Nieuws uit groep 3a

Ze zijn langs geweest
28 november 2022 door juf Leonoor

Wat een verrassing vanmorgen in de klas!! In het weekend zijn Sint en zijn Pietjes langs geweest. Ze hebben alle schoenen gevuld en ook nog best wat rommel gemaakt. Er zijn Pieten aan het bouwen geweest met onze blokken, er hebben Pieten memorie gespeeld, ze hebben aan onze kijktafel gezeten en ze hebben op ons letter bord woorden gemaakt. Wat was het een feestje. Bedankt voor de cadeaus Sint en Piet. Op de foto's is alles te zien.

schoentje zetten
25 november 2022 door juf Leonoor

We hebben deze week allemaal een prachtige schoen, laars of klomp geknutseld. Vandaag hebben we er ook nog mooie wortels bij gemaakt. Aan het eind van de middag hebben we bij de openhaard onze schoenen, laarzen en klompen neergezet en een heleboel liedjes gezongen. We hopen dat Sint en zijn Pieten dit weekend op school langs komen. We zullen het maandag ochtend zien. Spannend hoor!

Sint Maarten zingen en kijk middag
25 november 2022 door juf Leonoor

Op vrijdag 11november hebben we met onze prachtige Zoem de bij lampions bij juf Helga Sint Maarten liedjes gezongen. Aan het einde van de dag hebben we ons thema herfst in de klas afgesloten. Er kwamen veel ouders en opa's en oma's bij onze werkjes kijken. We hebben ook nog het liedjes van de eekhoorn gezongen.

Groep 3a Pietengym, strooipieten en de bibliotheek
17 november 2022 door Mascha Vader

Oh wat was het een rommeltje in de klas. De rommelpiet was woensdag langs geweest. De kinderen hebben het super goed opgeruimd met elkaar.

Deze woensdag kwam ook de bibliotheekjuf langs. Vriendschap was het onderwerp. We kwamen er achter dat je met iedereen vrienden kan worden.

Nadat de bibliotheekjuf een mooi boek had voorgelezen werd er heel hard op ons raam gebonkt. De stooipieten kwamen langs. Wat gezellig en lekker. Nu konden we pepernoten eten.

Op de dinsdag hadden we een gymles in het teken van Sint en Piet. De kinderen vonden het erg leuk.

In de klas zijn we bezig met onze Sinthoek. Hiervoor mogen de kinderen verkleedkleren meenemen voorzien van naam, zodat we nadat we in de hoek gespeeld hebben weten van wie de kleding is.

Kortom allemaal leuke dingen gedaan


Boswandeling
4 november 2022 door juf Leonoor

Wat was het leuk vanmorgen in het bos! We hebben heel veel leuke en mooie dingen gezien; paddenstoelen, bladeren, boomstronken, bramenstruiken, een paardenpad, eikeltjes, dennenappels, een sloot en bomen. In groepjes hebben we de route gelopen en de opdrachten op het blad gelezen en gemaakt. Onderweg hebben we lekker ons drinken en koekje of fruit opgegeten en opgedronken. Bij de klimbomen konden we nog even klimmen en we hebben veel mooie bladeren en vruchten gevonden en meegenomen Het was een leuke, gezellige en leerzame ochtend.

Voorstelling Eureka
31 oktober 2022 door juf Leonoor

We zijn vandaag naar de theater voorstelling Eureka geweest. Het verhaal ging over vader Leo die een dochter heeft die hij Eureka noemt. Hij noemt haar ook wel eens Klaartje. De vader van Eureka is uitvinder en hij vindt allemaal dingen uit om Eureka te beschermen. Eureka is hier niet altijd blij mee en de uitvindingen werken niet altijd evengoed. In de klas gaven de kinderen aan dat ze het een leuke en grappige voorstelling vonden. Op de foto's kunt is te zien wat de kinderen gezien hebben.

Groep 3a dictee en Sint Maarten
27 oktober 2022 door Mascha Vader

Gisteren kregen de kinderen een lopend dictee. Elk kind had een plaatje van een woord gekregen. Tijdens het lopen vroegen ze dit woord aan elkaar en schreven dit woord op bij het juiste kind op hun blad. Op het blad stonden de foto’s van de kinderen. Hier zijn ze erg actief mee bezig geweest.

Daarna hebben we een Sint Maarten lied gezongen met behulp van het Digibord. Tijdens het zingen mochten de kinderen op de tafel staan om het lied mee te zingen. En we hebben stopdans met dit zelfde lied gedaan. We hebben genoten. En een gezellige middag gehad.

Groep 3 a lopend dictee
25 oktober 2022 door Mascha Vader

Vandaag hadden we een lopend dictee. Op de gang hingen 5 wandplaten zonder de bijbehorende woorden eronder. Deze wandplaten waren genummerd van 1 tm 5. De kinderen schreven het bijbehorende woord bij het juiste cijfer op hun blad. Ze waren er heel enthousiast en druk mee bezig. Al was deze andere manier ook even wennen. Leuk vonden ze het zeker!

We zijn vandaag ook met onze lampion begonnen Het wordt een mooie Zoem de bij lampion.

boekenmarkt
14 oktober 2022 door juf Leonoor

We hebben vanmiddag de kinderboeken week afgesloten met de boekenmarkt. Vanwege het weer was de boekenmarkt binnen dit jaar. In de aula en in onze klas mochten we eerst boeken verkopen. Na het verkopen mochten we de school door om zelf boekjes bij andere kinderen te kopen. Veel kinderen hebben hele leuke boeken gekocht waar ze heel blij mee zijn.

Voorlezen groep 8
13 oktober 2022 door juf Leonoor

Tijdens de kinderboekenweek kwamen de kinderen van groep 8 een aantal keer bij ons in de klas voorlezen. Ze hadden allemaal een mooi boek uitgezocht en kwamen daaruiyt voorlezen.

kinderboeken kerkviering
13 oktober 2022 door juf Leonoor

Vorige week vrijdag zijn we naar de kerk geweest voor de kinderboeken week viering. We hebben heerlijk meegezongen en geluisterd.

Groep 3a Ditjes Datjes
12 oktober 2022 door Mascha Vader

Beste ouders

Wat hebben we weer veel leuke dingen gedaan en hard gewerkt.

Op de foto’s kunt u de foto’s zien van de gymles.

Met de Kinderboekenweek hebben we het prentenboek Egalus gelezen. Dit ging over een egel. In dit prentenboek staan mooie platen. Foto’s met tekeningen erop gemaakt. Dit hebben wij vandaag ook in de klas gemaakt. U ziet deze foto tekeningen morgen vast hangen in de klas. En op de foto ziet u ze in de maak. In het kader van de Kinderboekenweek komen de groep 8 kinderen bijna iedere ochtend bij ons voorlezen. Dit doen ze echt goed en zo leuk om te zien en te horen hoe de kinderen met elkaar bezig zijn.

Ook hebben we nieuwe letters geleerd. Vandaag en gisteren zijn we met de b bezig geweest.

Een juf van de bibliotheek heeft bij ons voorgelezen . We hebben zelfs een prentenboek cadeau gekregen. Het prentenboek gaat over Koos. Uw kind kan hier vast iets over vertellen.

Groep 3a Kinderboekenweek
5 oktober 2022 door Mascha Vader

Beste ouders

Vandaag hebben we de Kinderboekenweek op het plein geopend. Het thema dit jaar is gi-ga-groen. Natuurlijk zullen we de komende week aandacht hieraan besteden. Denkt u alvast aan het verzamelen van boekjes die uw kind kan gaan verkopen op vrijdag 14 oktober tijdens de boekenmarkt?

Aanstaande vrijdag hebben we de Kinderboekenweek kerkviering. U bent hierbij van harte welkom om mee te genieten en te komen kijken. Onze viering begint om 9 uur.

We zijn lekker bezig met ons herfstproject. De spinnen hangen er mooi bij in de klas. Dat kunt u als u uw kind brengt vast en zeker zien.

Groeten

MaschaGroep 3 a Kijkochtend
2 oktober 2022 door Mascha Vader

Afgelopen vrijdag hebben we ons IPC thema de ouden Kunstweken afgesloten. De kinderen hebben hun werkjes laten zien aan degene die voor hen op de Kijkochtend waren. Altijd een leuke en mooi moment. Bedankt voor uw komst!

Vrijdag hebben we ons nieuwe thema geopend. Het nieuwe thema is Herfst en gi-ga-groen van de Kinderboekenweek is hierin verweven. De kinderen mogen herfstspullen van thuis meenemen. Graag voorzien van naam wanneer dit kan.

zingen bij juf Marja en juf Romy
20 september 2022 door juf Leonoor

Vrijdag hebben we voor het eerst liedjes geoefend in de aula voor de kinderboeken week kerkviering. Voor juf Romy was het de eerste keer en ze deed het hartstikke goed. We hebben het liedje over De Droomboom geleerd en ook het liedje van Giga Groen van de kinderboeken week. We hebben heerlijk gezongen en vrijdag gaan we weer verder oefenen.

Buitenles Keith Haring
20 september 2022 door juf Leonoor

Tijdens de gouden weken werken wij rond kunstenaar Keith Haring. Hij staat vooral bekend om zijn tekeningen met felle kleuren en dikke zwarte randen/ contouren eromheen. Afgelopen vrijdag hebben we op het schoolplein een tekenles in zijn stijl gedaan. We mochten een klasgenootje omtrekken met stoepkrijt. We mochten zelf kiezen hoe we gingen liggen en of we onszelf daarna in wilde kleuren. Als echte kunstenaars hebben de kinderen super veel leuke tekeningen gemaakt. Er werd heel goed samengewerkt en heel veel plezier gemaakt. Op de foto's kunt u de resultaten bekijken.

groep 3a Ditjes en Datjes
14 september 2022 door Mascha vader

Wat hebben we de afgelopen dagen weer veel geleerd en gedaan. Zo hebben we het bovenaanzicht van een gebouw bekeken en gebouwen met blokjes nagebouwd. Daarna gekeken welke plattegrond erbij hoort. Hiervoor mochten de kinderen op de tafel staan, zodat ze het gebouw van bovenaf konden zien.

Ook deze week hebben we natuurlijk heerlijk gegymd in de speelzaal op school.

En met de gouden kunstweken zijn we weer verder gegaan. We waren vandaag allemaal kunstenaars. Nog niet alle kinderen hebben deze opdracht gedaan. We hebben de kleurencirkel gemaakt. En geleerd wat er gebeurd als je deze primaire kleuren met elkaar mengt. Sommige kinderen waren vol van verbazing. Juf kon toveren! Zo leuk om te horen.

En wat een gezelligheid op de informatiemiddag. Fijn om velen ouders even gezien en of gesproken te hebben. En de kinderen vertelden honderduit. Dus u heeft vast een goede indruk gekregen wat we in groep 3 allemaal doen.

Van dit alles zijn foto’s gemaakt. Veel kijkplezier

schoolreisje
8 september 2022 door juf Leonoor

Wat hebben we vandaag een leuke dag gehad! We zijn op schoolreisje geweest naar Monkey Town in Haarlem. We gingen met 2 grote bussen heen. In Monket Town hebben we heerlijk kunnen klimmen, springen, glijden, klauteren, voetballen en spelen. Tussen de middag hebben we lekker patatjes gegeten en op het einde kregen we nog een heerlijk ijsjes.

wenochtend
8 september 2022 door juf Leonoor

Voor de zomervakantie mochten de kinderen al even in groep 3 komen kijken. We hebben elkaar, en Zoem de bij, alvast een beetje leren kennen en we hebben ook al echt een letter geleerd. De letter Z van Zoem hebben ze geleerd. Na het wenuurtje mochten de kinderen het werkboekje mee naar huis nemen.

Groep 3a Startweek
30 augustus 2022 door Mascha Vader

Alweer de tweede schooldag in groep 3 voor de kinderen. En wat doen ze het goed. Vandaag hebben we in de speelzaal gegymd. Juf Anna Belen heeft ons de gym uitgelegd en daarna gingen we lekker aan de gang. Ook hebben we vandaag de letter i leren schrijven.

Met rekenen zijn we bezig met de begrippen meer minder en evenveel. We oefenen dit met knikkers. Morgen gaan we verder oefenen met de dobbelsteen en met dominostenen. Het doel is om het aantal stippen hiervan te tellen en om te kunnen zetten in een getal.

Morgen leren we ook de nieuwe letter k. Met elke letter oefenen we twee dagen. Daarna leren we een nieuwe letter. Het was een gezellige dag!

En heeft u de brief over het schoolreisje al gelezen?? De kinderen waren erg enthousiast.