Nieuws uit groep 1-2b

Carnaval
16 februari 2021 door Juf Priscilla

Vandaag was het feest; Carnaval! Iedereen kwam mooi verkleed en had er superveel zin in!

We begonnen de dag met het lied ‘10 muzikantjes’. De kinderen mochten met hun instrument om de tafel heen lopen en meezingen met het liedje. Een soort fanfare dus!
Daarna hebben we gegymd met juf Ellen en gewoon even lekker gespeeld in de klas en natuurlijk even buiten gespeeld. Tijdens het eten en drinken las juf ons het boek 'Hoe clown Tito zijn neus kwijtspeelde' voor.

‘s Middags hebben we er een feestelijke middag van gemaakt. We hadden namelijk disco in de klas en we hebben dus lekker gedanst. Ook hebben we stopdans en stoelendans gedaan. Uiteraard hebben we de disco afgesloten met een polonaise door de klas.
Door al dat feesten kregen we natuurlijk best wel dorst. Daarom heeft iedereen lekker een bekertje limonade gedronken.
We hebben de dag afgesloten met een filmpje en een zakje chips. Het was een superleuke dag!


Weer naar school!
9 februari 2021 door Juf Priscilla

Jeej! We mogen weer naar school! Wat was het fijn om iedereen weer te zien! We hebben gegymd met juf Ellen, gespeeld in de klas, gedanst en lekker buiten in de sneeuw gespeeld!

Kerst in de klas!
9 december 2020 door Juf Priscilla

De klas in al helemaal omgetoverd in kerstsfeer. Tijdens de spelles in de speelzaal, hebben we vandaag een kerstbomenestafette gedaan. In de klas worden er kerstliedjes gezongen, wordt er gestempeld, geknutseld en hebben we het over het kerstverhaal.

Bewegingsonderwijs 8-12-20
8 december 2020 door Juf Ellen

Vandaag hebben wij kerstballen in de kerstboom gegooid, rondjes om de kerstboom gerend en met verschillende kerstballen gespeeld. https://magis.to/av/PT4gRlBYFkV6eHoBDmEwCXh9?l=vsm&o=i&c=c

Sinterklaas op school!
4 december 2020 door Juf Priscilla

Vandaag kwamen Sinterklaas en de Pieten op school. We hebben een gezellige dag gehad. Kijk maar naar de foto’s!

Fijne pakjesavond allemaal

Pietengym
24 november 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij pietengym! Er werd geklommen, gegleden, geslingerd en er werden veel cadeautjes door de schoorstenen gegooid.

Sinterklaas
19 november 2020 door Juf Priscilla

Sinterklaas is weer in ‘t land!
In de klas zijn de kinderen volop bezig met Sintactiviteiten. Zo wordt er geknutseld, gestempeld, geschilderd en natuurlijk veel gezongen. Ook wordt er leuk gespeeld in de huishoek en wordt er een pietenhuis gebouwd in de bouwhoek. We hebben de letter S van Sinterklaas geleerd en een aantal kinderen hebben met meester Dennis een schrijfdansoefening gedaan waarbij de kinderen met links en rechts golfbewegingen van de stoomboot naar de kade moesten maken. Woensdag hebben we tijdens de gymles gehuppeld op muziek en in het Spaans geteld. (Un, dos, tres!) Ook hebben we een pepernoten-tikspel gespeeld.

We gaan nog veel leuke en leerzame dingen doen de aankomende periode!

11 november is de dag...
11 november 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij in de speelzaal een ‘Sint Maartenviering’. Samen met de andere kleutergroepen en de groepen 3 hebben we gezellige Sint Maartenliedjes gezongen. En uiteraard werd dat mooie zingen beloond met een zakje snoep!

Muziekles
30 oktober 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij weer een muziekles van meester Herman

Boekenmarkt
9 oktober 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij de boekenmarkt. Er zijn weer veel boekjes gekocht en verkocht!

Fijne herfstvakantie allemaal!

Kunstroute
8 oktober 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben we ter afsluiting van ons thema ‘Kunst’ de kunstroute gelopen. De route begon bij de hoofdingang, waar we met juf Mascha het museum hebben geopend. Vervolgens hebben we allemaal met een muntje een entreekaartje gekocht.
Daarna zijn we gestart bij het huis van Jordy, waar we het over zwart/wit hebben gehad. Vervolgens liepen we naar het huis van Jens, waar we het liedje ‘Rare vlekken’ hebben gezongen. Daarna liepen we langs bij Xev, waar we het werk van Keith Haring hebben besproken en eindigden we bij het huis van Elia waar we het ‘Hocus pocus versje’ over mengen hebben opgezegd.

Er was ook veel kunst van de andere kleutergroepen te zien.
Ondanks het wat mindere weer was het erg leuk om elkaars werk te bekijken.

Alle ouders die hebben geholpen; bedankt!

Viering Kinderboekenweek
2 oktober 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij in de Heeren van Limmen de viering van de Kinderboekenweek.

Heeft u het leuke filmpje al gezien die vandaag naar u verstuurd is?

Hierbij ook een kleine foto-impressie!

Schoolreisje naar de speeltuin en naar een voorstelling
29 september 2020 door Juf Priscilla

Vandaag zijn wij op schoolreisje geweest naar speeltuin ‘De Veilige Haven’. De kinderen hebben heerlijk gespeeld. Wat hadden we een mazzel met het zonnige weer!
‘ s Middags zijn we naar de voorstelling ‘Biggetjesroze’ geweest. De kinderen hebben hier hard om moeten lachen.
Het was een geslaagde dag!

We willen alle hulpouders ontzettend bedanken voor hun hulp

Muziek maken met de boomwhackers
25 september 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij muziekles van meester Herman. We hebben liedjes gezongen en muziek gemaakt met de boomwhackers

Bezoek aan de kerk
24 september 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben wij een bezoek gebracht aan de kerk. Pastor Olling had ons uitgenodigd om de kerk te bekijken. Hij vertelde de kinderen hoe de brand was ontstaan en wat er nu allemaal weer mooi herbouwd is. De kinderen waren erg onder de indruk van het verhaal van Pastor Olling.

Kunst geïnspireerd door Keith Haring
23 september 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben wij het werk van kunstenaar Keith Haring besproken.
Wat valt je op aan het werk van Keith Haring? Vind je zijn werk mooi?
De kinderen zagen al snel dat het werk van Keith Haring altijd wordt getekend met een zwarte omlijning en dat zijn werk weinig details heeft. Je ziet bijv. geen ogen, neus en mond in zijn werk terugkomen. Tóch kun je zien dat er beweging is en dat er emoties te zien zijn in zijn werk. Dat kun je zien aan de streepjes die hij om de personen tekent.

De kinderen mochten in de speelzaal Kaplablokjes neerleggen om het lichaam van elkaars maatje. Zo hebben we kunst gemaakt, geïnspireerd door Keith Haring!

KEITH HARING "Retrospect" 1989 | handsigniert | nummeriert | EVP 350.000  EUR | eBay

Het museum is geopend!
22 september 2020 door Juf Priscilla

In de klas hebben wij een kunstmuseum. Als je graag een kijkje wilt nemen, moet je natuurlijk eerst een entreekaartje kopen. Wanneer je dan binnen bent kun je alle kunst bekijken. Kunst, gemaakt door de kinderen zelf! De zaalwachter let goed op of jij je wel aan de regels van het museum houdt én kan vragen van de klanten beantwoorden.

Na het bezoek in het museum krijg je vast wel een beetje honger en dorst. Gelukkig heeft het museum ook een restaurant waar je wat lekkers kunt bestellen!

Er wordt heel leuk gespeeld. Kijk maar naar de foto’s!

Liedjes oefenen voor de kerkviering; Kinderboekenweek
18 september 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben wij met Mia, Wilma en Marja voor de tweede keer de liedjes geoefend voor de kerkviering (vrijdag 2 oktober) van de Kinderboekenweek.


De Kinderboekenweek 2020 ‘En toen’ is van 30 september tot en met 11 oktober en staat volledig in het teken van geschiedenis.

Op YouTube staat inmiddels ook weer het Kinderboekenweeklied 2020 van Kinderen voor Kinderen: ‘En toen’. Leuk om thuis samen te bekijken en te beluisteren!

Lekker buiten spelen!
16 september 2020 door Juf Priscilla

Wat een mazzel hebben wij met het heerlijke zonnige weer! We hebben lekker buiten gespeeld.

Kleuren mengen
1 september 2020 door Juf Priscilla

Vandaag vonden we een brief van het paarse krijtje. Hij was boos en had als straf bijna alle flessen verf verstopt. We hebben eerst nog even gezocht naar de flessen verf, maar konden dit helaas niet vinden. Gelukkig had hij de rode, gele en blauwe verf laten staan. We kwamen toen tot de ontdekking dat we met rood, geel en blauw nog veel meer kleuren kunnen maken. Samen hebben we ook nog groen, oranje en paars gemaakt. Daarna hebben Mya, Chabeli, Elia en Lorance een mooi schilderij gemaakt met rood, geel, blauw, oranje, paars en groen. Storm, Mike, Fedde en Noor hebben dit daarna ook gedaan met vingerverf.