Nieuws uit groep 1-2b

Liedjes oefenen voor de kerkviering; Kinderboekenweek
18 september 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben wij met Mia, Wilma en Marja voor de tweede keer de liedjes geoefend voor de kerkviering (vrijdag 2 oktober) van de Kinderboekenweek.


De Kinderboekenweek 2020 ‘En toen’ is van 30 september tot en met 11 oktober en staat volledig in het teken van geschiedenis.

Op YouTube staat inmiddels ook weer het Kinderboekenweeklied 2020 van Kinderen voor Kinderen: ‘En toen’. Leuk om thuis samen te bekijken en te beluisteren!

Lekker buiten spelen!
16 september 2020 door Juf Priscilla

Wat een mazzel hebben wij met het heerlijke zonnige weer! We hebben lekker buiten gespeeld.

Kleuren mengen
1 september 2020 door Juf Priscilla

Vandaag vonden we een brief van het paarse krijtje. Hij was boos en had als straf bijna alle flessen verf verstopt. We hebben eerst nog even gezocht naar de flessen verf, maar konden dit helaas niet vinden. Gelukkig had hij de rode, gele en blauwe verf laten staan. We kwamen toen tot de ontdekking dat we met rood, geel en blauw nog veel meer kleuren kunnen maken. Samen hebben we ook nog groen, oranje en paars gemaakt. Daarna hebben Mya, Chabeli, Elia en Lorance een mooi schilderij gemaakt met rood, geel, blauw, oranje, paars en groen. Storm, Mike, Fedde en Noor hebben dit daarna ook gedaan met vingerverf.

Opening thema kunst
1 september 2020 door Juf Priscilla

Gister hebben wij in de speelzaal ons thema ‘Kunst’ geopend. Er waren verschillende soorten kunst te zien: muziek, dans, schilderen, beeldhouwen en bouwen. De aankomende weken werken wij rondom het thema kunst naar aanleiding van het boek ‘De krijtjes staken’.

De eerste muziekles
31 augustus 2020 door Juf Priscilla

Vorige week vrijdag hadden wij weer de eerste muziekles van meester Herman!

Wij vertrouwen elkaar
26 augustus 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben we in de speelzaal weer een aantal Kanjerspelletjes gedaan. Bij deze spelletjes draait het erom dat je elkaar kunt vertrouwen. We hebben namelijk naar aanleiding van de smileyposter met elkaar besproken dat iedereen in de klas te vertrouwen wil zijn!

De eerste schoolweek
21 augustus 2020 door Juf Priscilla

De eerste schoolweek zit er al weer op. We zijn gestart met 25 kinderen. Wat gezellig dat Tess, Stef, Julia en Romée nu ook bij ons in de klas zitten!

We hebben al veel gedaan in de klas. Zo hebben we geknutseld, een liedje geleerd en verschillende Kanjerspelletjes gedaan. Ook hebben we het gehad over de smileyposter (de rode en de groene kant) en de Kanjerpetten.

Dinsdag hebben we voor het eerst gegymd met meester Ferry. Voor sommige kinderen was dit best wel weer even spannend, maar toch deed iedereen zijn best!
Woensdag hebben we de verjaardag van Elia gevierd, zij werd in de vakantie 5 jaar.
Op 1 augustus is het zusje van Xev geboren; Noï. We hebben met de klas een mooi kaartje gemaakt voor Noï.

Volgende week gaan we nog meer Kanjerspelletjes doen en gaan we verder met het maken van de verjaardagskalender en verjaardagsmutsen.

Het was een fijne eerste schoolweek, kijk maar naar de foto's!


Welkom
18 augustus 2020 door Mascha Groenhof

e zijn weer gestart!

Juf Annemiek en juf Priscilla wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2020-2021.