Nieuws uit groep 4b

Pietengym in de Enterij
28 november 2022 door Margret en Elly

Vandaag hebben we een mooi pietendiploma verdiend. We hebben enorm goed laten zien dat we supers zijn in pakjes gooien, daken beklimmen en nog veel meer. Kijk maar naar de foto's.

Toen we terugkwamen werden we ook nog eens blij verrast met een mooi schoencadeau. Dank u wel Sint en rommelpieten; want een rommeltje was het wel, maar dat vonden we niet zo heel erg.

Sinterklaas en vooral pieten!!
18 november 2022 door Elly en Margret

Afgelopen woensdag waren de strooipieten bij ons op school. Lekker hoor!

Daarna waren wij natuurlijk allemaal dol op de pieten en we hebben zelf een kokspiet geknutseld. Ze zijn prachtig geworden, maar we hebben er allemaal superhard aan gewerkt.

Kijk maar hoe mooi ze zijn!

Zin in Sint Maarten!
11 november 2022 door Elly en Margret

We hebben allemaal veel zin in het sintmaartenfeest. De lampionnen zijn prachtig geworden en we kennen veel leuke liedjes. Vanmorgen zijn we met zijn allen naar juf Helga geweest om te zingen en vanmiddag hebben we klassen uit onze gang bezocht en ontvangen.

Natuurlijk hoorde daar ook wat lekkers bij!!

IPC de mondhygeniste
9 november 2022 door Margret en Elly

Vandaag hebben we uitgebreid geleerd hoe we ons gebit moeten verzorgen.

Marjolein heeft met Sjakie uitgelegd hoe het moet.

Kijk maar naar de foto's hoe leuk het was.

IPC We zijn wat we eten.
25 oktober 2022 door Margret en Elly

Vandaag hebben we ons nieuwe IPC geopend met twee bijzondere koks, die toch wel een beetje bekend voorkwamen. Ze kookten heerlijke spaghettisoep, maar of die soep nou echt zo lekker was??We gaan van alles leren en ontdekken over eten en drinken.

Kinderboekenmarkt!
14 oktober 2022 door Elly en Margret

We hebben vanmiddag allemaal weer goede zaken gedaan op de kinderboekenmarkt. Iedereen heeft hele leuke boeken gekocht en veel kinderen hebben ook goede zaken gedaan door boeken te verkopen.

Een gezellige en leuke afsluiting van deze gigagroene weken! Nu lekker vakantie, veel plezier!!

Lezen in de orthotheek en een boomhutje bouwen.
13 oktober 2022 door Elly en Margret

We zijn in groep 4b best druk met ons thema GIGAGROEN. Vandaag hebben we gelezen in de orthotheek. Best klein, maar iedereen heeft een leuk plekje gevonden om heerlijk te lezen.

Vanmiddag hebben we een boomhut geknipt en geplakt. Want in ons boek "het geheim van de groene straat" mag ook een boomhut zeker niet ontbreken.

Kijk maar hoe leuk ze zijn geworden. De klas is er echt door opgefleurd!

Kinderboekenweek!
7 oktober 2022 door Elly en Margret

Afgelopen woensdag is op de Kerkuil de kinderboekenweek GIGAGROEN! geopend. Juf Helga vertelde ons dat wij heeeeel veeeeel gaan lezen deze weken! En dat gaan we doen. We hebben woensdag in de koffiekamer gelezen en vandaag, vrijdag, in de aula. Supergaaf en ook heel leuk om eens op een ander plekje te lezen.

Waar zullen we volgende week eens gaan lezen?

Vandaag hadden we ook de viering in de kerk over de kinderboekenweek. We hebben fijn samen gezongen en naar een toneelstuk gekeken. En we waren onder de indruk hoeveel schoenendozen wij gingen sturen naar kinderen die het wat minder hebben!

We hebben het in de klas vaak over "het geheim van de groene straat". Een leuk leesboek dat zeKer aansluit bij het thema gigagroen!

Volgende week wordt het vast nog leuker!

Afsluiting project Andy warhol
4 oktober 2022 door Margret en Elly

Wat hebben we veel belangstelling gehad in ons museum.

Leuk hoor. Op de foto's kunnen jullie daar nog wat van zien.

Veel muziek op vrijdag!
23 september 2022 door Elly en Margret

Vandaag hadden we een echte muziekdag. Eerst gingen we zingen met juf Marja en juf Romy in de aula. We oefenen voor de schoolviering op vrijdag 7 oktober over de kinderboekenweek GIGAGROEN.

Later op de ochtend kwam ook meester Herman langs. Hij heeft een nieuwe gitaar en daar hebben we samen liedjes bij gezongen en hij had ook nog een viool bij zich. Een paar kinderen mochten daar zelfs op spelen.

We hebben zelfs een toneelstukje opgevoerd van Jax als straatmuzikant en Tess die hem geld gaf voor het spelen!

Groep 4B als echte Andy Warhol
15 september 2022 door Elly en Margret

Gisteren zijn we begonnen met de tekening voor de kunstweken. Wij werken over Andy Warhol. We maken nu een tekening net als hij. We tekenen zes keer ons zelfportret en kleuren die telkens anders in. Het is wel moeilijk, maar superleuk. Kijk maar hoe goed wij vanmiddag bezig waren!

Op schoolreis naar Monkey Town
8 september 2022 door Elly en Margret

Vandaag zijn we op schoolreis geweest naar Monkey Town in Haarlem. We gingen met groep 3, 4 en 5.

Het was supergezellig in de bus heen, Gelukkig zonder file. In Monkey Town konden we bijna niet wachten om te gaan spelen. Het was warm....maar wel erg leuk!

Als lunch kregen we patat met mayo of ketchup en aan het eind kregen we ook nog een ijsje! We hebben allemaal super veel lol gehad. Dat zie je vast op de foto's!

De gouden kunstweken op de Kerkuil
7 september 2022 door Elly en Margret

Vandaag, woensdag 7 september heeft juf Helga de kunstweken geopend op de Kerkuil. Zij was even heel goed verkleed als kunstschilder en vertelde ons dat taal en rekenen belangrijk zijn, maar ook kunst tekenen of schilderen! Komende weken gaan we in groep 4 werken over Andy Warhol, een bekende kunstenaar uit Amerika...Leuk hoor!

Een leuke start!!
2 september 2022 door Elly en Margret

Wat een leuke groep. Onze groep 4B. In de eerste week hebben we al veel geleerd en gedaan. Leuke zaken en soms ook best moeilijke opdrachten. Maar we hebben allemaal een fijne week gehad en gaan nu genieten van ons weekend. Kijk maar naar de foto's, dan kan je zien hoe hard wij hebben gewerkt!