Nieuws uit groep 1-2a

Bewegingsonderwijs 18-5
18 mei 2021 door Juf Ellen

Neem een kijkje in de gymles van vandaag

Koningsdag
23 april 2021 door Laurien en Marijke

Wat een super gezellige koningsdag op school. We begonnen met het koningskind, Heerlijk even gedanst, daarna koningsspelletjes gespeeld in de speelzaal, de verjaardag van Jessa gevierd, bellen blazen buiten en nog veel meer.

Bezoek van Dottie
15 april 2021 door Laurien en Marijke

In groep 1-2e waren er kuikentjes geboren, ze kwamen bij ons op bezoek. Zo lief!

Drumstel
9 april 2021 door Laurien en Marijke

Vandaag leren drummen. Eerst alleen met je armen, dan met je voeten en op het laatst armen en voeten tegelijk. Wat deed iedereen zijn best.

Filmopname: de Gruffalo
8 april 2021 door Laurien en Marijke

Eindelijk was het zover, een verfilming van het boek "De Gruffalo" . Het decor, gemaakt door de kinderen, zag er prachtig uit, de kinderen hadden allemaal toepasselijke kleding aan, de teksten, het liedje en het dansje was geoefend. Natuurlijk een beetje zenuwachtig maar we gaan ervoor! En wat hebben ze goed gespeeld, echt super!

Wij zijn supertrots op ze, Complimenten!

In dit blog staan enkele foto's, het filmpje wordt nog gemonteerd

Paasfeest
1 april 2021 door Laurien en Marijke

Wat een gezellige dag met paaseieren zoeken, een paaseitje eten, het paasverhaal luisteren en last but not least de paaslunch. Alle kinderen kwamen met zelfversierde tasje op school, met daarin een superleuke lunch. Wat hebben ze gesmuld.

Paasgym 30-3-21
30 maart 2021 door Juf Ellen

Vandaag hebben wij Paas gym gedaan. https://magis.to/av/fyx7R1xOBVk5LSQPYnZLAXs?l=vsm&o=i&c=c

Bewegingsonderwijs 23-3-21
23 maart 2021 door Juf Ellen

Neem een kijkje in 1 van onze gymlessen: https://www.magisto.com/video/OltNI1sEHzI5UBVhCzE?l=vsm&o=i&c=c

Voorstelling " De Gruffalo"
11 maart 2021 door Laurien en Marijke

Vandaag hebben we voor de eerste keer, met juf Ivana, geoefend voor voorstelling "De Gruffalo".

Gruffalo voorstelling
11 maart 2021 door Laurien en Marijke

Vandaag hebben we voor de eerste keer, met juf Ivana, geoefend voor de voorstelling van " De Gruffalo" .

Rara, wat is het nieuwe thema?
2 maart 2021 door Marijke en Laurien

Misschien heeft u uw kind er wel over gehoord. Gisteren hebben we het nieuwe thema 'de Gruffelo' geopend. Door middel van een puzzel zijn ze hierachter gekomen. Veel kinderen kennen het boek en waren meteen heel enthousiast. We zijn gelijk gestart met het maken van een verteltafel en daar kan nu mee gespeeld worden.

Sneeuwpret
11 februari 2021 door Laurien en Marijke

Wat is dit genieten!

Heerlijk buiten spelen, in het zonnetje in de sneeuw.

Echt genieten met z,n allen.

Yes, we mogen weer naar school!
9 februari 2021 door Laurien en Marijke

Wat was het heerlijk om vandaag iedereen weer te zien! De kinderen hebben vandaag heerlijk samen kunnen gymmen, spelen en werken, dansen en buitenspelen.

Kersttijd
10 december 2020 door Laurien en Marijke

In aanloop naar het kerstfeest zijn we natuurlijk bezig met het vertellen van het kerstverhaal en dit naspelen in de speel hoek, liedjes zingen, kringspelletjes en knutselen over de kerst.

Bewegingsonderwijs 8-12-20
8 december 2020 door Juf Ellen

Vandaag tijdens gym hebben we kerstballen in de bomen gegooid, rondjes om de kerstboom gerend en met verschillende kerstballen gespeeld. https://magis.to/av/JCggRlBYFkV6eHoBDmEwCXl7?l=vsm&o=i&c=c

sinterklaasbezoek
5 december 2020 door Laurien en Marijke

We hebben genoten van het bezoek van Sinterklaas. We hebben de billenwiebel, superman laten zien aan Sinterklaas, we hebben gezwaaid als een echte Sinterklaas en het liedje: rechterbeen, linkerbeen gezongen. Daarna mochten we allemaal een cadeautje uitzoeken. 's Middags hebben we circuit gedaan: Juf heeft het prentenboek 'De kleren van Sinterklaas" voorgelezen, we hebben een dobbelspelletje met pepernoten gespeeld, stoelendans gedaan, en heerlijk gegymd, daarna was het echt tijd om lekker naar huis te gaan.

Sinterklaas!
30 november 2020 door Laurien en Marijke

De sinterklaastijd is altijd een gezellige periode en dat zien we ook nu weer terug in de klas. Vorige week hebben alle kinderen hun Pietendiploma behaald. Klimmen en balanceren op de daken en cadeautjes in de schoorsteen gooien, ze kunnen het allemaal. Ook in de hoeken wordt er gewerkt aan verschillende Sinterklaas activiteiten. Misschien kan uw kind u wel uitleggen wat er op de foto's allemaal te zien is. Veel kijkplezier!

Thema herfst is alweer voorbij!
16 november 2020 door Laurien en Marijke

Afgelopen periode hebben we in de klas gewerkt rondom het thema herfst. De kinderen hebben de kleuren en een aantal kledingstukken in het Engels geleerd. Met paddenstoelen hebben we de rangtelwoorden geoefend en we hebben heel veel kastanjes geteld. In een verhaal hebben de kinderen verteld over wie het verhaal ging, waar het zich afspeelde, wat het probleem was en hoe het opgelost werd. De oudere kinderen hebben ook geluisterd naar hoeveel klankgroepen er in een woord zit, hebben woordjes bedacht met de klank -h- en hebben geoefend met rijmen. Nu zijn we beland in de sinterklaasperiode. Een gezellige fantasierijke periode, waar we weer volop mee aan het werk gaan.

Sint maarten 1-2a
15 november 2020 door Laurien en Marijke

Gezellig Sint maarten zingen in de speelzaal. Juf Helga deelde zakjes snoep uit, lekker!

Herfst 1-2a
6 november 2020 door Laurien en Marijke

Het thema op dit moment is "herfst in de klas", we praten, spelen, lezen, zingen en knutselen over de herfst.

Praatplaat Bas - Herfst (getekend door Dagmar Stam) | Herfst bomen, Herfst  kunst, Herfst activiteiten