Nieuws uit groep 3b

Juffendag groep 3B
1 juli 2020 door Juf Fleur

Wij vierden vandaag juffendag. We begonnen met de kadootjes, daarna groep 8 uitzwaaien met gezellige muziek. Toen gingen we even wat eten en drinken. Daarna hebben lekker spelletjes gespeeld en uiteindelijk zijn we even naar de speeltuin geweest. Het was een feestelijke/heerlijke/gezellige/fijne
ochtend.

We willen iedereen ontzettend bedanken voor de lieve kaartjes, kado’s en tekeningen. We zijn echt verwend.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie. We zullen groep 3B missen.


Groetjes Juf Simone en Juf Fleur


Knutseltijd
23 juni 2020 door Juf Simone

Vandaag zijn we begonnen met het maken van een zomerse knutsel. De kinderen mochten kiezen tussen een camping of een strand. Met een aantal ideeën en verschillende soorten papier, mochten ze lekker zelf aan de slag gaan en hun creativiteit laten zien

We zijn weer compleet!
8 juni 2020 door juf Simone

Vandaag hebben we na een hele lange tijd weer fijn met z'n allen in de klas les gehad. Voor iedereen weer leuk om al hun vrienden en vriendinnen weer te zien en zo samen dit schooljaar af te sluiten. We zijn nu ook begonnen met het laatste thema van dit jaar; vakantie.

Wij hebben vandaag een buiten gymles gehad van juf Ellen. Heel leuk dat dit weer kan en de kinderen hebben super goed meegedaan!

Lezen met groep 8
25 februari 2020 door juf Simone

Vanmorgen zijn we gestart met lezen samen met de leerlingen van groep 8. Om en om lezen de kinderen een zin. Groep 8 helpt de kinderen uit groep 3. De kinderen vonden het heel erg leuk!

Het Letterfeest van groep 3B
11 februari 2020 door Juf Fleur

Afgelopen vrijdag hadden wij ons Letterfeest. Wat waren er veel mensen en wat was het gezellig. Voordat de diploma-uitreiking was deden wij nog een letterspel in de lokalen en op de gang. Het was een hele gezellige middag.

Lezen
28 januari 2020 door juf Simone

We hebben alle letters geleerd in groep 3. Nu kan het echte lezen beginnen! Vanmorgen hebben de kinderen zelf 10 minuten lekker in hun boek gelezen. De afgelopen weken zijn de kinderen in kleine groepjes naar de bibliotheek geweest en hebben ze uitleg gekregen over de boeken die er zijn en welke geschikt zijn om te lezen. Alle kinderen hebben 2 boeken uitgezocht.

Wij hopen dat er thuis ook samen gelezen wordt. Hoe meer leeskilometers, hoe makkelijker en leuker het wordt!

Vos schept op
21 januari 2020 door juf Simone

Vandaag zijn we met de klas naar de voorstelling Vos schept op geweest. Het was een hele leuke voorstelling met mooie poppen en muziek. De kinderen hebben genoten.

Hieronder leest u een stukje waar de voorstelling over ging;

Vos en Haas hebben geen eten meer. Verder dan een enkel worteltje strekt hun voorraad niet. Daarom gaan ze bij Uil op bezoek, die moet maar eten maken. Uil zet voor ieder een kommetje neer. Tot grote verbazing van Vos en Haas bestaat het eten van Uil echter uit poeder in pakjes dat hij mengt met water: zijn instant-soep en -aardappelpuree zijn in een mum van tijd klaar. Maar is dat eten ook lekker? En gezond? Vos vindt van niet: ‘Ík kook altijd vers!’, is zijn credo. Blikken en pakjes komen er bij hem niet in.
In een enorme pan maakt Vos soep. Alle (namaak-)groenten die hij kan vinden gaan erin. De boodschap aan de kinderen in de zaal is helder: je moet verse groenten eten.

Het stuk wordt gespeeld door theatergroep Houtje Touwtje en is gebaseerd op de verhalen van Vos en Haas

Acrobatiek
13 januari 2020 door Juf Simone

Vandaag hebben de kinderen verschillende acrobatische oefeningen gedaan tijdens de gymles. Samen een houding uitkiezen en vervolgens proberen om het zo goed mogelijk te doen. Ze hadden veel plezier met elkaar

Kerstdiner
19 december 2019 door Juf Fleur en juf Simone

Vanavond hebben wij met elkaar genoten van een super gezellig en heerlijk kerstdiner. Iedereen zag er prachtig uit en wat een lekkere gerechten waren er gemaakt. Bedankt allemaal!

De foto’s zijn helaas niet helemaal scherp..

Wij wensen iedereen een hele fijne kerst en een mooi en gezond 2020.

Juf Fleur en juf Simone

Groep 3B op bezoek bij Pastor Olling
19 december 2019 door Juf Fleur

Wij mochten vanmorgen naar het kerstverhaal luisteren verteld voor Pastor Olling in de Heeren van Limmen. Pastor Olling had prachtige beelden neergezet en samen met hem hebben we een reis gemaakt langs de herders, 3 koningen en de stal waar Jezus geboren is. Het was erg leuk mooi.

Spelen en werken met het thema kerst in groep 3b
13 december 2019 door Juf Fleur

Als we klaar zijn met werken mogen wij kiezen wat we willen doen. We hebben nu allemaal kerstspelletjes in de klas. En we hebben een sneeuwballen-dictee gedaan.

Groep 3b maakt kerstkaarten voor het goede doel
13 december 2019 door Juf Fleur

Wij hebben gisteren en vandaag heel veel kerstkaarten gemaakt voor het goede doel. We kregen hulp van 10 kinderen uit groep 8. Het was erg gezellig en we hebben heel veel prachtige kerstkaarten gemaakt.

Sinterklaas in groep 3b
5 december 2019 door Juf Fleur

Vandaag is Sinterklaas met zijn Pieten bij ons op school geweest. We hebben voor hem gezongen en gedanst en we kregen allemaal een kado. Daarna hebben wij in de klas spelletjes gedaan. We mochten zelfs met pepernoten sjoelen. Het was een hele fijne en gezellige dag. Wij wensen iedereen een fijne Pakjesavond.

Schoentje en pietengym
3 december 2019 door juf Simone

Gisteren werden de kinderen verrast met een tangrampuzzel in hun schoen. Er werd meteen leuk mee gepuzzeld en het was een hele klus om het puzzeltje weer passend in de doos te krijgen.

Nadat we de musical The Lion King van de groepen 6 en 6/7 mochten bekijken, hebben we de pietengym gedaan.

Iedereen heeft zijn/haar diploma behaald! Toppers!

Zelfstandig werken
26 november 2019 door juf Simone

Vandaag zijn we alweer begonnen met de afronding van kern 4 van Veilig leren lezen.
Nadat de kinderen in hun schrift gewerkt hebben, gaan zij zelfstandig verder met de extra materialen. Elk groepje heeft een eigen opdracht. Harde werkers zijn het!

Knutselen
19 november 2019 door juf Simone

Wij zijn vandaag begonnen met het maken van de stoomboot van Sinterklaas. (ook al kwam hij dit jaar natuurlijk met de stoomtrein..) Het worden mooie 3D boten, best een lastig klusje, maar het is wel erg leuk om te doen. De eerste boten krijgen al vorm.

Groep 3B krijgt muziekles van Meester Herman
18 november 2019 door Juf Fleur

Wij mochten afgelopen vrijdag allemaal op een ukulele spelen. Meester Herman heeft ons geleerd hoe we hem moeten vasthouden en bespelen.

De boswandeling van groep 3b
13 november 2019 door Juf Fleur

Op 1 november zijn wij naar het bos gegaan. Daar zijn we op zoek gegaan naar paddenstoelen, weten we welke bladeren er bij welke bomen horen en weten we nu dat er ook speciale paden voor paarden in het bos zijn. Wij willen alle ouders die mee waren bedanken voor hun hulp. Het was een geweldige ervaring

Egels van eierkoek
12 november 2019 door juf Simone

Vanmiddag hebben wij ons thema afgesloten met het maken van 'heerlijke' egels!

Met eierkoeken, slagroom, hagelslag en rozijnen hebben de kinderen de mooiste egels gemaakt.

Sint Maarten bij juf Helga
12 november 2019 door Juf Fleur

Afgelopen vrijdag hebben wij Sint Maarten gezongen bij juf Helga. Ze vond onze liedjes heel mooi en onze lampionnen prachtig.