Nieuws uit groep 1-2c

Pietengym
30 november 2021 door Juf Demi

Vandaag kregen de kinderen pietengym van juf Ellen! En de kinderen zijn allemaal geslaagd, ze hebben hun pietendiploma gekregen!!

Thema herfst
16 november 2021 door Juf Demi

We zijn al even bezig geweest met het thema herfst. We hebben geknutseld, memory gespeeld, liedjes geoefend en nog veel meer!
Afgesloten met het maken van de lampion en het zingen van Sint Maarten liedjes bij juf Karin

Boekenmarkt
15 oktober 2021 door Juf Demi

Vandaag was er boekenmarkt. De kinderen hebben veel boekjes verkocht en ook gekocht.

Afval opruimen in de wijk
13 oktober 2021 door Juf Demi

Vandaag hebben we ons thema ‘Afval’ afgesloten door middel van het afval op te ruimen in de wijk. De kinderen kregen in groepjes vuilniszakken en afvalgrijpers mee. Gelukkig waren de zakken niet helemaal vol en kwamen wij met de klas tot de conclusie dat Limmen erg schoon is en anders hebben we er samen voor gezorgd dat Limmen nog schoner is geworden!Schoolreisje
5 oktober 2021 door Juf Demi

Vandaag zijn wij op schoolreisje geweest. ‘S Morgens hebben we heerlijk gespeeld in speeltuin OKB. Daar hebben we als lunch lekker patatjes gegeten. Wat hadden we een onwijs leuke dag gehad!!

‘s Middags zijn we naar een voorstelling geweest; Koning Willem Wil’m.

Handstand
29 september 2021 door Juf Demi

Afgelopen dinsdag bij juf Ellen hebben de kinderen een handstand geoefend. Een enorm succes. De kinderen waren erg enthousiast. Natuurlijk wilde juf Demi dit ook zien en daarom bij de gymles op woensdag dit nogmaals gedaan. Hierbij wat foto’s!

Vuilniswagen op school
22 september 2021 door Juf Demi

In de klas zijn wij al druk bezig met het thema “afval”. Geknutseld, veel geleerd uit boeken, gezongen en vandaag zelfs de vuilniswagen gezien. Deze kwam langs op school en wij mochten er zelfs even in zitten. Echt een topdag!

Opening thema afval
7 september 2021 door Juf Demi

Ons nieuwe thema is geopend: “afval”.

Dit deden wij dit keer in de vorm van een toneelstuk waarbij het ging over het opruimen van afval/rommel. Aansluitend hierop hebben de kinderen geleerd dat als we afval hergebruiken, er minder afval verbrand moet worden. We kwamen tot de conclusie dat we afval dus goed moet scheiden. De komende tijd gaan we hierover nog veel meer leren!

Muziekles meester Herman
3 september 2021 door Juf Demi

Vandaag was de eerste muziekles van dit schooljaar. De kinderen waren weer super enthousiast en we hebben leuke dingen gedaan. Wij hebben een nieuw lied geleerd: wij maken een vriendenslinger.

Hier een deel van de tekst:

We maken een vriendenslinger
Pak mijn hand, kom erbij
We maken een vriendenslinger
Vrienden dat zijn wij

Echte vrienden klappen samen (x x x – x x x)
Echte vrienden stampen samen (0 0 0 – 0 0 0)
Echte vrienden zingen samen (laaa la la)
Echte vrienden lachen samen (ha ha ha ha ha)

Bewegingsonderwijs 31-8-21
31 augustus 2021 door Juf Ellen

Neem een kijkje in onze gymles

De eerste schooldag!
23 augustus 2021 door Juf Demi

Vandaag was het weer zover: de allereerste schooldag van 2021-2022. Het was weer fijn om de kinderen te zien. Ze hebben heerlijk gespeeld binnen en buiten. Deze week staat in het teken van het leren kennen van elkaar.