Nieuws uit groep 3b

Handvaardigheid met juf Sarah
12 mei 2023 door juf Nicole

Vandaag hadden wij handvaardigheid van juf Sarah. Zij vervangt meester Dennis tot de zomervakantie. Zij heeft met de kinderen besproken wat primaire kleuren zijn en wat mengkleuren zijn. Vervolgens hebben de kinderen met één primaire kleur en twee mengkleuren en vlinder getekend op een koffiefilter. Ze hebben het filter daarna nat gemaakt, waardoor de kleuren door elkaar liepen. Tenslotte chenilledraad als voelsprieten en de vlinder was af. U kunt de kunstwerken voor het raam van de klas bewonderen.

Buiten in de spetters
9 mei 2023 door Juf Nicole

Ook als het weer iets minder is, spelen we heerlijk buiten!

Koningsspelen
21 april 2023 door Juf Nicole

Wat hebben we gisteren een leuke dag gehad. Ondanks het weer hebben we een echt feest van gemaakt. We zijn de dag gestart met de ZiggZagg van Kinderen voor Kinderen in de speelzaal. Gelijk daarna hebben wij de verjaardag van Jill gevierd. We konden nog even een tekenopdracht maken voor de Koning. De kinderen moesten precies lezen om te weten wat ze moesten tekenen. Om 10 uur zijn we in groepjes naar buiten gegaan om de spelletjes te spelen. Mama’s die hebben geholpen, super bedankt. Zonder deze hulp kunnen we dit soort activiteiten niet doen. Na de spelletjes gingen we naar VV Limmen. Daar stond een stormbaan voor ons klaar. Deze was wel natgeregend, maar dat kon de pret niet drukken. Eenmaal terug op school was het alweer tijd voor de lunch. ’s Middags hebben we op de gang nog een code gekraakt met allemaal rekenopdrachtjes rondom Koningsdag.

Korfbalclinic
18 april 2023 door Juf Nicole

Maud en Jippe kwamen vandaag een korfbalclinic geven bij de gymles.

We begonnen met een tikspel: ben je getikt, dan gooi je de bal door de korf. Gelukt? Dan mag je weer het veld in.

Vervolgens kregen de kinderen een nummer en probeerden te scoren. Als ze hadden gescoord, mochten ze meester Jippe (nummer 1) of juf Maud (nummer 2) een high five geven. Maar hoe gooi je eigenlijk bij korfbal? Na een korte instructie is het tijd om hun record te verbreken! Dat ging meteen een stuk beter.

Toen was het tijd om over te gooien. In een twee- of drietal, speelde de kinderen een rondje. Heb je in de korf gegooid, ga je naar de volgende korf. Maar... je mag niet lopen met de bal, dan moet je overspelen.

Tot slot speelden we een partijtje. Team blauw tegen team wit en team rood tegen team groen.

Pasen
6 april 2023 door Juf Nicole

..

De jutter
6 april 2023 door Juf Nicole

Afgelopen dinsdag kwam er een jutter bij ons op school. Hij vertelde ons over het strand, over strandvondsten en over strandjutten.

Op het strand zijn hele oude dingen te vinden. Zo had hij een gevonden mamoetbot mee en heel veel andere voorwerpen. Hij vertelde waar het was gevonden en wat het was. Ook kon hij leuke liedjes zingen. Hij vertelde over de schelpenkar en over het Stet, waarover vroeger boten voeren naar de kalkovens van Akersloot. Tot slot mochten alle kinderen in de echte schelpenkar klimmen voor een groepsfoto.

In Limmen is een strandjutter museum. Deze is gevestigd op de Maatlat 19A.
Natuurlijk leuk om met uw kind heen te gaan.

IPC: Historisch Limmen
29 maart 2023 door juf Nicole

Vandaag zijn wij met de klas naar Historisch Limmen geweest. Zij zijn gevestigd in de oude school op de Schoolweg. We hebben daar geleerd dat de Rijksweg op een strandwal ligt en dat deze net zo hoog is als de bovenkant van de kerkdeur. We hebben oude spullen bekeken, zoals een kookpot, munten, telefoon en stenen. We hebben geleerd dat er in de oorlog een vliegtuig is neergestort in het weiland en dat daar veel stukjes van gevonden zijn. Het was een interessant bezoek.

De Grote Rekendag
29 maart 2023 door juf Nicole

De Grote Rekendag stond dit jaar in het teken van afval. Juf Nicole en juf Meryl hadden een vuilniszak aan met allemaal afval eraan. We hebben een filmpje gekeken over afval, maar daar wisten wij natuurlijk al veel van. Weet u nog dat de kinderen vorig jaar bij de kleuters ook het thema afval hadden? Van het afval dat verzameld is, hebben we spelletjes gemaakt. Kegelspel, doppen gooien, rekenpuzzel en een soort sjoelbak. Na het 10-uurtje en het buiten spelen, hebben we de spelletjes in groepjes gespeeld. De dag hebben we afgesloten met een quiz over afval.

Leeswedstrijd voorjaarsvakantie
17 maart 2023 door juf Nicole

In de voorjaarsvakantie hebben wij een leeswedstrijd gehouden met groep 3A. Welke klas leest de meeste bladzijden in de vakantie? Wij hadden wel 981 bladzijden gelezen. Groep 3A had er 991 gelezen. Helaas, hebben wij niet gewonnen. Juf Leonoor vond dat het zo dicht bij elkaar lag, dat wij ook mee mochten doen met de beloning. En de beloning was: spelen op het grote plein. De kinderen waren door het dolle heen.

Nieuw thema: tijd detectives
9 maart 2023 door Juf Nicole

Vandaag zijn we begonnen met een nieuw IPC project. Juf Nicole had een gekke ketting om, die had ze gevonden. Maar wat bleek... het was helemaal geen ketting, maar een computermuis. De kinderen wisten precies hoe dat werkt. Maar als we naar iets kijken wat ouder is, weten we dan nog wat het is. En een oude vaas of botten. Waar vind je dat eigenlijk? We hebben er samen over gepraat en kwamen uiteindelijk over het vak archeologie. Zij vinden vaak kleine stukjes en maken daar een geheel van.

De kinderen kregen in groepjes een stukje van een foto. Op deze foto stond een voorwerp van vroeger of nu. Wie heeft er een idee wat het is? De kinderen gingen enthousiast puzzelen en waren erg betrokken bij het bekijken van de voorwerpen.

IPC natuur
19 februari 2023 door Juf Nicole

Voor de natuurles van het thema Circus hebben wij gekeken naar verschillende materialen. Waar kun je een circustent van maken? In de tent wil je natuurlijk droog zitten, dus welke stof is waterdicht?

Eerst hebben de kinderen een voorspelling gedaan. Vervolgens hebben ze getest of het water erdoorheen ging of er op bleef liggen. Aluminiumfolie, plastic en leer zijn waterdicht. Echter scheurt aluminiumfolie erg snel. Daar zouden we niet voor kiezen.

Carnaval
15 februari 2023 door juf Nicole

Wat een feestelijke dag hebben wij vandaag gehad. De kinderen zagen er prachtig uit. Wij begonnen de dag met een fotoshoot op de catwalk. Vervolgens hebben wij de polonaise gedaan. Daarna was het tijd voor ezeltje prikje, maar dan met een clown die zijn neus kwijt was. In de aula hebben wij de pinguïndans laten zien en het vliegerlied gedanst. De dag hebben wij afgesloten met limonade en een zakje chips.

Letterfeest
3 februari 2023 door juf Nicole

We hebben vandaag een hele leuke feestdag gehad. We hebben het letterfeest gevierd. Alle kinderen zagen er prachtig uit. De een had feestkleding aan en ander kleding met letters.

We zijn de dag begonnen met 1 minuut splitsingen maken van rekenen. Dit was de enige minuut deze hele dag dat we gingen werken. We oefenen twee weken lang, iedere dag, 1 minuut met splitsen. Op deze manier zorgen we ervoor dat we de splitsingen steeds sneller uit ons hoofd weten.

Na het splitsen was het tijd voor bingo. U raadt het al: letterbingo. Wie bingo had mocht een prijsje uit zoeken.

Vervolgens gingen wij verder met het volgende spel: de stoelendans. Geen gewone stoelendans, maar natuurlijk letterstoelendans. Iedere ronde waren er precies genoeg stoelen voor alle deelnemers. Op elke stoel lag een letter. Als de muziek stopte, moesten de kinderen net als gewone stoelendans gaan zitten op een stoel. Juf trok een letter en wie op die letter zat, was af.

De volgende activiteit in ons drukke programma was handvaardigheid van meester Dennis. We gingen olifanten knutselen van een lege melkfles. De moeder van Jaimy, Lin heeft ons daarbij geholpen. Heel fijn.

Na het eten en drinken en buiten spelen was het tijd voor het letterloopspel. Door de gang en in de aula hingen plaatjes en met die woorden kon uiteindelijk de oplossing van het spel gemaakt worden: ‘ik vier het letterfeest’.

Ook meester Harman kwam nog langs vandaag.

In de middag gingen we met de groepen 3 naar de aula toe. Daar zaten heel veel papa's, mama's, opa's en oma's op ons te wachten. Juf Helga heeft ons daar het letterdiploma gegeven. We mochten om de beurt in groepjes op het podium komen. Na de diploma uitreiking mochten de ouders mee naar de klas en daar stond nog een verrassing op ons te wachten. We kregen limonade en een heerlijke koek. We hebben genoten van de gezellige dag.

Voorleeswedstrijd
2 februari 2023 door juf Nicole

Afgelopen woensdag was de voorleeswedstrijd op school. Er waren aardig wat kinderen die mee wilden doen. Ze hadden thuis goed geoefend en dinsdag was de voorronde in de klas. We lette daarbij op het vloeiend lezen, intonatie en natuurlijk of we diegene goed konden verstaan. Uiteindelijk hebben we gestemd. Kyano mocht onze klas vertegenwoordigen. In een versierde speelzaal mochten de winnaars van groep 3, 4 en 5 voorlezen. Kyano deed het super. Het publiek luisterde heel goed. En er was een echte jury: Vayenne (uit groep 7), juf Karin en Juf Helga. Aan het einde, toen alle geweldige voorlezers hadden gelezen, moesten zij een winnaar aanwijzen. Rein uit groep 5B heeft de wedstrijd gewonnen en kreeg een prachtig boek van Blitz. De andere klassenwinnaars kregen ook een aardigheidje: een 'boekenwurm'.

Een nieuw thema: Circus!
11 januari 2023 door juf Nicole

Afgelopen maandag hebben zijn we gestart met een nieuw thema: het circus! Er kwam een circusartiest in onze klas. Ze had een speciale brief mee, want haar circus had een groot probleem.

Kerst in groep 3b
23 december 2022 door Juf Nicole

Hierbij de foto's van al onze bijzondere activiteiten tijdens de kerstperiode.

5 december
5 december 2022 door juf Nicole

Wat hebben we een fijne dag gehad vandaag!

We startte met het onthalen van de Sint en zijn Pieten. Hij kwam dit jaar aan in een versierde camper.

Vervolgens hebben we buiten weer woordjes gelezen en binnen woorden in een kleurplaat geplakt en ingekleurd. Even buiten spelen en op bezoek bij de Sint. We hebben ons liedje laten horen (deze kunt u vinden op de kidspagina van 123Zing) en alle kinderen mochten een cadeau uitkiezen.

Na het bezoek aan de Sint was het tijd voor een cakeje met limonade en zijn we gestart met Sjakie en de chocoladefabriek.

Er was zowaar ook nog tijd om te spelen en we hebben een zoekspel gespeeld met zaklampen. In de gang lagen blaadjes met zakken en daarin zaten letters verstopt. Met deze letters konden ze het woord 'pietenmuts' maken.

In de middag hebben we verder naar de film gekeken en morgen kijken we het laatste stukje.

Bezoek van de boekenjuf
30 november 2022 door Juf Nicole

De mevrouw van de bibliotheek kwam langs in de klas. Ze had een vertelkastje meegebracht. Ze las het boek 'Boer Boris, een paard voor Sinterklaas' voor. De illustraties daarvan waren te zien in het vertelkastje.

Pietengym
30 november 2022 door Juf Nicole

Afgelopen maandag hebben de kinderen uit groep 3b bewezen dat zij kunnen gymmen als een echte Piet. Wat hebben we gedaan:

- Ozosnel voeren over de balanceerbaan.

- Stunten door coole trucjes te doen vanuit de trampoline.

- Over de bobbelbaan en pakjes door de schoorsteen gooien.

- Hangen aan het dak en landen op de mat.

- Slingeren als slingerpiet.

Dobbelsteenlezen met Sint en Piet
22 november 2022 door juf Nicole

Tijdens het buitenspelen hing juf allemaal blaadjes op waar Sint en Piet op stonden met woorden. Wat zouden we daar nou mee gaan doen? Wat waren ze allemaal nieuwsgierig. In tweetallen moesten de kinderen met de dobbelstenen gooien. Vervolgens op zoek naar de sint of piet met het juiste nummer en tenslotte om de beurt het woord lezen. Klaar? Dan gooi je weer opnieuw. Wat een betrokkenheid!