Nieuws uit groep 5a

Laatste weken in groep 5a
12 juli 2021 door Juf Diane

Wat hebben we een leuke tijd gehad met elkaar, zo ook de laatste weken. Al hebben we helaas ook afscheid moeten nemen van Timo en Wessel....Maar dat hebben we op een goede manier gedaan en het is gelukkig niet dat we de mannen nooit meer zien!
Op de foto's is duidelijk te zien wat een lol we nog hebben gehad met elkaar die laatste paar dagen!

Veel kijkplezier!

(O, en mocht iemand nog een groen jasje vinden met een oranje rits: Max is deze kwijt!)

Naar de sloot
8 juli 2021 door Juf Diane

Hier zijn nog de foto's van ons bezoekje aan de sloot van 1 juli. We hebben heel veel gevangen. Alle beestjes hebben we opgezocht op onze zoekkaart, dat was erg interessant! Al werden niet alle diertjes gewaardeerd (ieuw!)

Vervolg techniek
29 juni 2021 door juf Karla

Vandaag hadden we weer een hele dag techniek. Er stond een donkere tent waar we met licht en schaduw konden experimenteren. Met spiegels konden we figuren oneindig laten spiegelen en met een grote spiegel konden we ook onszelf meerdere keren spiegelen. We hebben proefjes gedaan met fotopapier ,licht en water. Ook was er een zandtafel waar we allerlei figuren in konden maken. Ook zijn we weer verder gegaan met solderen en zijn er ingewikkelde robotjes gemaakt, die kunnen draaien, trillen en zelfs licht geven. In de middag hadden we nog een les over het bouwen in gebieden waar aardbevingen kunnen voorkomen. En natuurlijk zijn we zelf aan de gang gegaan om een heel veilig gebouw te bouwen, waarbij de techniek van het ontwerp voorop stond.

Techniekweek
28 juni 2021 door juf Karla

De techniekweek is begonnen!! Vandaag waren wij al direct aan de beurt. Vanmorgen hebben we in groepjes een workshop gedaan bij de smid. De kinderen die niet bij de smid waren, gingen naar het muziekpodium, laseren of timmeren. Ook stond er een zaagmachine die de kinderen zelf mochten bedienen. Gelukkig hielp meester Jos hierbij. Vanmiddag mochten we met de hele klas solderen ,(helaas wel een paar blaren... (echt heet!!) , lichtjes en trillende figuurtjes maken. Ook mochten we zelf een ontwerp maken en de 3D printer aanzetten! Alle techniek deden we buiten op het plein. Vooral vanmiddag konden de kinderen zelfstandig werken aan alles wat ze het hele jaar bij meester Marco hebben geleerd. Wat knap allemaal!

Juffendag
23 juni 2021 door Juf Diane

Wat hebben we een leuk dag achter de rug! Karla en ik hebben samen met de kinderen echt genoten.
We hebben vanmorgen eerst groep 8 uitgezwaaid, toen hebben we kadootjes uitgepakt (wat zijn we schandalig verwend!) en daarna zijn we naar de tuin van juf Karla gelopen.
Na een ijsje en limonade liepen we een klein stukje naar het speeltuintje, waar we heerlijk gespeeld hebben. En voor we het wisten werd het alweer tijd om terug naar school te gaan, waar we nog tien minuten hebben gekeken naar onze film.
Helaas zat de ochtend er toen alweer op!
gelukkig hebben we de foto's nog...;-)

Warme dagen
20 juni 2021 door Juf Diane

Pffff, wat was het warm de afgelopen tijd! We hebben daarom wat meer buitenactiviteiten gedaan. Zo hebben we buiten aan taal en rekenen gewerkt en hebben we voor verkeer onze fietsen gekeurd.

Gelukkig had Timo tijdens de gedeeltelijke zonsverduistering een eclipsbril mee, zodat we met de hele klas veilig naar de zon konden kijken. Maar de tip met het blaadje met gaatjes (in de schaduw zie je dan ook een hapje uit de zon), bleek ook te werken. Wat een mooie ontdekking!

Donderdag hebben we verstoppertje in het speelbosje achter de kerk gespeeld tijdens onze pauze.
En natuurlijk volgen wij ook het EK, met daarin de vader van Naud in het bijzonder!
Hier nog wat leuke foto's van de afgelopen tijd!

Judo examen
29 april 2021 door juf Karla

Maandag 19 april was voor groep 5a de laatste judoles en hebben we allemaal een school judo diploma gekregen!!

Koningsspelen
26 april 2021 door Juf Diane

Wat hebben we een mooie dag gehad, vrijdag 23 april! We startten met een groepsfoto (, want wat zag iedereen er mooi uit!) en natuurlijk het liedje en de dans van de koningsspelen. Daarna hebben we een wedstrijdje gedaan: wie maakt de mooiste koningsdaghoed?
Na de verjaardag van Twan zijn we verstoppertje gaan spelen buiten. Het was lekker om daarna even wat te drinken. Na het drinken zat meester Herman klaar voor weer een superleuke muziekles.

De lunch aten we samen in de klas. Om kwart voor 1 waren de groepen 5 aan de beurt voor de koningsspelen op het plein. Wat was iedereen supergoed bezig! Het was erg gezellig zo met elkaar en wat hebben we gelachen. Na een welkom verkoelend ijsje zijn we nog even de klas in gegaan voor de laatste regeldingen (Dana had het mooiste hoedje gemaakt, maar wat was het moeilijk kiezen zeg!). Toen was de dag alweer voorbij. Gelukkig hebben we de foto's nog (sorry voor het aantal, ik kon me niet inhouden)

Veel kijkplezier!

Buitenles spelling
1 april 2021 door juf Karla

Wat was het lekker weer dinsdag! Een mooi moment om buiten te leren. Wat een concentratie en inzet buiten! Dit ging zo goed, dat we het zeker vaker gaan doen!

groep 5a judo
1 april 2021 door juf Karla

We hebben vorige week de eerste judo les gekregen. Een sport waarbij we leren dat respect heel belangrijk is. Het was super leuk en gelukkig mogen we nog een paar keer oefenen en hopelijk krijgen we dan allemaal ons school judo diploma!

Succescriteria
26 maart 2021 door Juf Diane

Wij hebben allemaal een placemat gemaakt over een dier uit het regenwoud. Die placemat moest aan een aantal criteria voldoen. Vandaag hebben wij elkaars werk bekeken. We gingen toen kijken welke placemat ons positief opviel. In de klas bespraken we waarom deze placemat opviel. Er werd echt goed gekeken en er werden veel complimenten gegeven. Maar er is dan ook heel hard gewerkt aan de placemats !

Muziekles
26 maart 2021 door Juf Diane

Vandaag leerden we veel over verschillende instrumenten. We gingen luisteren naar fragmenten. We hoorden de verschillen tussen slag-, strijk- en blaasinstrumenten.

We mochten ook weer muziek maken. Deze keer op de (elektrische) gitaar. Daar heb ik wat foto's van gemaakt, die ik uiteraard graag even deel.

De groepsfoto stond op de kaart die we voor Twan hebben gemaakt!


IPC
3 maart 2021 door Juf Diane

Deze week zijn we druk bezig geweest met atlassen en een wereldkaart. We hebben een eigen legenda gemaakt, Nederland opgezocht en op onze eigen kaart gezet, net als de evenaar. We hebben de werelddelen op onze kaart gezet en de grote zeeën / oceaan. En we hebben op onze kaart aangegeven waar je regenwouden kan vinden. Er werd hard gewerkt in alle groepjes. Op naar het volgende onderdeel!

IPC: 'Red de wereld'
20 februari 2021 door Juf Diane

Nadat we druk bezig waren geweest met het maken van lianen en takken voor onze boom, zagen we (samen met de meegebrachte knuffels) een soort oerwoud in de klas ontstaan. Maar toen we woensdag op school kwamen, waren er opeens lianen stuk, was er van de boom een tak 'afgebroken' en hingen er foto's door de klas van 'vernietiging', 'ontbossing' en 'vervuiling'.
Het nieuwe thema was gestart: 'Red de wereld'. Waar dit allemaal over gaat, gaan we in de weken na de vakantie ontdekken. We kunnen niet wachten! (Maar we gaan uiteraard wel stiekem nog even genieten van de vakantie ;-) )

Tijdens de muziekles hoorden we geluiden uit een regenwoud en hebben we zelf ook geluiden gemaakt die daarbij passen.


Carnaval
16 februari 2021 door Juf Diane

Wat is dat toch altijd weer een leuk gezicht zo vroeg in de ochtend, als iedereen verkleed op school komt! Nadat we elkaar eens goed bewonderd hadden zijn we eerst nog lekker aan het werk gegaan. Daarna hebben we wat voorwerk gedaan voor ons IPC-thema. Morgen wordt eindelijk duidelijk waar dit thema precies over gaat...
Na de middagpauze heeft juf een bingoverhaal voorgelezen van Aladdin. Daar zaten allemaal getallen in verstopt die de kinderen op een zelf gemaakte bingokaart afstreepten. Romy had als eerste bingo. Voor de eerste paar winnaars was er een prijsje, maar iedereen kreeg een lekker zakje chips en een beker limonade. De dag vloog voorbij!

Bedankt lieve papa en mama
12 februari 2021 door Juf Diane

Vandaag hebben we zelf gemaakte kaartjes mee naar huis genomen om alle ouders persoonlijk te bedanken voor hun grote hulp de afgelopen 5 weken. Juf heeft er een lekkere koek bij gedaan, want ook zij heeft veel respect voor alle ouders! Bedankt voor de afgelopen periode. Dat hebben we maar weer mooi genailed!

Eerste schooldag in de sneeuw!
9 februari 2021 door Juf Diane

Wat hebben we een leuke dag gehad met elkaar en wat hebben we genoten van de sneeuw! De foto's spreken voor zich....Veel kijkplezier!

Sinterklaasfeest
6 december 2020 door Juf Diane

Vrijdag was het eindelijk zover: Sinterklaas kwam op school! 's Morgens maakten we het vierde doosje van de advent kalender open en daar zat weer een opdracht in: we gingen een Sinterklaas Kahoot spelen. Dat werd een spannende , maar erg leuke strijd! Daarna gingen we een Sinterklaasspel spelen (en kleuren) en nog even oefenen voor ons optreden. Na het buitenspelen waren we aan de beurt om naar de aula te gaan. We hebben liedjes gezongen voor (en met) Sinterklaas en zijn pieten, Thomas, Quinty en Naud hebben muziek gespeeld op hun muziekinstrumenten en we mochten weer een kadootje uitzoeken uit de mooie speelgoedwinkel. Na de lunch en de pauze hebben we nog naar het Sinterklaasjournaal gekeken en meegespeeld met de bingo. Al-met-al, een zeer geslaagde dag!

Pietengym
4 december 2020 door Juf Diane

Vorige week donderdag was juf Ellen weer terug! En zij startte met de pietengym. Wat waren er veel pietjes in de klas en wat hebben zij hun best gedaan! Ze hebben dan ook allemaal hun diploma gehaald. Top gedaan pietjes!

Buiten spelling
1 december 2020 door juf karla

Vandaag had onze (stagiaire) juf Rafel een hele leuke spellingles voor ons gemaakt. Het was een buitenles! Op het plein hingen 30 woorden die allemaal met Sinterklaas te maken hadden. We moesten tussen goed en fout geschreven woorden gekleurde letters vinden. Met deze letters moesten we een nieuw woord maken. We hebben een half uur lang in tweetallen over het plein gerend, gezocht naar de woorden, nagedacht over de juiste schrijfwijze en over geschreven. Uiteindelijk was de oplossing het woord "sinterklaaslied". Nou, toen hebben we maar gelijk een paar liedjes gezongen.