Nieuws uit groep 5a

Slootmiddag
30 juni 2020 door Juf Diane

Wat was het warm, afgelopen vrijdag! We zijn lekker de schaduw op gaan zoeken bij de sloot en hebben daar van alles gevangen. Op grote zoekkaarten hebben we opgezocht wat er precies gevangen was. Het was een zeer geslaagde afsluiter voor deze warme en drukke week.

Juffendag
30 juni 2020 door Juf Diane

Wat waren we blij dat we toch samen met de hele klas onze verjaardagen mochten vieren en wat zijn we verwend! Het was een erg gezellige dag, met prachtig weer!

Knoopje
30 juni 2020 door Juf Diane

Hier deden we een leuke samenwerkopdracht: pak twee handen vast van verschillende kinderen en probeer daarna uit de knoop te komen

Halve klassen en gymles van juf Ellen
30 juni 2020 door Juf Diane

Jullie hadden nog wat foto's van me tegoed. Hier de foto's van de halve klassen en de gymles van juf Ellen met de helft van de klas

Fijne mei-vakantie allemaal!
22 april 2020 door Juf Diane

Dinsdag 21 april zijn we bij alle kinderen van groep 5A langs geweest. Wat heerlijk om iedereen nog even te zien en te spreken voor de vakantie!

Fijne paasdagen allemaal!
12 april 2020 door juf Diane

Ook van groep 5A zelf nog even een paaswensje...

Carnaval
13 februari 2020 door Juf Diane

Wat blijft dat toch leuk: zo' n compleet andere klas! Je kwam er van alles in tegen. Zo was er een politieagent, legermannen, een boef, een zebra, een giraffe en nog veel meer!

Na een carnavalsbingo hebben we opgetreden in de aula. Dat ging supergoed. Daarna nog lekker pauze gehouden en film gekeken. En nu: lekker vakantie. Geniet daarvan en tot 24 februari!

Elvis
28 januari 2020 door juf Karla

Vandaag kregen we bezoek van Elvis Presley! Het IPC-project waar we nu aan werken, heet "Zij maakten het verschil". Voor het onderdeel muziek kwam Elvis bij ons in de klas om wat van zijn muziek te laten horen en het een en ander te vertellen. Super leuk dat de vader van Arvid als Elvis bij ons in de klas kwam. We vonden het heel leuk om het mooie pak te zien en die bijzondere grote bril! Jammer dat Elvis zijn tournee weer gauw moest voortzetten naar de andere groep 5,

Sinterklaasfeest
6 december 2019 door Juf Diane

Wat was het weer een feest op de Kerkuil! Sinterklaas kwam op school in een politiebusje, dat was wel even schrikken! Maar gelukkig kwam alles goed en hebben we een hele gezellige dag gehad, vol met spelletjes en een bezoek aan Sint (waar we voor de Sint hebben opgetreden). Ook mochten alle kinderen een cadeautje uitzoeken. We kijken terug op een zeer geslaagde dag.

Pieten in de klas
1 december 2019 door juf Karla

Woensdag morgen kregen we bezoek van de Strooi Pieten. Na het strooien van veel pepernoten, mochten we vragen stellen. Natuurlijk hebben we nog een paar liedjes gezongen en hebben we nog even een klassenfoto gemaakt met de Pieten. Helaas moesten ze toen weer naar de volgende groep.

IPC opening: Escape spel
5 november 2019 door Juf Diane

Ons nieuwe thema: 'Ontdekkingsreizigers en avonturiers' is geopend met een groot spel. Via allerlei opdrachten moesten de kinderen uiteindelijk een kluis zien te kraken. Zo moesten er kompassen worden gebruikt, enveloppen gezocht, puzzels opgelost, geheimschriften ontcijferd, plattegronden gelezen, enzovoort, enzovoort. Het duurde bijna de hele dag, maar het is elk groepje gelukt!
Super!

Halloween
31 oktober 2019 door Juf Diane

Vandaag was het maar griezelig in de groepen 5. Er zaten grote griezels in de klas....u bent gewaarschuwd!

Schoolreisje Oud Valkeveen
10 september 2019 door Juf Karla

Vandaag zijn we op schoolreis geweest naar Oud Valkeveen. Het is een erg leuk park waar de kinderen heerlijk vrij mochten rondlopen en verschillende dingen konden ontdekken en uitproberen. Er is veel gerend, gelachen en gegild van plezier. We hebben een hele dag genoten van alle speeltoestellen en attracties! Het was een super fijne en gezellige dag met elkaar. Aan het eind kregen we nog een ijsje en toen moesten we helaas (al) weer naar de bus. Fijn dat de moeder van Ramon en de vader van Luuk mee waren om te helpen. Dank jullie wel daarvoor!

Eerste weken
5 september 2019 door Juf Diane

Wat zijn we goed gestart in 5A! We hebben al heel veel gedaan en leren elkaar goed kennen. Om weer echt een groep te worden doen we veel kanjerspelletjes en oefeningen. De reken- en taallessen verwerken we nu op een Snappet tablet. Dat is best even wennen! Ook omdat er opdrachten bij zitten waar juf even niet bij mag helpen (dan past het programma het werkniveau aan). Gelukkig is daar omheen juist heel veel hulp!

Ook gaan we nu op de fiets naar de gym, hebben we al een muziekles gehad bij meester Herman, en we zijn ons eerste IPC thema gestart, enzovoort, enzovoort....

Vandaag gingen we bij de taalles routebeschrijvingen schrijven voor elkaar. Om een goede beschrijving te maken moest deze wel aan een aantal succescriteria voldoen. Heel leuk om eens uit te proberen door de hele school heen!

Al met al zijn de eerste twee weken (dus) erg geslaagd! Op naar de rest van het jaar.

Welkom
26 augustus 2019 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Diane en juf Karla wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2019-2020.