Nieuws uit groep 3a

Koningsspelen
21 april 2023 door juf Leonoor

Wat hebben we vandaag een super leuke, sportieve dag gehad! We hebben de koningsspelen met de groep 1, 2 en 3 in de speelzaal vanmorgen geopend met het liedjes ziggzagg van Kinderen voor Kindern. Na de opening hebben we even in ons koningsboekje gewerkt en daarna de verjaardag van Lizz gevierd. Na het eten en dringen waren we met de groepen 3 aan de beurt op het plein om de spelletjes te spelen. Nogmaals bedankt voor alle hulp van de hulpouders. We hebben heerlijk gesport met elkaar. Na de spelletjes zijn we naar de voetbal vereniging gelopen en daar mochten we op de stormbaan. Het was wel een beetje nat maar daar werd de pret niet minder om. Op school hadden gelukkig veel kinderen droge kleding mee om zich daarna om te kleden.

Pasen
7 april 2023 door juf Leonoor

We hebben een hele leuke en gezellige Paasdag gevierd gister. We begonnen de dag met het luisteren naar het Paasverhaal. De kinderen kwamen erachter dat dit verhaal ook over Jezus gaat maar eigenlijk niet zo leuk is als het Kerstverhaal omdat Jezus dood gaat in dit verhaal. Na het verhaal gingen we het rekenloopspel doen. Er kwam de zin; Welke kleur verf jij je paasei? uit. Na het eten en drinken mochten we naar de kerk waar groep 4b het Paasverhaal in de Paasmusical ging spelen. Ze deden het erg goed. We hebben daarna nog een Paasei gekleurd en toen was het eindelijk tijd voor de Paaslunch. Alle kinderen werden lekker verwend met heerlijke dingen voor de lunch. We hebben heerlijk en gezellig met elkaar gegeten. Het was erg leuk.

Groep 3a Paaseieren zoeken
5 april 2023 door Mascha Vader

In de kerktuin mochten we vandaag paaseieren zoeken en dat is altijd 1 groot feest. We hadden alle 90 paaseieren gevonden! Na het zoeken kregen we in de klas een chocolade paasei die we meteen mochten opeten. Mmmm.

Groep 3a Strandjutter
4 april 2023 door Mascha Vader

Vandaag kwam Menno bij ons op school. Hij vertelde ons over het strand, over strandvondsten en over strandjutten. Zo vertelde Menno ons ook wat een potvis en walvis eet. En dat dit grote dier plankton eet. En hoe hij dat eet liet hij zien met een strandvondst. Ook liet Menno ons een mammoetbot zien. Deze kunt u ook op de foto’s zien. In Limmen is een strandjutter museum (waar vroeger Kartworld was)Natuurlijk leuk om met uw kind heen te gaan. Aan het einde mochten we in de schelpenkar.

Groep 3 a Historisch Limmen
29 maart 2023 door Mascha Vader

vandaag is de klas met juf Kim naar Historisch Limmen geweest. Zoals u op de foto’s kunt zien hebben ze het erg leuk gehad. Hulpouders erg bedankt voor vandaag!

Groep 3a De grote Rekendag
28 maart 2023 door Mascha vader

Vandaag hadden we de grote Rekendag. De juffen stonden bij de deur verkleed in vuilniszak met afval. Zo werd de dag geopend. Daarna hebben we een filmpje over afval scheiden gezien en over thuis en afval scheiden gepraat. Thuis werd dit ook veelal gedaan. Daarna deden we een rekenspel met dobbelstenen. Dat kunt u thuis ook met uw kind doen. Ieder gooit met een dobbelsteen en met de getallen die door een ieder gegooid zijn wordt een som gemaakt. Je mag hiervoor + en - gebruiken. Na het spel gingen we zelf met afval een rekenspel maken. Dit hebben de kinderen goed gedaan. Na het maken mochten we natuurlijk ook het spel spelen. Ook in de gymles hebben we met afval gegymd. Morgen doen we nog de afvalquiz want daar was geen tijd meer voor. Op naar morgen. Dan gaan we naar Historisch Limmen. De Rekendag was erg leuk!

Groep 3a Carnaval
17 februari 2023 door Mascha Vader

Afgelopen woensdag hadden we het Carnavalsfeest op school. Iedereen was mooi verkleed. Na de inloop mochten we naar de aula om te genieten van alle optredens. En natuurlijk mocht onze klas ook optreden. We zingen het lied Hooggeëerd publiek, lieten een just dance dansje zien en lauren maakte een radslag, Lorance een handstand, Romee liet ons zien wat jongleren is en ticho liet zien hoe goed hij kon breakdancen. Super leuk!
Daarna hebben we allerlei leuke dingen in de kas gedaan en een klein stukje film gekeken met wat lekkers en limonade.

op deze mooie dag hadden Chabeli, Romee, Lorance en Noor geld mee naar school genomen voor Turkije. Deze meiden hadden statiegeld opgehaald. Super gedaan!

Letterfeest
3 februari 2023 door juf Leonoor

We hebben vandaag een hele leuke feestdag gehad. We hebben het letterfeest gevierd. Alle kinderen zagen er prachtig uit. Sommige hadden feestkleren aan en andere kleding met letters. We begonnen met een handvaardigheid les van meester Dennis. We gingen olifanten knutselen van een lege melkfles. Na de knutsel les hebben we een verhaal gelezen over feest. Na de pauze hebben we letterbingo gedaan. Wie bingo had mocht een prijsje uit zoeken. Meester Herman kwam vandaag ook nog gezellig langs voor een muziekles. Toen de muziekles af was hebben we het letterloopspel gedaan. De zin; 'ik vier het letterfeest' was de oplossing. Daarna hebben we lekker gegeten. In de middag gingen we met de groepen 3 naar de aula toe. Daar zaten heel veel papa's, mama's, opa's en oma's op ons te wachten. Juf Helga heeft ons daar ons letterdiploma gegeven. We mochten om de beurt in groepjes op het podium komen. Na de diploma uitreiking mochten de ouders mee naar de klas en daar stond nog een verrassing op ons te wachten. We kregen limonade en een heerlijke koek. We hebben genoten van de gezellige dag.

Groep 3a Voorleeswedstrijd
1 februari 2023 door Mascha Vader

Deze week stond in het teken van de voorleeswedstrijd. Er waren heel veel kinderen die hieraan mee wilden doen. Ze hadden ook thuis goed geoefend. In de klas gingen we luisteren naar wie de winnaar werd en mee kon doen aan de wedstrijd van vandaag. We luisterden naar verstaanbaarheid, intonatie en hoe vloeiend degene kon voorlezen. Wat deden ze het goed! Uiteindelijk kan er maar 1 de winnaar zijn en dat was Mya!!!!!!!!

Tijdens de wedstrijd vandaag heeft Mya het heel erg goed gedaan! Heel knap van je Mya. We hoopten allemaal dat Mya ging winnen maar een leerling uit groep 5 won de wedstrijd.

Vandaag hadden we ook nog twee verjaardagen. Ticho is morgen jarig en vierde het nu en ik ( de juf) ben morgen jarig en vierde het ook een heel klein beetje vandaag.
Een feestelijke dag waarbij we veel gezongen hebben. Erg leuk!!

circus muziekles van meester Herman
22 januari 2023 door juf Leonoor

Meester Herman heeft ons een muziekles gegeven over het circus. Hij had heel veel leuke circus spullen en instrumenten mee. We hebben ook nog circus liedjes gezongen. Het was een hele leuke gymles.

circus gym juf Ellen
22 januari 2023 door juf Leonoor

Tijdens de gymles van juf Ellen konden we oefenen met circus kunstjes.

opening thema circus
22 januari 2023 door juf Leonoor

Na de kerstvakantie zijn we begonnen met het thema circus. Er kwam een circus artiest bij ons langs met een groot probleem en een brief. Er werd ons gevraagd of we haar konden helpen. Het circus waar ze werkt is helemaal kapot gegaan en weg gewaaid. Ze vraagt ons of we haar kunnen helpen met het maken van een nieuw circus.

kerkviering kerstmis
22 januari 2023 door juf Leonoor

We zijn deze ochtend naar de schoolviering in de kerk geweest. Het schoolkoor heeft ons de musical ,Het kerstverhaal van opa Knoest, laten zien en horen. We hadden de liedjes al geoefend met juf Romy en juf Marja. We konden daardoor alles goed mee zingen.

voorlezen in de aula
22 januari 2023 door juf Leonoor

Juf ging ons in de gezellige aula bij de kerstboom en prachtige kerststal het kerstverhaal voor lezen. Tijdens het voorlezen kon ze ons goed de poppen laten zien in de stal zodat we konden zien over wie het verhaal ging.

Groep 3a Kerstdiner
22 december 2022 door Mascha vader

Altijd een bijzonder moment. Kerstdiner op school. Zo leuk en heel sfeervol. We willen alle ouders ontzettend bedanken voor het meenemen en maken van al dat lekkers. Iedereen heeft er heerlijk van gegeten.

Woensdag hebben we onze sterren afgemaakt. We waren zelf ook allemaal een ster!

Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Groep 3a Kerstukjes en zingen
19 december 2022 door Mascha Vader

Vandaag was het de dag dat we kerststukjes gingen maken. De kinderen hadden er erg veel zin in en hebben mooie stukjes gemaakt. Het ruikt nu ook heerlijk als je onze klas in loopt.


Ook kwam meester Herman en hebben we allerlei kerstliederen gezongen.

Het was een gezellig dag!

Groep 3a Kerst
16 december 2022 door Mascha Vader

Afgelopen woensdag mochten we op bezoek bij pastor Mike. We gingen het kerststal bekijken en pastor Mike vertelde ons het kerstverhaal.
Ook hebben we woensdag mooie kerstkaarten gemaakt voor het Nationaal Ouderen fonds.

Groep 3a Sinterklaasfeest
5 december 2022 door Mascha Vader

Wat een leuke dag was het vandaag. Eerst Sint onthalen in zijn camper. Daarna binnen verder met onze kleurplaat waar we woorden bij moesten plakken. Vervolgens buiten dobbelsteenlezen met Sint en Piet. Je gooit de twee dobbelstenen. Heb je bijv 8 gegooid, dan ga je naar Sint en Piet nummer 8. Op het nummer 8 vel staat een rijtje woorden. Deze woorden lees je hardop voor.
Na het spel buiten mochten we naar Sinterklaas in de aula. Daar hebben we ons geleerde lied gezongen voor Sinterklaas en mochten we een cadeautje uit de schatkamer zoeken. Toen gingen we in de klas een cakeje versieren mmmmm. Ook hebben we vandaag nog het pepernotenspel gedaan en op de gang hebben we ook een spel gedaan. Voor dit spel had je een zaklamp nodig. Als je op de zak scheen aan de achterkant , dan zag je aan de voorkant een letter en een afbeelding. Was je hiermee klaar dan ging je op zoek naar welk woord eruit moest komen. We kwamen er met zijn allen uit. Het woord was PiETENMUTS.
Over de hele dag heen hebben we steeds een stukje van een Sinterklaasfilm gekeken. Het was een gezellige dag!
Fijn pakjesavond allemaal !

Groep 3a Pietengym, bingo, bibliotheek
4 december 2022 door Mascha Vader

Van afgelopen week zijn er nog wat leuke foto’s gemaakt.
zo hebben we met gym nog geoefend voor de Pietengym.

In de klas hebben we bingo gedaan met cijfers.

En we mochten voor het eerst een boekje uitzoeken in de bibliotheek. Ook heeft Isabella ons een stukje voorgelezen uit een boek. Wat een topper!

Veel

Kijkplezier

Pietengym
2 december 2022 door juf Leonoor

Wat was de pietengym gister leuk!! Veel kinderen waren verkleed als pietje of sint en dat zag er heel vrolijk uit. De kinderen hebben heel goed geoefend met alle Pieten oefeningen, over het dak klimmen en een pakje in de schoorsteen gooien, het schuine dak op klimmen met een pakje in je hand en dan ook in de schoorsteen gooien, pakjes mikken, touw zwaaien en in de trampoline springen en dan onder de mat door kruipen. Aan het einde kreeg iedereen een pietendiploma.