Nieuws uit groep 3b

Pietengym
29 november 2021 door juf Simone

Vanmiddag hebben we pietengym van juf Ellen gekregen. Wat was dat leuk en gezellig met de muziek aan.

We hebben gesprongen, over daken gewandeld, geklommen, geschoten met elastiekjes, gezwaaid met de touwen en heel veel pakjes bezorgd. Alle kinderen hebben hun pietendiploma dik verdiend!

Zoek, kijk en lees!
16 november 2021 door juf Simone

Er hingen vanmiddag allemaal pietenzakjes in de klas. Op die zakjes stonden allerlei afbeeldingen en een cijfer. De kinderen moesten, in het bijbehorende leesrijtje, het juiste woord omcirkelen. De leesbladen hebben ze meteen mee naar huis gekregen. Wat waren ze weer lekker enthousiast bezig!

Muziekles van Meester Herman
12 november 2021 door Juf Fleur

Wij hadden vandaag weer een hele leuke muziekles van meester Herman. Hieronder ziet u wat foto’s van deze les.

Boswandeling
7 november 2021 door Juf Fleur

Wat een heerlijke ochtend hebben wij gehad. Het bos lag vol met mooie schatten en er stonden heel veel paddenstoelen. We hebben op de kaarten gezocht welke blaadjes bij welke bomen horen en we zijn natuurlijk op zoek gegaan naar de namen van de verschillende paddenstoelen. Verder hebben we heerlijk gewandeld en veel geleerd over de herfst. Iedereen had het naar zijn/haar zin en de ouders en leerkrachten hebben ook een top ochtend gehad. We willen iedereen bedanken voor de hulp, waardoor deze ochtend geslaagd was. Hier volgen wat foto’s van onze zonnige boswandeling.

Herfst loopdictee
29 oktober 2021 door juf Simone

Wij hebben vanmorgen in de speelzaal een herfst loopdictee gedaan. De kinderen kregen allemaal een blad waarop ze de gelezen woorden moesten schrijven. Eerst goed lezen, daarna kijken bij welke klank het woordje hoort en vervolgens in schrijfletters in de juiste rij schrijven. Iedereen heeft echt zijn best gedaan. Toppers!

Daarna hebben we het lijnenspel gespeeld. Lekker even rennen in de speelzaal!

Kinderboekenweek groep 3B
15 oktober 2021 door Juf Fleur

Hierbij wat foto’s van een gezellige viering en boekenmarkt.

Tekenles en spelen
12 oktober 2021 door juf Simone

Gisteren hebben de kinderen een tekenles van juf Sara gekregen. Ze hebben geleerd om naar de verschillende soorten bladeren te kijken. Welke kleuren zie je? Welke vorm hebben ze? Zie je de nerven goed? Hebben ze een steeltje eraan?

Vervolgens hebben ze allemaal verschillende bladeren gekregen. Allemaal helften van het blad. De kinderen hebben daar de andere helft bij getekend. Dat was best nog een uitdaging, maar wat hebben ze het goed gedaan. Ze hebben rond gelopen en naar elkaars werk gekeken. Welke vond je goed gelukt en waarom? Het was een geslaagde opdracht!

En daarna hebben de kinderen nog heerlijk gespeeld en de herfstwinkel is nu ook klaar voor gebruik.

Natuurles en herfstwinkel
5 oktober 2021 door juf Simone

Vandaag heeft juf Sara een natuurles gegeven over de herfst. Het doel van deze les was dat de kinderen beschreven wat zij voelden in de voeldoos en de andere kinderen moesten raden wat het dan was. Daarbij kwamen veel verschillende begrippen aan bod; glad, ruw, hard, bobbelig, lang, kort enz.

In het fotoalbum staan ook foto's van de herfstwinkel in opbouw. Wat ziet het er al leuk uit!

Handvaardigheid met juf Nelleke
29 september 2021 door Juf Fleur

Vandaag hebben wij voor het eerst handvaardigheid gekregen van juf Nelleke. We gingen een herfstkaart borduren. Eerst moesten we gaatjes prikken, daarna leerden we een draag door een naald te doen en als laatste gingen we borduren. We zijn goed begonnen en hebben zin om het af te maken.

lezen en opening thema
21 september 2021 door juf Simone

Wij hebben de afgelopen twee dagen weer veel gedaan in de klas.

Gisteren hebben we met de woordendoos een letterspelletje gespeeld en hebben de kinderen zelf woorden met de letters gemaakt. Vandaag hebben zij in tweetallen een rol, lees en kleurbingo gespeeld. Wat zijn ze toch fanatiek!

Vanmiddag hebben we het thema "wij ontdekken de herfst" geopend. Ik heb de kinderen een herfstverhaal voorgelezen, waaruit zij de herfstwoorden moesten halen. We hebben met elkaar besproken wat er bij de herfst hoort en hoe onze herfstwoordenmuur er uit moet komen te zien. Het begin is er! Ook hebben de kinderen in hun groepje een zoekplaat opgelost en hebben we een begin gemaakt met onze herfsttafel.


weekendkring en bezoek aan de bieb
14 september 2021 door juf Simone

Gisteren zijn we de week in een binnen- en buitenkring begonnen. De kinderen hadden een heerlijk kermisweekend achter de rug en iedereen had wel iets leuks te vertellen. We hebben voor de eerste keer dit jaar gebruik gemaakt van de binnen- en buitenkring. De ene keer draait de binnenkring door en dan andere keer draait de buitenkring. Wat deden ze het leuk en iedereen kwam meerdere keren aan het woord.

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij de bibliotheek. Eerst kregen we uitleg over de boekjes die bij ons passen en welke boeken we mee naar school mochten nemen. Iedereen mocht 2 boeken uitkiezen; één voor in het laadje en één voor op de kast.

Weer teruggekomen in de klas hebben ze nog heerlijk van hun vrij leesmoment gebruik gemaakt!

Schoolreisje
7 september 2021 door juf Simone

Vandaag hebben wij een heerlijke dag bij de Goudvis gehad. De kinderen hebben lekker buiten en binnen kunnen spelen. Wat een top weer hadden we en allemaal blije koppies liepen er vandaag rond.

Bewegend leren
31 augustus 2021 door juf Simone

Vandaag hebben wij de rekenles voor een deel buiten gedaan. We zijn nu bezig met tellen en hoe je aantallen kunt laten zien. Bijvoorbeeld met vingers, turven, dobbelstenen en dominostenen.

Eerst moesten de kinderen een kaartje pakken, vervolgens de juiste hoeveelheid opzoeken, het aantal springen en het juiste cijfer schrijven. Wat waren ze lekker enthousiast bezig!

We sloten de rekenles met een dobbelspelletje af.

Zoek iemand die graag.....
24 augustus 2021 door juf Simone

In het begin van het schooljaar is het belangrijk om met elkaar spelletjes en opdrachten te doen, zodat wij elkaar goed leren kennen. Vanmiddag hebben wij een 'ik zoek iemand die graag' bingo gespeeld. Zo leren de kinderen om gerichte vragen aan elkaar te stellen en ook met anderen te kletsen die ze nog niet zo goed kennen. "Vind jij het leuk om te helpen met koken?"

Het was een hele gezellig uurtje en alle kinderen waren goed bezig met hun opdracht.

Zo hebben we elkaar allemaal beter leren kennen.

Eerste schooldag
23 augustus 2021 door juf Simone

Yes! We zijn vandaag heerlijk gestart in groep 3. Voor iedereen was het een leuk en soms best een beetje spannend begin. Maar wat een gezellige groep is dit weer!

We hebben al veel gedaan op onze eerste dag; in de kring over de vakantie verteld, de eerste letter i geleerd, gerekend, gespeeld en onze eerste gymles in de grote sporthal gehad. Het lopen naar de sporthal en het omkleden ging hartstikke goed voor de eerste keer. Fijn om te zien hoe zelfstandig alle kinderen al zijn.

In het fotoalbum vindt u de foto's van vandaag.

We gaan er samen een mooi jaar van maken!