Nieuws uit groep 3a

sinterklaasfeest
3 december 2021 door juf Leonoor

We hebben vandaag een hele leuke gezellige dag gehad. Sinterklaas kwam met de pietjes op school. Hij werd door de brandweerwagen gebracht. Er zat een piet vast in de schoorsteen en hij is er door de brandweer gelukkig weer op tijd uitgehaald.

We hebben in de klas een circuit gedaan met allemaal sinterklaas spelletjes en activiteiten.

Om half 11 mochten we naar de aula met de andere groep 3. Daar zat Sinterklaas met de pieten. We hebben liedjes gezongen voor Sinterklaas en Sinterklaas wist allemaal dingen over onze klas. Aan het eind van het bezoek ging de pakjeskamer open en mochten we zelf uit al die prachtige cadeaus iets uitzoeken. Wat waren we blij en wat was het een leuke dag.

Groep 3a Pietengym en bamzaaien
1 december 2021 door Mascha vader

Dinsdag mochten we voor de tweede keer Pietengymmen. Dat is echt mazzel hebben.

Vandaag gingen we in de klas bamzaaien. Dit is een rekenspel waarbij je het splitsen oefent. Je kunt dit spel ook met pepernoten spelen. Uw kind kunt u vast uitleggen hoe het spel gaat.

Op de foto’s is de Pietengym en het bamzaaien te zien.
Groep 3a Sintcircuit, muziekles en een voorstelling
21 november 2021 door Mascha Vader

Even wat leuke foto’s van verschillende activiteiten. Zo zijn we in de klas bezig met een Sintcircuit. Elk tweetal is met een leuke opdracht of spel bezig rondom Sinterklaas.


Vorige week hebben de kinderen muziekles gehad van meester Herman. Hoe leuk is het om even op een muziekinstrument te mogen spelen. De kinderen hebben genoten.

En afgelopen woensdag mochten we naar een voorstelling. De voorstelling heette Onder de grond.

Veel kijkplezier!


strooipieten en schoen zetten
19 november 2021 door juf Leonoor

Vandaag kwamen de strooipieten gezellig langs in de klas. We kregen heerlijke pepernoten en we hebben een liedje voor ze gezongen. De pieten vertelden ook dat we vandaag onze schoen mogen zetten. We hebben een mooie schoen, laars of klomp geknutseld. Ze staan gezellig bij de openhaard. Op het einde van de dag hebben we liedjes gezongen bij de schoenen. We hopen dat de pieten dit weekend langs komen.

Groep 3a een gezellige dag
10 november 2021 door Mascha Vader

Wat was het een gezellige dag! Eerst de kijkochtend. Fijn en leuk dat er zoveel ouders even een kijkje kwamen nemen. Bedankt namens de kinderen. Na de kijkochtend mochten we deze ochtend zingen bij juf Helga vanwege dat het morgen Sint Maarten is. Het was een gezellig samenzijn moment. We werden beloond met rozijntjes voor ons mooie zingkunsten. Tenslotte hebben we deze ochtend over de emoties blij bang boos en bedroefd gepraat. Hier kwamen mooie gesprekken mee tot stand. De kleurplaat met emoties was hiervoor het startpunt.

Dit alles kunt u zien op de foto’s.
Veel zingplezier morgen met Sint Maarten.

En vrijdag mogen de kinderen natuurlijk een snoepje mee naar school.

Groeten juf Mascha

Boswandeling
7 november 2021 door juf Leonoor

Wat hebben we vrijdag ochtend genoten van de leuke, gezellige en leerzame boswandeling. Het weer was prachtig en er stonden heel veel paddenstoelen. Elk groepje kreeg de route met vragen, een paddenstoel opzoek kaart, een spiegeltje en een bladeren opzoekkaart mee. Tijdens het wandelen hebben veel kinderen even onder de hoed van een paddenstoel gekeken met het spiegeltje of op de kaart gekeken welke paddenstoel het was. Ook werden er veel mooie bladeren, takjes, dennenappels en stokken gevonden. De kinderen hebben veel geleerd. Het was echt een super ochtend.

Groep 3a bibliotheekbezoek
3 november 2021 door Mascha Vader

Afgelopen dinsdag mochten we weer naar de bibliotheek. We gaan om de week heen. De kinderen mogen dan twee nieuwe leesboeken uitzoeken. Altijd leuk en leerzaam om met uw kind naar de bibliotheek te gaan. Lekker in de boeken lezen en natuurlijk de mooie platen bekijken. De kinderen waren blij met hun gekozen boeken. In de klas kregen ze dan ook nog even tijd om hun nieuwe gekozen boeken te bekijken en lezen. Wat bijzonder dat we de kinderen mogen leren lezen.

Groeten Leonoor en Mascha

Boekenmarkt
15 oktober 2021 door juf Leonoor

De boekenmarkt was erg leuk vanmorgen op het schoolplein. De kinderen hebben veel leuke boeken gekocht en verkocht. We mochten de eerste ronde boekjes verkopen en de tweede ronde boekjes kopen. Groep 8 kinderen kwamen ons helpen. Na de boekenmarkt mochten we in de klas even lekker in de boekjes lezen.

kinderboeken week kerkviering
15 oktober 2021 door juf Leonoor

Vorige week vrijdag hebben we de kinderboeken week geopend met een viering in de kerk. Pastor Olling was ook bij de viering aanwezig. De kinderen mochten tijdens de viering mee zingen met de liedjes die we op school geleerd hebben en die het schoolkoor zong. Het was een gezellige, feestelijke viering. Voor 2 kinderen uit onze klas was het extra feestelijk. Zij waren jarig en mochten op het altaar komen staan bij Pastor Olling en de hele kerk zong lang zal ze leven voor ze.

handvaardigheid juf Nelleke en zingen juf Mia
15 oktober 2021 door juf Leonoor

We hebben tijdens de lessen van juf Nelleke een herfstwerkje geborduurd.

Voor de kinderboeken week kerkviering hebben we een aantal weken liedjes geoefend in de aula met juf Mia, juf Marja en juf Wilma.

Groep 3a dierendag
9 oktober 2021 door Mascha Vader

Afgelopen maandag was het dierendag. Daarom gingen we een leuk spel doen. Zoek iemand die ….. en dan moesten we op zoek naar zoveel mogelijk kinderen en zoveel mogelijk huisdieren zien te achterhalen. De kinderen waren enthousiast bezig. ‘S middags zijn we naar de bibliotheek geweest om een boek uit te zoeken voor in de klas.

Fijn weekend !

Groep 3a herfstcircuit
29 september 2021 door Mascha Vader

Vandaag zijn we begonnen met het herfstcircuit. Het was erg leuk. We hebben geverfd, gebouwd, geknutseld , de winkel ingericht en nog veel meer.

Ook hebben we er vandaag een letter bij geleerd. De letter t.

Groeten groep 3a

Groep 3a herfstcircuit
29 september 2021 door Mascha Vader

Vandaag zijn we begonnen met het herfstcircuit. Het was erg leuk. We hebben geverfd, gebouwd, geknutseld , de winkel ingericht en nog veel meer.

Ook hebben we er vandaag een letter bij geleerd. De letter t.

Groeten groep 3a

Groep 3a schoolreisje de Goudvis
7 september 2021 door Mascha Vader

Wat een prachtig weer hadden we vandaag om op schoolreisje te gaan. We hebben erg genoten. Dat kunt u terug zien op de foto’s

Groep 3a
31 augustus 2021 door Mascha vader

Gisteren hebben we een nieuwe letter geleerd. De m. Deze letter kunnen we ook al schrijven. Eerst hebben we de letter m geoefend door er een regenboog letter van te maken. Daarna schreven we de m in ons schriftje (Zie foto’s )

We kennen nu de i-k en m. Met deze letters hebben we vandaag woordjes op de letterdoos gelegd. Dit kunt u zien op de foto’s.

Met rekenen zijn we met het turven begonnen. We leren de turfnotatie van 1 tm 12.

En met de Kanjertraining hebben we besproken wat we wel of niet leuk vinden als kinderen iets doen. Zo vinden wij het fijn om elkaar te helpen, troosten. Om samen te spelen. Vrienden te zijn. En als je ruzie hebt dat je het dan ook weer samen oplost. Ook vinden we het prettig als iemand aardige dingen zegt.
Als we niet aan elkaar zitten en elkaar een compliment geven worden we ook blij van.

En stiekem word onze juf hier natuurlijk ook helemaal blij van !

Veel kijkplezier !

Groep 3a tweede schooldag
24 augustus 2021 door Mascha vader

Beste ouders,

Vandaag de tweede schooldag voor de kinderen en voor de juf haar eerste dag.

Het was een fijne kennismaking met de kinderen. De kinderen mochten in de inloop even lekker kleuren. Daarna hebben we elkaar voorgesteld en leerden we elkaar beter kennen. Echt leuk!

Vervolgens de tweede taalles gedaan. Het herhalen van de letter i. Morgen leren we een nieuwe letter. Na het buitenspelen hebben we gerekend. We zijn bezig met de begrippen meer minder en evenveel. Na het rekenen gingen we gymmen in de gymzaal op school. Lekker even klimmen, rennen, stuiteren en glijden. Dit kunt u op de foto’s zien.

Aan het einde van de middag hebben we een hoedje gevouwen voor onze verjaardagskalender. Deze gaan we morgen afmaken. Tot morgen allemaal! Dan maken we er weer een leuke dag van.

En denken jullie er nog aan om aan papa of mama te vragen of ze kunnen meehelpen met handvaardigheid op 8-15 en 22 september van 11:30-12:30?

De kinderen krijgen morgen of overmorgen een code mee naar huis waarmee ze thuis de letters nogmaals kunnen oefenen via basispoort. Dit is overigens niet verplicht om thuis te doen maar we geven u de mogelijkheid hiervoor.

Groeten

Juf Mascha

1e schooldag
23 augustus 2021 door juf Leonoor

Vandaag was de eerste schooldag. We hebben veel leuke dingen gedaan.

wenochtend
23 augustus 2021 door juf Leonoor

Voor de zomervakantie hebben de kinderen tijdens de wenochtend al even gekeken in groep 3. Ze hebben het lokaal gezien, kennis gemaakt met hun nieuwe klasgenootjes, de juffen en Zoem de bij en al een paar werkjes gemaakt.