Nieuws uit groep 3b

Groep 3B: Boekenmarkt
9 oktober 2020 door Juf Nicole

Vandaag hebben we onze boeken verkocht en nieuwe boekjes gekocht. De boekenmarkt kon lekker buiten beginnen. Helaas kregen we halverwege een flinke bui. Snel hebben wij alle boekjes weer ingepakt en zijn we binnen verder gegaan met verkopen. We weten al best wel goed hoeveel €0,10, €0,20 en €1 is. "Dat is het muntje met de 10 erop." zei iemand.

's Middags hebben we geoefend met plaatjes met de b en d. De kaartjes moesten we in het juiste bakje leggen. Buik hoort bij de b en dak hoort bij de d. Daarna gingen we alvast op onze nieuwe plekjes voor na de vakantie zitten.


En toen?
6 oktober 2020 door juf Simone

De afgelopen 2 dagen zijn we 's middags bezig geweest met het thema 'En toen?' van de Kinderboekenweek. De steen en de tijd is de titel van het boek dat wij hebben gelezen over vroeger en nu. De steen begon met schuiven in de Ijstijd ongeveer 150.000 jaar geleden en maakte alle veranderingen om hem heen mee tot nu, de moderne tijd. Zo zijn we al lezend langs verschillende tijdvakken gekomen.

Wij gebruiken nu pen en papier om verhalen te schrijven en tekeningen te maken. Ook digitaal kunnen we tegenwoordig heel veel. Hoe deden ze dat vroeger toen dat nog niet was uitgevonden? Wij probeerden het vandaag uit met het natte zand uit de zandbak en stokje. Dat was nog best even onderzoeken en uitproberen.

We zijn er in ieder geval achter gekomen dat het toch best heel handig is dat er pen, papier en I-pads zijn uitgevonden!


Groep 3B: Naar de kerk
1 oktober 2020 door Juf Nicole

We zijn vandaag bij de kerk geweest. We gingen lopend naar de kerk en mochten kijken hoe die er nu uit ziet. De kerk was mooi. De pastoor heeft vertelt over de brand. Dat was erg spannend. We zagen standbeelden en hele mooie schilderijen. In de kerk zaten mooie ramen, glas in lood heet dat. Op het eind deden we een quiz. We kregen plaatjes te gezien en moesten raden waar dat was.

Herfst
22 september 2020 door juf Simone

Naar aanleiding van onze mail, kunt u op de foto's zien hoe de speelleesset en de herfsttafel eruit zien.

Groep 3B: Baby-nieuws!
18 september 2020 door Juf Nicole

Toen we vandaag in de klas kwamen, hingen er allemaal slingers en ballonnen. Het was feest, want juf Fleur is bevallen. We wisten nog niet of het een jongen of meisje werd. Riff en Jasper hebben een ballon stuk geprikt en daar kwam roze confetti uit. Hoera, een meisje! Samen hebben we een kaart geschreven met al onze namen erop.

Groep 3B: Schrijven in scheerschuim
18 september 2020 door Juf Nicole

Afgelopen woensdag hebben we geoefend met lezen in circuitvorm. Elk groepje had een eigen activiteit en na een paar minuten schoven we een groepje door. We hebben onder andere op de iPad gewerkt, boekjes gelezen, samen woordjes gelezen en de aa in scheerschuim geschreven. Wat is die aa toch een lastige letter! Na veel oefenen hebben we de letter later op de dag nog op papier geschreven. Dat heeft u thuis vast al gezien.

Bezoek aan de bieb
15 september 2020 door juf Simone

Vanmiddag zijn wij voor het eerst dit schooljaar naar de bibliotheek geweest. De kinderen mogen daar boeken lezen en daarna ieder twee boeken lenen om mee naar de klas te nemen. Om de week gaan we naar de bieb om de boeken om te ruilen.

Lezen met een dobbelsteen
9 september 2020 door Juf Nicole

Vandaag hebben we buiten geoefend met het lezen van woordjes. Dit deden we in tweetallen. Eerst moest je gooien met de dobbelsteen. Vervolgens moest je op zoek naar het blad met hetzelfde getal en de woordjes las je om en om. Had je dat gedaan? Dan mocht je weer opnieuw gooien. We waren erg enthousiast en hebben hard geoefend.

Een ei
8 september 2020 door juf Simone

In kern 1 van Veilig leren lezen gaat het over dieren die eieren leggen. Vandaag hebben de kinderen in viertallen verschillende soorten dieren gesorteerd op het wel of geen leggen van eieren. Dat leverde mooie gesprekken op tussen de kinderen. Hoe zit dat eigenlijk met de mier, het lieveheersbeestje en de mot? Hoe heten dieren die geen eieren leggen? Leggen alle vogels eieren? En welke vogel legt het grootste ei?

Spelen met letters
7 september 2020 door Juf Simone

Vanmiddag hebben we voor het eerst gewerkt met de woordendoos. Eerst hebben we met de geleerde letters woorden gemaakt, daarna hebben de kinderen zelf allerlei woorden bedacht.

Groep 3B: Nagenieten van het schoolreisje
4 september 2020 door Juf Nicole

We hebben in de klas een tekening gemaakt van het schoolreisje. Zo konden we samen nog even nagenieten. Hier ziet u er een paar.

Groep 3B: Schoolreisje
3 september 2020 door Juf Nicole

Vandaag zijn we op schoolreisje naar speelpark de Swaan geweest. Het weer zat niet helemaal mee, maar toch hebben we enorm genoten! We hebben door de plassen gereden met de skelters, gesprongen op het luchtkussen, van de glijbanen gegleden, geklommen en geklauterd. Er was veel te doen in het speelpark. Tot slot gingen we op de groepsfoto en voldaan weer terug in de bus.

samen lezen
1 september 2020 door juf Simone

Vandaag zijn we begonnen met kern 1 van veilig leren lezen. We hebben kennisgemaakt met de nieuwe boekjes. Gezellig samen gelezen! Ook hebben we de software uitgeprobeerd op de I-pads.

Blok 1 van rekenen hebben we vandaag afgesloten met een toets. Dat ziet er toch wel heel 'echt' uit zo.

Groep 3B: Muziekles van meester Herman
21 augustus 2020 door Juf Fleur

Meester Herman was vandaag voor de eerste keer bij ons in de klas. We hebben gezongen, geluisterd naar een hele bijzondere gitaar en muziek gemaakt met het Digibord. Het was weer erg gezellig!

Bingo!
18 augustus 2020 door juf Simone

Vandaag hebben we een spel gespeeld om elkaar beter te leren kennen. Het was een bingo waarbij de kinderen aan elkaar moesten vragen wat zij leuk vinden om te doen. De bedoeling was om zo veel mogelijk verschillende namen te verzamelen en zo gezellig te kletsen met elkaar. Een hele geslaagde opdracht!

De eerste schooldag
17 augustus 2020 door juf Simone

Na 6 weken vakantie was het dan eindelijk zover, de start in groep 3!

Vandaag stond in het teken van kennismaken en ontdekken wat en hoe het allemaal gaat in groep 3. Alle kinderen waren erg enthousiast en betrokken. We hebben kennisgemaakt met Zoem de bij en met de hoofdpersonages uit de methode Veilig leren lezen. Opa, Kim, Sim en Gekkie de geit nemen de kinderen mee in het eerste verhaal van de methode. We hebben vandaag ook al onze eerste rekenles gemaakt in het schrift. Naast al dat harde werken hebben de kinderen ook heerlijk gespeeld in de klas, want dat is ook nog heel erg belangrijk in groep 3.

We gaan er met z'n allen een heel leerzaam en gezellig jaar van maken!