Nieuws uit groep 6b

Schoolreisje naar de "Jongens uit Schoorl"
9 september 2020 door Juf Annemarie

Gisteren is groep 6B op schoolreisje naar de "Jongens uit Schoorl" geweest. Wij hebben een fantastisch actieve dag gehad. De kinderen hebben allerlei activiteiten gedaan op het strand en in de lagune en zee. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de foto's!

De eerste schoolweek zit er weer op........
24 augustus 2020 door Githa en Annemarie

......... en wat is het voorbij gevlogen! We hebben ons natuurlijk met name met het thema ‘Wij zijn de Kerkuil’ bezighouden en dus met het kennismaken met elkaar. Er zijn twee nieuwe leerlingen dit schooljaar in groep 6b gestart. Dat zijn Kian en Charlize. Zij kenden de groep niet of niet goed, dus voor hen is het extra fijn om met zo’n thema in een nieuwe groep te starten. Maar ook voor ons; de leerkrachten en de andere kinderen is het fijn. Want ookalken je iemand redelijk goed of heel goed, toch ontdekje vaak dat je (nog) niet alles van elkaar weet. Hier hebben we het o.a. met elkaar over gehad.

Het volgende hebben we deze weekgedaan om elkaar beter te leren kennen: de gezinsfoto’s bekijken en bespreken, (Kanjer)spelletjes gedaan (zoals ‘Zoek iemand in de klas die….’) en een drama/kennismakingsles met knuffels. De fotos van de gezinnen hangen nu allemaal aan het prikbord en de toneelstukjes met de knuffels zijn opgevoerd. Op de foto’s van deze website ziet u de foto’s van het prikbord en foto’s van de kinderen tijdens de drama-opdracht met de knuffels.

Naast deze opdrachten zijn we ook met de instapweken van spelling en taal begonnen, zo kunnen we nog beter de beginsituatie van spelling en taal in kaart brengen. We hebben deze week weer gegymd en dat kon nu weer in de Enterij. De kinderen hebben de eerste les meteen kennis kunnen maken met meester Ferry die juf Ellen vervangt.

Ook is er dit schooljaar net als andere jaren een schoolteken-/kleurwedstrijd en hier is iedereen lekker enthousiast mee begonnen.Bijna iedereenheeft een ander creatief idee, dat is leuk én juist de bedoeling. Wij zijn er nu al van overtuigd dat er iemand van groep 6b een prijsje zal winnen. En ookal mocht dat niet zo zijn, de juffen zijn sowieso heel trots op de hele groep.

Welkom
18 augustus 2020 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Annemarie en juf Githa wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2020-2021.