Nieuws uit groep 1-2a

Sneeuwpret
11 februari 2021 door Laurien en Marijke

Wat is dit genieten!

Heerlijk buiten spelen, in het zonnetje in de sneeuw.

Echt genieten met z,n allen.

Yes, we mogen weer naar school!
9 februari 2021 door Laurien en Marijke

Wat was het heerlijk om vandaag iedereen weer te zien! De kinderen hebben vandaag heerlijk samen kunnen gymmen, spelen en werken, dansen en buitenspelen.

Kersttijd
10 december 2020 door Laurien en Marijke

In aanloop naar het kerstfeest zijn we natuurlijk bezig met het vertellen van het kerstverhaal en dit naspelen in de speel hoek, liedjes zingen, kringspelletjes en knutselen over de kerst.

Bewegingsonderwijs 8-12-20
8 december 2020 door Juf Ellen

Vandaag tijdens gym hebben we kerstballen in de bomen gegooid, rondjes om de kerstboom gerend en met verschillende kerstballen gespeeld. https://magis.to/av/JCggRlBYFkV6eHoBDmEwCXl7?l=vsm&o=i&c=c

sinterklaasbezoek
5 december 2020 door Laurien en Marijke

We hebben genoten van het bezoek van Sinterklaas. We hebben de billenwiebel, superman laten zien aan Sinterklaas, we hebben gezwaaid als een echte Sinterklaas en het liedje: rechterbeen, linkerbeen gezongen. Daarna mochten we allemaal een cadeautje uitzoeken. 's Middags hebben we circuit gedaan: Juf heeft het prentenboek 'De kleren van Sinterklaas" voorgelezen, we hebben een dobbelspelletje met pepernoten gespeeld, stoelendans gedaan, en heerlijk gegymd, daarna was het echt tijd om lekker naar huis te gaan.

Sinterklaas!
30 november 2020 door Laurien en Marijke

De sinterklaastijd is altijd een gezellige periode en dat zien we ook nu weer terug in de klas. Vorige week hebben alle kinderen hun Pietendiploma behaald. Klimmen en balanceren op de daken en cadeautjes in de schoorsteen gooien, ze kunnen het allemaal. Ook in de hoeken wordt er gewerkt aan verschillende Sinterklaas activiteiten. Misschien kan uw kind u wel uitleggen wat er op de foto's allemaal te zien is. Veel kijkplezier!

Thema herfst is alweer voorbij!
16 november 2020 door Laurien en Marijke

Afgelopen periode hebben we in de klas gewerkt rondom het thema herfst. De kinderen hebben de kleuren en een aantal kledingstukken in het Engels geleerd. Met paddenstoelen hebben we de rangtelwoorden geoefend en we hebben heel veel kastanjes geteld. In een verhaal hebben de kinderen verteld over wie het verhaal ging, waar het zich afspeelde, wat het probleem was en hoe het opgelost werd. De oudere kinderen hebben ook geluisterd naar hoeveel klankgroepen er in een woord zit, hebben woordjes bedacht met de klank -h- en hebben geoefend met rijmen. Nu zijn we beland in de sinterklaasperiode. Een gezellige fantasierijke periode, waar we weer volop mee aan het werk gaan.

Sint maarten 1-2a
15 november 2020 door Laurien en Marijke

Gezellig Sint maarten zingen in de speelzaal. Juf Helga deelde zakjes snoep uit, lekker!

Herfst 1-2a
6 november 2020 door Laurien en Marijke

Het thema op dit moment is "herfst in de klas", we praten, spelen, lezen, zingen en knutselen over de herfst.

Praatplaat Bas - Herfst (getekend door Dagmar Stam) | Herfst bomen, Herfst  kunst, Herfst activiteiten

meester Herman
6 november 2020 door Laurien en Marijke

Om de 4 weken hebben we muziekles van meester Herman

Boekenmarkt
9 oktober 2020 door Laurien en Marijke

Vandaag was de traditionele boekenmarkt. Er werd flink handel gedreven, kinderen van groep 7 hielpen de kinderen van groep 1-2a. Geweldig!

We werden overvallen door een fikse regenbui, maar gingen snel binnen verder.

Kunstroute 1-2a
8 oktober 2020 door Laurien en Marijke

We hebben vanmorgen de kunstroute gewandeld. Een aantal eigen kunstwerken konden we bewonderen in de ramen van sommige leerlingen. De ouders hadden de vlag uithangen en alle kunst prachtig tentoongesteld.

Een geslaagde afsluiting van ons kunstproject.


Schoolreisje
29 september 2020 door Marijke en Laurien

Yeah, wat een dag! Blije kinderen, hulpvaardige ouders, prachtig weer, een fijne speeltuin en een leuke voorstelling, het was top. Hopelijk hebben jullie allemaal vermoeide maar voldane kinderen thuis gekregen. Het is fijn om te zien dat veel leerlingen met verschillende kinderen plezier maken, ook met kinderen spelen uit andere klassen en elkaar waar nodig ook kunnen helpen. Wat een kanjers!

Na twee weken
28 augustus 2020 door Laurien en Marijke

We gaan alweer twee weken naar school, voor sommige nieuwe leerlingen is het behoorlijk vermoeiend, maar ook genieten van alles. Vandaag de eerste keer meester Herman, de muziekmeester. We hebben ook heerlijk buiten gespeeld.

Start schooljaar 1/2A
18 augustus 2020 door Marijke en Laurien

De eerste twee dagen zijn om gevlogen. Wat is het fijn om alle kinderen weer te zien. Daarnaast hebben we ook 7 nieuwe leerlingen in de klas. De eerste weken staan in het teken van elkaar leren kennen en hoe hoort en gaat het allemaal bij ons in de klas. De kinderen hebben al ontzettend veel geleerd en kunnen al veel zelf. Wat een toppers! We hebben deze dagen al gedanst, geteld, gezongen, geluisterd, spelletjes gedaan en gespeeld. Vanochtend hebben de kinderen de eerste gymles gehad. Met veel plezier heeft iedereen hier aan meegedaan.

Welkom
18 augustus 2020 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Laurien en juf Marijke wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2020-2021.