Nieuws uit groep 5a

Paasfeest
6 april 2023 door Juf Diane

Vanmorgen gingen we eerst naar de gym, waar juf Ellen een geweldig spel had klaargezet! Daarna gingen we eerst snel wat drinken en eten in de klas, voordat we ons naar de kerk haastten. Daar hadden we een hele mooie viering met elkaar. Om half 12 waren we terug in de klas. We gingen toen op zoek naar 24 eitjes. In die eitjes zaten cijfer- en lettercombinaties die ingevuld moesten worden op een matrix. Uiteindelijk kwam daar een zin uit.

En toen was het tijd voor de paas lunch. Wat een lekkere lunches kwamen er voorbij!! En wat waren de tasjes mooi versierd!! Tijdens de lunch las juf het paasverhaal voor.

Na de lunch was het tijd voor een frisse neus.

Aan het eind van de dag hebben er nog een paas-Escapespel gespeeld. Die was nog best moeilijk, maar erg geslaagd. Dat paasei hadden we wel verdiend!

Een fijn paasweekend allemaal!

Na de

De grote rekendag
28 maart 2023 door Juf Diane

Vandaag zijn we druk bezig geweest met onze sappakken. We hebben uitgerekend hoeveel sappakjes er op een tafel passen, hoeveel er in de hele klas passen, hoeveel pakjes we zouden verbruiken als we allemaal elke dag een pakje sap zouden drinken en hoeveel afval dat zou betekenen. We hebben het over (sap) concentraat gehad en hebben zelf sappakjes ontworpen die groot genoeg zijn als er alleen concentraat verkocht zou worden (en dat dat 1/8 van een groot sappak zou zijn). Zo zijn we de hele dag druk aan het rekenen geweest. De dag vloog voorbij!

Paas- creativiteit
24 maart 2023 door Juf Diane

Tijdens de inloop mogen de kinderen uit groep 5a van alles kiezen om te gaan doen. Vaak wordt er gekozen voor knutselen. Zo ontstond er al snel een heel paasdorp die de kinderen samen gemaakt hebben. Onze Keet maakte een paasmuts. Die werd zo leuk gevonden dat er veel verzoekjes voor zo'n zelfde paashoedje binnen kwamen. Nu heeft bijna de hele klas er één...Te leuk om niet te delen!

Bijzonder dagje
17 februari 2023 door Juf Diane

Vandaag hadden we een bijzondere dag. Aan het eind van de ochtend gingen we aan de slag met de ozobots. We zijn druk bezig geweest met programmeercodes. Dat was erg geslaagd. 's Middags kwamen er drie dames uit groep 8, uitleg geven over het werken met greenscreens en het maken van een eigen filmpje. Wat deden zij dat goed en wat had de groep dit snel door! We hebben echt een topdag gehad.

Carnaval!
15 februari 2023 door Juf Diane

Wat een feest was het vandaag en wat was iedereen mooi verkleed! We hebben eerst even een groepsfoto gemaakt, daarna hebben we nog even geoefend en een Kahoot gedaan. Na het drinken gingen we nog even een frisse neus halen. Niet veel later haalden we groep 1/2 a op om naar de aula te gaan. De optredens waren erg leuk en mooi en onze eigen groep deed het ook fantastisch! En nu lekker even bijkomen van een supergezellige dag!

Nieuwe boekenhoek en vulkanen verven
4 februari 2023 door Juf Diane

De kinderen zijn uitgenodigd mee te doen met de Blosse expeditie. De vraag is: hoe ziet jouw ideale school eruit? Wat gebeurt daar, hoe ziet het eruit, hoe zien de lessen eruit? Enzovoort. Onze Keet had haar kans gegrepen en schreef (en tekende) een blad vol prachtige ideeën, waaronder ook een boekenhoek. En zo is (onder andere) onze nieuweboekenhoek ontstaan. Want ja, goede ideeën, daar doe je iets mee, als dat kan! De kinderen hebben samen de bankjes in elkaar gezet en zijn erg blij met dit lekkere hoekje in de klas! Heerlijk om te zien.


Vrijdagmiddag zijn we met verf in de weer geweest. We hebben vulkanen geverfd met alleen de primaire kleuren (aangevuld met zwart en wit). Dat werd dus: veel mengen! Door de klas werden teksten geroepen als: 'Ik heb echt een vet mooie groen gemaakt!' En : 'Jaaaaa, ik heb bruin!' Maar ook veel tips naar elkaar: 'Weet je hoe je die kleur maakt? Nou. Zo!'

Volgende week gaan we nog verder met onze kunstwerken. Daarover later meer.... Fijn weekend!

Voorleeswedstrijd
1 februari 2023 door Juf Diane

Vandaag, woensdag 1 februari, hadden we na de voorrondes in de klas nu de echte voorleeswedstrijd. In een versierde speelzaal mochten de winnaars van groep 3, 4 en 5 voorlezen. Onze klas werd vertegenwoordigd door Merel Mooij. Ze deed het super. Het publiek luisterde heel goed. En er was een echte jury: Vayenne (uit groep 7), juf Karin en Juf Helga.

De voorlezers waren echt heeeel goed! De jury had het ook moeilijk....maar ze hadden een winnaar! En dat was Rein uit groep 5b! Hij won een prachtig boek van Blitz. maar iedere klassenwinnaar kreeg ook een aardigheidje: een 'boekenwurm'.

Het was een mooie wedstijd

Kerstdiner en viering
27 december 2022 door Juf Diane

We hebben een hele fijne en sfeervolle laatste week gehad met elkaar. Ook het kerstdiner was zeer geslaagd. Wat was het gezellig en wat hebben we heerlijk gegeten. Bedankt voor alle lekkere hapjes, lieve ouders! Vrijdagochtend hadden wij onze viering in de kerk. Dat was erg mooi. Niek mocht als jarige het laatste doosje open maken van onze advent kalender. Wat fijn dat we nu aan het laatste doosje toekwamen! (In tegenstelling tot vorig jaar) En nu lekker genieten van een mooie vakantie. Tot in 2023!

Afsluiting IPC-thema 'Andere plaatsen, een ander leven'.
8 december 2022 door Juf Diane

We zijn druk bezig geweest met ons thema. Zo hebben we informatie opgezocht over belangrijke mensen uit onze geschiedenis. We hebben de wereldkaart bekeken en eigen foto's gekoppeld aan plaatsten waar wij zelf zijn geweest. We hebben gekeken naar slaapkamers van kinderen over de hele wereld (en waren echt verbaasd over het verschil hiertussen). We hebben nagedacht over hoe we armere landen zouden kunnen helpen, we hebben het over ons klimaat gehad en dat van andere plekken op de wereld en we hebben een plattegrond gemaakt van onze eigen (school)omgeving. Als laatste hebben we gekeken naar filmpjes die gemaakt zijn door kinderen over de hele wereld. In die filmpjes laten zij zien waar zij naar school gaan en hoe dat er allemaal uit ziet. Erg interessant!

Ons Sinterklaasfeest
5 december 2022 door Juf Diane

wat hebben we een gezellige dag vandaag! Vanmorgen kwam Sint aan in een camper. Daarna gingen we spelletjes doen in de klas en een Sinterklaas kahoot. Na de pauze gingen we even ons optreden voor de Sint oefenen en voor we het wisten mochten we al bij Sinterklaas op bezoek. Dat was erg leuk en ons optreden ging super! We mochten allemaal een kadootje uitzoeken en we kregen nog drie kadootjes voor de klas mee. Daar zat lego in en nog een leuk spel. Tijdens de lunch hebben we film gekeken en erna nog even spelletjes gespeeld. Wat een topdag!

Adventkalender en surprises kijken
1 december 2022 door Juf Diane

vanmorgen hebben we het eerste doosje van onze adventkalender geopend. Luca was de gelukkige. Er zat een opdracht in en een chocolaatje. De opdracht was een sinterklaas woordzoeker. Jesse had die als eerste opgelost. Hij won hiermee een chocoladefontein. We zijn ook even wezen kijken bij de surprises van de groepen 7 en unit 8. Wow, wat zijn die allemaal prachtig zeg! We zijn erg onder de indruk.

Pietengym
28 november 2022 door juf Simone

Vanmorgen was de spanning al om te snijden, want zouden de schoentjes wel gevuld zijn??

En ja hoor, iedereen had een leuk cadeautje van de Sint en zijn Pieten gekregen.

Ook hadden wij vanmorgen pietengym van juf Ellen in de Enterij. Er werd geklommen, gesprongen, gezwaaid en met cadeautjes gegooid. Iedereen heeft super goed meegedaan en zijn/haar pietendiploma dik verdiend!

Bingo met verkeersborden
14 november 2022 door juf Simone

De afgelopen 2 weken hebben we het met verkeer over de betekenissen van verkeersborden gehad. We hebben geleerd dat we de borden in 5 categorieën kunnen verdelen; verbodsborden, je moet hier-borden, pas op-borden, kijk hier eens-borden en voorrangsborden.

Om onze kennis te testen hebben we vandaag een bingo gespeeld. De kinderen hebben geluisterd naar de omschrijving en wanneer ze het bord op hun speelveld hadden staan, mochten ze er een pepernoot op leggen. Wat waren ze enthousiast en betrokken!

11 november is de dag
11 november 2022 door Juf Diane

Vrijdagochtend legden we nog de laatste hand aan onze lampionnen. Net op tijd voor het Sint Maartenfeest. We zijn op school bij twee groepen wezen zingen en we kregen ook drie groepen op bezoek. Ook mochten we even zingen voor juf Helga, die popcorn trakteerde. Natuurlijk mocht de groep ook even bij mij langs voor wat lekkers. Het was een hele goede oefening voor de avond!

Acrogym
4 november 2022 door Juf Diane

Donderdag hadden we acrogym. We moesten toen allemaal figuren namaken met elkaar. Dat was nog best moeilijk en er moest ook echt goed samengewerkt worden. Maar wat hebben we ook gelachen!

Halloween
31 oktober 2022 door Juf Diane

Vandaag was het Halloween en dat hebben we geweten! Het zag er wel heel spookachtig uit in groep 5a! Gelukkig gingen al die monsters wel gewoon lekker aan het werk (blijft een grappig gezicht). Al met al was het een griezelig leuke dag!

Boekenmarkt
14 oktober 2022 door Juf Diane

Vandaag hebben we de Kinderboekenweek afgesloten met de traditionele boekenmarkt. Wij mochten de eerste ronde verkopen en daarna gingen we zelf shoppen. Omdat het weer niet mee wilde werken werd de boekenmarkt binnen gehouden. In de klas hadden we alles heel mooi uitgestald en er werd ook goed verkocht!

Al-met-al was het weer een heel geslaagde afsluiting.

Fijne herfstvakantie allemaal!

Schoolreisje
8 september 2022 door Juf Diane

Vandaag zijn we op schoolreis geweest naar Monkey Town met de groepen 3, 4 en 5. Op de heenweg mochten we bovenin de bus zitten, dat was uiteraard erg leuk! In Monkey Town zelf mochten we al snel naar binnen en werd er ook al snel gespeeld. Tussendoor was er onbeperkt limonade, en dat was maar goed ook! Er liepen namelijk heel wat rode en bezwete kinderen rond! Rond half 1 kregen we allemaal patat en daarna mochten we weer vrolijk verder klimmen, klauteren, voetballen, hangen, springen, glijden, enzovoort. Om kwart voor 2 aten we met z'n allen nog een ijsje op de buitentrap en om 2 uur gingen we de bussen weer in. Wat was dit een superleuke dag!

Groep 5a is gestart!
29 augustus 2022 door Juf Diane

We waren bijna allemaal een beetje zenuwachtig vanmorgen, maar al snel bleek dat voor niets te zijn geweest. Want wat hebben we een leuke eerste dag gehad!. We hebben lekker gekletst over de vakantie, we hebben voor het eerst ingelogd op Snappet en de eerste sommen gemaakt. Met spelling hebben we een startspel gespeeld en we hebben een paar dicteewoorden geoefend. 's Middags hebben we onze verjaardagskalender gemaakt en juf heeft uiteraard heel veel uitgelegd. Op naar dag twee!