Nieuws uit groep 6b

Luchthavens en stewardess op bezoek
18 mei 2022 door juf Karla

Afgelopen maandag zijn we gestart met het laatste IPC-thema van dit jaar. Het project is geopend door een spel te spelen waarbij de kinderen, als heus bagagepersoneel, alle koffers moesten vullen en door een security poortje moesten doen. Het was een spannende estafette wedstrijd in de gymzaal van de kleuters. Woensdag kregen we bezoek van een echte stewardess. Iedereen had tenminste één vraag bedacht. Stewardess Suzan van vliegmaatschappij TUI heeft 40 minuten lang alle vragen beantwoord en heel veel uitgelegd over het werk van een stewardess aan boord. Er werd dan ook met volle aandacht geluisterd. Zo hoorden we dat er voor het cabine personeel 'geheime' bedjes zijn en dat er ook speciaal stewards en stewardessen zijn voor paarden. Ook de uitleg over turbulentie was erg interessant en duidelijk! Wie weet komt iemand stewardess Suzan later nog wel eens tegen.

Afscheid juf Nelleke!
13 mei 2022 door Juf Selda

Na 22 jaar als handvaardigheidlerares bij ons op De Kerkuil gaat juf Nelleke genieten van haar pensioen. We wensen haar veel geluk en plezier met haar kinderen en kleinkinderen!

Koningsspelen!
22 april 2022 door Juf Selda

Wat hebben we vandaag toch genoten! We zijn eerst gestart met het Koningsspelen lied en dans in de klas! Daarna gingen we naar buiten om met stoepkrijt tekeningen te maken. We gaan meedoen aan een wedstrijd! We kunnen super leuke prijzen winnen. Als laatst gingen we naar De Voetel om te gaan squashen en lasergamen. De kinderen vonden het super leuk en waren super fanatiek. De dag hebben we afgesloten met heerlijk ijsje!!!

Paasviering en Paaslunch
14 april 2022 door Juf Selda

Wat een feest vandaag! We hebben eerst gekeken naar een prachtige musical die door de kinderen uit de groepen 4 werd opgevoerd. En onze Jamie speelde de Jezus. Hij heeft het ook heel goed gedaan!

Rond de lunchtijd gingen de kinderen lekker genieten van hun Paaslunch. Het zag er allemaal heeeeeeerlijk uit!! De tasjes waren ook zo mooi versierd!

Paaskippenspel
13 april 2022 door Juf Selda

Vandaag hebben we in groepjes het Paaskippenspel gedaan. Groep 8 kinderen hadden zich ergens in Limmen vermomd met een geweldig kippenhoofd, welke ze zelf hebben geknutseld. De groepjes moesten raden welk groep 8 kind het was, ze mochten het 3x raden. Als ze het goed hadden geraden kregen ze een puzzelstukje mee. Er was ook een gouden kip! Van die kip kregen ze iets lekkers voor onderweg mmm! Het was even flink lopen want ze moesten wel 40 kippen zoeken! Toen ze eenmaal op school waren mochten ze de puzzel oplossen en die was best moeilijk!

Museum
11 april 2022 door juf Karla

Vanmorgen zijn we op excursie geweest naar het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis. We kregen een uur de tijd voor 20 vragen, opdrachten en puzzels. Alles ging over ons IPC-thema 'Dinosaurussen'. Wat was er veel te zien en vooral te doen! We moesten als paleontoloog aan de slag, soorten dino's ontdekken, een mega groot bot opmeten en vergelijken, voelen hoe een dinosaurustand voelt enz enz. Gelukkig is het alle groepjes gelukt om alle vragen te vinden en goed op te lossen. Het was een super leuke ochtend! Fijn dat zoveel ouders ons wilden rijden en begeleiden. Nogmaals bedankt daarvoor!!

De Grote Rekendag!
25 maart 2022 door Juf Selda

Voor de Grote Rekendag voor a.s. woensdag 30 maart zijn we al een paar dagen bezig met het in elkaar zetten van een gebouw. We hebben eerst van tevoren naar de spullen (kosteloos materiaal) gekeken die we hadden en daarna gingen we aan de slag met het ontwerp van "ons gebouw". Vervolgens gingen we de klas in kleine groepjes verdelen. Elk groepje heeft dus iets van het gebouw getekend/geknutseld/geplakt. Wat vonden ze het toch leuk om te doen! En het eindresultaat is prachtig geworden!

Levend ganzenbordspel in de kerk!
17 maart 2022 door Juf Selda

1100,- EURO VOOR BURKINA FASO d.m.v. SPEELGOEDMARKT

Speelgoedmarkt WOL actie!
13 maart 2022 door Juf Selda

We hadden afgelopen vrijdag een speelgoedmarkt op school. De kinderen hebben van huis allerlei speelgoed/knuffels meegenomen om te doneren voor de stichting WOL. Je mocht ook i.p.v. iets verkopen ook gewoon zelf rond wandelen om te kopen! We hadden ook nog eens super mazzel met het weer! De kinderen en wij als leerkrachten hebben genoten! Ennnnn onze klas heeft in totaal €73,50 opgehaald! We zijn trots op de kinderen!

Dinosaurussen
8 maart 2022 door juf Karla

Maandagmorgen vonden we in de tuin naast de school gigantische pootafdrukken. Deze kunnen alleen maar van een dinosaurus zijn!!! Om deze afdruk veilig te stellen hebben we er met gips een afdruk van gemaakt en vanmorgen voorzichtig uit de grond gehaald. De komende weken gaan wij ons bezighouden met het thema ‘Dinosaurussen’. We hebben met elkaar al veel vragen bedacht waar we over willen leren. Dit gaat super leuk en interessant worden!

Muziekles
4 maart 2022 door Juf Selda

Vandaag kwam meester Herman weer in onze klas. Hij had een bijzonder instrument mee, namelijk een Berimbau! Een paar kinderen mochten het uitproberen. Hierna gingen we onze schoolrap oefenen!

Carnaval!
17 februari 2022 door Juf Selda

Wat hebben wij toch een leuke middag gehad! Veel kinderen kwamen verkleed op school! Iedereen mocht op de “catwalk” zijn/haar mooie outfit showen! Daarna gingen we wat spelletjes doen. Als afsluiting hebben we genoten van een bekertje limonade en een zakje chips!

IPC ontdekkisten
11 februari 2022 door Juf Selda

Tijdens onze ipc les natuur hebben we vandaag met allerlei magneten gewerkt. Elk groepje kreeg een ontdekkist en een werkblad. Aan de hand van verschillende opdrachten moesten ze ontdekken hoe een magneet werkt. Dit vonden ze uiteraard super leuk om te doen en waren soms vergeten de opdrachten te maken!

Voorleeswedstrijd
4 februari 2022 door Juf Selda

De Nationale voorleesdagen zijn weer van start! Op onze school houden we dan een voorleeswedstrijd.

Afscheid juf Lamiya
2 februari 2022 door Juf Selda

Vrijdag hebben we afscheid genomen van juf Lamiya. In de middag hebben de kinderen spelletjes gespeeld en daarna ging juf Lamiya ook nog trakteren! We gaan haar missen! Maar zien haar nog wel op school, ze gaat vanaf deze week stage lopen in groep 3 bij juf Leonoor.

Opening nieuw thema!
13 januari 2022 door Juf Selda

Woensdag zijn we gestart met een soort escapespel. In groepjes gingen alle kinderen de school door. Eerst moest er in 1 van de vier windrichtingen een envelop gevonden worden, waarin een puzzel zat van een ontdekkingsreiziger. Ze waren steeds op zoek naar codes, met die codes kon je een volgende envelop gaan zoeken of een opdracht uitvoeren. Zo ging het bijna twee uur lang door en hebben de kinderen codes gezocht, puzzels opgelost, geheim schrift ontcijferd, enzovoort. Aan het einde van het spel moest elk groepje een kluis openen met een cijfercode. In de kluis zat een golden ticket: goed voor een schatkistje, gevuld met lekkers. Ons thema gaat dus over ontdekkingsreizigers en avonturiers!

Afsluiting thema “wat eten we vandaag”
17 december 2021 door Juf Selda

Als afsluiting van ons thema zijn we allemaal op de foto gegaan met ons bord wat we bij juf Nelleke hebben gemaakt!

Kerstviering
17 december 2021 door Juf Selda

Vandaag hadden we de kerstviering in de kerk. We hebben gekeken naar een prachtige musical!

Kerstontbijt
16 december 2021 door Juf Selda

Vandaag kwam iedereen op zijn mooist naar school! Lichtjes en glitters in het haar, sjieke overhemden met stropdas! Of een gekke muts! En wat hadden ze toch allemaal lekkere dingen mee, mmmm! We hebben een super leuke ochtend gehad!

Sinterklaasviering
3 december 2021 door Juf Selda

Wat hebben we vandaag weer een topdag gehad! We gingen eerst naar buiten, waar er opeens een brandweerwagen aankwam met sirene. Daar bleek dus Sinterklaas in te zitten met een paar pieten! Daarna gingen we gauw weer terug naar de klas, want we moesten nog (heel veel) surprises uitpakken. Wat heeft iedereen toch zijn best gedaan! Tussendoor gingen we ook spelletjes doen, zoals een quiz, een reactie spel en een ander kringspel. We hadden tussen het uitpakken ook optredens; muziekvoorstelling, dansvoorstelling en nog een moppenronde!