Nieuws uit groep 7a

brugklasdag 9 mei 2023 groepen 7 en 8
9 mei 2023 door Mariëlle Reverda

Wat een mooie ervaring voor de kinderen van de groepen 7 en 8: brugklasdagen.

Met je rugzak, je chromebook, je eten/drinken en, hoera, je mobiel voor in de pauze, nieuwe vakken bij nieuwe 'leerkrachten' volgen.

Van bouwkunde, diverse talen, verzorging, ouderenzorg, milieu, basketbalclinic, techniek etc etc.


Iedere 40 minuten gaat de bel en ga je volgens je rooster naar je volgende les of haal je een koek, drinken of fruit in de kantine.


Wat geweldig dat zoveel ouders zich opgegeven hebben. Een prachtige ervaring voor iedereen.7a: De Grote Rekendag en opdrachten Space Buzz
29 maart 2023 door Mariëlle Reverda

Gisteren heeft groep 7a meegedaan met de Grote Rekendag.

Na een opening op het plein met alle leerkrachten gehuld in afvalzakken, ging groep 7a aan de gang met opdrachten die te maken hadden met afval: kleine pakjes sap en grote pakken sap. Hiervoor moesten zij in tweetallen allerlei rekenstrategieën gebruiken om de rekenraadsels op te lossen. Het was mooi om te zien dat er goed in tweetallen naar oplossingen werd gezocht en deze werden gevonden!


Naast de Grote Rekendag bereiden de groepen 7 zich ook voor op de komst van de Space Buzzraket die volgende week op het kerkplein zal landen en waar zij als astronauten in opleiding in groepjes activiteiten gaan uitproberen. Ondertussen in de klas worden testjes uitgevoerd om te kijken of er echte astronauten tussen de kinderen zitten. Leuke en leerzame opdrachten, feitjes en weetjes komen aan bod.kerststukjes maken in groep 7a
13 december 2022 door Mariëlle Reverda

Wat een creativiteit en gezelligheid in groep 7a, 24 kerstvrouwen/-mannen waren druk met het maken van kerststukjes.

Sinterklaasfeest in groep 7a
5 december 2022 door Mariëlle Reverda

Wat een gezelligheid, prachtige surprises en mooie gedichten waren er te zien en te horen in groep 7a. Iedereen heeft ontzettend zijn best gedaan. Super.

En... wat knap dat bijna alle kinderen hun lootje geheim hadden gehouden.

Juf Do werd ook verrast met een prachtige surprise.


De foto's spreken voor zich.Roefeldag 2022
13 oktober 2022 door Groep 7a

ROEFELDAG 2022

  • Dit verslag is van de kinderen in groepje 8. Dit zijn Mikay, Thomas, Twan, Quinty, Naomi en Joris.

Aan het begin van de dag zijn we met de groepen 7 en 8 naar het plein gegaan voor de opening van de roefeldag
We begonnen bij het bedrijf Huis van binnen daar gingen we een moodboard maken en we kregen ook nog wat te drinken en een plakje cake.
Daarna zijn we naar groenvoorziening gegaan daar kregen we twee bandjes voor om je pols die reflecteren
We zijn in de hoogwerker geweest het was echt gaaf. We zijn 15 meter hoog geweest in de hoogwerker het was echt cool.
En als laatste gingen we naar drogisterij Aker. De man die ons ging vertellen had een boel verstand, want toen we hem vragen gingen stellen had hij goede antwoorden. Bijvoorbeeld toen iemand vroeg wat je botten nodig hebben en die man zei dat je botten vooral calcium en eiwitten nodig hebben en de vis heeft de meeste eiwitten. Er stond ook een massagekussen en die vond iedereen het fijnst.

  • Verslag van groepje 9 Cas, Naud, Lennart, Rosa, Saar en Lisa-Jane

We gingen allemaal naar het plein voor de opening van roefeldag
Ons eerste bezoek was aan Kroone Liefting. Daar kregen we een rondleiding door het gebouw en warme chocomelk. De duurste fiets in de showroom koste 10.000 euro!
Het tweede bezoek was aan de kringloopwinkel. Het geld dat ze verdienen gaat naar het Maxima kinderziekenhuis. We moesten daar drie dingen uitzoeken die samen vijf euro waren.
Het derde bezoek was aan Rietveld Makelaars en Naud en Lennart mochten onderhandelen over een huis dat wel 2,5 miljoen moest kosten. Naud kocht het voor 2,350 miljoen.

  • Verslag van team Lucy, Elena, Noah, Jelle, Max, Isa

Begeleiders: Sonja de moeder van Lucy en Mary de moeder van Danny

  1. Huis van Binnen: eigen ontwerp maken
  2. Kringloop: speurtocht
  3. Rietveld Makelaars: huis kopen

bij Conquista kreeg je een koekie en limonade. Wij waren groepje 7A

  • Verslag van team Nout, Dana, Romy, Elina en Gabriel

Het eerst gingen we naar Kroone Liefting .De duurste fiets was 9999,99 euro. En vorig jaar is het overgenomen door Broekhuis. Beneden staan de elektrische fietsen en normale fietsen en boven staan de mountainbikes en wielrenfietsen en boven was ook een fietsbaan.
Als tweede gingen we naar Rietveld makelaars. Het geheim is dat ze in 2023 een nieuw rijtjeshuis gaan bouwen. Bij de tennisbaan. We kregen een pen en een meetlint met papier erin en een klein pennetje.Ze hadden een grote drone waarmee ze van bovenaf een foto van het huis kunnen maken.Als derde gingen we naar de kringloop. De opbrengst gaat naar het Prinses Maxima Ziekenhuis. Daar liggen kinderen met erge ziektes. We hebben ook nog een klein speurtocht gedaan en de hond was zoo schattig.

Groetjes van Groep 7a

Prinsjesdag in groep 7a
20 september 2022 door Mariëlle Reverda

Vandaag hebben de leerlingen van groep 7a van alles geleerd over Prinsjesdag. Aan de hand van filmpjes, een heus 3e kamerkoffertje met lesmateriaal en getooid met bijzondere zelfgemaakte hoedjes, zijn onderwerpen als de troonrede, miljoenennota, coalitie, oppositie, democratie etc. aan bod gekomen. De boekjes zijn mee naar huis gegeven zodat u kunt zien wat er is besproken/verwerkt.


juf Mariëlle

start groep 7a
30 augustus 2022 door Mariëlle Reverda

Groep 7a is lekker gestart. Veel uitleg over hoe het gaat in groep 7, wennen aan een nieuwe juf en voor juf aan 24 nieuwe kinderen. Herhaling van de petten van de kanjertraining, een aansluitende schrijfoefening. Uiteraard is ook gewerkt aan de verjaardagskalender.

Vanmiddag zijn we gestart met de Kunstweken. In groep 7 gaan we het hebben over de schilder Henri Matisse, en met name zijn kleurgebruik. Daarom zijn we vanmiddag begonnen met de basiskleuren en zijn we stap voor stap gaan oefenen met kleuren mengen om een kleurencirkel te maken die als basis dient voor de volgende opdrachten.