Nieuws uit groep 1-2b

Fietsroute langs alle kinderen
7 april 2020 door Juf Priscilla

Lieve jongens en meisjes,

Vandaag fietsten juf Annemiek en juf Priscilla door heel Limmen. Wat was het ontzettend leuk om jullie weer even ‘in het echt’ te zien en te spreken. We hebben enorm genoten van deze dag!

Lieve groetjes van ons!

Spelen met de parachute
10 maart 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben we tijdens de gymles van juf Ellen spelletjes gedaan met de parachute

Estafette
4 maart 2020 door Juf Priscilla

Vandaag deden wij tijdens de gym een estafette wedstrijd. Er werd supersnel gerend en heel hard voor elkaar gejuicht! Wat een heerlijke, sportieve en fanatieke groep hebben wij!

Carnaval!
13 februari 2020 door Juf Priscilla

Vandaag was het feest, want wij vierden Carnaval! We hebben stoelendans en stopdans gedaan in de speelzaal en we hebben onze liedjes laten horen in de aula. In de klas hebben we een filmpje gekeken over Carnaval en kregen we hier lekker chippies bij! We hebben nog even gespeeld en samen met de andere kleutergroepen en groep 3B de polonaise gedaan. Het was een gezellige ochtend.
Alle kinderen die er vandaag helaas niet bij konden zijn wensen we veel beterschap!!

Fijne vakantie allemaal!

Bewegingsonderwijs 11-2-20
11 februari 2020 door Juf Ellen

Vandaag hebben wij weer hard gegymd! Bekijk het filmpje: https://www.magisto.com/video/IQRBZksLA2k_Bg1gCzE?l=vsm&o=i&c=c

Bewegingsonderwijs 4-2-20
4 februari 2020 door Juf Ellen

Wil je weten wat wij vandaag hebben met de gymles? Bekijk dan het filmpje: https://www.magisto.com/video/ME9MPloPAiwpRB9gCzE?l=vsm&o=i&c=c

Diplodocus
23 januari 2020 door Juf Priscilla

Lang, lang geleden stapte de Diplodocus over het speelplein. Hij heeft toen van alles gezien. De Diplodocus is zo groot dat hij alles van bovenaf ziet.
De kinderen kregen een foto van een bovenaanzicht van dingen op het speelplein. Konden zij vinden waar de Diplodocus is geweest?

Het uitsterven van de dinosaurus
22 januari 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hebben we het over het uitsterven van de dinosaurussen gehad. De dinosaurussen zijn ongeveer 65 miljoen jaar geleden uitgestorven. De meeste onderzoekers gaan ervan uit dat meerdere oorzaken samen ertoe hebben geleid dat de leefomstandigheden op aarde sterk veranderden.
Door:
- inslag van een meteoriet
- hevige vulkaanuitbarstingen
-het klimaat werd vochtiger en koeler
Ter afsluiting hebben we een proefje gedaan; een vulkaanuitbarsting!

Drummen met meester Herman
17 januari 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden we weer een muziekles van meester Herman. Veel kinderen wilden wel even een stukje laten horen op het drumstel! Het was erg leuk om zo hard op een drumstel te mogen slaan. Er werd ook gezellig gedanst. Kijk maar naar de foto’s!

Opening Thema Dinosaurussen
15 januari 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hingen er opeens allemaal sporen van dinopoten door de school. Samen hebben we deze sporen gevolgd en kwamen we buiten uit, bij een nest met dino-eieren!

We hebben het al kort over dinosaurussen gehad.
Wat weten we al:
-Rein; een T-rex was wel 6 meter lang, woog 8000 kilo en kan wel 200kg opeten.

-Nick; sommige dino’s konden vuurspuwen.

-Jionni; er waren ook vliegende dino’s en onderwater dino’s.

- Isa; sommige dino’s aten blaadjes, anderen aten vlees.

-Xev; de dino’s hadden scherpe nagels.

De kinderen zijn nu al erg enthousiast over dit thema. Zo vonden Puck en Mané tijdens het buitenspelen al overblijfselen van dino’s! En hebben we in de speelzaal dino- staarttikkertje gedaan.

De komende weken werken wij rondom het thema Dinosaurussen. We zullen hier liedjes over leren, taal- en rekenactiviteiten over doen, knutselen enz.


Kerststukjes maken en naar Pastor Olling
18 december 2019 door Juf Priscilla

Vandaag hebben we kerststukjes gemaakt. Wat zijn ze mooi geworden en wat ruikt het heerlijk in de klas! Alle hulpouders heel erg bedankt voor uw hulp!

We zijn vandaag ook naar de Heeren van Limmen geweest. Pastor Olling vertelde ons hier het kerstverhaal.

Trots op onze hoge toren!
13 december 2019 door Juf Priscilla

Jade, Victoria en Kate hebben vandaag heel goed samengewerkt en waren erg trots op hun hoge toren!

Sinterklaas op school
5 december 2019 door Juf Priscilla

Vandaag was het feest op school! Sinterklaas en de Pieten kwamen bij ons langs. In de aula hebben we gedanst en gezongen met de Sint en de Pieten. We hebben lekker buiten gespeeld en hebben ‘ s middags verschillende Sintspelletjes gespeeld.

Fijne pakjesavond allemaal!

Pietengym
3 december 2019 door Juf Priscilla

Vandaag hadden we pietengym. Er werd hard gewerkt door de pieten van onze klas! Zo werd er op schuine daken geklommen, koprollen gemaakt en cadeautjes door de schoorsteen gegooid. We hebben dan ook allemaal ons Pietendiploma gehaald!

Strooipieten in de klas!
27 november 2019 door Juf Priscilla

Dat was leuk en stiekem best spannend..! De strooipieten kwamen vandaag langs in de klas!

Sint is in het land!
18 november 2019 door Juf Priscilla

Wat is het gezellig bij ons in de klas. Op verschillende manieren zijn wij bezig met het thema ‘Sinterklaas’. Zo worden er fopcadeautjes ingepakt voor in de huishoek, geschilderd en geknutseld. Ook wordt er gestempeld en worden er boekjes gelezen! We leren leuke sintliedjes en er wordt gedanst. Gezellig hoor!

Muziekles
8 november 2019 door Juf Priscilla

Vandaag kregen we weer een muziekles van meester Herman.

Muziekles en viering Kinderboekenweek
4 oktober 2019 door Juf Priscilla

Vandaag hadden we een drukke, gezellige dag. We zijn begonnen met bewegen op muziek in de speelzaal. Daarna kwam meester Herman ons muziekles geven.

Vervolgens zijn we naar de Heeren van Limmen gegaan en hebben daar o.a. gezongen, gedanst en geluisterd naar een prentenboek. Het was een geslaagde viering!

Op patronenjacht!
3 oktober 2019 door Juf Priscilla

Vandaag zijn we op patronenjacht geweest. We zijn erachter gekomen dat er echt ontzettend veel patronen om ons heen te zien zijn! En wat een cadeautje dat we zelfs ook nog een regenboog zagen!

Na onze patronenjacht door de wijk, mochten een aantal kinderen met meester Dennis patronen plakken.

Patronen
30 september 2019 door Juf Priscilla

In het boek ‘Bang mannetje’ zie je verschillende patronen terugkomen. De bloemetjesbroek van Bang Mannetje bestaat bijvoorbeeld uit patronen van madeliefjes. De kinderen mochten ook proberen om een patroon te maken. En dat ging al heel goed!