Nieuws uit groep 8b

IPC thema seks en relaties
13 maart 2020 door Juf Cynthia en juf Danitia

Het is zover! Vorige week zijn we gestart met het IPC thema rondom seksuele voorlichting.

Het 50-vragenspel vonden de kinderen erg interessant en ze vonden het dan ook jammer dat ze niet genoeg tijd hadden om alle vragen te beantwoorden..

Deze week hebben we Liefdesplein gekeken in de klas, dit was nog best wel een dingetje..

Ook is de bloosdoos geïntroduceerd. Een doos waar de kinderen anoniem vragen in kunnen stoppen die zij liever niet klassikaal stellen. Hier hopen wij snel wat briefjes in tegen te komen ;)

Ondanks de ongemakkelijkheden die nu nog ervaren worden, hopen we snel wat meer bij te leren over alles wat met dit onderwerp te maken heeft. We gaan dan ook weer vol enthousiastme verder volgende week!

Start van het schooljaar
16 oktober 2019 door Danitia Stanco

Wat zijn de afgelopen zes weken weer voorbij gevlogen! Gelukkig hebben we onwijs leuke dagen gehad en alweer veel geleerd ;)

De eerste week van het schooljaar focussen we altijd op de groepsdynamiek en daarbij zetten we de Kanjertrainingstartweek in. Doen we samen veel spelletjes en leren de kinderen elkaar weer wat beter kennen. En hun nieuwe leerkrachten natuurlijk.

Al snel was daar ook de doe-denk-dag. Een dag waarbij de kinderen in groepjes, gemengd met alle groepen 8, samen op pad gaan. Teambuildingsopdrachten moesten uitvoeren, maar voornamelijk plezier hadden.

Ook is bureau Halt langs geweest voor een informatieve presentatie over kinderrechten en straffen voor kinderen tot 18 jaar. ‘Wat is nu eigenlijk strafbaar en waarom?’ Was de vraag die centraal stond. Later in het jaar zal bureau Halt nog eens langskomen, alleen dan om een ander onderwerp te bespreken met de kinderen. Erg leerzaam en interessant!

Afgelopen week zijn we met de groep ook naar de kerk viering geweest ter gelegenheid van de Kinderboekenweek en de schoenendoos actie. De Kinderboekenweek wordt deze week afgesloten door een boekenmarkt waarbij de kinderen eigen boeken kunnen verkopen aan de andere kinderen. Ook heeft er afgelopen dinsdag een voorleeswedstrijd plaatsgevonden waarbij Jorieke onze klas heeft mogen representeren. Helaas heeft zij niet gewonnen, maar wat deed zij het goed!

Ook hebben we er alweer de eerste IEP-toetsen opzitten. Wat heeft iedereen goed zijn best gedaan! Dat beloofd nog wat het komende jaar ;)

Zowel de kinderen en ouders hebben onderhand al voorlichting gekregen over het voorgezet onderwijs en zijn dus al volop aan het nadenken over de richting van het kind. Wat nog een spannende keuze gaat worden. Gelukkig gaan we dit jaar ook nog even een kijkje nemen op een aantal scholen en kunnen jullie in jullie eigen tijd natuurlijk ook nog eens een kijkje nemen.

Vandaag vindt de Roefeldag plaats. Een dag waarbij de kinderen een kijkje mogen nemen bij verschillende bedrijven en winkels in Limmen. Zo krijgen zij alvast een stukje inzicht in de carrière mogelijkheden die er zijn, maar nog belangrijker: wat zij wellicht zouden willen gaan doen later.

Gelukkig is daar eerst de herfstvakantie om weer even bij te komen van alle leuke en leerzame dingen ;)

Een fijne vakantie alvast!

Welkom
26 augustus 2019 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Danitia en juf Cynthia wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2019-2020.