Nieuws uit groep 1-2c

Groep 1-2C Koningsspelen
21 april 2023 door juf Carla

Vandaag stond de hele dag in het teken van de Koningsspelen. Onder begeleiding van ouders hebben de kinderen allerlei spelletjes op het plein gespeeld. Lieve ouders, bedankt voor jullie hulp!! Daarnaast hebben wij de ZigZag gedanst, koningsdag-bingo gespeeld én ook meester Herman kwam muziekles geven. Naast ons 10-uurtje kregen wij ook nog een appel of banaan van school. Het kan dus zijn dat de lunchtrommel niet helemaal leeg was vandaag. Een dag vol leuke dingen! Als verrassing kregen wij ook nog visite van 'juf' Melanie. Zij is het nichtje van juf Carla en wil graag juf worden. Haar hulp kwam goed van pas :-)

Afgelopen week is Mats 4 jaar geworden en vanaf deze week is hij elke dag bij ons in de groep. Welkom Mats! Na de meivakantie komt ook Dex van Stralen bij ons wennen in de groep. Gezellig!

Nina heeft de koffer van onze letterdief meegenomen. Zij had allemaal dingen verzameld die begonnen met de letter -K-. Nu heeft Ruby de koffer mee naar huis, wij zijn benieuwd wat zij na de vakantie meebrengt. En nu eerst genieten van de meivakantie. Fijne vakantie allemaal!

Thema Koningsdag
14 april 2023 door juf Carla

Afgelopen week hebben wij gewerkt rondom het thema ‘Koningsdag’. Dinsdag kwam de leesconsulent van de bibliotheek op bezoek. Zij had een giraf meegenomen die hele moeilijke woorden kon nazeggen. Ook de gymles van juf Ellen was weer genieten. We hebben met ballen gegooid, met blokken gebouwd, gesprongen over de hindernisbaan én van de glijbanen gegleden. Woensdag konden wij nog heel even (alleen met onze gymschoenen aan) gebruik maken van de materialen van deze les. Hoera, Jim is vier jaar en komt vanaf deze week elke dag in onze groep. Welkom Jim!

De zandbak ging vandaag open! Wij vonden allemaal 'schatten' van vorig jaar onder het zand én ook nog een hele grote boomwortel! Nina heeft de letterkoffer mee naar huis gehad maar helaas was zij ziek vandaag. Komende week gaan wij samen met Nina kijken welke letter zij in de koffer had.

Heeft u nog melkpakken (1 ltr) of pringlesdozen thuis liggen? Wij maken hier een mooie koning van deze week. Daarnaast zijn wij bezig met een hele lange slinger in de kleuren rood/wit/blauw, ter voorbereiding op de Koningsspelen volgende week vrijdag.

Paaseieren zoeken
5 april 2023 door Juf Demi

In de kerktuin mochten we vandaag paaseieren zoeken en dat is altijd 1 groot feest. We hadden alle 88 paaseieren gevonden! Na het zoeken kregen we in de klas een chocolade paasei die we meteen mochten opeten. Heerlijk!

Letterkoffer
5 april 2023 door Juf Demi

Afgelopen week heeft Jake de letterkoffer mee naar huis gehad. Hij mocht spulletjes erin doen met de letter Z van ziekenhuis, ons thema. Jake heeft de koffer gevuld met onder andere: zwembroek, zuurstok, zakje en zand

Letterkoffer
5 april 2023 door juf Demi

Afgelopen week heeft Stef de letterkoffer mee naar huis gehad. Hij mocht spulletjes erin doen met de letter B van de boer Boris, ons thema. Stef heeft de koffer gevuld met onder andere: beer, bidon, beker, bril, brokjes, bal, ballon, blauwe ballon. Goed gedaan!

De grote rekendag
28 maart 2023 door Juf Demi

Vandaag was de grote rekendag. Het thema van deze dag was: de afvalparade. De juffen stonden klaar bij de deur in een afvalzak met allemaal afval erop. In de klas hebben de kinderen verschillende rekenactiviteiten gedaan wat te maken had met afval: afval sorteren en in een grafiek de hoeveelheid aangeven, drijven en zinken met afval, met oude kranten een beer knutselen, cijferkleurplaat en afval van groot naar klein, dik naar dun, vol naar leeg uitzetten.
Ook juf Ellen had bij de gym gebruik gemaakt van afval en rekenen. Een geslaagde rekenochtend!

Ziekenhuishoek
24 maart 2023 door juf Demi

In de klas zijn wij bezig met het thema ziekenhuis. Wij hebben de huishoek omgetoverd tot ziekenhuishoek. Er is een wachtkamer, ziekenhuisbed, medicijnenkast en natuurlijk een dokter. De kinderen vinden het leuk om in de hoek te spelen.

Verpleegkundige in de klas
21 maart 2023 door Juf Demi

Vandaag hadden wij een verpleegkundige in de klas. Zij werkt op de kinder- en kraamafdeling. D.m.v. korte filmpjes liet ze ons de kamers met bedden, de speelkamer, de verbandwisselkamer en couveuse zien. Ook wat veel voorkomende handelingen werden uitgelegd en voorgedaan. Milou speelde onze patiënt en kreeg plakkertjes op zijn borst en buik. Met een stethoscoop mocht een ander kind zijn hartslag beluisteren. Weer een ander kind mocht een luier bij een pop omdoen. Want patiënt spelen kunnen wij wel, maar baby spelen niet. Wij zijn al zo groot tenslotte! We hebben weer veel geleerd en gaan alles naspelen in onze dokterspost de komende weken.

Thema ziekenhuis
13 maart 2023 door Juf Demi

Vandaag was weer een speciale dag. De kinderen mochten in de ochtend hun jas aanhouden voor een verrassing. Wij ging naar buiten om het nieuwe thema te openen en dit deden wij op een speciale manier. Er kwam namelijk een ambulance op het kerkplein. Wat waren de kinderen enthousiast!
De ambulance broeders kwamen in de klas om het een en ander te vertellen en daarna mochten de kinderen nog een kijkje nemen in de ambulance, erg speciaal! Ons nieuwe thema zal zijn: het ziekenhuis!

Derde letterkoffer
1 maart 2023 door Juf Demi

Afgelopen week heeft Isabel de letterkoffer mee naar huis gehad. Zij mocht spulletjes erin doen met de letter M van de mol, ons thema. Isabel heeft de koffer gevuld met onder andere: muts, maatbeker, mes, meetlint, mol leesboekje, macaroni, memory, make-up, etc

Bewegingsonderwijs
21 februari 2023 door Gymjuf Ellen

Neem een kijkje in onze gymles: https://www.magisto.com/video/aU0CMl8CQj47AQZpYw?l=vsm&o=i&c=c

Carnaval
15 februari 2023 door Juf Demi

Vandaag hebben we gezellig carnaval gevierd op school. Iedereen was heel leuk en feestelijk gekleed. De kinderen hebben echt een top optreden gegeven. Ik ben echt mega trots op ze!!

Tweede letterkoffer
14 februari 2023 door Juf Demi

Afgelopen week heeft Luc de letterkoffer mee naar huis gehad. Hij mocht spulletjes erin doen met de letter W van winter. Luc heeft de koffer gevuld met onder andere: want, wc rol, wc papier, water, worst, wortel en nog wat spulletjes

Voorleesdagen
3 februari 2023 door Juf Demi

Vanaf woensdag 25 januari tot vrijdag 3 februari waren de nationale voorleesdagen. Ook hebben wij hier extra aandacht aan besteedt. Elke ochtend is er een voorleesmoeder of voorleesoma in de klas geweest om een boekje aan de kinderen voor te lezen. De kinderen vonden het erg leuk!
Bedankt mama’s en oma’s!

Eerste letter koffer
27 januari 2023 door Juf Demi

Sinds vorige week zijn wij begonnen bij de kleuters met de letterdief. De letterdief heeft elke 2 weken een letter in zijn rugzak. De kinderen krijgen een Letterkoffer mee naar huis en daarin mogen zij spulletjes doen met de desbetreffende letter.

Afgelopen week was het de letter R, van robot wat aansluit op ons thema. Xavi heeft de koffer gevuld met onder andere: rijstwafel, rietje, rond bal, rood figuurtje, een rubiks kubus en nog wat spulletjes. Volgende week krijgt een andere leerling de letterkoffer mee naar huis met een nieuwe letter.

Kerstdiner
22 december 2022 door Juf Demi

Wat hadden we vanavond een geweldig kerstdiner. En zo sfeervol. En we hebben heerlijk gesmuld van de heerlijke pannenkoeken met leuke versierin.

Kijk maar eens naar de foto's hoe leuk we het hadden.

Morgen nog een kort dagje en dan heerlijk kerstvakantie!!

Kerststukjes maken
16 december 2022 door Juf Demi

Vandaag hebben we kerststukjes gemaakt. Wat zijn alle kerststukjes mooi geworden en wat ruikt het nu lekker naar 'kerst' in de klas !
Anja, Charissa, Nikita, Waronne, Suzanne ; bedankt voor jullie hulp!

Fout kersttruien
14 december 2022 door Juf Demi

Vandaag was het foute kerst truiendag. Het was een gezellige sfeer in de klas!

Gezellige afsluiting van de week
9 december 2022 door juf Simone

We hadden vandaag een hele muzikale dag. We begonnen de dag met de verjaardag van Mack. Hij is vandaag 5 jaar geworden! Daarna kregen we muziekles van meester Herman. Hij leerde ons luisteren naar hoge en lage tonen. We hebben getrommeld op een soort bladen van verschillende formaten. Hoe kleiner het blad, hoe hoger de toon.

In de aula hebben we alvast geoefend met de liedjes die we tijdens de kerstviering in de kerk gaan zingen. Ook hebben we daarbij leuke bewegingen geleerd.

Het was erg gezellig in groep 1/2 c afgelopen week. Gelukkig is juf Demi weer opgeknapt en zal ze maandag weer op school zijn.

Fijn weekend!

Kerstsfeer in de klas
7 december 2022 door juf Simone

Sinterklaas is weer naar Spanje toe en de voorbereidingen voor Kerst zijn alweer in volle gang.

We hebben vandaag met elkaar besproken wat er allemaal bij het Kerstfeest hoort. Dat hebben we gedaan met de werkvorm 'knietje-knietje'. Samen kun je veel meer bedenken dat alleen! Er is een mooi woordveld ontstaan, dat we steeds kunnen aanvullen.

Een aantal kinderen is begonnen met het maken van een kerstster. Dit doen ze met halve wasknijpers. Zelf passen en meten en hun eigen creativiteit gebruiken om een mooi ster te maken. Ze zijn erg leuk geworden.