Nieuws uit groep 5a

IPC
11 september 2020 door Juf Diane

Vandaag hebben we in tweetallen informatie opgezocht over belangrijke figuren in de geschiedenis van de luchtvaart. De informatie werd verwerkt in een poster. Maar het zoekwerk zelf was al een heel mooi doel op zich, net als de samenwerking. We hebben al hele mooie resultaten gezien. Volgende week ronden we dit onderdeel af. Op de foto's ziet u de tweetallen aan het werk!

Winnaar kleurwedstrijd!
10 september 2020 door Juf Diane

Er werd op school een kleurwedstrijd gehouden. Isa was de winnaar van de klas. Haar kleurplaat deed mee in de school wedstrijd. En van de groepen 4, 5 en 6 was onze Isa de winnares!!

Isa ontving een mooie prijs en een groot applaus van de hele klas.

Top gedaan Isa (en natuurlijk iedereen die meegedaan heeft)!

Schoolreisje
3 september 2020 door Juf Diane

Vandaag gingen we op schoolreisje naar de Swaan in Broek op Langedijk. We hadden er enorm veel zin in en dat lieten we niet zomaar bederven door wat regen. Het park bleek erg groot, er was van alles te doen! Iedereen kon doen wat hij/zij wilde en het was super om te zien hoe iedereen samenwerkte om een plekje te kunnen bemachtigen op het hoge springkussen!
Rond de lunch begon het echter wel erg hard te gaan regenen. Dat was toch jammer, al lieten veel kinderen zich er niet door uit het veld slaan. Wat een bikkels!
Uiteindelijk hebben we toch besloten om een uurtje eerder te vertrekken. Maar we kijken absoluut terug op een erg geslaagde dag. Dat kunt u op de foto's goed zien!

Eerste bezoek bibliotheek
3 september 2020 door Juf Diane

Woensdag 2 september gingen we voor de eerste keer boeken halen in de bibliotheek. We hebben allemaal een mooi leesboek uitgezocht, maar ook informatie- en andere boeken. Van tevoren hebben we succescriteria bedacht: wat zou ons bezoek aan de bibliotheek tot een succes maken?
We bedachten dat we dan stil moesten zijn, rustig moesten lopen, een goed boek uitzoeken enzovoort. Toen we weer op school waren hebben we onze boeken even goed bekeken en vergeleken. Op naar de volgende keer!

Welkom
18 augustus 2020 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Diane en juf Karla wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2020-2021.