Nieuws uit groep 7b

Fijne reis Bas!
21 april 2023 door Juf Danitia

Lieve Bas, we hebben je een hele fijne reis gewenst en we zien/spreken je snel weer! Geniet ervan! Liefs je klasgenootjes en de juf

Koningsspelen
21 april 2023 door Juf Odette

Vandaag hebben we de Koningsspelen gehad. Met de fiets gingen we op weg naar Padel Plaza in Heiloo. Daar hadden we een clinic. We waren verdeeld in vier groepen en 4 banen. Elke baan had zijn eigen trainer. We begonnen met de techniek en we zijn met partijtjes geëindigd. Heel goed gedaan allemaal (Voor 5 proeflessen kun je kijken op www.padelparty.nl). Na de lunch mochten we nog naar V.V Limmen. Daar was een stormbaan, voetbalveldje en boogschieten. Zelfs het zonnetje brak nog door. Nu lekker genieten van de vakantie!

Kranslegging
21 april 2023 door Juf Danitia

Gisteren mochten wij aanwezig zijn bij de kranslegging op de begraafplaats voor de gesneuvelde piloten uit De Tweede Wereldoorlog. Het verhaal werd verteld door de vrijwilligers van De Oude School en de burgemeester. Dit sluit mooi aan bij ons thema van na de meivakantie.

Pasen
6 april 2023 door Juf Danitia

We begonnen de dag met de Paasviering in de kerk. Vervolgens zijn we lekker wezen gymmen en hebben we daarna genoten van een welverdiende Paaslunch. Iedereen was lekker aan het smikkelen en tonnetje rond, volgens mij, haha. We hebben de dag afgesloten met zelfstandig werken en knutselen. Nu genieten van een lekker lang weekend

Paaskippenspel
4 april 2023 door Juf Danitia

Wat een heerlijk weer voor dit gezellige spel! Het was een geslaagde tweede editie ;) Geniet van de foto’s.

SpaceBuzz!
3 april 2023 door Juf Danitia

Bij het IPC thema ‘Onze plek in de ruimte’ zijn we tot nu toe voornamelijk bezig geweest met de voorbereidende lessen van de SpaceBuzz, want vandaag kwam deze bij ons op bezoek. En wat was het gaaf! We hebben voorafgaand aan dit bezoek proberen te ervaren hoe het is om astronaut te zijn: we hebben op z’n kop gegeten, geprobeerd iets te maken met oven handschoenen aan, onderzoek gedaan naar de verschillende satellieten en nagedacht over ruimte reizen. Uiteraard gaan we naar aanleiding van dit gave bezoek weer verder werken aan dit thema. Met behulp van ieder zijn eigen logboek zijn de kinderen druk in de weer. Wat leren we veel! Geniet van de foto’s ;)

Puppy’s op bezoek
20 maart 2023 door Juf Danitia

Wat een lieve, leuke en schattige dagstart hadden we vandaag! De vijf puppy’s van Jax kwamen even een kijkje nemen bij ons in de klas. De kinderen waren dol enthousiast. Dat zien jullie wel op de foto’s ;)

Verkeerslessen GoSafe
16 maart 2023 door Juf Danitia

GoSafe organiseert ontzettend leerzame gastlessen en daar hebben wij er al twee van mogen meemaken. Vandaag kwam een meneer vertellen over risico’s nemen en verminderen in het verkeer. De vorige keer hadden we het over het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer. Hierbij mochten de kinderen ook oefenen in een virtuele wereld! Zoals te zien op de foto’s ;) Hopelijk mogen we GoSafe nog een aantal keer ontvangen. Dat is nog even afwachten..

Theatervoorstelling
16 maart 2023 door Juf Danitia

Afgelopen dinsdag waren we met de groepen 7 (en 8 in de ochtend) naar het theater in Castricum. Toonbeeld heeft dit voor ons mogelijk gemaakt en daar zijn we erg blij mee! Het was namelijk een interessant, maar vooral boeiende voorstelling. Bert Vos speelde samen met zijn band, The Klezmer Society, met behulp van Joodse muziek het verhaal welke zijn moeder geschreven heeft. Wie niet weg is, wordt gezien. Ida Vos heeft als klein meisje 2 jaar ondergedoken tijdens De Tweede Wereldoorlog, op 13 verschillende plaatsen. Alles wat zij heeft meegemaakt is in een notendop verteld tijdens ons theater bezoek. De kinderen waren er stil van. Vandaag praten we er nog over na in de klas, maar misschien ook een mooi gesprek voor thuis? De kinderen zaten vol vragen voorafgaand aan de voorstelling en natuurlijk na afloop. Na de meivakantie gaan we verder op dit onderwerp in tijdens het IPC thema over De Tweede Wereldoorlog

Muziek met meester Herman
22 februari 2023 door Juf Danitia

De afgelopen keren had meester Herman gezellig instrumenten meegenomen. Daar heeft hij niet alleen wat over verteld, maar hij heeft ze ook indrukwekkend bespeeld! En daarna mochten de kinderen dat natuurlijk ook proberen ;) Het is altijd een feestje als hij op bezoek is

Carnaval!
15 februari 2023 door Juf Danitia

Wat was het een gezellige ochtend in groep 7B. We hebben spelletjes gespeeld, bingo gedaan en een modeshow gehouden. En natuurlijk mogen we de viering met het optreden van onze goochelaars niet vergeten! Wat was het een feest vandaag

Kerstdiner
24 december 2022 door Juf Danitia

Wat was het weer super om ons traditionele kerstdiner te mogen organiseren samen! We hebben heerlijk genoten van de gezelligheid en het lekkere eten. Wat heeft iedereen zijn best gedaan! Nu genieten van een welverdiende vakantie. Fijne feestdagen gewenst!

Sinterklaas
8 december 2022 door Juf Danitia

Wat was het weer een groot feest allemaal dit jaar. We hebben meerdere keren Pieten gym gehad bij juf Ellen, we hebben ons schoentje mogen zetten en natuurlijk hebben we prachtige surprises met gedichten voor elkaar gemaakt en geschreven. De strooipieten maakte het feest, zoals gewoonlijk, weer helemaal af. Wat fijn en leuk dat die er elk jaar weer bij zijn! Aan de foto’s kunnen jullie zien hoe gezellig het was de afgelopen weken. Nu weer op naar het volgende feest: Kerst! Verzamel alvast alles wat je nodig hebt de komende weken: glazen potjes, versieringen, groene takken, oase, kaarsjes, etc. Komende maandag beginnen we al met de potjes versieren voor het kerstdiner! Maar geniet nu nog maar even van de Sinterklaas foto’s ;)

Juffendag Halloween
1 november 2022 door Juf Danitia

We hebben de feestdag gezellig en actief geopend met een ballonnen spel. De kinderen waren super fanatiek, haha. Daarna heb ik getrakteerd, dat hoort er natuurlijk bij! Wat er ook bij hoort, bij Halloween, is Allerzielen. Pastor Mike heeft ons hier meer over verteld tijdens een bezoek aan het kerkhof. Daarna hebben de kinderen mij onwijs verwend met alle lieve cadeaus. De film Coco viel ook erg in de smaak ;) Als bijhorende opdracht zijn de kinderen met mooie teken/kleur werkjes bezig. Deze hangen deels in de klas en worden deels mee naar huis genomen (wanneer ze af zijn). Voor nu vrolijkt het de klas nog even op, want de rest van de Halloween versiering is helaas alweer opgeruimd. Het was een geslaagd en gezellig feestje! Iedereen bedankt

Kunstwerken in de maak
14 oktober 2022 door Juf Danitia

De afgelopen weken zijn wij bezig geweest met het maken van kunst, op verschillende manieren. Een manier was het maken van een werkje op papier welke wij hebben opgestuurd naar de organisatie van de nationale kunstweken. Het merendeel van de klas heeft ook al online ingelogd op zijn/haar persoonlijke account. Dit kan met het blad wat mee naar huis is gegeven. Als het jullie niet lukt, laat het mij dan even weten. We willen graag na de herfstvakantie iedereen zijn werk gaan bekijken samen in de klas. Op de foto’s zien jullie hoe we eerst hebben geoefend met het mengen en hoe we daarna aan de slag zijn gegaan met de kunstwerken.

Roefeldag
14 oktober 2022 door Juf Danitia

Afgelopen woensdag hebben de kinderen voor het eerst geroefeld. Ze zijn in een groepje bij drie bedrijven langs geweest om een indruk te krijgen over de inhoud van diverse banen en of dit eventueel bij hen zal passen in de toekomst. Op de foto’s zien jullie dat we te gast waren bij bierbrouwerij Dampegheest, Slaapkenner Lute, de Groenvoorziening van de gemeente, autobedrijf van der Steen, de Brandweer, de Albert Heijn, Kring-IN-Loop, Huis van Binnen en drogisterij de Aker. Ook deden er nog andere bedrijven mee, maar helaas kun je niet overal naar toe op zon ochtend ;) Het was weer een geslaagde editie en de kinderen vonden de dag voorbij vliegen. Een goed teken, volgend jaar weer!

Schoolreisje
30 september 2022 door Juf Danitia

Het is alweer een week geleden, maar wat hebben we genoten in Duinrell. We hadden onwijze mazzel met het weer en alles is goed verlopen. De kinderen hadden er heel veel zin in en hoe fijn is het dat het zelfs hun verwachtingen nog overtroffen heeft. Als ik een aantal leerlingen mag geloven ;) De foto’s zeggen ook genoeg.

IPC opening
7 september 2022 door Juf Danitia

Vandaag hebben we met de hele school het nieuwe IPC thema geopend. De weken tot de herfstvakantie staan in het teken van KUNST! Bas en Niek mochten juf Helga helpen bij deze opening. Hoe leuk!

En door…
5 september 2022 door Juf Danitia

Na een heerlijke start vorige week, gaan we vandaag alweer door met de tweede week van dit schooljaar. Het vliegt nu alweer voorbij! ;)


Bij de eerste weken horen ook altijd het herhalen van de Kanjertraining afspraken en natuurlijk gaan we ook weer onze eigen klassen afspraken maken. Zo zorgen we er samen voor dat we weer een topjaar hebben! De Kanjer oefeningen helpen ons daar ook bij ;) Geniet van de foto’s!!

We zijn weer gestart
3 september 2022 door Juf Mascha

Om de week op vrijdag gaat het dak eraf. Meester Herman komt dan de muziekles verzorgen. Nou dat hebben we geweten. Een klas vol DJ's was het gevolg. Wilt u ze thuis ook aan het werk horen dan kan dat via deze link Beatmaker - Make Your Own Beat on Splice | Splice. Dat was nog niet genoeg. In een mum van tijd hadden ze het toetsenbord ook nog eens omgetoverd in een ware soundmachine via online launchpad. Geniet hiervan via deze link Launch (agile-spire-1086.herokuapp.com) De kids weten hoe het werkt. Ook de theremin(i) had meester Herman meegenomen. Dus proberen maar.

Op de vrijdagen starten we met een half uur lezen en gaan we daarna de reken-, spellings- en taallessen afronden van die week. Voor sommige kids dus nog even flink aan de slag. De kids die al klaar zijn met de basislessen gaan plussen en werken aan de eigen leerdoelen. Engels staat ook op het programma en in de middag sluiten we af met atelier, opruimen en het bespreken en uitdelen van het nieuwe huiswerk.

Deze week hebben de kids van 7b een samenwerkingsopdracht tot een goed einde moeten brengen. Doordat ze met elkaar alles goed hebben afgestemd is het een waar kunstwerk geworden. Volgende week horen ze meer over dit kunstwerk want woensdag worden, op de Kerkuil, de kunstweken geopend en volgt er meer.

Voor je er erg in hebt, is de eerste week alweer achter de rug.
Deze week mocht ik de vrijdag voor mijn rekening nemen. Wat een heerlijke groep.