Nieuws uit groep 1-2c

Kuikens
24 mei 2022 door Juf Demi

Vandaag waren wij uitgenodigd om te komen kijken bij de kuikens van Ellis.

Eerste week na meivakantie
14 mei 2022 door Juf Demi

Wat was het weer fijn om iedereen te zien. De laatste weken van dit schooljaar zijn begonnen. We mogen gelukkig nog een aantal weken van elkaar genieten. De kinderen hebben weer heerlijk samen gespeeld, geknutseld en weer veel geleerd! Nu het weer mooi weer is gaan wij vaker lessen buiten doen, erg leuk! Momenteel houden wij bezig (tot Hemelvaart) met bloemen, planten en alles wat er nog meer bij de tuin hoort

Koningsspelen 2022
22 april 2022 door Juf Demi

Vandaag hadden wij de Koningsspelen! We begonnen de dag met een warming-up in de gymzaal op het liedje FitTop10. Daarna hebben we buiten allerlei leuke spelletjes gedaan zoals; touwtrekken, zaklopen, blikken gooien, sponzenrace enz. In de klas hebben we samen memory gespeeld en mochten we daarna in een andere klas, en dus ook met andere kinderen, speelwerken. In de middag hebben wij stoelendans gedaan en hierna kregen wij een heerlijk ijsje. Om even rustig af te sluiten zijn wij gezellig met een muziekje gaan kleuren.

https://www.youtube.com/watch?v=ceoxe2lHD3w

Het was een gezellige dag! Alle moeders die hebben geholpen met de spelletjes wil ik graag bedanken!

Fijne vakantie allemaal!

Pasen
14 april 2022 door Juf Demi

Vandaag hebben wij Pasen gevierd in de klas. In de ochtend hebben wij naar de paasmusical gekeken van groep 4 in de kerk. In de middag hadden wij een gezellige paaslunch. Wat een mooie tasjes!!

Fijne paasdagen allemaal!


Paaseieren zoeken
13 april 2022 door Juf Demi

Vandaag mochten we met de klas paaseieren zoeken in de kerktuin. Wij hadden heel veel paaseieren gevonden en als beloning hebben de kinderen een chocolade ei gekregen!

Welk voertuig kan het snelst?
31 maart 2022 door Juf Demi

Vandaag mochten de kinderen een viertuig meenemen van huis. Met deze voertuigen mochten de kinderen tegen elkaar racen. Zij mochten zelf iemand uitkiezen en we hebben afgesloten met een race tegen je tafelgroepje. Welk voertuig zal winnen en welke is dus het snelst? En waarom zou dit zo zijn? De kinderen waren erg enthousiast!

De grote rekendag
30 maart 2022 door Juf Demi

Vandaag 30 maart hadden we met de gehele Kerkuil de grote rekendag. Alle juffen waren verkleed als bouwvakker en bij de ingang van de school was een mooie rekenpoort gebouwd door groep 8 en met onze bouwwerken die wij met de klas hebben gemaakt. Het thema van deze bij ons rekenen omtrent ons huidige thema verkeer&vervoer. wij hebben een gezellige dag gehad waarbij er veel gerekend is! Ook hebben we afgesloten met limonade en een zakje chips, wat een feest!!

Thema verkeer&vervoer
19 maart 2022 door Juf Demi

Wij zijn al even bezig met het thema verkeer en vervoer. De kinderen hebben geknutseld, auto’s vergeleken, verkeerstorens gebouwd en we hebben gekeken hoe wij elke dag naar school zijn gegaan.
Er staan nog veel meer dingen op de planning!

Lammetjes kijken
17 maart 2022 door Juf Demi

Vandaag zijn wij bij de lammetjes gaan kijken. De lammetjes zijn van de opa en oma van Luc. Eerst even kijken en daarna even fijn spelen in de mooie tuin!! Wat een gezellige dag!

Speelgoedmarkt
12 maart 2022 door Juf Demi

Vrijdag 11 maart hadden wij de speelgoedmarkt. We hebben mooi speelgoed kunnen kopen waar wij heel blij mee zijn én we hebben zo samen een mooi bedrag opgehaald voor Stichting WOL.

Thema verkeer&vervoer
4 maart 2022 door Juf Demi

Vandaag waren wij lekker aan het buiten spelen. Opeens bedachten juf Nicole, juf Demi en juf Priscilla dat zij weleens een wedstrijdje tegen elkaar wilden spelen op de hoge fiets, taxifiets en de step. Juf Marijke haalde snel een vlag zodat er echt gestart en gefinisht kon worden. Alle kinderen juichten de juffen toe. Het was een spannende wedstrijd tussen de juffen, met als uiteindelijke winnaar; juf Priscilla!

De komende weken zullen wij werken rondom het thema 'Verkeer en vervoer'. Dit doen we aan de hand van het prentenboek 'Gewonnen'. Is iedereen er klaar voor?.... Start!!

Muziekles meester Herman
11 februari 2022 door Juf Demi

Vandaag hadden de kinderen weer muziekles van meester Herman.

De kinderen hebben kennis gemaakt met een theremin. Hierbij de foto’s

Kleurenmonster
4 februari 2022 door Juf Demi

Hier een inkijkje bij het thema Kleurenmonster in groep 1/2C

Muziekles
14 januari 2022 door Juf Astrid

Vandaag was het weer onze beurt voor muziekles van Meester Herman! De les van vandaag sloot aan bij ons nieuwe thema over het kleurenmonster en alle gevoelens die daarbij horen. Zo werd ons laten horen dat je met een viool verschillende soorten muziek kunt maken die klinken als een gevoel: blij, verdrietig of boos. Daarna mochten we, als we dat durfden, zelf even proberen hoe het is om een viool te bespelen!

Opening buitenkeuken
10 januari 2022 door Juf Demi

Voor de kerstvakantie hebben een aantal vaders en een opa een buitenkeuken gemaakt. Vandaag hebben wij deze geopend met juf Helga. Zij heeft op een officiële manier het lintje doorgeknipt. Lauren en Isabella mochten de kleden van de keuken halen, zodat iedereen het mooie resultaat konden zien. De kinderen waren erg enthousiast en zijn er gelijk mee gaan spelen.

Kerst!!
16 december 2021 door Juf Demi

Maandag zijn de kinderen wezen kijken bij de kerststal in de kerk. Dit was erg mooi en ze vonden het leuk en mooi om te zien.

Vandaag was het kerstontbijt. Dit was erg gezellig en wat zagen de kinderen er schitterend mooi uit! De kinderen waren gezellig aan het kletsen met elkaar en hebben heerlijk gegeten!

Kerst
12 december 2021 door Juf Demi

De weken voor Kerst zijn begonnen en ook in groep 1/2C zijn wij hier al mee bezig.

We hebben de boom versierd, gezongen, gedanst, geknutseld en veel geleerd.

Hier een kleine indruk!

Pietengym
30 november 2021 door Juf Demi

Vandaag kregen de kinderen pietengym van juf Ellen! En de kinderen zijn allemaal geslaagd, ze hebben hun pietendiploma gekregen!!

Thema herfst
16 november 2021 door Juf Demi

We zijn al even bezig geweest met het thema herfst. We hebben geknutseld, memory gespeeld, liedjes geoefend en nog veel meer!
Afgesloten met het maken van de lampion en het zingen van Sint Maarten liedjes bij juf Karin

Boekenmarkt
15 oktober 2021 door Juf Demi

Vandaag was er boekenmarkt. De kinderen hebben veel boekjes verkocht en ook gekocht.