Nieuws uit groep

IPC: 'Red de wereld'
20 februari 2021 door Juf Diane

Nadat we druk bezig waren geweest met het maken van lianen en takken voor onze boom, zagen we (samen met de meegebrachte knuffels) een soort oerwoud in de klas ontstaan. Maar toen we woensdag op school kwamen, waren er opeens lianen stuk, was er van de boom een tak 'afgebroken' en hingen er foto's door de klas van 'vernietiging', 'ontbossing' en 'vervuiling'.
Het nieuwe thema was gestart: 'Red de wereld'. Waar dit allemaal over gaat, gaan we in de weken na de vakantie ontdekken. We kunnen niet wachten! (Maar we gaan uiteraard wel stiekem nog even genieten van de vakantie ;-) )

Tijdens de muziekles hoorden we geluiden uit een regenwoud en hebben we zelf ook geluiden gemaakt die daarbij passen.


Prentenboek voordragen
19 februari 2021 door Juf Odette

Maandag 15 februari hebben de kinderen, alleen of met een tweetal, een stukje van een prentenboek voorbereid en daarna voorgedragen aan de klas. Er werd gelet op het gebruik van stemmetjes, op toon voorlezen, rustig lezen en duidelijk verstaanbaar lezen. Ze hadden er veel plezier in en iedereen had tijd om zich voor te bereiden. Daarna mocht iedereen zijn/haar stukje voordragen. Wat ging dit goed zeg

Carnaval
17 februari 2021 door marieke

Ondanks de maatregelen hebben wij er in de klas toch een klein feestje van gemaakt.

De meeste kinderen waren prachtig verkleed naar school gekomen.

We hebben bingo gedaan, uiteraard de polonaise gelopen en afgesloten met limonade en chips!

Carnaval
16 februari 2021 door Juf Diane

Wat is dat toch altijd weer een leuk gezicht zo vroeg in de ochtend, als iedereen verkleed op school komt! Nadat we elkaar eens goed bewonderd hadden zijn we eerst nog lekker aan het werk gegaan. Daarna hebben we wat voorwerk gedaan voor ons IPC-thema. Morgen wordt eindelijk duidelijk waar dit thema precies over gaat...
Na de middagpauze heeft juf een bingoverhaal voorgelezen van Aladdin. Daar zaten allemaal getallen in verstopt die de kinderen op een zelf gemaakte bingokaart afstreepten. Romy had als eerste bingo. Voor de eerste paar winnaars was er een prijsje, maar iedereen kreeg een lekker zakje chips en een beker limonade. De dag vloog voorbij!

Carnaval
16 februari 2021 door Juf Petra

We hebben even flink gek gedaan in groep 8. Heerlijk!

Carnaval
16 februari 2021 door Juf Astrid en juf Sannie

Vanmorgen kwamen alle kinderen in prachtige verkleedkleren op school. Wij hadden prinsessen, draken, katten en nog veel meer. Ze mochten allemaal even over de cat walk. (Een groepstafel haha. Wanneer mag dat nou! Lopen over de tafel. Dat alleen al was bijzonder)Wat een blije gezichten allemaal. 's Middags deden we de stoelendans, een bingo en natuurlijk hoorde er ook wat lekkers bij. Het was een geslaagde dag.

Groep 3 a Carnaval
16 februari 2021 door Mascha vader

Jippie vandaag verkleed naar school! Gezellig een feestje vieren. Carnaval. We hebben een circuit gedaan. In dit circuit gingen de kinderen aan het werk in een circusboekje, een kleurplaten inkleuren, een circustent knutselen, iets uit de kast kiezen en een woordzoeker maken. Aan het einde van de dag hebben we bingo gespeeld. Wanneer je bingo had kreeg je een zakje chips mmmmm. Het was een leuke dag! Veel plezier met het kijken van de foto’s.

Carnaval
16 februari 2021 door juf Simone

Vandaag vierden wij Carnaval! Wat zag iedereen er mooi, griezelig en stoer uit vanmorgen.

We zijn de dag goed begonnen met de polonaise en lekker dansen. Vervolgens hebben we een 'Carnavalscircuit' gedaan. We hebben, gesjoeld, gekleurd, gerold, pimpampet gespeeld, aan het rad van fortuin gedraaid en Stef stuntpiloot gespeeld. Alle kinderen konden dit afkruizen op hun blad en verdienden een gekke sticker.

Gisteren hebben we het over gevoelens gehad en hoe je dat zou kunnen tekenen. Vandaag hebben de kinderen zelf een clownsgezicht gemaakt met daarin een gevoelsuitdrukking. Ook hebben ze gekeken naar de plaatsing van de ogen, neus en mond in het gezicht. Ze hebben dat erg goed gedaan!

Tot slot hebben we nog een leuke bingo in het teken van Carnaval gedaan met als traktatie voor iedereen een lekker zakje chips.

Het was een geslaagde dag!

Carnaval
16 februari 2021 door Juf Priscilla

Vandaag was het feest; Carnaval! Iedereen kwam mooi verkleed en had er superveel zin in!

We begonnen de dag met het lied ‘10 muzikantjes’. De kinderen mochten met hun instrument om de tafel heen lopen en meezingen met het liedje. Een soort fanfare dus!
Daarna hebben we gegymd met juf Ellen en gewoon even lekker gespeeld in de klas en natuurlijk even buiten gespeeld. Tijdens het eten en drinken las juf ons het boek 'Hoe clown Tito zijn neus kwijtspeelde' voor.

‘s Middags hebben we er een feestelijke middag van gemaakt. We hadden namelijk disco in de klas en we hebben dus lekker gedanst. Ook hebben we stopdans en stoelendans gedaan. Uiteraard hebben we de disco afgesloten met een polonaise door de klas.
Door al dat feesten kregen we natuurlijk best wel dorst. Daarom heeft iedereen lekker een bekertje limonade gedronken.
We hebben de dag afgesloten met een filmpje en een zakje chips. Het was een superleuke dag!


Dikke pret met carnaval!
16 februari 2021 door Elly en Margret

We hebben allang geen feestje gehad, maar gelukkig hadden we er vandaag wel een! We waren allemaal prachtig verkleed en we zijn maar begonnen met een gezellige modeshow.

Af en toe moesten we deze dag ook nog iets leren, maar gelukkig konden we tussen de lessen nog even polonaise doen.

's Middags hebben we een leuke bingo gedaan. Met een verhaal. Tess was de grote winnaar!

Daarna nog even kleuren en dansen...en de dag was weer ten einde. We hebben het heel leuk gehad.

Waar is het feestje..... in groep 1/2C
16 februari 2021 door Juf Demi

Wat hebben wij een gezellige dag gehad, het was namelijk CARNAVAL!

De kinderen hebben lekker gespeeld, gedanst, spelletjes gedaan en als afsluiter een lekker zakje chips!
Ook waren ze allemaal zo mooi verkleed!

We zijn gestart!
16 februari 2021 door Juf Suzanne

Eindelijk mochten we dinsdag starten in onze nieuwe instroom groep!

Een klein beetje onwennig kwamen we de klas binnen, maar al gauw nam de nieuwsgierigheid het over.

We leren de structuur van de dag kennen, de plaatjes en wat ze betekenen op het bord. De liedjes bij de rituelen zoals de dagopening, de dagen van de week en wanneer we gaan opruimen.

We leren kiezen waarmee we willen spelen, we mogen op juf haar laptop onze naam slepen naar het vakje met wat we willen doen.

En natuurlijk leren we elkaar al een beetje kennen, de juf maar ook de namen van onze klasgenootjes.

Het was een mooie eerste week, gelukkig mogen we volgende week weer!

Groep 3 a lekker gymmen op school
15 februari 2021 door Mascha Vader

wat fijn dat we weer op school kunnen gymmen. De kinderen vermaken zich goed!

Yes, weer naar school!
14 februari 2021 door Githa

Eindelijk mochten we dinsdag weer naar school. Wat was het weer fijn, maar ook een beetje wennen. Daarom begonnen we rustig aan en hebben we vooral gewerkt aan de sfeer in de groep. We deden Kahoots, Lingo en allerlei groeps/gezelschapsspelletjes. Ook schreven we een opstel over het thuisonderwijs en schreven we in groepjes een (doorgeef)sprookje. Deze sprookjes lazen we voor aan de klas en dat was vaak heel grappig, maar soms ook spannend. Het klaslokaal hebben we versierd met vlaggetjes waar mooie, lieve en positieve teksten op werden geschreven.

En wat was het fijn om heerlijk in de sneeuw te kunnen spelen tijdens de pauzes en i.p.v. naar de gymzaal te gaan! Kijk maar eens naar de blije gezichten op de foto's. Dat heerlijke winterse weer is gewoon een cadeautje!

In de loop van de week begon alles weer wat te wennen en gingen we natuurlijk langzamerhand het gewone programma oppakken. Daar hoort natuurlijk ook handvaardigheid bij en dus kwam vrijdag juf Nelleke in de klas om met ons mooie Valentijnskaarten te maken. Ondertussen hebben jullie (de ouders) deze kaarten met lieve teksten en wat lekkers ontvangen. Wij hopen dat we hiermee onze waardering voor al jullie hulp en inzet tijdens het thuisonderwijs is aangekomen. En hierbij nogmaals bedankt namens alle kinderen én de juffen ??

Bedankt lieve papa en mama
12 februari 2021 door Juf Diane

Vandaag hebben we zelf gemaakte kaartjes mee naar huis genomen om alle ouders persoonlijk te bedanken voor hun grote hulp de afgelopen 5 weken. Juf heeft er een lekkere koek bij gedaan, want ook zij heeft veel respect voor alle ouders! Bedankt voor de afgelopen periode. Dat hebben we maar weer mooi genailed!

'Boer Boris in de sneeuw'.
12 februari 2021 door juf Astrid en juf Sannie

'Het erf is wit, de wei is wit en wit zijn alle koeien,
en hagelwit de akkers waar de prei en spruiten groeien.
Wit zijn alle varkens en tractor en het paard.
En wit is ook de boerenschuur waar 't hooi in wordt bewaard.'

Een stukje uit het boek 'Boer Boris in de sneeuw' van Ted van Lieshout & Philip Hopman. Wij lazen dit boek vandaag in de klas, helemaal passend bij nu. Want ook bij ons buiten is alles wit, bedekt met sneeuw. We gingen in de klas op zoek naar iets wits, iets wat niemand anders uit de klas gekozen had. 25 keer gelukt hoor! (* zie foto's in album).

Weten jullie nog dat wij gisteren sneeuw in een vaas gedaan hadden? Vanmorgen kwamen we de klas binnen en inderdaad... de sneeuw was gesmolten tot water. Wel gek hoor, want we hadden de vaas tot over de nok gevuld met sneeuw, maar toch kwam het smeltwater nu maar tot 1/3. We hebben geleerd dat sneeuwvlokken bestaan uit water, maar ook uit heel veel lucht. Eigenlijk net zoals met schuim, als je in bad gaat. Mees kreeg wat zeepschuim op zijn handen, we keken van dichtbij en zagen dat het kleine belletjes waren die kapot knapte.

Wie o wie zat met zijn/haar schatting eigenlijk het dichtst in de buurt? Tot hoe hoog was het smeltwater in de vaas gekomen? De winnaar was Tess! (ook te zien in het album).

Zal er na het weekend nog sneeuw liggen? We gaan het zien. Voor wie gaat schaatsen dit weekend, veel plezier gewenst!


Eerste week van 2021
12 februari 2021 door Juf Demi

Wat zijn wij weer blij dat we op school mochten zijn. Er is volop gespeeld door de kinderen. Ze hebben gebouwd, geknutseld en uiteraard gespeeld in de sneeuw.
De kinderen hebben ook lekker met hun vriendjes en vriendinnetjes uit de klas gespeeld.

Het was een erg leuke, maar ook drukke week!


Sneeuw!
12 februari 2021 door marieke

Vandaag toch nog even een paar foto's in de sneeuw gemaakt!

Een nieuw thema!
12 februari 2021 door Juf Nicole

Toen wij gisteren op school kwamen, zag juf eruit als een circusdirecteur. Ze had een 'brandende' hoepel en op het bord was het circus te zien. Het nieuwe thema is het circus! In ons groepje hebben we bedacht wat we al weten van het circus. Deze woorden hebben we opgeschreven. Daarna hebben we met de klas een groot woordweb gemaakt.

Vandaag hebben we met meester Herman een liedje gezongen over schaatsen en Vader Jacob gespeeld op boomwhackers.

Sneeuwpret
11 februari 2021 door Laurien en Marijke

Wat is dit genieten!

Heerlijk buiten spelen, in het zonnetje in de sneeuw.

Echt genieten met z,n allen.