Nieuws uit groep 1-2b

Sinterklaas op school!
3 december 2021 door Juf Priscilla

Vandaag was het eindelijk zover; Sinterklaas kwam bij ons langs op school! De Sint kwam met de brandweerauto aan en alle kinderen hebben hem verwelkomd. Daarna mochten we naar de aula waar we voor de Sint hebben gezongen en ons versje hebben laten horen. We mochten allemaal een cadeau uitzoeken! In de klas hebben we gedanst en spelletjes gespeeld. ‘s Middags hebben we nog even gegymd en een film gekeken.
Het was een geslaagde dag.

Fijne pakjesavond allemaal!


Kringactiviteit met schoenen en surprises bekijken
2 december 2021 door Juf Priscilla

Gister deden we een kringactiviteit met onze schoenen! Iedereen moest 1 schoen uitdoen en deze op tafel zetten. Daarna mochten de kinderen een manier bedenken om de schoenen te sorteren. Romée bedacht om de schoenen op de sluiting van de schoenen te sorteren. Storm sorteerde de schoenen op type schoen. En Noor sorteerde de schoenen op kleur.

Vandaag mochten we de surprises van de kinderen uit de groepen 6,7,8 bekijken in de aula. De kinderen keken hun ogen uit. Wat heeft iedereen zijn best gedaan!Pietengym
30 november 2021 door Juf Priscilla en juf Annemiek

Vandaag hadden we pietengym bij juf Ellen. We hebben pakjes bezorgd, over daken geklommen, gesprongen en gegleden. We hebben allemaal ons pietendiploma dik verdiend!

Strooipieten op school
19 november 2021 door Juf Priscilla

Vandaag waren wij lekker aan het buiten spelen. Opeens stonden er 2 strooipieten op het schoolplein. Wat een verrassing!

‘s Middags mochten we onze schoen zetten. We hebben mooi gezongen en hopen natuurlijk dat er maandag iets in onze schoen zit!

Sint Maarten
11 november 2021 door Juf Priscilla

‘De elfde van de elfde. Doen we ieder jaar hetzelfde. Een liedje hier, een snoepje daar. De lampionnen staan al klaar’. Vandaag kunnen we dan eindelijk zingend met onze lampion langs de deuren! Vanmorgen mochten we al even ‘oefenen’ bij juf Karin. We zongen ons nieuw geleerde liedje en lieten trots onze mooie lampionnen zien! We kregen daarna allemaal een doosje met rozijntjes.

Veel plezier vanavond!

Boekenmarkt
15 oktober 2021 door Juf Priscilla

Vandaag hadden we de boekenmarkt. Er zijn weer veel boekjes gekocht en verkocht!

Afval opruimen in de wijk
13 oktober 2021 door Juf Priscilla

Vandaag hebben we ons thema ‘Afval’ afgerond. In groepjes zijn we de wijk ingegaan om al het zwerfafval op te ruimen. Met een afvalgrijper en een vuilniszak in de hand hebben we er samen voor gezorgd dat Limmen weer schoon is!

Schoolreisje
5 oktober 2021 door Juf Priscilla

Vandaag zijn wij op schoolreisje geweest. Wat hadden we een mazzel met het weer! ‘s Morgens hebben we heerlijk gespeeld in speeltuin OKB. Daar hebben we als lunch lekker patatjes gegeten.
‘s Middags zijn we naar een voorstelling geweest; Koning Willem Wil’m.
Het was een zeer geslaagde dag!

Alle ouders die hebben gereden en de kinderen hebben geholpen willen we heel erg bedanken!

De vuilniswagen
22 september 2021 door Juf Priscilla

Vandaag kwamen er twee vuilnismannen met hun vuilniswagen langs. Ze lieten zien hoe zij de containers met het afval in de vuilniswagen kieperden. Ook vertelden zij waar je het veiligst kunt fietsen als je achter een vuilniswagen rijdt. Namelijk schuin achter de vuilniswagen. Zo kan de chauffeur van de vuilniswagen je nog zien wanneer hij in zijn spiegels kijkt. Als afsluiter mochten we allemaal even achter het stuur zitten. Wat was dat gaaf!

Opening thema 'Afval/De vuilnisman'
7 september 2021 door Juf Priscilla

Vandaag hebben we ons nieuwe thema geopend; Afval/De vuilnisman.
's Morgens kwam juf Jolien ons een les geven over afval. Zij gaf antwoord op onder andere de volgende vragen: Wat is afval? Zijn er verschillende soorten afval? Hoe kun je afval scheiden? Wat gebeurt er met ons afval? Waarom is het goed om een beker mee te nemen naar school ipv een pakje drinken?

Daarna werden we door kabouter Zibbedeus opgehaald terwijl hij op zijn doedelzak speelde! Dat was wel heel bijzonder en stiekem ook wel een beetje spannend. In de aula hebben we gekeken naar een voorstelling dat ging over kabouter Zibbedeus, Zonnelientje en Adriaan. Adriaan gooide overal zijn afval neer. Dat willen wij in Limmen natuurlijk helemaal niet, want wij willen het hier schoon houden. Adriaan probeerde daarom met zijn afval naar Amerika, Afrika, België en de Noordpool te gaan, maar niemand wilde Adriaan in de buurt hebben; iedereen wilde het schoon en netjes houden. Adriaan besloot dus maar om terug naar Limmen te zwemmen totdat hij een haai en een vis tegenkwam. De haai dacht een hap van een kwal te nemen, maar dit bleek een plastic zakje te zijn uit de vuilniszak van Adriaan. Gelukkig kon Adriaan de haai nog redden en besefte Adriaan dat hij beter met zijn afval moet omgaan. Adriaan was nu de held van het land!

De aankomende weken gaan we nog veel dingen leren over afval.

Bewegingsonderwijs 31-8-21
31 augustus 2021 door Juf Ellen

Neem een kijkje in de gymles.

De eerste schoolweek zit erop!
27 augustus 2021 door Juf Priscilla

De eerste schoolweek zit erop! We zijn dit schooljaar gestart met 24 kinderen. We hebben een gezellige eerste week met elkaar gehad.

Deze week stond in het teken van elkaar leren kennen, het bespreken van de regels in de klas en alles in de klas weer even te ontdekken. Uiteraard hebben we dit dus ook veel vanuit de Kanjertraining besproken. Volgende week zullen we hier ook nog veel mee bezig zijn. We hebben deze week onze eerste gymles van juf Ellen gehad in de speelzaal en vandaag kwam meester Herman zijn eerste muziekles geven.