Nieuws uit groep 3a

Groep 3a IPC Vakantie
12 mei 2022 door Mascha vader

Afgelopen dinsdag was de opening van ons nieuwe IPC thema Vakantie. In de aula gingen we kijken naar het optreden van de juffen en mochten de kinderen zelf ook mee dansen op een leuk zomers liedje. Na de opening gingen we terug naar de klas. Hier hebben we gepraat over het woord vakantie en waar we dan aan dachten en met welk vervoersmiddel gaat iedereen uit de klas op vakantie. En wat neem jij mee in je rugzak als je op vakantie gaat. De komende tijd gaan we op allerlei vakgebieden dieper in op het thema Vakantie. De kinderen hebben ook een opdracht mee naar huis gekregen afgelopen woensdag. Veel succes met deze opdracht. Maar dat gaat vast lukken!

koningsspelen
22 april 2022 door juf Leonoor

We hebben vandaag met de koningsspelen een hele gezellige dag gehad. Veel kinderen waren mooi in het oranje gekleed. We begonnen de dag met het dansje op het liedjes Fit top 10 van Kinderen voor Kinderen. Daarna hadden we muziekles van meester Herman. Na de muziekles gingen we eten en drinken en naar het plein voor de spelletjes. Wat waren de kinderen sportief en enthousiast bezig. Heel leuk om te zien. Na de spelletjes gingen we naar het speeltuintje aan de Meidoornlaan om te picknicken. Ook dat was heel gezellig. Na de pauze kregen we nog een heerlijk ijsje. In de middag mochten we even lekker spelen of in ons koningsdag werkboekje werken.

Groep 3a Paaseieren zoeken
15 april 2022 door Mascha Vader

Afgelopen woensdag mochten we in de kerktuin paaseieren zoeken. In de tuin lagen wel 96 nep eieren verstopt. In de klas kreeg iedereen een chocolade paasei om lekker op te eten.
Natuurlijk hebben de kinderen alle nep eieren gevonden. Wat een goede speurders!

Fijne Pasen allemaal

Paasviering en paaslunch
14 april 2022 door juf Leonoor

We hebben weer een hele gezellige dag gehad vandaag. We zijn naar de kerkviering in de kerk geweest en daar hebben de groepen 4 de paasmusical gespeeld. Ze deden dat super goed en we hebben heerlijk met de liedjes meegezongen. Na de kerkviering gingen we lekker eten tijdens de paaslunch. Alle kinderen hadden lekker broodjes, eitjes, cake of koekjes mee.

Verven met voedsel
14 april 2022 door juf Leonoor

We hebben vorige week vrijdag in de klas voor het IPC thema geschilderd met voedsel. Met bietensap, sojasaus, spinazie, ketchup, mayonaise, appelmoes, wortelsap, chilisaus en met kerriepoeder met water hebben we een verftekening gemaakt.

Groep 3 a Rekendag en ipc
31 maart 2022 door Mascha Vader

Beste ouders

Gisteren hebben we een leuke dag gehad. Rekendag op school. Denkt u er nog even aan dat u het gemaakte huis van uw kind morgen tijdens de inloop kunt komen bekijken.

Met ons thema wij proeven en proeven in de klas zijn we ook bezig geweest. Onze witte tulpen hebben we op blauw water gezet. Wat zal er gaan gebeuren?

We zijn ook naar buiten geweest. Daar hebben we met bewegend leren de tweelingen geoefend en begrijpend lezen. Voer de opdracht uit die je op het kaartje kunt lezen. De kinderen vonden dit erg leuk om te doen.

Veel kijkplezier!


Opening IPC thema 'We proeven en proeven in de klas'
10 maart 2022 door juf Leonoor

We hebben maandag een nieuw IPC thema geopend. Tijdens de opening lagen er allemaal voedginsproducten op tafel. Hele lekkere maar ook minder lekkere. We hebben er daarna over gepraat en er een tekening over gemaakt. De komende weken werken we rond dit thema.

carnaval
10 maart 2022 door juf Leonoor

Voor de vakantie hebben we ons IPC thema feest afgesloten met carnaval. We hebben een hele leuke en gezellige dag met elkaar gehad. Alle kinderen zagen er prachtig uit.

Letterfeest
11 februari 2022 door juf Leonoor

We hebben vandaag een super leuke dag gehad. We hebben het letterfeest gevierd. We begonnen het feest met een filmpje die Zoem de bij voor ons heeft gemaakt. Daarna hebben we samen met de andere groep 3 het letterzoekspel gedaan. Na het letterzoekspel hebben we letterbingo gespeeld. Wie bingo had mocht een boekenlegger uitzoeken. We hebben ook nog het verhaaltje over feest gelezen. Na de lunch kwam juf Helga in de klas om ons letterdiploma te geven. We hebben ook nog lekker cake en limonade gehad. Het was een leuke dag en veel kinderen zagen er leuk uit in hun letterkleding of mooie feestkleding.

ipc les feest
11 februari 2022 door juf Leonoor

We hebben bij het ipc thema feest een les gehad over feesten in andere landen. We hebben het over het Suikerfeest, het Holifeest en over het Divali feest gehad. Juf Lamiya heeft ons veel leuke dingen over het Suikerfeest verteld. Ze heeft ons foto's laten zien en ze had ook de Koran mee om aan ons te laten zien. Aan het einde van de les kregen we een beetje rozenwater om ons handen schoon te maken en een Turks snoepje om lekker op te eten.

Groep 3 a verjaardag
2 februari 2022 door Mascha Vader

Vandaag ben ik jarig. Alweer 43 jaar jong. En wie jarig is trakteert natuurlijk. Daarom kregen de kinderen na te hebben gezongen een lekker stukje taart. Het was erg leuk om jarig te zijn en toegezongen te worden. Je voelt je dan erg jarig. Bedankt groep 3a.

Groeten

Juf Mascha

kerstontbijt 2
16 december 2021 door juf Leonoor

Het was vanmorgen ontzettend gezellig tijdens het kerstontbijt. Alle kinderen zagen er prachtig uit en iedereen had een heerlijk ontbijtje mee. Wat fijn dat we zo gezellig samen konden eten.

Groep 3a Kerstontbijt
16 december 2021 door Mascha vader

Vandaag allemaal op je mooist naar school voor het kerstontbijt. Wat zagen jullie er mooi uit. De juffen lazen een kerstverhaal voor over de wensslinger. Daarna gingen we allemaal heerlijk ontbijten. Dit kunt u op de foto’s zien.

Gisteren hadden we een jarige job in de klas. Liv is 7 jaar geworden. En we mochten op onze tafel het lezen oefenen. Dat maakt het lezen nog leuker. Ook hier kunt u foto’s van bekijken.

Fijne kerstvakantie allemaal!

Groep 3a Kerststukjes maken
14 december 2021 door Mascha Vader

Vandaag was een erg gezellige dag! Gijs was jarig. Dus vierden we feest. Ook gingen we vandaag kerststukjes maken. Juf gaf eerst uitleg over het maken van een kerstukje en daarna mochten we aan de gang. En wat zijn ze mooi geworden. Bedankt voor alle extra spullen! We hebben wel zes kerststukjes kunnen maken voor het goede doel. Echt super fijn!

En ik zal nog wat foto’s van gisteren plaatsen. Gewoon omdat dat leuk is.sinterklaasfeest
3 december 2021 door juf Leonoor

We hebben vandaag een hele leuke gezellige dag gehad. Sinterklaas kwam met de pietjes op school. Hij werd door de brandweerwagen gebracht. Er zat een piet vast in de schoorsteen en hij is er door de brandweer gelukkig weer op tijd uitgehaald.

We hebben in de klas een circuit gedaan met allemaal sinterklaas spelletjes en activiteiten.

Om half 11 mochten we naar de aula met de andere groep 3. Daar zat Sinterklaas met de pieten. We hebben liedjes gezongen voor Sinterklaas en Sinterklaas wist allemaal dingen over onze klas. Aan het eind van het bezoek ging de pakjeskamer open en mochten we zelf uit al die prachtige cadeaus iets uitzoeken. Wat waren we blij en wat was het een leuke dag.

Groep 3a Pietengym en bamzaaien
1 december 2021 door Mascha vader

Dinsdag mochten we voor de tweede keer Pietengymmen. Dat is echt mazzel hebben.

Vandaag gingen we in de klas bamzaaien. Dit is een rekenspel waarbij je het splitsen oefent. Je kunt dit spel ook met pepernoten spelen. Uw kind kunt u vast uitleggen hoe het spel gaat.

Op de foto’s is de Pietengym en het bamzaaien te zien.
Groep 3a Sintcircuit, muziekles en een voorstelling
21 november 2021 door Mascha Vader

Even wat leuke foto’s van verschillende activiteiten. Zo zijn we in de klas bezig met een Sintcircuit. Elk tweetal is met een leuke opdracht of spel bezig rondom Sinterklaas.


Vorige week hebben de kinderen muziekles gehad van meester Herman. Hoe leuk is het om even op een muziekinstrument te mogen spelen. De kinderen hebben genoten.

En afgelopen woensdag mochten we naar een voorstelling. De voorstelling heette Onder de grond.

Veel kijkplezier!


strooipieten en schoen zetten
19 november 2021 door juf Leonoor

Vandaag kwamen de strooipieten gezellig langs in de klas. We kregen heerlijke pepernoten en we hebben een liedje voor ze gezongen. De pieten vertelden ook dat we vandaag onze schoen mogen zetten. We hebben een mooie schoen, laars of klomp geknutseld. Ze staan gezellig bij de openhaard. Op het einde van de dag hebben we liedjes gezongen bij de schoenen. We hopen dat de pieten dit weekend langs komen.

Groep 3a een gezellige dag
10 november 2021 door Mascha Vader

Wat was het een gezellige dag! Eerst de kijkochtend. Fijn en leuk dat er zoveel ouders even een kijkje kwamen nemen. Bedankt namens de kinderen. Na de kijkochtend mochten we deze ochtend zingen bij juf Helga vanwege dat het morgen Sint Maarten is. Het was een gezellig samenzijn moment. We werden beloond met rozijntjes voor ons mooie zingkunsten. Tenslotte hebben we deze ochtend over de emoties blij bang boos en bedroefd gepraat. Hier kwamen mooie gesprekken mee tot stand. De kleurplaat met emoties was hiervoor het startpunt.

Dit alles kunt u zien op de foto’s.
Veel zingplezier morgen met Sint Maarten.

En vrijdag mogen de kinderen natuurlijk een snoepje mee naar school.

Groeten juf Mascha

Boswandeling
7 november 2021 door juf Leonoor

Wat hebben we vrijdag ochtend genoten van de leuke, gezellige en leerzame boswandeling. Het weer was prachtig en er stonden heel veel paddenstoelen. Elk groepje kreeg de route met vragen, een paddenstoel opzoek kaart, een spiegeltje en een bladeren opzoekkaart mee. Tijdens het wandelen hebben veel kinderen even onder de hoed van een paddenstoel gekeken met het spiegeltje of op de kaart gekeken welke paddenstoel het was. Ook werden er veel mooie bladeren, takjes, dennenappels en stokken gevonden. De kinderen hebben veel geleerd. Het was echt een super ochtend.