Nieuws uit groep 7a

Sinterklaas
3 december 2021 door Danitia

Wat super dat we Sinterklaas en zijn pieten mochten verwelkomen buiten! Vervolgens zijn we binnen aan de surprises begonnen. Elk jaar weer wordt er om veel geduld gevraagd van de kinderen, maar wat waren ze attent! Luisteren naar elkaars rijmen, aandacht voor alle kunstwerken en gelukkig was iedereen blij met hetgeen waarmee ze zowel aankwamen op school (woensdag) als waarmee ze weggingen vandaag. Hoe fijn is dat! Ik zei het vanmiddag al tegen de kinderen, maar ik zeg het graag nog een keer: wat ben ik ontzettend trots op de mooie surprises en rijmen die gemaakt zijn, want ze waren fantastisch! Heel veel plezier nog gewenst voor komend weekend ;)

Tentoonstelling surprises
2 december 2021 door Danitia

De kinderen hebben dit jaar weer onwijs hard hun best gedaan om voor iedereen een mooie surprise te maken! Ze vonden het dan ook heel leuk om alle surprises te bekijken, ook die van de andere groepen. Ze staan te popelen om ze morgen uit te mogen pakken ;)

Pietengym
29 november 2021 door Danitia

Wat fijn dat dit door kan gaan! De kinderen zijn super enthousiast bezig met letters verzamelen om het Lingo woord te behalen! Ze zijn heerlijk aan het gymmen en wat is het een gezellige boel met de Sinterklaas muziek op de achtergrond.

Muziekles meester Herman
25 november 2021 door Danitia

Wat vinden de kinderen het toch leuk als die gekke en enthousiaste meester weer de klas binnen komt lopen met wat interessants! Dit keer had meester Herman een trommel mee, maar niet zomaar een. Eentje die waterproof is! En zelfs nóg mooiere klanken maakt met water ín de trommel! De kinderen vonden het bar interessant en heel gaaf om een keer gedaan te hebben ;)

Deze les is alweer een maandje geleden gegeven (oeps, juf heeft het een beetje druk). Morgen kan meester Herman helaas niet komen. Hopelijk kunnen we de les van morgen wel nog een keer inhalen voor de vakantie! (Als er geen lockdown komt..)

Muziek en dans
15 oktober 2021 door Juf Danitia

Naast de lessen van meester Herman, hebben we dit jaar ook de lessen van 123 Zing! Onwijs leuk en gezellig om te doen in de klas. De kinderen vinden het heerlijk om met muziek bezig te zijn en dat zien jullie ook wel aan de foto’s ;) Na de vakantie gaan we hier zeker mee door!

Ook hadden we de mazzel dat we een aantal weken geleden van een professionele danseres een dans workshop kregen. De kinderen vonden het erg leuk! Alleen het muziekgenre was even wennen haha.

Gymmen
15 oktober 2021 door Juf Danitia

Wat zijn de gym lessen van juf Ellen toch leuk! Elke keer weer vertellen de kinderen vol enthousiasme over wat ze hebben gedaan. Soms blijf ik even hangen en maak ik wat foto’s. Dit zijn de foto’s tot dusver

Boekenmarkt
15 oktober 2021 door Juf Danitia

Het was weer zover. De afsluiting van de Kinderboekenweek. Wat is het toch elk jaar weer een gezellige gebeurtenis, de boekenmarkt. Het begeleiden van de kleuters met het kopen en verkopen van boeken, maar natuurlijk ook het verkopen van eigen boeken! Het is onwijs leuk om te zien welke keuze kinderen maken: geld verdienen of boeken kopen. Haha ;) Het was weer een geslaagde markt vandaag

Roefeldag
13 oktober 2021 door Juf Danitia

Wat was het een leuke ochtend!

Alle kinderen zijn vandaag bij twee bedrijven geweest en wat waren ze enthousiast aan het vertellen na de bezoeken! Heerlijk om te zien en horen. Volgens mij kijken de kinderen nu al uit naar de Roefeldag in groep 8 ;)

Als het goed is zijn er in de groepsapp foto's gedeeld door de ouders die vandaag hebben geholpen, nogmaals dank! Ook ik heb een aantal foto's gemaakt. Deze zien jullie hieronder. Het was even hoppen, dus helaas heb ik niet overal kunnen kijken. Maar waar ik wel heb kunnen kijken, was echt super! De bedrijven hebben onwijs hun best gedaan om de kinderen 'een kijkje in de keuken' te geven. Het was een groot succes; ik denk dat jullie dat wel vernomen hebben van de kinderen ;)

We zijn weer gestart!
28 augustus 2021 door Juf Danitia

Wat fijn dat we weer compleet het schooljaar zijn begonnen. Ook voelen Timo en Junah al onderdeel van de groep. Ik weet zeker dat we er een onwijs gezellig jaar van gaan maken samen!

Deze week zijn we rustig gestart. Kanjertraining en groepsbinding heeft centraal gestaan, maar ook zijn we in de loop van de week gestart met spelling, taal en rekenen.

Maandag hebben we de eerste gymles van juf Ellen gehad en donderdag van mij en juf Kim.

In de loop van de week heb ik een aantal keer foto’s gemaakt. Dit om een beeld te krijgen van het klaslokaal en de gezelligheid van dit schooljaar in groep 7 !

Maandag gaan we volop aan de bak ;)