Nieuws uit groep 1-2c

Buitengym 1/2C
25 mei 2020 door Juf Ellen

Vandaag voor de 2e keer buitengymmen. Politie en boef tikkertje, hobbeldebobbelbaan en pannenkoeken bakken. Bekijk de foto’s en het filmpje https://www.magisto.com/video/bw4QMAgFRTpsTRdnCzE?l=vsm&o=i&c=c

Wij mogen weer naar school!
19 mei 2020 door juf Demi

Vanaf 11 mei zijn we weer op school begonnen. Dit keer met een nieuwe juf, namelijk juf Demi. Wat is het leuk om met de klas kennis te maken en elkaar weer te zien. Wij zien dan ook veel blije gezichten.

Bij de start van de dag, en natuurlijk ook meerdere malen gedurende de dag, wassen wij onze handen. De kinderen hebben deze week tekeningen, foto's, collages e.d. mee naar school genomen over de coronatijd thuis. Wat was dit allemaal leuk om te zien en wat hebben de kinderen alles goed verteld!

In de klas hebben wij ook 2 nieuwe kinderen namelijk Lizz en Fedde. Wat leuk dat zij bij ons in de klas zijn gekomen.

Afgelopen maandag zijn de kinderen ook weer begonnen met gymmen bij juf Ellen, en wat hebben zij daarvan genoten. De kinderen zijn weer lekker aan het spelen en werken in de klas. Buiten was het lekker weer de afgelopen dagen en is de zandbak weer open gezet. En wat hebben de kinderen weer een pret gehad.

In het album hebben wij wat foto's geplaatst. Veel kijkplezier!

Carnaval
13 februari 2020 door Juf Ineke en juf Marion

Vanmorgen zaten er geen kinderen in onze klas, maar Elsa's, soldaten,, brandweermannen, piraten, prinsesjes, spidermannen. We hebben een héél leuk carnavalsfeest gehad. Op de foto's kunt u dit zien.

Bewegingsonderwijs 11-2-20
11 februari 2020 door Juf Ellen

Vandaag tijdens de gymles hebben we hard gegymd! Bekijk het filmpje: https://www.magisto.com/video/bVgEIVQXBm4hBUJpYw?l=vsm&o=i&c=c

Dinosaurussen
24 januari 2020 door Juf Ineke en juf Marion

Deze weken werken wij rondom het thema dinosaurussen en zullen we steeds meer dino's leren kennen. Wij weten nu al veel meer van de Diplodocus en T Rex. Er is ook al een dino- bos in de klas en... we hebben dinobotten gevonden in de zandtafel.

Vandaag hebben we het over het uitsterven van dino's gehad: door een inslag van een meteoriet, vulkaanuitbarstingen of door een koud klimaat. Als afsluiting hebben we een proefje gedaan; een vulkaanuitbarsting en dat vonden ze héél spannend. Kijkt u maar naar de foto's.

Kerstfeest
19 december 2019 door Juf Ineke en juf Marion

Wat hadden we een gezellig kerstfeest. Er waren heerlijke hapjes gemaakt, waar de kinderen heerlijk van hebben gegeten! Natuurlijk hebben we ook samen kerstiedjes gezongen en naar het kerstverhaal geluisterd.

Wij wensen iedereen hele gezellige feestdagen en een fijne vakantie!

Kerststukjes maken
18 december 2019 door Juf Ineke en juf Marion

Dankzij de vele hulp hebben we mooie kerststukjes gemaakt.

Daarna op bezoek in " de kerststal" bij pastor Olling. Allemaal blije gezichten.

Sinterklaasfeest
6 december 2019 door Juf Ineke en juf Marion

Wat hebben wij een gezellig Sinterklaas feest gehad.

Sint werd in de politieauto op school gebracht.

We mochten later in de ochtend bij Sint en zijn pieten op bezoek. We hebben het liedje " vier zwarte pietjes" gezongen en gespeeld. Ieder kind mocht zelf een cadeautje uitzoeken en iedereen was daar superblij mee.

Na de lunch hebben we nog een sintcircuit gedaan met allerlei spelletjes. Een spel was de pietengym. Het was een gezellige feestdag!

Pepernoten bakken.
2 december 2019 door Juf Ineke en juf Marion

Vandaag gingen we pepernoten bakken. Wegen, kneden en rollen maar... Het was een heerlijk ochtendje, dat wordt straks smullen. Alle hulpouders ontzettend bedankt!

Sinterklaas
22 november 2019 door Juf Ineke en juf Marion

Het gezellige sinterklaas feest is begonnen. Er is een stal voor Ozosnel en zijn 2 vriendjes in de klas. Deze is door de kinderen gemaakt. De kinderen verzorgen de paarden goed, er is water, zijn suikerklontjes en wortels. De kinderen hebben ook al hard gewerkt om de klas gezellig te maken. Op de foto's kunt u dit zien.

Kinderboekenmarkt
18 oktober 2019 door Juf Ineke en juf Marion

De kinderboekenmarkt werd dit jaar binnen gehouden. Vandaag hebben we boeken verkocht en gekocht. Iedereen was superblij met de gekochte boeken.

Thema bang mannetje
4 oktober 2019 door Juf Ineke en juf Marion

In onze klas zien we steeds meer van het thema bang mannetje. Er is een echte spookhoek en heksenhoek, waar de kinderen enthousiast spelen. Op de foto's kunt u dit zien.

Schoolreisje
25 september 2019 door Ineke

Gisteren waren we op schoolreisje.

Het was een prachtige dag!

Bang mannetje
19 september 2019 door Juf Ineke en juf Marion

We zijn heel enthousiast gestart met het thema" bang mannetje".

Welkom
26 augustus 2019 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Marion en juf Ineke wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2019-2020.