Nieuws uit groep 6a

Koningsspelen
1 mei 2023 door Karla Boon

Wat een fantastische, gezellige en sportieve ochtend hebben we gehad op het terrein van VV Limmen! Iedereen was in het rood, wit, blauw of oranje gekleed! We kregen een voetbal training, een bootcamp training en we mochten als laatste over de stormbaan. We hadden veel geluk met het weer, pas aan het eind ging het een beetje regenen. Het was erg leuk om nieuwe dingen uit te proberen en met touwtrekken elkaars krachten te meten! Het was een geweldige ochtend!

Musical “I’m Strong”
20 april 2023 door Juf Selda

Wat een geweldige musical hebben de kinderen van de groepen 6 neergezet! Ze hebben weken lang geoefend met toneel. zang en dans samen met juf Ivana en meester Simon (van Toonbeeld). En heel veel kinderen bezig geweest met het super mooie decor van onze musical onder leiding van juf Githa. Het zag er tip top uit! We hadden gister veel opkomst door ouders, opa's en oma's. Vandaag treden we op voor de school. Zowel de ouders als de kinderen/leerkrachten van de school vonden het een leuke en grappige musical, moraal van het verhaal was goed doorgekomen. We zijn ontzettend trots op de kinderen van de groepen 6, wat hebben ze het toch goed gedaan!

Paasviering + Paaslunch
6 april 2023 door Juf Selda

Wat een feest vandaag! We hebben eerst gekeken naar een prachtige musical die door de kinderen uit de groepen 4 werd opgevoerd.

Rond de lunchtijd gingen de kinderen lekker genieten van hun Paaslunch. Het zag er allemaal heeeeeeerlijk uit!! De tasjes waren ook zo mooi versierd!

IPC les over temperatuur en hartslag
30 maart 2023 door Juf Selda

Je lichaam geeft een teken als het niet goed gaat. Je hart klopt dan bijvoorbeeld harder of je temperatuur wordt hoger. Maar wat is dan een normale hartslag? En wat is een normale temperatuur? De kinderen hebben in kleine groepjes bij elkaar de temperatuur opgemeten m.b.v. een thermometerstrip en daarna gingen ze ook nog met een keukenrol naar elkaars hartslag luisteren. Dit was best lastig, want ze moesten heel goed luisteren.

De grote rekendag
28 maart 2023 door Karla Boon

Met de grote rekendag hebben we de hele dag over en met pakjes sap gerekend. Zo moesten we uitzoeken hoeveel pakjes onze klas gedurende een heel schooljaar zouden drinken en passen al die pakjes dan wel in ons lokaal. Dat werd een hele berekening! Ook hebben we geleerd wat concentraat is en hebben we op pakken aangegeven hoeveel concentraat er in zit. We hebben verschillende houdbaarheidsdata op de juiste volgorde gezet. Als laatste hebben we ook nog bekeken hoeveel karton je eigenlijk nodig hebt voor een klein sap pakje. Het was een hele leuke en intensieve dag.

Gastles over suiker
27 maart 2023 door Karla Boon

Vandaag kregen we een gastles over suiker van de moeder van Jake. We hebben geleerd dat in heel veel voedingsmiddelen verborgen suiker zit. We mochten raden hoeveel suikerklontjes er ongeveer in verschillende voedingsmiddelen zitten. We mochten met echte suikerklontjes een staafdiagram maken. Het was superleuk en we hebben ons enorm verbaasd over de hoeveelheid suiker in voeding. Dank je wel, Claudia!

Voorlezen Eigen Wijs
8 maart 2023 door Karla Boon

Iedere dinsdag gaan vier enthousiaste kinderen van onze groep voorlezen bij de peuters die naar Eigen Wijs gaan. We doen dit per toerbeurt. Sommige voorlezers zijn zelf ook naar Eigen Wijs gegaan toen ze klein waren en soms kunnen ze voorlezen aan een kindje dat ze kennen. Er wordt ongeveer 20 minuten voorgelezen. De peuters staan iedere dinsdag vol verwachting te wachten op de 'grote' kinderen die komen voorlezen. Het is echt super leuk!

Ben je in vorm?
6 maart 2023 door karla

Vanmorgen zijn we gestart met ons volgende thema. Juf Karla stond met verschillende sport benodigdheden bij de deur en de kinderen moesten raden wat het nieuwe thema zou kunnen zijn. Al snel kwamen de kinderen tot de conclusie dat het met sport te maken moest hebben en dat je sport/bewegen nodig hebt om je fit te voelen. Aansluitend hadden we een gymles waarbij onze fitheid behoorlijk getest werd. In de middag hebben we ons gebogen over de vragen : "Wat is voor jou gezondheid" en "Wat is voor jou fitheid"? De komende weken gaan we veel ontdekken over alles wat te maken heeft met het nieuwe thema Ben je in vorm?

Afsluiting thema
22 februari 2023 door Juf Selda

Vandaag hadden we de afsluiting van ons thema “de actieve planeet”. Er waren heel veel ouders en opa’s/oma’s in de klas, super leuk! De kinderen hebben zelf de ouders verteld en laten zien wat ze allemaal hebben geleerd/gemaakt. Ook deden ze in kleine groepjes een proefje. Als afsluiting hadden we een Kahoot quiz en een fantastische vulkaanuitbarsting act van Eline en Iris.


Carnaval!
15 februari 2023 door Juf Selda

Wat een feestelijke dag hebben wij vandaag gehad. De kinderen zagen er prachtig uit. Wij begonnen de dag met de viering in de aula. Alle groepen hadden een act voorbereid, we hebben super mooie shows gezien! Onze klas had 2 dansjes en 2 kinderen hebben een mop verteld. Vervolgens zijn we vandaag lekker lang buiten geweest en hebben we spelletjes in de klas gedaan. De dag hebben wij afgesloten met limonade en een zakje chips.

filmpjes maken
13 februari 2023 door karla Boon

Vanmiddag hebben vier kinderen van groep 8 ons geleerd hoe we een Green Screen filmpje kunnen maken. Ze hadden alles heel goed voorbereid en alle benodigdheden tijdens onze lunchpauze al klaar gezet. Na een duidelijke uitleg moesten we in groepjes een verhaal bedenken, zelf poppetjes tekenen en filmen. De film werd opgenomen met een I-pad en kon daarna nog bewerkt, geknipt en geplakt worden. Sommige groepjes lukte het zelfs om er ook nog muziek bij te zetten!

Voorleeswedstrijd
1 februari 2023 door Juf Selda

Na de voorrondes in de klas hadden we vandaag in de speelzaal de finale. De speelzaal was heel mooi versierd! Er was ook een echte jury en meneer van Leen presenteerde de wedstrijd. Wij deden mee met de groepen 6, 7 en 8. Uit onze klas ging Iris door naar de finale. Ze heeft het heel goed gedaan!

Hoe bouw je een stevig gebouw?
27 januari 2023 door Juf Selda

Voor ons IPC thema zijn wij al 3 lessen bezig geweest met het bouwen van een gebouw/brug van papier. De opdracht was duidelijk; hoe kan je van strookjes papier een zo stevig mogelijk gebouw maken? De kinderen gingen in kleine groepjes aan de slag. Het leek eerst heel simpel maar na 1 les moesten ze hun idee/plan al snel bijstellen. Vandaag op de derde dag hebben we getest of de gebouwen wel stevig genoeg waren! We legden er een dik boek op, bij sommigen konden er zelfs meer dan 1! En bij sommigen zakte het gebouw al snel in.. Wat hebben we weer toch veel geleerd!

Nieuw thema; de actieve planeet!
12 januari 2023 door Juf Selda

We zijn gestart met het nieuw thema "De actieve planeet". Gisteren hebben alle kinderen gewerkt aan een geweldig bouwwerk. Vanmorgen lag alles in puin. Er heeft vannacht een "kunstmatige" aardbeving plaats gevonden. Veel delen van het bouwwerk zijn ingestort. Alleen de meest solide stukken zijn blijven staan. We zijn in gesprek gegaan over allerlei onderwerpen wat te maken heeft met onze planeet. Wat weten we er al over en wat willen we nog weten/onderzoeken?

Kerstdiner + Kerstmusical
23 december 2022 door Juf Selda

Gister hadden we een bijzonder Kerstdiner. Sommige kinderen hadden namelijk gerechten uit het buitenland meegenomen. Dit was tevens ook onze afsluiting van het thema; andere plaatsen een ander leven. De kinderen waren prachtig gekleed en super trots op hun meegebrachte gerechtjes. Wat hebben we gezellig gegeten met elkaar! Ouders, hartelijk dank voor al het heerlijks!

Vandaag gingen we naar de kerk om de kerstmusical over Opa Knoest te kijken. De kinderen van het koor hebben er een supergoede voorstelling van gemaakt. We hebben er allemaal enorm van genoten. Nu is het tijd om lekker vakantie te vieren, tot 9 januari!

kerststukjes
20 december 2022 door karla

Vanmiddag hebben we prachtige kerststukjes gemaakt. Groen, bakjes, oase en versiering waren van huis meegenomen. Eerst even een uitleg over hoe je een kerststukje kunt opbouwen en iedereen ging geconcentreerd en enthousiast aan de slag. Met een kerstmuziekje op de achtergrond was het een hele gezellige middag. En het resultaat mag er zijn! De stukjes zijn prachtig geworden! Het ruikt ook heerlijk in ons lokaal. Veel kinderen hebben een tweede stukje gemaakt en vanmiddag gelijk naar de kerk gebracht. Deze stukjes zijn voor mensen die deze dagen even wat extra aandacht kunnen gebruiken. Super lief dat er zoveel extra stukjes zijn gemaakt.

Kerstknutselen!
16 december 2022 door Juf Selda

Vandaag hadden we een kerstknutselmiddag. Alle kinderen van de groepen 5 en 6 waren verdeeld in 5 verschillende lokalen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een mooie kerstster gevouwen, een kerststal of een rendier van ijsstokjes gemaakt, een kerstbal voor in de kerstboom, van wol verschillende figuurtjes gemaakt of een mooie kerstkaart. Alle kinderen hebben enorm hun best gedaan. Op de foto's ziet u hoe mooi ze zijn geworden!

Sinterklaas
5 december 2022 door karla

Wat een feest vandaag! De hele morgen hebben we genoten van de surprises en gedichten. Iedereen had ongelooflijk zijn best gedaan om een zo mooi mogelijke surprise te knutselen. Alle surprises zijn dan ook met veel trots gegeven. We hebben vaak moeten lachen om de leuke gedichten. In de middag kwamen de Pieten nog even op bezoek in onze klas. We kregen als klassencadeau de Beweegpot. Een pot met allemaal korte spelletjes om even met elkaar tussendoor te spelen. Op het plein hebben we nog een renspel met vragen over Sinterklaas gespeeld en toen was er nog maar even tijd over voor tekenen of een filmpje kijken. Het was een super gezellige en leuke dag!

Pietengym!
1 december 2022 door Juf Selda

Vandaag hadden we Pietengym van juf Ellen. De kinderen gingen in groepjes allerlei opdrachten doen. De Pieten zijn allemaal geslaagd voor het examen. Goed gedaan hoor!

schoen cadeautjes
28 november 2022 door karla

Vanmorgen was ons lokaal op slot... En er was iets vreemds: niets in de schoentjes! Na een aantal sinterklaasliedjes te hebben gezongen, ontdekten we een brief aan het plafond. Het bleek een gedicht met de tip om in de kastjes naar een puzzelstuk te zoeken. De stukken werden gevonden en met elkaar werd de puzzel gemaakt. Op de achterkant bleek weer een gedicht te staan. Sint bleek niet zo blij met de rommelige kastjes... Gelukkig kregen we wel een schoen cadeautje. Helaas hadden de Pieten ze wel heel erg goed verstopt en was het flink zoeken. Daarna konden we lekker snoepen.