Nieuws uit groep 1-2b

Bewegingsonderwijs 18-5
18 mei 2021 door Juf Ellen

Neem een kijkje in de gymles van vandaag

Koningsspelen
23 april 2021 door Juf Priscilla

Wat hebben we vandaag weer een gezellige dag gehad met elkaar! We hebben gedanst en gezongen. In de speelzaal hebben we allerlei Koningsspelletjes gedaan en in de klas hebben we samen gezelschapsspelletjes gespeeld. Daarna hebben we nog een filmpje gekeken over het Koningshuis. 's Middags hebben we buiten gespeeld en de verjaardag van Hayat gevierd, zij is vandaag zes jaar geworden!
Fijne vakantie allemaal!

Drumles van meester Herman
9 april 2021 door Juf Priscilla

Vandaag kwam meester Herman weer gezellig bij ons langs. We kregen dit keer drumles! Iedereen mocht, als hij/zij dat wilde en durfde, even wat laten horen op het drumstel.

Filmopname voorstelling 'De Gruffalo'
8 april 2021 door Juf Priscilla

Na heel veel oefenen was het vandaag dan eindelijk zover; onze voorstelling van de Gruffalo werd gefilmd. Het decor, gemaakt door de kleuters, zag er prachtig uit en alle kinderen hebben ontzettend hun best gedaan. We zijn heel trots!
Het resultaat hopen we snel te kunnen bekijken!

Pasen
1 april 2021 door Juf Priscilla

Wat hebben wij vandaag een gezellige dag gehad! We begonnen de dag met het inkleuren van de placemats die we zouden gebruiken tijdens de paaslunch. Op de achtergrond hadden we een gezellig paasmuziekje aan staan.

Daarna mochten we paaseieren gaan zoeken in de tuin van de kerk. We hadden er wel 100 gevonden! Vervolgens kregen we in de klas een écht chocolade-ei. Dat was smikkelen!

Daarna hebben we lekker gespeeld in de klas en hebben we ook heerlijk buiten in het zonnetje gespeeld.

En toen was het eindelijk zover! We gingen gezellig met elkaar lunchen aan een hele lange tafel. Iedereen had zijn paastasje prachtig versierd en wat hebben alle kinderen heerlijk gegeten. Het was echt zó gezellig met elkaar; heel sfeervol!

We wensen jullie allemaal hele fijne paasdagen!
Paasgym 30-3-31
30 maart 2021 door Juf Ellen

Wij hebben vanmorgen Paas gym gedaan. https://magis.to/v/LQ8fKV8HC245URdiCzE?l=vsm&o=i&c=c

Gym 23-3-21
30 maart 2021 door Juf Ellen

Neem een kijkje in 1 van onze gymlessen: https://www.magisto.com/video/IFkMIgIIHGwqT0ZgCzE?l=vsm&o=i&c=c

Oefenen voor de voorstelling ‘De Gruffalo’
12 maart 2021 door Juf Priscilla

Donderdag hebben we voor het eerst met juf Ivana (van Toonbeeld) geoefend voor onze voorstelling van de Gruffalo.

In de klas wordt het verhaal al goed naverteld bij de verteltafel!

Rekenen met de slangenmaatjes
10 maart 2021 door Juf Priscilla

‘...o, ja: hij houdt erg van slangenpastei. Van slangenpastei? Ik moet nodig naar huis. Ik zie je nog weleens. Dag kleine muis!’ (De Gruffalo)

Vandaag deden wij de rekenles ‘Slangenmaatjes’. We hebben geleerd over de begrippen kort, lang, even lang, groot, klein.
De kinderen mochten eerst hun slangenmaatje gaan zoeken door te meten en te kijken welke slangen even lang waren. Daarna hebben we op tafel alle slangenfamilies bij elkaar gelegd door de slangen te sorteren op hun lengte. Vervolgens hebben we de slangen weer in hun mandje gedaan. Welke slangen zouden nu in welk mandje terug moeten? De kinderen bedachten dat de langste slangen in het grootste mandje hoorden en de kortste slangen in het kleinste mandje.

De Gruffalo
5 maart 2021 door Juf Priscilla

Maandag zijn we gestart met ons nieuwe thema; De Gruffalo.

De kinderen moesten met hun tafelgroepje een envelop zoeken. Daarin zaten puzzelstukjes. De kinderen mochten samen deze puzzel maken en zagen toen de Gruffalo tevoorschijn komen.

We zijn gelijk gestart met het maken van een verteltafel en daar kan nu mee gespeeld worden.
Ook hebben we de letter G van Gruffalo geleerd en zingen we al goed mee met het liedje over de Gruffalo.
Carnaval
16 februari 2021 door Juf Priscilla

Vandaag was het feest; Carnaval! Iedereen kwam mooi verkleed en had er superveel zin in!

We begonnen de dag met het lied ‘10 muzikantjes’. De kinderen mochten met hun instrument om de tafel heen lopen en meezingen met het liedje. Een soort fanfare dus!
Daarna hebben we gegymd met juf Ellen en gewoon even lekker gespeeld in de klas en natuurlijk even buiten gespeeld. Tijdens het eten en drinken las juf ons het boek 'Hoe clown Tito zijn neus kwijtspeelde' voor.

‘s Middags hebben we er een feestelijke middag van gemaakt. We hadden namelijk disco in de klas en we hebben dus lekker gedanst. Ook hebben we stopdans en stoelendans gedaan. Uiteraard hebben we de disco afgesloten met een polonaise door de klas.
Door al dat feesten kregen we natuurlijk best wel dorst. Daarom heeft iedereen lekker een bekertje limonade gedronken.
We hebben de dag afgesloten met een filmpje en een zakje chips. Het was een superleuke dag!


Weer naar school!
9 februari 2021 door Juf Priscilla

Jeej! We mogen weer naar school! Wat was het fijn om iedereen weer te zien! We hebben gegymd met juf Ellen, gespeeld in de klas, gedanst en lekker buiten in de sneeuw gespeeld!

Kerst in de klas!
9 december 2020 door Juf Priscilla

De klas in al helemaal omgetoverd in kerstsfeer. Tijdens de spelles in de speelzaal, hebben we vandaag een kerstbomenestafette gedaan. In de klas worden er kerstliedjes gezongen, wordt er gestempeld, geknutseld en hebben we het over het kerstverhaal.

Bewegingsonderwijs 8-12-20
8 december 2020 door Juf Ellen

Vandaag hebben wij kerstballen in de kerstboom gegooid, rondjes om de kerstboom gerend en met verschillende kerstballen gespeeld. https://magis.to/av/PT4gRlBYFkV6eHoBDmEwCXh9?l=vsm&o=i&c=c

Sinterklaas op school!
4 december 2020 door Juf Priscilla

Vandaag kwamen Sinterklaas en de Pieten op school. We hebben een gezellige dag gehad. Kijk maar naar de foto’s!

Fijne pakjesavond allemaal

Pietengym
24 november 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij pietengym! Er werd geklommen, gegleden, geslingerd en er werden veel cadeautjes door de schoorstenen gegooid.

Sinterklaas
19 november 2020 door Juf Priscilla

Sinterklaas is weer in ‘t land!
In de klas zijn de kinderen volop bezig met Sintactiviteiten. Zo wordt er geknutseld, gestempeld, geschilderd en natuurlijk veel gezongen. Ook wordt er leuk gespeeld in de huishoek en wordt er een pietenhuis gebouwd in de bouwhoek. We hebben de letter S van Sinterklaas geleerd en een aantal kinderen hebben met meester Dennis een schrijfdansoefening gedaan waarbij de kinderen met links en rechts golfbewegingen van de stoomboot naar de kade moesten maken. Woensdag hebben we tijdens de gymles gehuppeld op muziek en in het Spaans geteld. (Un, dos, tres!) Ook hebben we een pepernoten-tikspel gespeeld.

We gaan nog veel leuke en leerzame dingen doen de aankomende periode!

11 november is de dag...
11 november 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij in de speelzaal een ‘Sint Maartenviering’. Samen met de andere kleutergroepen en de groepen 3 hebben we gezellige Sint Maartenliedjes gezongen. En uiteraard werd dat mooie zingen beloond met een zakje snoep!

Muziekles
30 oktober 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij weer een muziekles van meester Herman

Boekenmarkt
9 oktober 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij de boekenmarkt. Er zijn weer veel boekjes gekocht en verkocht!

Fijne herfstvakantie allemaal!