Nieuws uit groep 3b

Laatste keer judo
19 april 2021 door juf Simone

Vanmorgen hebben we onze laatste judoles gehad. Alle technieken de we geleerd hebben kwamen voorbij en iedereen heeft zijn/haar diploma in ontvangst mogen nemen. We hebben echt genoten van de lessen van meeste Roeland.


Echte Legomasters
13 april 2021 door Juf Simone

Er zijn vandaag 2 mooie bouwwerken van Lego gemaakt. “Juf, wil je een foto van onze bouwwerken maken? Dan lijken wij op de Legomasters.”

“Natuurlijk wil ik dat, mannen!

Pasen
9 april 2021 door Juf Nicole

Vorige week hebben wij Pasen gevierd op school. Iedereen kwam met een prachtig versierde lunchtas op school. Daar hebben jullie hard je best op gedaan!

Na het dictee kregen alle kinderen een paaseitje van juf. Ze hadden zo goed gewerkt! Maar wacht eens... was het nou 1 april? Gefopt! Hihi, er zat een druif in.

Bij het eten en drinken hebben we geluisterd naar het paasverhaal. Want wat vieren we eigenlijk? De kinderen waren erg betrokken en waren erg nieuwsgierig. Na het buitenspelen mochten we eieren zoeken in de tuin van de kerk. Als beloning kregen ze daarna een écht paasei.

In de aula hebben we ook eieren gezocht waar sommetjes op stonden. Die hebben we uitgerekend en ingevuld op ons paasblad. In de klas nog even werken in ons paasboekje en daarna lekker aan de paaslunch. We hadden de tafels verdeelt in drie rijen. Iedereen mocht zelf een plekje kiezen om te gaan eten. Dit keer keken we geen filmpje, maar kletsten we gezellig met elkaar.

Kortom een hele gezellige, fijne dag, waarbij we extra omkeken naar elkaar!

rekenen met tientallen
9 april 2021 door juf Simone

We zijn deze week met blok 10 van rekenen gestart. We leren nu ook over de getallenlijn tot en met 50.

Tijdens de les hebben de kinderen samen de goede rij neergelegd van 0 tot en met 50. Samen kijken en overleggen. Iedereen kwam tot de goede rij!

Circuskunstjes
26 maart 2021 door Juf Nicole

De afgelopen tijd hebben wij met gym verschillende circuskunstjes geoefend. We hebben jongleren geoefend, een diabolo laten draaien, Chinese bordjes laten draaien, pannenkoeken gebakken met een pittenzak en met doekjes gewerkt.

Zo hebben we geleerd eenvoudige activiteiten met beheersing en coördinatie uit te voeren, dit te herhalen en te ontwikkelen.

Judo
22 maart 2021 door Juf Simone

Vanmorgen hebben wij de eerste judoles gekregen. We hebben geleerd hoe we moeten groeten, vallen en rollen. Ook moesten we proberen om als pannenkoek onder de deksel vandaan te komen. Het was erg leuk en de kinderen hebben super goed meegedaan! Volgende week maandag hebben we de volgende les

Welke materialen zijn waterdicht?
21 maart 2021 door Juf Nicole

Zoals u weet werken wij momenteel rondom het thema circus. Afgelopen vrijdag hebben wij onderzocht welke materialen waterdicht zijn. Je wilt natuurlijk niet nat worden als je naar het circus gaat.

Als eerste hebben we een filmpje gekeken hoe regenkleding waterdicht gemaakt wordt. Vervolgens zijn de kinderen gaan voorspellen of de materialen waterdicht zijn of niet. Daarna hebben ze dit in groepjes onderzocht.

Uiteindelijk zijn wij tot de conclusie gekomen dat de plasticzak en het aluminiumfolie waterdicht zijn. Het aluminiumfolie scheurt wel erg snel. Daarom zouden de kinderen kiezen voor plastic.

woordzoek dictee
16 maart 2021 door juf Simone

Vandaag hebben wij op een andere manier een dictee gedaan. Er waren allemaal groene briefjes verstopt in de klas en de kinderen moesten die zoeken. Op elk blaadje stond een woord die de kinderen moesten lezen en vervolgens op hun blad moesten opschrijven. We leren nu woorden met drie medeklinkers achter elkaar. Kerst, markt, strik en struik zijn enkele voorbeelden van dat soort woorden.

Iedereen ging super enthousiast aan de gang!

Handvaardigheid van juf Nelleke
4 maart 2021 door Juf Nicole

Woensdag was juf Nelleke bij ons in de klas. Zij zal ons de komende drie weken handvaardigheidsles geven. We gebruiken onder andere papier, wol, verschillende stofjes, glitterlijm en stiften. Natuurlijk doen we dit binnen het thema circus. Heeft u al gehoord wat we maken?

Rekenen met een spiegel
2 maart 2021 door juf Simone

Gisteren hebben we in de rekenles gewerkt met spiegeltjes. Een leuke, leerzame les waarin de kinderen ontdekten hoe je kon tekenen, kleuren en stippen kon spiegelen met spiegeltjes. Ze waren heel gecontreerd aan het werk!


Carnaval
16 februari 2021 door juf Simone

Vandaag vierden wij Carnaval! Wat zag iedereen er mooi, griezelig en stoer uit vanmorgen.

We zijn de dag goed begonnen met de polonaise en lekker dansen. Vervolgens hebben we een 'Carnavalscircuit' gedaan. We hebben, gesjoeld, gekleurd, gerold, pimpampet gespeeld, aan het rad van fortuin gedraaid en Stef stuntpiloot gespeeld. Alle kinderen konden dit afkruizen op hun blad en verdienden een gekke sticker.

Gisteren hebben we het over gevoelens gehad en hoe je dat zou kunnen tekenen. Vandaag hebben de kinderen zelf een clownsgezicht gemaakt met daarin een gevoelsuitdrukking. Ook hebben ze gekeken naar de plaatsing van de ogen, neus en mond in het gezicht. Ze hebben dat erg goed gedaan!

Tot slot hebben we nog een leuke bingo in het teken van Carnaval gedaan met als traktatie voor iedereen een lekker zakje chips.

Het was een geslaagde dag!

Een nieuw thema!
12 februari 2021 door Juf Nicole

Toen wij gisteren op school kwamen, zag juf eruit als een circusdirecteur. Ze had een 'brandende' hoepel en op het bord was het circus te zien. Het nieuwe thema is het circus! In ons groepje hebben we bedacht wat we al weten van het circus. Deze woorden hebben we opgeschreven. Daarna hebben we met de klas een groot woordweb gemaakt.

Vandaag hebben we met meester Herman een liedje gezongen over schaatsen en Vader Jacob gespeeld op boomwhackers.

Weer naar school
9 februari 2021 door juf Simone

Wat een feest dat we vandaag weer met z'n allen naar school konden gaan. Het fijne is, dat als je eenmaal weer begonnen bent, het net lijkt alsof we niet zijn weggeweest.

We hebben genoten van de sneeuw en de kinderen hebben ook weer heerlijk gewerkt en gespeeld in de klas. Na het rekenen in het schrift hebben ze rekenspellen gespeeld uit de rekenkast.

Ook hebben we vandaag gymles in de speelzaal gekregen van juf Ellen.

Fijn dat we weer begonnen zijn!

Kerststukjes maken
15 december 2020 door juf Simone

Vanmorgen zijn we de dag gezellig gestart met het maken van kerststukjes. Ze hebben allemaal erg hun best gedaan en een prachtig stukje gemaakt!

kerstkaarten maken
14 december 2020 door juf Simone

Wij hebben vandaag kerstkaarten gemaakt voor mensen die wel een extra vrolijk kaartje kunnen gebruiken gedurende de feestdagen. Alle kaarten zijn prachtig geworden en worden volgende week bezorgd. Een heel mooi gebaar van de kinderen!

Kerstboom timmeren
11 december 2020 door Juf Nicole

Vrijdag was het foute kersttruiendag. We zijn daarom de dag gestart met het tekenen van een kersttrui. Bij de foto's ziet u de resultaten. Ook leerden wij vandaag de au. Au! zeg je als je pijn hebt, vandaar dat iedereen een pleister kreeg met de au erop.

In de middag hebben wij een kerstboom getimmerd. Eerst moest er een malletje worden overgetrokken en stipjes gezet worden, daar waar een spijker zou komen. Daarna gingen we aan de slag met de hamer en spijkers. Goed opletten dat wij ons plankje niet vastspijkeren aan de tafel! De spijker moet nog een stukje uitsteken om de wol om heen te draaien. Knoopje maken, de stam tekenen en klaar is de kerstboom.

Een beetje herrie, maar dan heb je ook wat!

Sinterklaas op school
8 december 2020 door Juf Nicole

Afgelopen vrijdag was Sinterklaas bij ons op school. Vanwege Corona konden wij hem niet buiten onthalen, maar was hij al in school.

Eerst hebben wij in een circuit spelletjes gedaan. We deden sinterklaas-ganzenbord, bingo, schrijven met piet en woordjes in een tekening plakken.

Even na 10 uur mochten wij naar Sinterklaas en zijn pieten toe. Helaas kon Luuk er niet bij zijn. Gelukkig kon hij alles volgen via de computer. Wij hebben sinterklaas ons lied Pepernoten Blues laten horen. Daarna hebben wij een verhaaltje voorgelezen. Een aantal kinderen lazen om de beurt een zin voor. Op het podium van de aula stonden allemaal cadeautjes. Wij mochten er allemaal eentje uitkiezen.

Na het bezoek aan de Sint hebben wij nog een quiz gedaan. Sint en piet gingen sommetjes uitrekenen, maar wie had er gelijk?

De dag hebben we afgesloten met een film. Het was een leuke, geslaagde dag.

Muziekles van meester Herman
1 december 2020 door juf Simone

Vanmorgen was meester Herman bij ons in de klas. We hebben Sinterklaasliedjes gezongen, het Spaanse woord OLÉ geroepen en op de ukelele gespeeld. We hebben geleerd hoe je de ukelele vast moet houden en hoe je erop kunt spelen. We hebben zelfs een toonladder geprobeerd. Het was weer een leuke, muzikale les!

Pietengym en sinterklaashoek
26 november 2020 door Juf Nicole

Vandaag mochten we verkleed, want we hadden pietengym! Juf Ellen had de gymzaal omgetoverd tot een heuse pietenschool. Wat kunnen wij al goed klimmen en klauteren. Zelfs met een pakje in ons hand. Iedereen had aan het eind van de les een pietendiploma verdiend.

Er wordt ook nog steeds druk gespeeld in de spelhoek. Op de foto's is te zien dat wij verlanglijstjes hebben geschreven. De pieten pakken de cadeautjes in en Sinterklaas schrijft een brief terug.

Schoentje gezet
23 november 2020 door juf Simone

Vanmorgen kwamen we op school en waren alle schoenen verdwenen.. We moesten de hele klas doorzoeken en hebben uiteindelijk alle schoenen weer gevonden. De schoen van Jan was als allerlaatste; we konden hem echt nergens vinden. Zat hij toch gewoon in de kleibak!! Het was een gezellig begin van de dag.

Bij de foto’s staan er ook een aantal van onze Sinterklaashoek en van gemaakte werkjes.