Nieuws uit groep 1-2c

Bewegingsonderwijs 18-5
18 mei 2021 door Juf Ellen

Neem een kijkje in de gymles van vandaag

Moestuintjes in 1/2C
9 april 2021 door Juf Demi

Omdat het natuurlijk nu lente is en alles in bloei komt. Zijn wij met de klas de moestuintjes van de Albert Heijn gaan zaaien. Wij gaan dit met de klas dagelijks bijhouden. Ook hebben de kinderen een moestuintje mee naar huis gekregen. Ik ben erg benieuwd hoe alles gaat bloeien en groeien!

De paaslunch
1 april 2021 door Juf Demi

Vandaag was de gezellige paaslunch. De kinderen hadden allemaal hun mooi versierde tasje mee en daarin zat er bij iedereen een overheerlijke lunch. Wij hebben gezellig aan een lange tafel geluncht met elkaar. Ik vond het een geslaagde lunch!
In de week voor de paaslunch hebben wij ook nog geknutseld aan onze placemats. De foto’s geven een kijkje van de gezelligheid in de klas!

Paasgym 30-3-21
30 maart 2021 door Juf Ellen

Vandaag hebben wij Paasgym gehad. https://magis.to/v/OUBNKVYEGiA0XwxpYw?l=vsm&o=i&c=c

Gym 23-3-21
23 maart 2021 door Juf Ellen

Neem een kijkje in 1 van onze gymlessen: https://www.magisto.com/video/LgJEMQdbCDFtXRBhCzE?l=vsm&o=i&c=c

De eerste weken van de gruffalo
12 maart 2021 door Juf Demi

We hebben al 2 leuke weken erop zitten met ons thema de gruffalo. We hebben geknutseld, gedanst, gezongen en werkjes gemaakt. Ook zijn wij begonnen met het oefenen voor mini musical..

De gruffalo
3 maart 2021 door Juf Demi

Wat zal ons nieuwe thema zijn...

Uw kind zal vast al iets verteld hebben over ons nieuwe thema. Maandag hebben we het nieuwe thema 'de Gruffelo' geopend. Door middel van een puzzel zijn ze hierachter gekomen. Veel kinderen kennen het boek en waren meteen heel enthousiast. We zijn gelijk gestart met het maken van een verteltafel en daar kan nu mee gespeeld worden.

Waar is het feestje..... in groep 1/2C
16 februari 2021 door Juf Demi

Wat hebben wij een gezellige dag gehad, het was namelijk CARNAVAL!

De kinderen hebben lekker gespeeld, gedanst, spelletjes gedaan en als afsluiter een lekker zakje chips!
Ook waren ze allemaal zo mooi verkleed!

Eerste week van 2021
12 februari 2021 door Juf Demi

Wat zijn wij weer blij dat we op school mochten zijn. Er is volop gespeeld door de kinderen. Ze hebben gebouwd, geknutseld en uiteraard gespeeld in de sneeuw.
De kinderen hebben ook lekker met hun vriendjes en vriendinnetjes uit de klas gespeeld.

Het was een erg leuke, maar ook drukke week!


Bewegingsonderwijs 8-12-20
8 december 2020 door Juf Ellen

Vandaag hebben wij kerstballen door de kerstboom gegooid, rondjes om de kerstboom gerend en met verschillende kerstballen gespeeld. https://www.magisto.com/video/a1AcIFAPFD0sXAxgCzE?l=vsm&o=i&c=c

Sinterklaas op school!
4 december 2020 door Juf Demi

Vandaag kwam Sinterklaas samen met zijn pietjes op school. We hebben gedanst, gezongen en lekker pepernootjes gegeten!

Pietengym
24 november 2020 door Juf Demi

Vandaag hadden wij 24 pietjes bij de gym en wat deden zij goed hun best!

Wat een gezelligheid!
20 november 2020 door Juf Demi

Wij hebben weer een gezellige, maar drukke week gehad. Wij hebben geknutseld met pepernoten, gedanst op Sinterklaasliedjes, gezongen, sint en piet gespeeld in onze nieuwe sinthoek, schoentje gezet, gegymd en ook nog een bingo met de Sint. Dit klinkt dus echt gezellig! En er komen nog veel gezellige en leuke momenten aan, want aanstaande dinsdag mag onze klas als echte pietjes gymmen!

11 november is de dag.....
11 november 2020 door juf Demi

Dat de kinderen heerlijk Sint maarten hebben gevierd in de school. Wij zijn met onze zelfgemaakte lampion naar de speelzaal gegaan met de andere kleuterklassen en de groepen 3.
De kinderen hebben mooie liedjes gezongen en wij hadden als klas ook een leuk liedje geoefend.
Ennn...... kregen de kinderen een verdiend snoepje voor al hun mooi gezongen liedjes.

Herfst
23 oktober 2020 door juf Demi

De kinderen zijn weer fijn gestart na de herfstvakantie. We hebben alweer veel gedaan.
Namelijk: een nieuwe letter geleerd; de letter h van herfst, de herfsttafel gemaakt, spinnen geknutseld voor de herfsttafel en bladeren gekleurd hiervoor. Aankomende week gaan wij nog meer leuke dingen knutselen rondom het thema herfst.

Ook hebben de kinderen een rapport mee naar huis en zij mogen er trots op zijn. Ik ben namelijk ook echt trots op de kinderen zij doen allemaal zo goed hun best!Afsluiting thema kunst met een kunstroute
8 oktober 2020 door juf Demi

Vandaag hebben wij alweer de afsluiting van ons thema kunst. Dit hebben wij gedaan door middel van een kunstroute. De kinderen hebben allemaal een entreeticket gekocht bij juf Mascha. Zij kregen een sleutelhanger van een museum, dit was hun entree. Hierna gingen wij door naar ons eerste huis. Het huis van Fynn was mooi versierd met de knutselwerkjes die de kinderen zelf hadden gemaakt. Na het huis van Fynn kwam het huis van Charlie, James en Saar. Ook zij hadden er een feestelijke tentoonstelling van gemaakt. Helaas hebben wij veel regen gehad, dus niet veel foto's kunnen maken, maar toch hebben wij een leuke tocht gehad door ons kunstmuseum.

Schoolreisje
29 september 2020 door juf Demi

Zo wat hebben wij een onwijs, leuke dag gehad vandaag.
Wij zijn namelijk op schoolreisje geweest naar een grote speeltuin 'De Veilige Haven'. Het was een mooi weertje en de kinderen hebben zich erg vermaakt. In de ochtend kregen de kinderen een zakje chips en als lunch lekkere patatjes!
Wij hebben de dag afgesloten in het theater met een voorstelling over roze biggetjes!

Kortom een leuke, gezellige dag!

Wij zijn echte kunstenaars
16 september 2020 door Juf Demi

Een paar weken geleden zijn wij begonnen met thema kunst. Wij hebben allerlei leuke dingen gedaan en gemaakt. Wij voelden ons echte kunstenaars.
Wij zijn bezig geweest met kleuren mengen, emoties(hierbij hebben wij een kunstwerk gemaakt met knikkers en verf), brieven geschreven aan de vermiste krijtjes, de letter ‘M’ geleerd van museum en nog veel meer leuke dingen. Maar ons thema is nog niet af dus er zullen nog veel mooie kunstwerken gemaakt worden!

Opening thema kunst
2 september 2020 door juf Demi

Op maandag hebben wij in de speelzaal ons thema ‘Kunst’ geopend. Er waren verschillende soorten kunst te zien: muziek, dans, schilderen, beeldhouwen en bouwen. De aankomende weken werken wij rondom het thema kunst naar aanleiding van het boek ‘De krijtjes staken’. Onze huishoek(en ook deels klas) komt in het teken te staan van een museum waar al onze kunstwerken komen te hangen

Onze eerste schoolweek!
21 augustus 2020 door juf Demi

De eerste schoolweek is omgevlogen en wat hebben wij genoten. Het was onwijs fijn om de kinderen weer te zien en de kinderen vonden het ook leuk om elkaar weer te zien.
In de eerste weken gaan wij elkaar leren kennen en ook bespreken wij hoe het allemaal gaat in de klas. We hebben al veel leuke dingen gedaan en natuurlijk ook veel geleerd. We hebben gespeeld, gewerkt aan onze verjaardagsmutsen en geluisterd. Op dinsdag zijn de kinderen wezen gymmen met meester Ferry. Ook hebben wij al een verjaardag gevierd met onze nieuwe verjaardagstaart. Wat deed iedereen goed mee! Eigenlijk hebben wij gewoon een hele leuke en gezellige week gehad.