Nieuws uit groep 1-2a

Sint op school
5 december 2021 door Laurien en Marijke

Wat was het weer gezellig met Sint op school. Als verrassing mochten wij zelf ons cadeautje uitzoeken!

Super pieten
30 november 2021 door Marijke en Laurien

De daken over, pepernoten strooien en cadeautjes in de schoorsteen mikken, ze kunnen het allemaal. De pieten van 1/2a hebben hun pietendiploma dik verdiend!

Pietendeken
26 november 2021 door Laurien en Marijke

Piet heeft bij ons in de klas geslapen, welke Piet is er geweest? Op welke deken heeft hij geslapen? Hoeveel pieten waren er? Passen en meten in pietentijd en nog andere activiteiten.

Schoentje zetten
23 november 2021 door Marijke en Laurien

Gisterochtend stond er een ware verassing in de klas. Natuurlijk hadden we allemaal verwacht dat we iets in ons schoentje zouden vinden, maar we vonden ook nog een traktatie van 'Ozosnel'! Vanwege zijn verjaardag afgelopen vrijdag heeft hij ons op worteltjes getrakteerd. Vandaag waren er al een paar kinderen die hun schoencadeautje hadden gekleid, leuk om het resultaat te zien.

Sinterklaastijd
21 november 2021 door Laurien en Marijke

De sinterklaastijd is altijd weer een gezellige en toch ook weer spannende tijd

Appelmoes maken
12 november 2021 door Laurien en Marijke

Als afsluiting van project " de herfst" hebben we met z,n allen appelmoes gemaakt.

Herfst
12 november 2021 door Laurien en Marijke

een indruk van enkele herfstactiviteiten. Appels proeven, ruiken en bekijken. Appeltjes vingerverven en egeltjes boetseren. Vol concentratie zien we de kinderen aan het werk

11 november
12 november 2021 door Laurien en Marijke

11 november is de dag......dat wij met onze lampion naar juf Karin mogen

Afsluiting kinderboekenweek
15 oktober 2021 door Laurien en Marijke

Een week vliegt alweer om, we hebben net de opening van de kinderboekenweek gehad en vandaag een fantastische traditionele afsluiting met De Boekenmarkt.

Na de vakantie is het thema " Herfst" bij de kleuterbouw.

Zwerfvuil rapen
13 oktober 2021 door Laurien en Marijke

Vandaag was de afsluiting van het project " vuilnis". Gewapend met een vuilniszak en een aantal "afvalgrijpers" gingen we op pad om de buurt schoon te maken.

Kinderboekenweek
8 oktober 2021 door Laurien en Marijke

u heeft het vast ergens gehoord of gelezen, vandaag was de opening van de kinderboekenweek. Onze school heeft de opening gevierd in de kerk.Dit jaar is het thema: " wat wil ik later worden/ beroepen.

Schoolreisje 1/2A
5 oktober 2021 door Marijke en Laurien

Wat was het een heerlijke dag voor het schoolreisje. 's Ochtends lekker in het zonnetje buitenspelen en 's middags lekker binnen de voorstelling kijken. Op wat vieze en natte sokken na is de dag goed verlopen, het was erg gezellig. Bij deze willen we ook alle ouders die mee waren bedanken!

Verslagje van vrijdag
3 oktober 2021 door Laurien en Marijke

Afgelopen vrijdag hebben we wel twee keer muziekles gekregen. 1 keer van meester Herman met zijn gitaar en zijn blaasfluit. Een half uurtje later hebben we in de aula weer geoefend voor de opening van de kinderboekenweek in de kerk. Toen was er begeleiding van Marja op de piano, Wilma en Mia zongen de liedjes en oefenden de bewegingen. Op het eind van de middag hebben we afscheid genomen van meester Jos de Goede. Hij gaat met pensioen.

De vuilnis wagen
23 september 2021 door Laurien en Marijke

Woensdagochtend kwam de vuilniswagen bij ons op het plein naast de kerk. We kregen uitlegvan meneer Koen en meneer Meindert over de auto, het legen van de containers, daarna mochten we allemaal even in de auto zitten. Het was weer een bijzondere ochtend.

Thema: afval
16 september 2021 door Laurien en Marijke

wat zijn we enthousiast aan het werk over afval, vuilnis, het recyclen van materialen en van alles wat met dit onderwerp te maken heeft. Alle kinderen zijn enthousiast en wat weten ze al veel.

Inloopmiddag
10 september 2021 door Laurien en Marijke

Wat fijn om weer ouders in de school te zien. De kinderen konden zelf aan de ouders vertellen wat ze de hele dag deden en wat alle symbolen betekenen.

Sommigen deden dit heel uitgebreid aan de hand van de afvinklijst. Petje af. Alle ouders luisterden zeer geïnteresseerd en vroegen de kinderen de oren van het hoofd.

Wij hebben ook een filmpje gemaakt over groepsvorming en de kanjertraining.

https://www.youtube.com/watch?v=M_dZ45FpgIM


Opening thema ‘Afval’
7 september 2021 door Marijke en Laurien

Vandaag is het thema ‘Afval’ groots geopend! Vanuit de gemeente is er een voorstelling en les geregeld voor alles kleuterklassen. Hierin kwam naar voren wat afval is, wat ermee gebeurt, van welke materialen het is gemaakt en wat recyclen is. In de voorstelling had Zibbedeus de kabouter een vrije dag omdat er geen zwerfafval was en stikte de haai bijna in plastic. Uw kind kan er waarschijnlijk nog veel meer over vertellen. Gelukkig is alles goed gekomen. Wat weten de kinderen al veel over afval, de komende weken gaan we er nog veel meer over leren.

Bewegingsonderwijs 31-8-21
31 augustus 2021 door Juf Ellen

Neem een kijkje in onze gymles

1/2a is gestart!
24 augustus 2021 door Marijke en Laurien

Wat hebben wij een leuke eerste dagen gehad in groep 1/2a. Fijn om elkaar na een lange vakantie weer te zien. We hebben al veel geleerd over hoe de dingen gaan bij ons in de klas bij bijvoorbeeld; kring, spelen, lunchen, knutselen, de wc, buitenspelen en gymmen. De aankomende weken zullen wij ons bezighouden met het vormen van een fijne groep en elkaar nog beter leren kennen.