunnen ze waarschijnlijk allemaal weer met elkaar spelen op school.

Zingen met Mia
13 maart 2020 door Laurien en Marijke

We zijn al weer goed aan het oefenen voor de paasviering.

De lentewandeling
11 maart 2020 door Laurien en Marijke

wij hebben vandaag heerlijk gewandeld en de lentebloemetjes bekeken.

thema auto's
8 maart 2020 door Laurien en Marijke

De afgelopen twee weken hebben we veel geleerd over auto's. In de ontdekhoek lag veel automateriaal waarmee de kinderen konden spelen, de politie kwam in de klas om te praten over veiligheid in de auto, we hebben in een echte trekker gezeten en geleerd dat er grote en kleine wielen aanzitten. Auto's hebben verschillende merken, verschillende nummerborden, je mag pas in een auto rijden als je je rijbewijs hebt en als je autopech heb dat de de wegenwacht je kan helpen.

Bewegingsonderwijs 11-2-20
11 februari 2020 door Juf Ellen

We hebben vandaag weer hard gegymd! Bekijk het filmpje: https://www.magisto.com/video/aQYZOQYUHm05XBJgCzE?l=vsm&o=i&c=c

Bewegingsonderwijs 4-2-20
4 februari 2020 door Juf Ellen

Ben je benieuwd wat wij tijdens gym hebben gedaan? Bekijk dan het filmpje: https://www.magisto.com/video/NEYFP1ANFDBvB0NpYw?l=vsm&o=i&c=c

dinosaurussen
24 januari 2020 door Laurien en Marijke

Wat leren we veel over dino's: ze leggen eieren, er komt een baby-dino uit, hoe denken we dat deze eruitziet?, we leren over vulkanen, we hebben zelfs een "echte" vulkaanuitbarsting gezien in de klas, helaas zijn de dino's uitgestorven, dus vinden we botten en kunnen we het skelet namaken. Er waren planteneters, vleeseters en alleseters. We kunnen nog veel meer leren, spelen en werken over de Dinosaurus.

voorstelling
22 januari 2020 door Marijke

Vandaag hadden wij een gastoptreden van Raymond en Isa, twee leerlingen van de Como. Oud leerlingen van een collega uit Akersloot.

Gelukkig nieuwjaar!
7 januari 2020 door Marijke en Laurien

Via deze weg willen wij iedereen een heel gelukkig en gezond 2020 toewensen! De afgelopen twee dagen zijn wij alweer goed gestart met veel uitgeruste kinderen. Er is alweer groots gebouwd, lief gespeeld en goed geoefend met reken- en taalspelletjes. Daarnaast hebben we het liedje van de maanden van het jaar herhaald en een verjaardagsliedje in het Engels geoefend. In de foto's bij dit blog vind u ook de foto's van het kerstdiner.

Wat was het een leuke Sinterklaasperiode
8 december 2019 door Marijke en Laurien

U had nog foto’s van de activiteiten rondom Sinterklaas van ons te goed. U krijgt een impressie van de activiteiten in de klas en de pietengym.

SINTERKLAASFEEST
5 december 2019 door Marijke

Wat een feest vandaag op school! Er was bezoek van Sinterklaas en zijn pieten, sinterklaas kwam met een echte politie-auto aan op school, met luide sirene. Onze groep mocht als eerste op bij hem op bezoek in de aula, daar hebben lekker gezongen en gedanst, daarna mochten de kinderen een eigen cadeautje uitzoeken. Kortom een gezellige, feestelijke dag.

Sint Maarten 1/2a
11 november 2019 door Marijke en Laurien

Vanochtend hebben wij de peuters ontvangen. Het was leuk om te zien hoe goed zij al konden zingen. Alle peuters hebben daarna wat lekkers van ons gekregen. De kinderen van onze groep hebben hard gewerkt aan hun lampion. Bij juf Helga hebben ze vanochtend al de mooiste liedjes laten horen. De kinderen zijn dus helemaal klaar voor het Sint Maarten lopen van vanavond. Hopelijk werkt het weer ook een beetje mee. Morgenochtend mogen de kinderen bij hun 10-uurtje één snoepje meenemen. Veel plezier allemaal!

Boekenmarkt 1-2a
18 oktober 2019 door Juf Marijke

Wat een handelsgeest bij de kleuters en bij de kinderen van groep 8, die onze kinderen hielpen. De boekenmarkt als afsluiting was weer een daverend succes!

Viering Kinderboekenweek
4 oktober 2019 door Marijke

Vandaag zijn we naar de Heeren van Limmen geweest. Daar hebben we gekeken naar een viering van de Kinderboekenweek met als thema 'Reis mee.

Schoolreisje 1/2a
24 september 2019 door Marijke en Laurien

De leerkrachten kijken terug op een geslaagd schoolreisje. Hopelijk heeft uw kind ook genoten. Ondanks een klein spatje regen is er fijn gespeeld in de speeltuin. De voorstelling was een welkom en vermakelijk rustpunt. Misschien kan uw kind nog wel iets vertellen over de appelboom. Bij deze willen we graag alle ouders die geholpen hebben hartelijk bedanken!

Start van het schooljaar 1/2A
27 augustus 2019 door Laurien en Marijke

Vol enthousiasme zijn we het schooljaar gestart. Ondanks de warmte wordt er door de kinderen al hard gewerkt en gespeeld. Vanochtend hebben de kinderen gegymd met juf Ellen, het zweet gutste bij sommige kinderen van hun hoofd. De eerste weken staan in het teken van kennismaking en groepsvorming. Voor de sociaal- emotionele ontwikkeling gebruiken wij de methode 'Kanjertraining'. Vandaag hebben we in de kring besproken, welke pet het konijn, de pestvogel, de tijger en de aap op hebben. Misschien kan uw kind er wel iets over vertellen?

Welkom
26 augustus 2019 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Laurien en juf Marijke wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2019-2020.