Nieuws uit groep 5b

Groep 5b Koningsspelen
21 april 2023 door Juf Kim

Wat was het spannend vanmorgen wat het weer betreft. Maar wat een mazzel hebben we gehad! Het was vandaag een heel leuke sportieve dag. De kinderen zagen er allemaal feestelijk en sportief gekleed uit, we hebben erg leuke sportclinics gehad en een super gave stormbaan. De afsluiting van het thema was heel druk bezocht en gezellig. Er zijn vandaag veel foto's geschoten. Veel kijkplezier!

Conditiecircuit
21 april 2023 door Juf Odette

Maandag hebben we nog een keer het conditiecircuit gedaan, aan het einde van ons thema. Wat een toppets

Opening ‘Ben je in vorm?’
10 april 2023 door Juf Odette

Deze heeft u nog tegoed. Na de voorjaarsvakantie zijn we van begonnen met een nieuw IPCthema: Ben je in vorm?

Het startpunt was een conditiecircuit

IPC: Waar zitten onze organen?
10 april 2023 door Juf Odette

Tijdens deze IPC les hebben we geleerd en ontdekt waar onze organen zitten, zoals hart, longen, nieren, dikke en dunne darm, alvleesklier, hersenen. De slokdarm was het moeilijkst te herkennen.

Paaskippenspel
10 april 2023 door Juf Odette

Het kan nog net….. Wat een leuke ochtend hadden wij, dinsdag 4 april. De kinderen van groep 8 hadden zich, als Paaskippen, verstopt in de buurt van de school. Wij mochten in groepjes op zoek en raden maar…? We hebben genoten

De Grote Rekendag
28 maart 2023 door Juf Odette

Vandaag hebben we de Grote Rekendag. Een dag vol opdrachten met onze sappakken. Wij hebben ontdekt dat wij samen 8760 pakjes drinken, als we het hele jaar naar school zouden gaan en elke dag een pakje drinken mee zouden hebben. Deze pakjes passen in de klas en nog meer zelfs, want er passen wel meer dan 20000 pakjes in de klas. We hebben ook gekeken uit welke landen het sapconcentraat vandaan komt en hoe dit naar Nederland komt. Ook zijn we in de juiste volgorde gaan staan van verschillende houdbaarheidsdata.

Volgende patiënt!
22 maart 2023 door Juf Kim

Kijk nou toch! Dokters in de klas! Dokters met geïmproviseerde stethoscoop en een speciale voorhoofd thermometerstrip.

Vandaag hebben we elkaar onderzocht op hartslag per minuut en op temperatuur. Wat is normaal? En wanneer kun je bedenken dat er iets aan de hand is met het lichaam? Dat onderzoeken we.

Wat zeg je?
10 maart 2023 door juf Kim

Vandaag zaten we rug aan rug. De één bedacht een simpele tekening en zei stap voor stap wat hij of zij deed. De ander probeerde te volgen en tekende mee. We kwamen erachter dat het nog best lastig is om jezelf duidelijk te maken en goed naar een ander te luisteren. Toch lukte het ook al heel vaak goed en leken de tekeningetjes op elkaar.

Carnaval op de Kerkuil
15 februari 2023 door Margret

Vandaag, woensdag 15 februari, hadden we carnaval op de Kerkuil. Bijna iedereen was heel leuk verkleed. We hebben de hele ochtend feest gevierd. In de klas, met een modeshow, bingo (Liz was de winnaar!), escape-room op de laptop en nog meer spelletjes en in de aula met andere groepen. We hebben een mooie dans-show laten zien met de meiden die alles perfect hadden voorbereid.

Een supergezellige ochtend!!

Voorleeswedstrijd!
1 februari 2023 door Margret

Vandaag, woensdag 1 februari, hadden we na de voorrondes in de klas nu de echte voorleeswedstrijd. In een versierde speelzaal mochten de winnaars van groep 3, 4 en 5 voorlezen. Het publiek luisterde heel goed. En er was een echte jury: Juf Helga, Vayenne (uit groep 7) en Juf Karin.

De voorlezers waren echt heeeel goed! De jury had het ook moeilijk....maar ze hadden een winnaar! En dat was onze Rein. Hij won een prachtig boek van Blitz. maar iedere klassenwinnaar kreeg ook een aardigheidje.

Het was een mooie wedstijd!

Kerstviering in de kerk
23 december 2022 door Juf Kim

Wat een acteurs en zangers en zangeressen in groep 5b! Wat waren we trots op onze klasgenoten en wat hebben we ervan genoten. Maarliefst 13 kinderen uit onze groep deden mee aan de viering.

Fijne feestdagen en fijne vakantie allemaal!

Kerstdiner
22 december 2022 door Juf Kim

Andere plaatsen, een ander kerstdiner.

Wat hebben we gezellig gegeten met elkaar! Prachtig gekleed, trots op hun meegebrachte gerechtjes, zo blij en enthousiast. Wat is dat toch ontzettend leuk om met ze te doen. Ouders, hartelijk dank voor al het heerlijks! En ouderraad ontzettend bedankt voor de geweldige aankleding op het plein en in de hele school. Heel sfeervol gedaan!

Winterwonderland
14 december 2022 door Juf Kim

Wat ziet het er buiten prachtig uit hè? We zijn vanmorgen voor een winterwonderwandeling naar buiten gegaan. Even genieten van al het moois, maar we kregen er ook meteen allerlei vragen van: wat is eigenlijk graden Celsius? Bij hoe dik ijs kun je schaatsen? Wanneer sneeuw en wanneer hagel? En hoe meet je eigenlijk gevoelstemperatuur? We zijn meteen op onderzoek uitgegaan.

Sinterklaas 5 december
5 december 2022 door Juf Odette

Wat hebben we een gezellige dag! Vanochtend kwam Sinterklaas aanwin een camper en hebben we hem toegezongen. Na spelletjes in de klas mochten we op bezoek bij Sinterklaas in de aula. Na ons optreden mochten we allemaal een cadeautje uitkiezen.

Schoentje zetten 28 november
5 december 2022 door Juf Odette

Vrijdag 25 november mochten we onze schoen zetten. Maandag de 28e kwamen we in de klas en zagen we dat onze schoenen niet gevuld waren. We vonden een rijm aan het plafond en daarin stond dat we puzzelstukjes moesten zoeken. Nadat we de puzzel gemaakt hadden, konden we op zoek naar de cadeaus. Gelukkig hadden we ze gevonden

Sintersamenwerkingsopdrachten
1 december 2022 door Juf Kim

In groep 5b mochten de kinderen kiezen voor een creatieve opdracht: toneelstukje bedenken en spelen, liedje schrijven, pietenhuis tekenen, een haardvuur knutselen of voorlezen voor de kleuters. Ieder zo z'n talent en daar gingen ze voor. Ontzettend leuk om te zien hoe ze er allemaal mee aan de slag zijn. Hier wat werk in uitvoering.

https://youtube.com/shorts/l86qsFQAfAY?feature=share

Pietengym
1 december 2022 door Juf Kim

De gympiet had weer een geweldige les uitgezet. De kinderen hebben genoten. En daar heeft dezelfde gympiet ook nog eens leuke foto's van gemaakt! Geweldig die Pieten. Kunnen alles. Onze Pietjes zijn weer geslaagd en hebben een diploma op zak.

Acrogym
31 oktober 2022 door Juf Odette

Vandaag waren wij acrobaten. We hebben ontdekt dat het soms moeilijk is om je evenwicht te bewaren.

Gi ga groen Kinderboekenweek
6 oktober 2022 door Juf Kim

Dit jaar heeft de kinderboekenweek het thema Gi ga groen. Woensdag 5 oktober openden we de week met alle juffen en meesters in het groen. Juf Helga legde ons op het onderbouwplein uit waar het deze week om draait en waar we mee bezig gaan. Ook zijn we al lekker wezen lezen. We lezen dagelijks een half uur met de hele school tegelijk en we mogen af en toe op bijzondere plekken lezen. Wij waren en de beurt voor het lezen op het plein. Daar hadden een aantal heel leuke ideeën bij. Maar of je zo ook lekker in je verhaal komt... De loungebank leek toch wel de beste plek voor een boek.

Vandaag waren vier kinderen op blinddate. U denkt nu: wat zegt ze nou?! Daar kunnen de kinderen u meer over vertellen.

Morgen is de viering in de kerk met een aantal klaargenoten in het koor. We zijn heel benieuwd en kijken ernaar uit!

Volgende week vrijdagmiddag is er weer de traditionele boekenmarkt. Er mag weer gekocht en verkocht worden.

Techniekles
4 oktober 2022 door Juf Odette

Op dinsdag hebben we techniekles. Dit doen we met een halve klas. We leren om te solderen, programmeren en nog veel meer. Uw kind kan er vast veel over vertellen.