Nieuws uit groep 3a

muziekles meester Herman
4 september 2020 door juf Leonoor

We hebben vandaag muziekles van meester Herman gehad. Het was een hele leuke les. Meester Herman begon met lekker op zijn gitaar te spelen en liedjes te zingen. De kinderen mochten meezingen en bewegingen en geluiden maken. Na het zingen moesten de kinderen hun ogen dichtdoen en Meester Herman pakte een heel mooi instrument uit zijn tas. Het was een Tongue drum. Hij liet os horen hoe mooi het instrument klonk. We mochten daarna allemaal ook even op het instrument spelen.

schoolreisje naar de Swaan
3 september 2020 door juf Leonoor

We zijn vandaag heerlijk op schoolreis geweest. Ondanks dat het weer iets minder was hebben de kinderen evengoed genoten. Met een echte bus op schoolreis was voor veel kinderen erg leuk. In het speelpark was veel te doen, de kinderen konden op de skelters rijden, in het liedjes bos lopen en huisjes bekijken, op de speeltoestellen, op het springkussen en nog veel meer. In de circustent konden we onze spullen neerleggen en gelukkig ook droog lunchen. We kunnen terugkijken op een gezellig dag.

Groep 3a leert elkaar kennen
27 augustus 2020 door Mascha Vader

Afgelopen dagen hebben we de kinderen weer hard gewerkt. Het zijn echt toppers.


Met taal hebben we nu de letter i-K- m en s geleerd. En we kunnen ook al de letter i, K en m schrijven. Op de letterdoos hebben we woorden gemaakt met deze letters.

Om elkaar beter te leren kennen hebben we een kennismakingsbingo gespeeld.

Op de foto’s kunt u alles bewonderen! Veel kijkplezier

Groep 3a leert elkaar kennen
27 augustus 2020 door Mascha Vader

Afgelopen dagen hebben we de kinderen weer hard gewerkt. Het zijn echt toppers.


Met taal hebben we nu de letter i-K- m en s geleerd. En we kunnen ook al de letter i, K en m schrijven. Op de letterdoos hebben we woorden gemaakt met deze letters.

Om elkaar beter te leren kennen hebben we een kennismakingsbingo gespeeld.

Op de foto’s kunt u alles bewonderen! Veel kijkplezier

Groep 3a Derde schooldag
19 augustus 2020 door Mascha Vader

Wat hebben de kinderen weer hard gewerkt en de juf natuurlijk ook. Vandaag hebben we de letter i geleerd en de kinderen kunnen nu het woord ik lezen, hakken en springen. Ook hebben we woorden bedacht met de letter k. En met schrijven hebben we de letter i leren schrijven en de toverletter k geoefend. Die is nog best moeilijk, dus daar gaan we morgen verder mee oefenen. Ook zijn we bezig met een groepswerk. Wat dat is houden we nog even geheim. Met Kanjertraining hebben we besproken hoe en op welke manier je elkaar kunt helpen. Zo kun je elkaar helpen op te staan als je gevallen bent of helpen door iemand te troosten of een doekje halen voor de zere plek. Ze wisten veel goede dingen te bedenken en dat zie je ook terug in de klas. Ze zorgen goed voor elkaar. Leuk en goed om te zien.

2 de schooldag groep 3 a
18 augustus 2020 door Mascha Vader

Vandaag de tweede dag voor de kinderen. Wat ging het goed. Alle kinderen zorgden ervoor dat hun eten en drinken op de juiste plek kwamen te staan. Super! Vandaag gingen we verder met de letter i. We zijn bezig met het woord ik. De kinderen leren waar ze de i horen. Hierbij gebruiken we ook het bewegend leren. Morgen leren we een nieuwe letter. Ook hebben we gedanst op just dance en mochten de kinderen even lekker spelen. Het was een leuke dag! Tot morgen .

Groeten juf Mascha

1e schooldag
17 augustus 2020 door juf Leonoor

We zijn heerlijk gestart vandaag op de 1e schooldag van het jaar. Voor de kinderen best een beetje spannend om voor het eerst naar groep 3 te gaan. We zijn begonnen met het doornemen van de dag en daarna hebben we aan elkaar verteld wat we in de vakantie hebben gedaan. Na het vertellen hebben we bij taal de letter i geleerd en al in een echt schrift gewerkt. Toen was het tijd om even lekker buiten te spelen en daarna te eten en drinken. Juf heeft tijdens het eten en drinken het boek: 'Wat loop jij toch te mekkeren' voorgelezen. In dit boek hebben de kinderen kennis gemaakt met Sim, Kim, opa en Gekkie de geit. Ze wonen op het Puddingboomplein. Na het voorlezen hebben we nog gerekend en lekker gespeeld. Na al het harde werken was het tijd voor de lunch en nog even buiten spelen. We hebben de dag afgesloten met een leuke gymles van meester Ferry. Zoals u kunt lezen hebben we al heel veel gedaan en geleerd in groep 3. Het was een gezellig dag.

Wen uurtje
17 augustus 2020 door juf Leonoor

Voor de zomervakantie mochten de kleuters alvast een uurtje wennen in groep 3. De kinderen hebben al even kennis gemaakt met wat er allemaal gaat gebeuren als ze naar groep 3 gaan. Ze hebben ook Zoem de Bij ontmoet. Hij gaat de kinderen helpen met leren lezen. Het was een gezellig uurtje en de tijd ging snel voorbij.