Nieuws uit groep 5a

Judo examen
29 april 2021 door juf Karla

Maandag 19 april was voor groep 5a de laatste judoles en hebben we allemaal een school judo diploma gekregen!!

Koningsspelen
26 april 2021 door Juf Diane

Wat hebben we een mooie dag gehad, vrijdag 23 april! We startten met een groepsfoto (, want wat zag iedereen er mooi uit!) en natuurlijk het liedje en de dans van de koningsspelen. Daarna hebben we een wedstrijdje gedaan: wie maakt de mooiste koningsdaghoed?
Na de verjaardag van Twan zijn we verstoppertje gaan spelen buiten. Het was lekker om daarna even wat te drinken. Na het drinken zat meester Herman klaar voor weer een superleuke muziekles.

De lunch aten we samen in de klas. Om kwart voor 1 waren de groepen 5 aan de beurt voor de koningsspelen op het plein. Wat was iedereen supergoed bezig! Het was erg gezellig zo met elkaar en wat hebben we gelachen. Na een welkom verkoelend ijsje zijn we nog even de klas in gegaan voor de laatste regeldingen (Dana had het mooiste hoedje gemaakt, maar wat was het moeilijk kiezen zeg!). Toen was de dag alweer voorbij. Gelukkig hebben we de foto's nog (sorry voor het aantal, ik kon me niet inhouden)

Veel kijkplezier!

Buitenles spelling
1 april 2021 door juf Karla

Wat was het lekker weer dinsdag! Een mooi moment om buiten te leren. Wat een concentratie en inzet buiten! Dit ging zo goed, dat we het zeker vaker gaan doen!

groep 5a judo
1 april 2021 door juf Karla

We hebben vorige week de eerste judo les gekregen. Een sport waarbij we leren dat respect heel belangrijk is. Het was super leuk en gelukkig mogen we nog een paar keer oefenen en hopelijk krijgen we dan allemaal ons school judo diploma!

Succescriteria
26 maart 2021 door Juf Diane

Wij hebben allemaal een placemat gemaakt over een dier uit het regenwoud. Die placemat moest aan een aantal criteria voldoen. Vandaag hebben wij elkaars werk bekeken. We gingen toen kijken welke placemat ons positief opviel. In de klas bespraken we waarom deze placemat opviel. Er werd echt goed gekeken en er werden veel complimenten gegeven. Maar er is dan ook heel hard gewerkt aan de placemats !

Muziekles
26 maart 2021 door Juf Diane

Vandaag leerden we veel over verschillende instrumenten. We gingen luisteren naar fragmenten. We hoorden de verschillen tussen slag-, strijk- en blaasinstrumenten.

We mochten ook weer muziek maken. Deze keer op de (elektrische) gitaar. Daar heb ik wat foto's van gemaakt, die ik uiteraard graag even deel.

De groepsfoto stond op de kaart die we voor Twan hebben gemaakt!


IPC
3 maart 2021 door Juf Diane

Deze week zijn we druk bezig geweest met atlassen en een wereldkaart. We hebben een eigen legenda gemaakt, Nederland opgezocht en op onze eigen kaart gezet, net als de evenaar. We hebben de werelddelen op onze kaart gezet en de grote zeeën / oceaan. En we hebben op onze kaart aangegeven waar je regenwouden kan vinden. Er werd hard gewerkt in alle groepjes. Op naar het volgende onderdeel!

IPC: 'Red de wereld'
20 februari 2021 door Juf Diane

Nadat we druk bezig waren geweest met het maken van lianen en takken voor onze boom, zagen we (samen met de meegebrachte knuffels) een soort oerwoud in de klas ontstaan. Maar toen we woensdag op school kwamen, waren er opeens lianen stuk, was er van de boom een tak 'afgebroken' en hingen er foto's door de klas van 'vernietiging', 'ontbossing' en 'vervuiling'.
Het nieuwe thema was gestart: 'Red de wereld'. Waar dit allemaal over gaat, gaan we in de weken na de vakantie ontdekken. We kunnen niet wachten! (Maar we gaan uiteraard wel stiekem nog even genieten van de vakantie ;-) )

Tijdens de muziekles hoorden we geluiden uit een regenwoud en hebben we zelf ook geluiden gemaakt die daarbij passen.


Carnaval
16 februari 2021 door Juf Diane

Wat is dat toch altijd weer een leuk gezicht zo vroeg in de ochtend, als iedereen verkleed op school komt! Nadat we elkaar eens goed bewonderd hadden zijn we eerst nog lekker aan het werk gegaan. Daarna hebben we wat voorwerk gedaan voor ons IPC-thema. Morgen wordt eindelijk duidelijk waar dit thema precies over gaat...
Na de middagpauze heeft juf een bingoverhaal voorgelezen van Aladdin. Daar zaten allemaal getallen in verstopt die de kinderen op een zelf gemaakte bingokaart afstreepten. Romy had als eerste bingo. Voor de eerste paar winnaars was er een prijsje, maar iedereen kreeg een lekker zakje chips en een beker limonade. De dag vloog voorbij!

Bedankt lieve papa en mama
12 februari 2021 door Juf Diane

Vandaag hebben we zelf gemaakte kaartjes mee naar huis genomen om alle ouders persoonlijk te bedanken voor hun grote hulp de afgelopen 5 weken. Juf heeft er een lekkere koek bij gedaan, want ook zij heeft veel respect voor alle ouders! Bedankt voor de afgelopen periode. Dat hebben we maar weer mooi genailed!

Eerste schooldag in de sneeuw!
9 februari 2021 door Juf Diane

Wat hebben we een leuke dag gehad met elkaar en wat hebben we genoten van de sneeuw! De foto's spreken voor zich....Veel kijkplezier!

Sinterklaasfeest
6 december 2020 door Juf Diane

Vrijdag was het eindelijk zover: Sinterklaas kwam op school! 's Morgens maakten we het vierde doosje van de advent kalender open en daar zat weer een opdracht in: we gingen een Sinterklaas Kahoot spelen. Dat werd een spannende , maar erg leuke strijd! Daarna gingen we een Sinterklaasspel spelen (en kleuren) en nog even oefenen voor ons optreden. Na het buitenspelen waren we aan de beurt om naar de aula te gaan. We hebben liedjes gezongen voor (en met) Sinterklaas en zijn pieten, Thomas, Quinty en Naud hebben muziek gespeeld op hun muziekinstrumenten en we mochten weer een kadootje uitzoeken uit de mooie speelgoedwinkel. Na de lunch en de pauze hebben we nog naar het Sinterklaasjournaal gekeken en meegespeeld met de bingo. Al-met-al, een zeer geslaagde dag!

Pietengym
4 december 2020 door Juf Diane

Vorige week donderdag was juf Ellen weer terug! En zij startte met de pietengym. Wat waren er veel pietjes in de klas en wat hebben zij hun best gedaan! Ze hebben dan ook allemaal hun diploma gehaald. Top gedaan pietjes!

Buiten spelling
1 december 2020 door juf karla

Vandaag had onze (stagiaire) juf Rafel een hele leuke spellingles voor ons gemaakt. Het was een buitenles! Op het plein hingen 30 woorden die allemaal met Sinterklaas te maken hadden. We moesten tussen goed en fout geschreven woorden gekleurde letters vinden. Met deze letters moesten we een nieuw woord maken. We hebben een half uur lang in tweetallen over het plein gerend, gezocht naar de woorden, nagedacht over de juiste schrijfwijze en over geschreven. Uiteindelijk was de oplossing het woord "sinterklaaslied". Nou, toen hebben we maar gelijk een paar liedjes gezongen.

schoentje zetten
1 december 2020 door juf Karla

Maandag 23 november kwamen we na de gym allemaal vol verwachting naar school, want vrijdag hadden we onze zelf gekleurde en geknutselde schoentjes mogen zetten. De schoentjes waren leeg.... Aan het plafond hing een gedicht met een opdracht. We moesten allemaal in ons kastje naar een puzzelstuk zoeken en met elkaar de puzzel maken. Op de achterkant van de puzzel stond weer een lang gedicht en daar stond in dat de Pieten de kadootjes hadden verstopt ergens in de klas. Na echt heel lang zoeken vonden we de kadootjes onder de oude kranten. We kregen allemaal een zakje knikkers!

chocolade maken
1 december 2020 door juf Karla

Omdat we met het IPC-project Chocolade bezig zijn, hebben we op 9 november zelf chocolade gemaakt in de klas. We hebben met elkaar bedacht welke smaken we zouden toevoegen om de lekkertste chocolade te maken. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen aan het au bain marie verwarmen, roeren, snijden, hakken, smeren en gieten. Het rook al snel heel lekker in de klas en de volgende dag was de chocolade goed gestold en hebben we er heerlijk van gesmuld!

We hadden ook nog twee grote chocoladeletters gewonnen bij het Choc-lab uit Heiloo. We konden allemaal van deze letters proeven en vergelijken met onze eigen gemaakte chocolade.

11 november is de dag...
11 november 2020 door Juf Diane

Tsja, dit jaar is alles anders... Ook het Sint Maarten feest wordt heel verschillend gevierd. In de klas hebben we wel hele mooie lampionnen gemaakt en die hebben we vanmorgen aan andere groepen laten zien. Uiteraard zongen we ook een liedje: een nieuw lied van meester Herman. We kregen een hoop lekkers! En we hebben ook de mooie lampionnen van andere groepen mogen bekijken. Wat een feest??

Wedstrijd
4 november 2020 door Juf Diane

In de klas staan 2 potten. De ene is gevuld met kastanjes, de ander met eikels. Aan de kinderen de taak om te raden hoeveel er precies in zaten. Bij het verzamelen kwamen we er al achter dat we veel meer eikels dan kastanjes nodig hadden om de potten te vullen. Vandaag is alles geteld en kwamen er twee winnaars uit de bus. Gabriël zat er bij de kastanjes het dichtst bij en Timo bij de eikels. Zij hebben beiden een prijsje gewonnen. Uiteraard gaan we ook nog uitrekenen hoeveel we van het goede getal af zaten!

De goede aantallen waren in ieder geval:
Kastanjes:133
Eikels: 306

Gefeliciteerd Timo en Gabriël!

Halloween
1 november 2020 door Juf Diane

Zaterdag was het Halloween en daarom mochten we vrijdag griezelig verkleed naar school komen. Het blijft leuk om te zien: al die griezels in de klas die evengoed gewoon hard aan het werk zijn!
Op de foto's is dat goed terug te zien, veel kijkplezier ;-)

Opening IPCproject: chocola en techniek
22 oktober 2020 door Juf Diane

Maandag bleek de gang versierd in de stijl van Sjakie en de chocoladefabriek. De kinderen kregen chocolademelk en juf kwam binnen met een chocoladesnor.... Het thema werd snel geraden. Na een kort filmfragment mocht iedereen een chocoladereep wikkel uit de hoge hoed trekken. Er waren 6 gouden tickets waar chocoladeweetjes op stonden. Op de lege wikkels schreven wij zelf chocolade weetjes. Het was een leuke start!

Woensdag ging de helft van de groep naar een techniekles. De kinderen hebben op hun eigen laptops een 3D ontwerp gemaakt voor een 3Dprinter. Ze waren er aardig vol van! Volgende week gaat de andere helft van de klas en zo wisselen we telkens af.

We hebben met de klas een mooie grote kaart met groepsfoto gemaakt voor juf Karla. Daar was ze erg blij mee!