Nieuws uit groep 1-2a

Gelukkig nieuwjaar!
7 januari 2020 door Marijke en Laurien

Via deze weg willen wij iedereen een heel gelukkig en gezond 2020 toewensen! De afgelopen twee dagen zijn wij alweer goed gestart met veel uitgeruste kinderen. Er is alweer groots gebouwd, lief gespeeld en goed geoefend met reken- en taalspelletjes. Daarnaast hebben we het liedje van de maanden van het jaar herhaald en een verjaardagsliedje in het Engels geoefend. In de foto's bij dit blog vind u ook de foto's van het kerstdiner.

Wat was het een leuke Sinterklaasperiode
8 december 2019 door Marijke en Laurien

U had nog foto’s van de activiteiten rondom Sinterklaas van ons te goed. U krijgt een impressie van de activiteiten in de klas en de pietengym.

SINTERKLAASFEEST
5 december 2019 door Marijke

Wat een feest vandaag op school! Er was bezoek van Sinterklaas en zijn pieten, sinterklaas kwam met een echte politie-auto aan op school, met luide sirene. Onze groep mocht als eerste op bij hem op bezoek in de aula, daar hebben lekker gezongen en gedanst, daarna mochten de kinderen een eigen cadeautje uitzoeken. Kortom een gezellige, feestelijke dag.

Sint Maarten 1/2a
11 november 2019 door Marijke en Laurien

Vanochtend hebben wij de peuters ontvangen. Het was leuk om te zien hoe goed zij al konden zingen. Alle peuters hebben daarna wat lekkers van ons gekregen. De kinderen van onze groep hebben hard gewerkt aan hun lampion. Bij juf Helga hebben ze vanochtend al de mooiste liedjes laten horen. De kinderen zijn dus helemaal klaar voor het Sint Maarten lopen van vanavond. Hopelijk werkt het weer ook een beetje mee. Morgenochtend mogen de kinderen bij hun 10-uurtje één snoepje meenemen. Veel plezier allemaal!

Boekenmarkt 1-2a
18 oktober 2019 door Juf Marijke

Wat een handelsgeest bij de kleuters en bij de kinderen van groep 8, die onze kinderen hielpen. De boekenmarkt als afsluiting was weer een daverend succes!

Viering Kinderboekenweek
4 oktober 2019 door Marijke

Vandaag zijn we naar de Heeren van Limmen geweest. Daar hebben we gekeken naar een viering van de Kinderboekenweek met als thema 'Reis mee.

Schoolreisje 1/2a
24 september 2019 door Marijke en Laurien

De leerkrachten kijken terug op een geslaagd schoolreisje. Hopelijk heeft uw kind ook genoten. Ondanks een klein spatje regen is er fijn gespeeld in de speeltuin. De voorstelling was een welkom en vermakelijk rustpunt. Misschien kan uw kind nog wel iets vertellen over de appelboom. Bij deze willen we graag alle ouders die geholpen hebben hartelijk bedanken!

Start van het schooljaar 1/2A
27 augustus 2019 door Laurien en Marijke

Vol enthousiasme zijn we het schooljaar gestart. Ondanks de warmte wordt er door de kinderen al hard gewerkt en gespeeld. Vanochtend hebben de kinderen gegymd met juf Ellen, het zweet gutste bij sommige kinderen van hun hoofd. De eerste weken staan in het teken van kennismaking en groepsvorming. Voor de sociaal- emotionele ontwikkeling gebruiken wij de methode 'Kanjertraining'. Vandaag hebben we in de kring besproken, welke pet het konijn, de pestvogel, de tijger en de aap op hebben. Misschien kan uw kind er wel iets over vertellen?

Welkom
26 augustus 2019 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Laurien en juf Marijke wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2019-2020.