Nieuws uit groep 1-2d

Sinterklaas
3 december 2021 door juf Nicole

Wat was het een feest vandaag! Sinterklaas was écht op school. Sinterklaas kwam vanmorgen aan in de brandweerauto. Nadat we de goedheiligman hadden verwelkomd, hebben wij nog een keer genoten van de pietengym. Ook mochten wij vandaag bij Sinterklaas op bezoek in de aula. Wij hebben ons versje voorgedragen, het liedje ‘Hop, hop, hop’ gezongen en nog lekker gedanst. De kinderen mochten van Sinterklaas daarna zelf een cadeautje uitkiezen. Afgelopen weken hebben wij gewerkt aan een kleurplaat met de hele groep. Ieder kind kleurde een stukje. Vandaag hebben we alle stukje bij elkaar gelegd. Het resultaat ziet u bij de foto's. Verder hebben wij nog bingo gespeeld, Sinterklaas en het grote pietenfeest gekeken en lekker gespeeld. De foto’s van deze geslaagde dag kunt u vinden op de website.


lieve sinterklaas

ik heb mijn schoen gezet

nog eventjes een liedje

dan ga ik snel naar bed

morgen kom ik kijken

of u bent geweest

en als er dan een pakje ligt

is het een beetje feest

Pietengym
3 december 2021 door juf Nicole

Afgelopen dinsdag hebben wij met Juf Ellen pietengym gedaan. Het was zo leuk, dat we het woensdag en vrijdag nog een keer mochten doen!

Brieven voor Ozosnel op de post
17 november 2021 door juf Nicole

Zoals u wellicht heeft gehoord is Ozosnel aanstaande vrijdag jarig. Paardenpiet had een aantal kaarten bij ons gebracht. Deze hebben wij mooi gekleurd en vandaag naar de brievenbus gebracht. Wij hopen dat Ozosnel erg blij wordt van onze kaarten.

Verder hebben wij deze week al een woordweb gemaakt over Sinterklaas. Ook hebben wij met crepe papier een stoomboot geknutseld. Eerst moesten er propjes gemaakt worden van het crepe papier en daarna opplakken. Dat is goed voor de motoriek.

Tenslotte zijn wij druk bezig met Sinterklaasliedjes leren. Wij zingen op school de liedjes uit Het Sinterklaas Meezingboek ingezongen door Maan. U kunt deze liedjes vinden op Youtube en Spotify: 'De 15 leukste sinterklaasliedjes gezongen door Maan'.

Afsluiting thema afval
13 oktober 2021 door juf Nicole

Vanmorgen hebben wij het thema afval afgesloten. Dat deden we door in groepjes het afval rondom de school op te ruimen. Met een vuilniszak en een afvalgrijper gingen de kinderen op pad. De kinderen vonden het erg leuk om op zoek te gaan. Het viel eigenlijk best mee hoeveel afval we hebben opgehaald, Limmen doet het dus al harstikke goed.

Opening Kinderboekenweek
8 oktober 2021 door juf Nicole

Vandaag zijn wij naar de kerk geweest om de Kinderboekenweek te openen. Daar hebben wij ook onze gevulde schoenendoos achtergelaten. Wij hopen dat een arm meisje er erg blij van wordt.

Schoolreisje
5 oktober 2021 door juf Nicole

Vandaag zijn wij op schoolreisje geweest! ‘s Morgens zijn we naar de speeltuin OKB in Alkmaar geweest. De kinderen konden daar lekker vrij spelen. Als lunch hebbeb we lekker patatjes gegeten. Wat hadden we het getroffen met het weer! Het middagprogramma speelde zich af in Castricum. Onderweg in de auto begon het te spatten, maar dat was niet erg want in de middag waren wij lekker binnen. In theater Koningsduyn hebben we naar naar een voorstelling gekeken; Koning Willem Wil’m.

Schrijven in scheerschuim
23 september 2021 door juf Nicole

Vorige week heeft bij de letter a geleerd. We hebben de letter gevoeld, woorden bedacht met de letter a, filmpjes gekeken en de a gekleurd. Ook hebben wij de letter geschreven in scheerschuim. Eerst mochten de kinderen lekker voelen en zelf vormen in het schuim maken, daarna hebben we oefent hoe je de a schrijft. De kinderen vonden het geweldig!

Vuilniswagen op school
22 september 2021 door juf Nicole

Vandaag kwam er een vuilniswagen op school om te laten zien hoe het werkt. Eerst werd er laten zien hoe een container en vuilnisbak geleegd worden. Daarna mochten alle kinderen even in de cabine van de vuilniswagen kijken. In ons boek De vuilnisman stond dat de chauffeur een tv’tje en een zender heeft om de mannen achter op de wagen te zien en met hen te praten. Nu konden wij het in het echt zien. De kinderen konden op het tv’tje de kinderen achter de vuilniswagen zien. Maar hé, is het wel veilig om achter de vuilniswagen of andere vrachtwagen te staan of lopen? De vuilnismannen hebben ons daarom uitgelegd waar je het beste kunt gaan staan, zodat de chauffeur jou kan zien.

Opening van het thema: afval
7 september 2021 door juf Nicole

Vandaag is ons nieuwe thema geopend! In de aula hebben we gekeken naar een voorstelling over afval. Daarna hebben wij in de klas geleerd dat als we het afval hergebruiken, er minder afval verband hoeft te worden. Om het goed te kunnen hergebruiken, moeten we afval scheiden. Eierdozen moeten bij papier en drinkpakken en zakjes bij het plastic. De komende tijd zullen we nog veel meer leren over afval.

Bewegingsonderwijs 31-8-21
31 augustus 2021 door Juf Ellen

Neem een kijkje in onze gymles.

Eerste schoolweek
27 augustus 2021 door juf Nicole

De eerste week zit erop! Deze week heeft vooral in het teken gestaan van elkaar leren kennen en het bespreken van de afspraken in de klas. Ook volgende week zullen we hier nog extra aandacht aan besteden. In deze eerste week hadden we natuurlijk ook gymles van juf Ellen. Vandaag kwam ook meester Herman langs. Hij geeft ons muziekles. We hebben het liedje de Vriendenslinger gezongen, allemaal even gitaar gespeeld en onze eigen muziek gecomponeerd op het digibord.