Nieuws uit groep 6b

Sinterklaasviering
3 december 2021 door Juf Selda

Wat hebben we vandaag weer een topdag gehad! We gingen eerst naar buiten, waar er opeens een brandweerwagen aankwam met sirene. Daar bleek dus Sinterklaas in te zitten met een paar pieten! Daarna gingen we gauw weer terug naar de klas, want we moesten nog (heel veel) surprises uitpakken. Wat heeft iedereen toch zijn best gedaan! Tussendoor gingen we ook spelletjes doen, zoals een quiz, een reactie spel en een ander kringspel. We hadden tussen het uitpakken ook optredens; muziekvoorstelling, dansvoorstelling en nog een moppenronde!

Buiten taalles!
19 november 2021 door Juf Selda

Vandaag lekker bewegend leren gedaan! De opdracht was: zoek de persoonsvorm in de zin op en schrijf het bij de juiste nummers. Ze waren heel serieus bezig!

Strooipieten in de klas!
19 november 2021 door Juf Selda

Vandaag kwamen de pieten lekker strooien in de klas!

Bezoek aan Eet Bar Lekker
19 november 2021 door Juf Selda

Voor ons thema zijn wij op bezoek geweest naar het restaurant Eet Bar Lekker. Daar werden we ontvangen door de kok. Hij vertelde ons heel veel informatie over het eten en drinken. De kinderen hadden vooraf al vragen bedacht. Zo werd er gevraagd hoe het eten werd bewaard, of ze ook koken voor mensen met allergieën etc. We mochten ook in kleine groepjes de keuken in! Ook daar werd veel verteld hoe ze in de keuken werken en waar ze allemaal op moeten letten qua hygiëne.

Handvaardigheid
5 november 2021 door Juf Selda

We hadden vandaag onze tweede les bij juf Nelleke. De kinderen zijn van kosteloos materiaal allerlei etenswaren aan het knutselen. Ze mochten eerst een foto van Internet uitkiezen en daarna deze proberen na te maken. Het ziet er nu al super leuk uit! Volgende week de laatste les.

Wat eten we vandaag
26 oktober 2021 door juf Karla

Vandaag zijn we gestart met ons nieuwe IPC-thema "Wat eten we vandaag". Na de pauze was de klas veranderd in een pannenkoeken restaurant met echte serveersters, mooi gedekte tafels, menukaarten en overheerlijke pannenkoeken. Wat een verrassing was dat! Nadat we allemaal twee pannenkoeken van de menukaart hadden besteld en opgegeten, hebben we nog met elkaar een pannenkoek beslag gemaakt. Heel veel dank voor de moeders die serveerster wilden zijn in ons restaurant en voor de moeders die de heerlijke pannenkoeken hebben gebakken!

Zuiderzeemuseum en boekenmarkt
23 oktober 2021 door juf Karla

Voor de vakantie zijn we op donderdag naar het Zuiderzeemuseum geweest. Dit was de afsluiting van ons IPC-project "Jong en oud". In het Museum hebben we veel gezien over het leven van vroeger. We hebben een speurtocht gedaan en kregen een rondleiding. Ook mochten we vlechten en een touw draaien. De laatste vrijdag voor de vakantie was weer de traditionele boekenmarkt waarmee de kinderboekenweek werd afgesloten.

Kinderboekenweek viering
8 oktober 2021 door Juf Selda

Vandaag hadden we de Kinderboekenweek viering in de kerk. We mochten ook onze schoenendoos meenemen. Deze doos hebben we gevuld met allerlei spullen voor een meisje rond de 5-9 jaar. Nadat we alle spullen bij elkaar hadden verzameld, hebben we de doos ook heel mooi versierd. Op de foto's kunt u zien wie de doos hebben versierd, wie de gebedjes hebben gedaan en wie er allemaal mee hebben gedaan met het koor zingen! Veel kijkplezier!!

Afscheid meester Jos
1 oktober 2021 door Juf Selda

We hadden vandaag het afscheid van meester Jos. We hebben hem een boekje gegeven met allemaal leuke tekeningen en feitjes. En we hebben een woordenzoeker gemaakt waarin we samen woorden hebben bedacht wat over meester Jos gaat. Op de foto’s kun je zien hoe leuk hij het cadeau vond!

Handvaardigheid
24 september 2021 door Juf Selda

We hadden vandaag de 3de les bij juf Nelleke. De kinderen mochten vandaag het beeldje (gemaakt van papier-maché) gaan schilderen. Ook hebben ze het beeldje in een houding gezet. Het ene beeldje is bijvoorbeeld in een renhouding te zien en het andere is aan het opdrukken. Uiteindelijk worden de beeldjes op een houten blok vastgezet. Ze gingen dus ook lekker schuren op hout!

IPC les Natuur
22 september 2021 door Juf Selda

De kinderen hebben eerst afbeeldingen van ouderen bekeken. Daarna hebben we samen besproken wat er allemaal verandert aan het menselijk lichaam als je ouder wordt. Welke gebreken komen steeds vaker voor? Na het gesprek gingen ze ervaren hoe het is om te moeten leven met beperkingen. Zie foto's voor de ervaringen :) Als afloop gingen ze evalueren hoe het was om niet goed te kunnen zien, gebrekkig te lopen en bijna doof te zijn.

Muziekles!
17 september 2021 door Juf Selda

We hebben vandaag weer een muziekles van meester Herman gehad!

Hierbij de links van 2 liedjes die we hebben gezongen:

Muziekles - YouTube

Muziekles - YouTube

Afscheid juf Jenny
16 september 2021 door Juf Selda

Juf Jenny gaat met pensioen! We hebben voor haar leuke kaarten gemaakt met heel veel hartjes! Want juf Jenny is gek op hartjes! Wij hebben ook iets van haar gekregen… hartjes snoep!

Handvaardigheid
16 september 2021 door Juf Selda

Handvaardigheid bij juf Nelleke!

Schoolreisje
14 september 2021 door juf Karla

Vandaag zijn we naar Laguna Beach bij Schoorl geweest, "De Jongens uit Schoorl" hadden een super programma voor ons; eerst het spel De grote oversteek, daarna een spel waarbij we eerst zelf een grote katapult moesten bouwen. Vervolgens moesten alle kinderen zich in een wetsuit sjorren (dat viel niet mee!) en gingen we in twee groepen het water op om te bodyboarden in de zee en met een grote boot op de laguna te varen. Na de lunch speelden we het "Juttersmysterie" waarbij we een schat moesten vinden. Het programma was zo vol ( en leuk) dat we veel later terug waren op school dan de bedoeling was. Maar wat hebben we genoten

opening thema
7 september 2021 door juf Karla

Vandaag zijn we gestart met ons eerste IPC-thema : Jong en oud. Van iedereen (ook de juffen) was er een baby foto en we moesten raden van wie welke foto is. Nou dat viel niet mee! Er werd heel goed gekeken en vergeleken en veel gelachen. Een gezellig begin van het nieuwe thema.

Terug naar de kust
6 september 2021 door juf Karla

We zijn vandaag naar Egmond aan zee geweest, waar we in het Juttersoord hebben meegedaan aan het project "Terug naar de kust". Eerst kregen we informatie over de gevolgen van de plastic soep. Daarna zijn we gaan jutten op het strand. We hebben veel plastic gevonden en daar alleen al 32 meeuwen mee gered!!! Na een heerlijk broodje knakworst gingen we aan de slag met een een "zeetel" maken en een schilderij waar een time lapse van werd gemaakt. Er werden nog brieven naar de burgemeester van het strand geschreven en tot slot hebben we nog het grote "scheidspel" gespeeld. Wat hebben we veel geleerd en vooral veel genoten. Alle vaders en moeders erg bedankt voor het halen en brengen en voor de hulp de hele dag!

Workshop Streetdance
3 september 2021 door Juf Selda

Gisteren kwam juf Sophia van Toonbeeld een dans workshop geven. Onze klas deed Streetdance. Ze gingen eerst in korte stapjes de danspasjes oefenen en daarna mochten ze ook nog eigen pasjes bedenken! Als laatst ging alle groepen 6 en 7 voor elkaar optreden. Het was super leuk om naar te kijken, we zijn trots op alle kinderen!

Hier vindt u de links van de dansjes:

Dans workshop gr. 6b - YouTube

Dans workshop gr. 6b oefenen - YouTube

Dans workshop gr. 6b - YouTube

Naar de bieb!
1 september 2021 door Juf Selda

Om de 2 weken mogen we op de woensdags naar de bieb. De kinderen vonden het erg leuk om vandaag weer in de bieb te zijn. Ze hebben een leesboek en een informatief boek uitgekozen. Op vrijdags hebben we namelijk vrij lezen. Ze mogen dan lezen in strips, moppenboek, informatief boek of een tijdschrift.

6b is gestart
24 augustus 2021 door juf Karla

Wat hebben we al weer veel gedaan in twee dagen! Heel veel leuke spelletjes en opdrachten om elkaar nog beter te leren kennen. Natuurlijk zijn we ook al begonnen aan het echte groep 6 werk! Geweldig om zoveel enthousiasme te zien! We gaan er met elkaar een super jaar van maken!