Nieuws uit groep 5b

Sinterklaasfeest
3 december 2021 door Juf Kim

Sinterklaas had dit jaar wel een heel bijzonder vervoer! Hij kwam aan met de brandweerauto. Dat was spectaculair!

We hebben een erg gezellige dag gehad vandaag met spelletjes, bezoek aan Sinterklaas met muzikaal optreden en cadeautjes in Sinterklaas' cadeauwinkel. We sloten de dag af met een Sinterklaasfilm en stapten vrolijk het weekend in.

Pietengym
26 november 2021 door juf Kim

Wat is het toch altijd weer leuk! Over verschillende soorten daken, door schoorstenen, slingeren van het ene naar het andere dak en om het precisie strooien goed onder de knie te krijgen, moet je goed leren mikken. Daarom werd er ook op pakjes geschoten met een katapult. De Pieten zijn geslaagd en hebben allemaal een pietendiploma ontvangen. Ze hebben er weer van genoten.

Bezoek Eetbar Lekker
17 november 2021 door Juf Odette

Vandaag zijn we op bezoek geweest naar Eetbar Lekker in het kader van ons IPC thema ‘Wat eten we vandaag?’ We hadden allemaal vragen bedacht over hygiëne en houdbaarheid. De chef-kok heeft heel veel verteld en ons de keuken laten zien. Wat een geweldige ervaring was dit. We hebben veel geleerd!

Boek cadeau
17 november 2021 door Juf Odette

Wat een geluk hadden we vandaag. De schrijver Tijs van Marle kwam langs met zijn uitgeefster en illustrator. Tijs heeft het boek Knots geschreven en in samenwerking met de gemeente Castricum kreeg elk kind dit toffe boek cadeau! Er werd ook een quiz gedaan met alle kinderen en Jim had het goede antwoord op de allerlaatste vraag en won het tweede deel van Knots.

Halloween
31 oktober 2021 door Juf Kim

Vreemde vrouw voor we klas afgelopen vrijdag. En met die kinderen leek het ook niet helemaal goed te gaan. Sommige kinderen zagen bleek, anderen hadden krassen in hun gezicht, er waren heksen, monsters, eentje met een enorm hoofd, the joker kwam ook ineens de klas in en het stikte van de spinnen. Er waren er maar een paar normaal gebleven en je ziet het op de foto's, die stonden doodsangsten uit. ;-)


Opening IPC thema ‘Wat eten we vandaag?’
26 oktober 2021 door Juf Odette

Vandaag was onze klas omgetoverd tot een pannenkoekenrestaurant. We hadden 2 serveersters en een ober en ook de kok was aanwezig. De tafels waren mooi gedekt en ook de menukaart mocht niet ontbreken. Er waren heerlijke pannenkoeken met net zo lekker beleg. De keuze was reuze. De kinderen waanden zich in een echt restaurant. Wat een succes. Ons nieuwe thema ‘Wat eten we vandaag?’ is begonnen.

Spellingsles, maar dan anders
26 oktober 2021 door Juf Odette

Vandaag stond er spelling op het programma. Na de instructie deden we de verwerking op een iets andere manier. Lekker bewegen en leren tegelijk. Wat een fanatieke en enthousiaste kinderen zitten er in onze klas. De te leren woorden stonden op een papiertje. Voor elk woord een ander papiertje. Daar had de juf propjes van gemaakt en deze werden de klas in gegooid. Diegene die als eerste 15 woorden, verschillende, had opgeschreven en ook zonder fouten was de winnaar. Je mocht een propje pakken, woord bekijken, weer een propje maken, terug naar je tafel en daar het woord opschrijven. Het ging echt heel goed

Kinderboekenweek 2021
16 oktober 2021 door Juf Kim

Van opening in de kerk, naar bezoek bij de bibliotheek, naar Zuiderzeemuseum en boekenmarkt. Deze weken stonden bol van onze thema's. De thema's van IPC en Kinderboekenweek wisten we goed samen te voegen. Jong en oud en Worden wat je wilt. Vooral bij het Zuiderzeemuseum natuurlijk. Wat boften we met het weer en wat hebben de kinderen genoten. Ook met de boekenmarkt hadden we mazzel en konden we weer lekker naar buiten. Volgens mij heeft iedereen weer genoeg boeken voor deze herfstvakantie.

Lekker lezen
22 september 2021 door Juf Kim

We starten de dag meestal met lekker lezen. Iedereen heeft een eigen leesboek uitgekozen bij de bibliotheek. Maar we hebben ook boeken waar je samen in kan lezen. Bijvoorbeeld met twee verschillende AVI niveaus of toneellezen. Dat vinden ze zo leuk! Er wordt goed gelezen met elkaar. De leeshoek met de zitzakken is ook populair.

Binnenkort is het Kinderboekenweek. Die sluiten we weer af met de boekenmarkt. Daar kijken we ook weer naar uit!

Schoolreisje 7 september
7 september 2021 door Juf Odette

Wat een cadeautje was het vandaag. We mochten op schoolreisje naar de Goudvis en we hadden fantastisch mooi weer! We hebben het heel gezellig gehad

Opening IPC
7 september 2021 door Juf Odette

Maandag 6 september hebben we het nieuwe IPC thema ‘Jong en oud’ geopend. Van elk kind en ook van de juffen was er babyfoto. We gingen raden en opschrijven wie wie was en da was best moeilijk te zien…

Vakantieklets
24 augustus 2021 door Juf Odette

Maandag hebben we vakantieverhalen gehoord. Niet in de kring, maar anders. We mochten op een lekker muziekje door de klas lopen en als de muziek stopte, vormde je een tweetal met een klasgenoot en gaf je allebei antwoord op een vraag (bijvoorbeeld: Wat was het leukste wat je gedaan hebt in de vakantie, Wat heb je gedaan op een zonnige of regenachtige dag in de vakantie). Daarna startte de muziek weer en zocht je een ander klasgenootje op.

Eerste schooldagen
24 augustus 2021 door Juf Odette

De eerste schooldagen zitten er op. We zijn goed gestart. We hebben voor het eerst op het Chromebook gewerkt. Dat was wel heel leuk en ook even wennen. Met Spelling hebben we een instapspel gedaan. Per tafelgroepje was er een spelbegeleider, die zijn/haar taak serieus nam. De andere kinderen speelde het spel, waarbij er woorden opgeschreven moesten worden. Een leuke kennismaking met het spellingschrift van groep 5. Er werd goed samengewerkt