Nieuws uit groep 1-2b

Drummen met meester Herman
17 januari 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hadden we weer een muziekles van meester Herman. Veel kinderen wilden wel even een stukje laten horen op het drumstel! Het was erg leuk om zo hard op een drumstel te mogen slaan. Er werd ook gezellig gedanst. Kijk maar naar de foto’s!

Opening Thema Dinosaurussen
15 januari 2020 door Juf Priscilla

Vandaag hingen er opeens allemaal sporen van dinopoten door de school. Samen hebben we deze sporen gevolgd en kwamen we buiten uit, bij een nest met dino-eieren!

We hebben het al kort over dinosaurussen gehad.
Wat weten we al:
-Rein; een T-rex was wel 6 meter lang, woog 8000 kilo en kan wel 200kg opeten.

-Nick; sommige dino’s konden vuurspuwen.

-Jionni; er waren ook vliegende dino’s en onderwater dino’s.

- Isa; sommige dino’s aten blaadjes, anderen aten vlees.

-Xev; de dino’s hadden scherpe nagels.

De kinderen zijn nu al erg enthousiast over dit thema. Zo vonden Puck en Mané tijdens het buitenspelen al overblijfselen van dino’s! En hebben we in de speelzaal dino- staarttikkertje gedaan.

De komende weken werken wij rondom het thema Dinosaurussen. We zullen hier liedjes over leren, taal- en rekenactiviteiten over doen, knutselen enz.


Kerststukjes maken en naar Pastor Olling
18 december 2019 door Juf Priscilla

Vandaag hebben we kerststukjes gemaakt. Wat zijn ze mooi geworden en wat ruikt het heerlijk in de klas! Alle hulpouders heel erg bedankt voor uw hulp!

We zijn vandaag ook naar de Heeren van Limmen geweest. Pastor Olling vertelde ons hier het kerstverhaal.

Trots op onze hoge toren!
13 december 2019 door Juf Priscilla

Jade, Victoria en Kate hebben vandaag heel goed samengewerkt en waren erg trots op hun hoge toren!

Sinterklaas op school
5 december 2019 door Juf Priscilla

Vandaag was het feest op school! Sinterklaas en de Pieten kwamen bij ons langs. In de aula hebben we gedanst en gezongen met de Sint en de Pieten. We hebben lekker buiten gespeeld en hebben ‘ s middags verschillende Sintspelletjes gespeeld.

Fijne pakjesavond allemaal!

Pietengym
3 december 2019 door Juf Priscilla

Vandaag hadden we pietengym. Er werd hard gewerkt door de pieten van onze klas! Zo werd er op schuine daken geklommen, koprollen gemaakt en cadeautjes door de schoorsteen gegooid. We hebben dan ook allemaal ons Pietendiploma gehaald!

Strooipieten in de klas!
27 november 2019 door Juf Priscilla

Dat was leuk en stiekem best spannend..! De strooipieten kwamen vandaag langs in de klas!

Sint is in het land!
18 november 2019 door Juf Priscilla

Wat is het gezellig bij ons in de klas. Op verschillende manieren zijn wij bezig met het thema ‘Sinterklaas’. Zo worden er fopcadeautjes ingepakt voor in de huishoek, geschilderd en geknutseld. Ook wordt er gestempeld en worden er boekjes gelezen! We leren leuke sintliedjes en er wordt gedanst. Gezellig hoor!

Muziekles
8 november 2019 door Juf Priscilla

Vandaag kregen we weer een muziekles van meester Herman.

Muziekles en viering Kinderboekenweek
4 oktober 2019 door Juf Priscilla

Vandaag hadden we een drukke, gezellige dag. We zijn begonnen met bewegen op muziek in de speelzaal. Daarna kwam meester Herman ons muziekles geven.

Vervolgens zijn we naar de Heeren van Limmen gegaan en hebben daar o.a. gezongen, gedanst en geluisterd naar een prentenboek. Het was een geslaagde viering!

Op patronenjacht!
3 oktober 2019 door Juf Priscilla

Vandaag zijn we op patronenjacht geweest. We zijn erachter gekomen dat er echt ontzettend veel patronen om ons heen te zien zijn! En wat een cadeautje dat we zelfs ook nog een regenboog zagen!

Na onze patronenjacht door de wijk, mochten een aantal kinderen met meester Dennis patronen plakken.

Patronen
30 september 2019 door Juf Priscilla

In het boek ‘Bang mannetje’ zie je verschillende patronen terugkomen. De bloemetjesbroek van Bang Mannetje bestaat bijvoorbeeld uit patronen van madeliefjes. De kinderen mochten ook proberen om een patroon te maken. En dat ging al heel goed!

Schoolreisje
24 september 2019 door Juf Priscilla

Vandaag zijn we op schoolreisje geweest. We hebben gespeeld en patatjes gegeten bij de OKB in Alkmaar. Daarna zijn we in Castricum naar de voorstelling Pompompomme van Toonbeeld wezen kijken. Het was een geslaagde dag!

Alle hulpouders; ontzettend bedankt!

Heks, toverheks!
20 september 2019 door Juf Priscilla

We hebben in de klas een liedje geleerd over een toverheks. En zoals u op de foto’s kunt zien, hebben wij ook heksen in de klas!

Start thema: ‘Bang mannetje’
17 september 2019 door Juf Priscilla

Vandaag zijn we gestart met het thema ‘Bang mannetje’. De kinderen hebben met een wattenstaafje mooie toverbomen gemaakt!

Samen rijmen bij het thema ‘Vormen’
12 september 2019 door Juf Priscilla

In de klas hebben we het over vormen. We hebben onder andere een liedje over vormen geleerd en raadspelletjes over vormen gespeeld. Vandaag mochten de kinderen samen rijmwoorden bedenken.

Eerste muziekles!
6 september 2019 door Juf Priscilla

Vandaag hadden wij de eerste muziekles van dit schooljaar van meester Herman. We hebben gezongen, gedanst en zelf muziek gemaakt

Kanjertraining in groep 1/2B
29 augustus 2019 door Juf Priscilla

Deze eerste week hebben we veel aandacht besteed aan de Kanjertraining. We hebben de verschillende ‘petten’ van de Kanjertraining besproken en hebben het gehad over hoe je met elkaar moet omgaan op een manier die voor iedereen leuk is. Ook hebben we veel verschillende kennismakingsspelletjes en vertrouwensoefeningen gedaan.

Hierbij wat foto’s van een vertrouwensoefening in de klas!

Welkom
26 augustus 2019 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Annemiek en juf Priscilla wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2019-2020.