Nieuws uit groep 1-2d

Koningsspelen
21 april 2023 door Juf Astrid en juf Sannie

Oranje (en rood/wit/blauwe) rokken, broeken, t-shirts, brillen, hoedjes, haren… wat zagen jullie er allemaal fleurig en feestelijk uit vandaag!

De hele dag stond in het teken van de Koningsspelen. Het thema dit jaar is: ‘1,2, iedereen doet mee’. We trapten af in de speelzaal, waar we met z’n allen dansten en zongen op het lied ‘Zigzag’ van Kinderen voor kinderen. Anna, Sam, Yenthe, Reva en Romée dansten op het podium de bewegingen voor. Dit deden zij zo knap (en dapper ook, voor zoveel publiek).

Hierna gingen we terug naar de klas, waar we verder dansten en spelletjes speelden, zo ook de stoelendans.

Omdat vandaag een speciale dag was, gingen we tijdens het eten van ons tienuurtje picknicken in de klas. Gewoon, daar waar je wilt. De meeste kinderen zochten een plekje op de grond, anderen bovenop tafel of in de huishoek. En ook de juffen kwamen er natuurlijk bijzitten. Gezellig samen eten en kletsen.

Meester Herman kwam ook nog even langs met zijn gitaar voor een korte muziekles.

Daarna arriveerden de hulpouders en konden we van start met de Koningsspelen op het schoolplein. In groepjes kozen de kinderen een speelkaart van de lijn en liepen naar het betreffende onderdeel. Sponzenrace, sjoelen, touwtrekken, zaklopen, blik gooien… het kwam allemaal voorbij. Gelukkig bleef het enigszins (maar niet helemaal) droog en hebben de kinderen genoten van de spelletjes.

In de middag hadden we ook nog iets leuks, want we gingen groepsdoorbroken spelen/werken. De kinderen mochten in een andere kleuterklas spelen. Een groepje bleef in 1/2 d en ook bij ons kwamen er kinderen bij. Dit vonden de kinderen reuze interessant en leidde tot nieuw spel, maar vooral blije kinderen.

Tussendoor hebben we ook nog tijd vrijgemaakt voor de letterkofferpresentatie van Brend. Een badeend, bril, batterij, een foto van Brend zelf had hij meegenomen. En nog wat meer. Bravo Brend! Goed bij elkaar gezocht zeg! Yenthe heeft nu de koffer mee.

Aan het einde van de dag kregen alle kinderen nog een appel of banaan en daarmee sloten we deze gezellige dag af en luidden we de meivakantie in.

Mike, Stefanie, Melanie, Maaike, Denise, Myrna en Chanel, ontzettend bedankt voor jullie hulp vandaag.

Wij wensen iedereen twee fijne vakantieweken toe en tot weer ziens op maandag 8 mei.

De afgelopen week...
16 april 2023 door juf Sannie en juf Astrid

- sloten wij ons thema 'ziek zijn' af;
- presenteerde Valerio (die gelukkig weer beter was!) de letterkoffer. Hij had thuis Veel spulletjes geVonden waarbij je de letter V aan het begin hoort. Voortreffelijk gedaan Valerio!
- ontwikkelden groep 2 leerlingen hun 'hechtskills' door een dokterskoffer te borduren. Een belangrijke vaardigheid, mocht je later chirurg willen worden;
- gingen we tijdens de speurtocht van juf Ingrid binnen de school op zoek naar kleuren en vormen. Blad vol? Bingo!
- bewogen we in de speelzaal op muziek en dansten we emoties. Hoe dans je dan als je bang/verdrietig/boos/blij bent? De kinderen konden dit heel goed voordoen en wij dansten allemaal mee;
- gingen wij aan de slag met... oh nee ... dat kunnen we nog even niet verklappen. Die tijd van het jaar dus.

De laatste week voor en de eerste week na de meivakantie werken wij even niet rondom een thema. Dat start daarna pas weer. Welk thema dat wordt, dat houden we nog even geheim.
Aanstaande vrijdag zijn de Koningsspelen. Als uw kind het leuk vindt, mag hij/zij in het oranje/rood/wit/blauw naar school komen. In ieder geval in kleding en met schoenen waarin je je makkelijk kunt bewegen. Die dag mag het 10-uurtje en de lunch gewoon meegegeven worden en ook gelden de reguliere schooltijden. Zin om al een beetje in de stemming te komen? Typ 'Ziggzagg' in op YouTube en uw kind zingt en danst het Koningsspelenlied 2023 vast voor u voor!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Pasen
6 april 2023 door juf Astrid en juf Sannie

De afgelopen dagen stonden in het teken van Pasen. Gisteren mochten de kinderen paaseieren zoeken in de kerktuin. Vanochtend bezochten wij de kerk om daar de paasmusical van groep 4 te bekijken en beluisteren. Tijdens het eten en drinken hebben de kinderen geluisterd naar het paasverhaal, voorgelezen door juf Sannie. En vanmiddag sloten we af met een gezellige lunch; aan de lang gedekte tafel genoten de kinderen van hun meegebrachte lunch. De kinderen hadden zo hun best gedaan om de tasjes te versieren, ze zagen er stuk voor stuk erg mooi uit. Er kwamen etenswaren op tafel die wij normaal niet gauw in de lunchtrommel vinden. Dat voelde erg feestelijk en speciaal. Met grote (veelal, van de chocolade, bruine) glimlachen werden de lekkernijen, al kletsend met elkaar, verorberd. Op de achtergrond muziek van paasliedjes; er heerste een hele fijne, relaxte sfeer. Precies zoals je Pasen graag viert; in gezelschap van elkaar.

In het album staan foto's van gisteren en vandaag. Ondertussen spelen, werken en leren we ook nog steeds rondom het thema 'ziek zijn'. Onze themahoek is omgetoverd tot ziekenhuis met een operatiekamer en een apotheek. We borduren dokterskoffers, scheuren papier en hebben daar ambulancebeertjes van gemaakt, leerden de letter 'z' van ziek zijn, leerden lichaamsdelen in het Engels en nog veel meer... Ook hiervan vindt u foto's terug in het album.

Gezellige dagen gewenst en tot dinsdag!

Nationale rekendag
28 maart 2023 door Juf Sannie en juf Astrid

Vandaag deden we met alle groepen mee met de nationale rekendag met als thema " de afvalparade ". Juf stond bij binnenkomst bij de deur met een vuilniszak aan met daarop allemaal afval geniet. In de kring hadden we een gesprek over het verschil tussen gewone afval en zwerfafval. We bekeken foto's van de nationale opruimdag. We zagen een mevrouw met een soort stofzuiger. Zij zoog daarmee alle peukjes van de straat op. We hadden het ook over afval scheiden. Waarom doen we dit en hoeveel bakken hebben we hiervoor thuis? Verder hoorden we dat er per 1 april (en dit is geen grap) statiegeld komt op blikjes. Na dit gesprek met vele weetjes gingen we aan het werk. Een circuit bestaande uit 5 onderdelen met allemaal rekenopdrachtjes. Een groepje ging experimenteren met drijven/zinken. Waarom bleef een groot blokje hout drijven en zonk een heel klein steentje? Een ander groepje ging afval sorteren en in een grafiek aangeven hoeveel stokjes, dopjes enz ze telden. Weer anderen gingen doosjes/flesjes neerzetten van klein naar groot, smal naar breed, leeg naar vol enz. Met oude kranten gingen we scheuren en met die stukjes plakten we onze knuffelbeer vol. Wel de stukjes meten zodat ze niet over de randen kwamen. Na het circuitje had juf Ellen een leuke gymles voor ons bedacht. Ook met afval. Bent u nieuwsgierig wat we daar allemaal deden, ga dan naar de foto's en laat uw kind maar vertellen wat ze moesten doen. Zo was de ochtend heel snel om en we kijken er met plezier op terug.

Verpleegkundige in de groep
20 maart 2023 door Juf Sannie en juf Astrid

Vandaag hadden wij een verpleegkundige in de klas. Zij werkt op de kinder- en kraamafdeling. D.m.v. korte filmpjes liet ze ons de kamers met bedden, de speelkamer, de verbandwisselkamer en couveuse zien. Ook wat veel voorkomende handelingen werden uitgelegd en voorgedaan. Riv speelde onze patiënt en kreeg plakkertjes op zijn borst en buik. Met een stethoscoop mocht een ander kind zijn hartslag beluisteren. Weer een ander kind mocht een luier bij een pop omdoen. Want patiënt spelen kunnen wij wel, maar baby spelen niet. Wij zijn al zo groot tenslotte! We hebben weer veel geleerd en gaan alles naspelen in onze dokterspost de komende weken.

Deze week...
17 maart 2023 door juf Astrid en juf Sannie

Deze week...

- kwam de ambulance bij ons op school;
- zijn wij gestart met het thema 'ziek zijn';
- hebben wij woorden bedacht die bij 'ambulance' horen;
- heeft groep 1 een ambulance geknipt;
- speelden wij zelf een brancard en ambulancebroeders na door de gewonde op te tillen (* zie foto's buiten spelen);

- hebben alle kinderen een rapport mee naar huis gekregen;
- waren de kinderen woensdag thuis vanwege een studiedag;
- zijn alle leerkrachten van de Kerkuil bijgeschoold in de Kanjertraining;
- kreeg Saar gaatjes in haar oren en is daar óntzettend blij mee;
- deden wij elke ochtend weer een ander inloopspelletje;
- konden wij gelukkig weer heerlijk buiten spelen;
- lazen wij het prentenboek 'Waterpokken';
- stempelden de kinderen uit groep 1 waterpokken met kurken;
- heeft groep 2 weer uit hun klank- en vormenboekje gewerkt (voorbereidende lees- en schrijfactiviteiten);
- heeft groep 2 een leerspel gekozen van de zelfstandig werkposter;
- werd er in de huishoek de wacht- en behandelkamer van de huisarts nagespeeld;
- zijn wij alweer begonnen met het oefenen van Paasliedjes voor de Paasviering;
- hebben wij lichaamsdelen in het Nederlands én Engels geleerd;
- leerden wij hierbij het liedje 'Head, shoulders, knees and toes' met Birdy de vogel;

- hebben wij in de binnen- en buitenkring rijmwoorden verzonnen op de lichaamsdelen: hand, lip en teen.
- presenteerde Reva de letterkoffer 'g' (van Groot - Reva Groot). Wat deed zij dit leuk! Knap hoor, Reva!
- ga
f juf Ingrid een muziekles met instrumenten en leerden wij in het juiste ritme mee te doen
- en bood de opa van Timo, C-jay en Dex aan om de kapotte fietsjes uit de schuur te repareren. Heel fijn, dank u wel hoor!


Volgende week gaan we ons binnen het thema 'ziek zijn' richten op 'het ziekenhuis'. De huishoek zal worden omgetoverd tot de behandelkamer van de arts waar de kinderen zelf onderzoek kunnen doen.

Juf Annelotte - Lesideeën voor kleuters | Thema ziek zijn

Start nieuwe thema
13 maart 2023 door Juf Sannie en juf Astrid

We stonden vanmorgen met alle kleuters op het kerkplein. Maar waarom stonden we daar? Al snel werd het duidelijk. Er kwam een ambulance met zwaailicht en zelfs even met sirene het plein oprijden. Uit de ambulance stapten 2 mensen met wel heel speciale kleding aan. De achterdeuren werden open gedaan en er werd een brancard op wielen uit de ambulance getrokken. Omdat 110 kinderen om 1 ambulance wel heeeel veel was beloofden de meneer en mevrouw dat ze deze ochtend langs alle klassen zouden komen. Aan het einde van de ochtend waren wij aan de beurt. De kinderen waren heel betrokken. We leerden dat het licht op de auto zwaailicht heet. Dat er in een ziekenauto ook een knuffel ligt. Ook hangt er in de auto een soort computer. Toen pakte de verpleegkundige een soort grote rode rugtas. Daar zat van alles in. Verband, pleisters, zuurstofkapje, ontsmettingsvloeistof en nog veel meer. De chauffeur vertelde dat de lichten van de ziekenauto in 3 verschillende kleuren kunnen knipperen. Blauw, oranje en groen. Dat wilden we natuurlijk wel zien! We gingen nu met alleen onze groep naar de ambulance en zagen de verschillende kleuren lichten. En wat hadden we een geluk dat wij de laatste groep waren. De kinderen mochten met 5 tegelijk op de brancard gaan zitten. Deze ging dan als een soort lift omhoog en werd daarna in de ambulance geschoven. In de auto stapten de kinderen weer van de brancard af en kwamen via het voorportier weer naar buiten. Dat was een prachtige ervaring. En dit was pas de eerste dag van ons thema. Wat hebben we al veel geleerd en gezien. En we zijn nieuwsgierig wat er nog allemaal komen gaat. Ons thema is het ziekenhuis, maar deze week zullen we het vooral over ons lichaam en de ambulance hebben.

Vakantie voorbij
10 maart 2023 door Juf Astrid en juf Sannie

We zijn deze week weer fris en fruitig van start gegaan, na genoten te hebben van een week voorjaarsvakantie. Deze week nog even geen thema, hier zullen wij volgende week weer mee van start gaan. Over het nieuwe thema leest u volgende week meer op de blog. Vanmorgen is de klas gecontroleerd op hoofdluis en we kunnen gelukkig melden dat de klas luisvrij is. Bedankt weer Marieke, voor het ‘kriebelen’

In het fotoalbum vindt u enkele foto’s van de afgelopen dagen, zoals onder andere de muziekles met instrumenten over hard en zacht, mooie 2D PlusPlus constructies, de gymles van juf Ingrid en Dex die de letterkoffer presenteert en dddropjes uitdddeelde (dddankjewel Dex!). De letterkoffer is nu mee naar huis met Reva. Succes Reva!

Bewegingsonderwijs
21 februari 2023 door Gymjuf Ellen

Neem een kijkje in onze gymles: https://www.magisto.com/video/K1BMPERaGTw8XwRpYw?l=vsm&o=i&c=c

Carnaval in 1-2d
16 februari 2023 door Juf Sannie en juf Astrid

Het was een gezellige "boel" . Bijna iedereen kwam prachtig verkleed op school. We hebben een heuse modeshow gehouden. Alle kinderen mochten, staand op de middentafel, hun kleding showen. Aan het einde van de ochtend mochten we ook nog optreden in de aula voor de groepen 4, 5 en 7. Best spannend op zo'n groot podium! Maar zo gezellig met de hele groep, waren onze liedjes goed te verstaan en was het leuk om te zien. Bravo ( alaaf) voor groep 1-2d!!!!

Over een kleine mol...
10 februari 2023 door juf Sannie en juf Astrid

die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft! Wij weten inmiddels wie het gedaan heeft. Wilt u dit ook ontdekken? Kom dan naar onze voorstelling in de aula op donderdag 23 februari om 14.00 uur.

We zijn deze week met een nieuw thema van start gegaan: theater met de focus op drama en onze voorstelling rondom het bekende prentenboek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch: 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft'.

Vandaag tijdens de gymles hebben de kinderen met juf Ingrid het spel 'Bullebak in de kooi' gespeeld (Leeuwenkooien). Bullebak (de hond uit het boek en in dit geval de tikker) ligt in de kooi. De molletjes (de kinderen) pakken een bot (pittenzakje) en proberen Bullebak te passeren. Weet Bullebak jou te tikken? Dan is het bot voor Bullebak. De kinderen vonden het een leuk en spannend tikspel.

Toni presenteerde vandaag de letterkoffer. Dit deed hij erg knap, met mooie en gezellige woorden; zoals we Toni kennen. Dankjewel Toni! Op Misha's gezicht verscheen een grote glimlach, want hij had onthouden dat hij vandaag aan de beurt was om de koffer mee te krijgen. Misha, zet hem op! Volgende week vrijdag mag jij presenteren. De letterdief heeft jouw eigen voorletter gestolen, dus dat mmmoet goedkomen!

Afsluiting thema
4 februari 2023 door juf Astrid en juf Sannie

Gisteren hebben wij ons thema 'programmeren' afgerond. De kinderen hebben hun zelfgemaakte robotbijtje (Beebot) mee naar huis gekregen. Hieraan zat een QR-code geniet. Wanneer u deze scant, wordt u doorgelinkt naar een video. In deze video laten we zien waar we de afgelopen weken zoal mee bezig zijn geweest.

In het kader van de Nationale voorleesdagen is anderhalve week lang, elke ochtend of middag een (groot)ouder komen voorlezen. Erg speciaal, een keer voorgelezen worden door je eigen vader/moeder/oma in de klas. Wij willen jullie allemaal hartelijk bedanken!

Sam was gisteren aan de beurt om de inhoud van de letterkoffer aan ons te presenteren. Allerlei spulletjes met de beginklank 's' had zij thuis bij elkaar gezocht. Een sok, een slab, een speen, een springtouw, een speldje en nog veel meer. Ze eindigde met sssnoepjes. Genoeg voor ieder eentje. Dat was een leuke verrassing Sam! Inmiddels heeft de letterdief alweer een nieuwe letter gestolen. Ditmaal de letter 't'. Toni is de gelukkige; hij heeft de koffer mee naar huis. Zettt hem op Ttttoni!

Maandag starten wij met een nieuw thema: theater. Dit gaan wij vormgeven rondom een wel zéér bekend maar tevens nog geheim prentenboek. Wel willen wij alvast verklappen dat 1/2 d op donderdag 23 februari om 14.00 uur bij ons in de aula op school een toneelstuk gaat opvoeren. Houdt u hem vrij? Het zou leuk zijn als er in ieder geval voor ieder kind iemand aanwezig is (dit mag bijv. ook een opa of oma zijn).

Tot slot, gisteren heeft de groep er een nieuwe (hulp)juf bij gekregen: stagiaire Ingrid (* zie eerder verzonden e-mail waarin zij zichzelf voorstelt). Tot de zomervakantie zal zij elke vrijdag bij ons in de klas aanwezig zijn. Welkom Ingrid!

Nationale voorleesdagen, de letterkoffer en nog meer...
27 januari 2023 door juf Astrid en juf Sannie

De Nationale voorleesdagen zijn van start gegaan. Alhoewel voorlezen altijd al veel aandacht krijgt bij ons in de kleutergroep, leggen wij er nu het accent op door ouders voor te laten lezen. Gisteren kwam de vader van Anna en vanmorgen de vader van Victor. Voor Anna en Victor zelf heel leuk, maar ook voor de rest van de groep. En wat deden ze het goed. Interactie, een grapje tussendoor; echt heel leuk om dit zo eens te doen. Volgende week komen de moeder van C-Jay, de oma van Timo, de moeder van Sven, de moeder van Sam, de moeder van Lynn en de vader van Valerio ook nog voorlezen.

Romée bracht vanmorgen de letterkoffer weer terug op school. Gevuld en al! In de kring presenteerde zij wat ze thuis allemaal gevonden had met de beginklank 'r' (van robot). Een 'ouderwetse' rrradio, rrrozijntjes, een rrrrasp, een rrriem, rrrijst en nog veel meer. Ook had ze verse rrrozemarijn meegenomen, uit eigen tuin. Daar hebben we natuurlijk allemaal even aan mogen rrruiken. Sam is vanmiddag met de koffer naar huis gegaan. Zij gaat op zoek naar spulletjes met de letter 's', van Sam! Zet hem op Sam, we zijn benieuwd wat je ons volgende vrijdag gaat laten zien.

Sinds vorige week zijn wij gestart met zelfstandig werken voor de groep 2 leerlingen. Dit doen wij ter voorbereiding op groep 3. Wat meer uitdaging, voorbereidende lees- en schrijfactiviteiten, maar ook langere tijd geconcentreerd bezig zijn met een werkje, de overgang naar af en toe werken op het platte vlak en zelfoplossend proberen te werken. Dit doen we op twee manieren en wel op de dinsdag en donderdag. Op dinsdag werkt de ene helft van groep 2 in hun klank- en vormboekje (voorbereidende lees- en schrijfactiviteiten - lateralisatie), dan kiest de andere helft van groep 2 een zelfstandig spel/werkje/activiteit van de poster. Donderdags draaien we dit weer om. Zie foto's in het album.

Verder spelen, werken en leren wij nog volop rondom ons thema 'programmeren'. Hier willen we niet te veel over kwijt, want aan het einde van het thema gaan jullie wat beelden en informatie via een 'speciale weg’ bereiken. Stay tuned...

De Kler | Nationale Voorleesdagen 2023

Beebot
20 januari 2023 door juf Astrid en juf Sannie

Afgelopen maandag hebben we in de speelzaal ons nieuwe thema geopend: ‘Programmeren’.

Een bij, verkleed als juf Suzanne (of was het nou andersom?), kon haar huisje niet vinden. Met aanwijzingen van de kinderen (vooruit, draaien, opzij, achteruit…) wist de bij de weg toch te vinden. Bij thuiskomst vond zij een verrassing: een Beebot (robotbij) voor iedere kleutergroep! Komt dat even goed van pas; net nu wij de komende weken gaan leren programmeren.

We zijn enthousiast van start gegaan. Allereerst moeten we natuurlijk zelf ervaren hoe de richtingen voelen. We doen spelletjes met en zingen liedjes over links, rechts, naar voren en naar achteren.
Ook lezen we uit het boek ‘Hello Ruby’, een spannend en avontuurlijk verhaal dat jonge kinderen digitale vaardigheden bijbrengt en creatieve oplossingen leert zoeken. We knutselen onze eigen beebotjes en maken ook robots van kosteloos materiaal. En vandaag hebben we voor het eerst zelf de Beebot geprogrammeerd. Juf geeft een opdracht en de leerling stelt de robot zo in, dat deze de juiste route bewandelt en uitkomt op het opgegeven eindpunt. Klinkt misschien wat lastig, maar kinderen zijn ‘geprogrammeerd’ om te ontdekken en dit konden ze dan ook waanzinnig goed. Zo ontdekten zij vandaag bijvoorbeeld al dat je, voorafgaand aan het ‘geven’ van de ‘opdrachten’, allereerst de oude opdracht moet wissen door op het kruisje te drukken.
De komende weken gaan we de programmeeropdrachten steeds wat moeilijker maken. Bijvoorbeeld door opdrachten in te laten spreken, de Beebot langs bepaalde punten te laten gaan voordat het zijn eindpunt bereikt of bijvoorbeeld de weg terug te laten bewandelen. Genoeg te leren en vooral zelf te ontdekken!

Vandaag mocht Romée als eerste van de klas de Letterkoffer mee. De Letterdief heeft de letter ‘r’ van robot én Romée gepikt! In de klas hebben we in tweetallen (knietje-knietje) zoveel mogelijk woorden bedacht waarin de letter ‘r’ voorkomt. Ook hebben we het bijbehorende klankgebaar geleerd (uw kind kan u dit thuis vast even voordoen). Nu de schone taak aan Romée om thuis voorwerpen met deze letter te zoeken en het koffertje te vullen. We kijken uit naar jouw presentatie volgende week, Romée!

Tot slot, wat hebben we een enthousiaste reacties gekregen op het voorlezen door ouders tijdens de Nationale Voorleesdagen. Uit het boek ‘Botje’ van Janneke Schotveld zal iedere dag een stukje voorgelezen worden. Dit boek hebben wij in de klas. Bedankt dat de lijst zo snel vol was, heel erg fijn zo’n groep vol betrokken ouders

Een prettig weekend gewenst!


Fijne dagen!
23 december 2022 door Juf Astrid en juf Sannie

Vandaag nog even een ‘korte dag’ die onder andere gevuld werd met de kerstviering in de kerk. Onder begeleiding van unit 8 liepen we naar de kerk. Daar keken we naar de musical over opa Knoest die het kerstverhaal vertelde. Dit werd uitgespeeld door de kinderen van het koor, die overigens prachtig zongen. Zelf hebben we ook mee mogen zingen en dansen. Het was een fijn samenzijn.

Wij wensen jullie allemaal hele gezellige dagen toe met elkaar en veel moois voor 2023.

Pannenkoekendiner
22 december 2022 door Juf Astrid en juf Sannie

‘Het pannenkoekendiner’; ons kerstdiner in de klas dit jaar. Echt een diner van ons samen. De kinderen hadden allemaal iets meegebracht (waarvoor zeer bedankt ouders!); van stapels pannenkoeken tot gesneden fruit tot slagroom tot sprinkles. En dan nog lekker drinken erbij. Echt één groot feest. Er is onwijs gebunkerd. Zelf je pannenkoek versieren is ook wel heel leuk. Nog een ijsje toe van de juffen en toen kon er heus niets meer bij hoor…

Wat zagen jullie er allemaal mooi uit. Glitters, gel en strikken in de haren. Blouses, gilletjes en spencers. Jurken, rokken en thematruien. Een ieder had zijn best gedaan.

Vanavond was heel gezellig. Bedankt allemaal! De foto’s staan in het album.

Kerststukjes
16 december 2022 door juf Astrid en juf Sannie

Het waren koude, gladde (!), volle en gezellige dagen. We hebben deze week de letter 'k' van kerst geleerd. Ook oefenen we de liederen voor de kerstviering van volgende week. Vandaag kwam groep 8 ons ophalen om samen in de aula te oefenen. Gisteren vierden we de verjaardag van Sam en vandaag de verjaardag van Brandon. Wat een gezelligheid allemaal. En als afsluiter van deze week hebben we vanmiddag ook nog allemaal een eigen kerststukje gemaakt. Hulpouders, bedankt dat jullie er waren! In het album staan wat foto's. Gezellig weekend gewenst allemaal en voorzichtig buiten!

Overgangsweek
9 december 2022 door Juf Astrid en juf Sannie

Een heuse overgangsweek. Waar we maandag nog de Sint ontvingen op school, begeven we ons inmiddels volop in kerstsferen. De boom staat, de klas is versierd met lichtjes en we praten en zingen over het kerstverhaal. Ook knutselen we boompjes die als verlichting dienen tijdens ons kerstdiner en hebben we, met schrijfpatronen versierde, kerstballen van oliekrijt en ecoline gemaakt.

Vandaag was een volle en muzikale dag. Allereerst kwam Cato, de dochter van juf Saskia, bij ons in de klas. Zij liep een dagje mee met juf Sannie.

Meester Herman bracht ons vanmorgen weer een bezoek en leerde ons over hoge (klein: muis) en lage (groot: olifant) tonen. Hij had gekleurde instrumenten mee; soundplates. Dit zijn ronde, platte trommels met elk hun eigen formaat. Des te groter de plate, des te lager het geluid. We mochten ook zelf even trommelen met de stokjes.

Vandaag hebben we ook gezongen in de aula. We oefenden liedjes voor de kerstviering onder begeleiding van juf Romy (de zangjuf) en juf Marja (de pianojuf).
En aan het einde van de dag hebben we wéér gezongen, want vandaag vierden we de verjaardag van Romée. Zij was 5 december jarig, maar morgen viert ze het thuis en vandaag werd zij op school nog even in het zonnetje gezet.

In de mail vindt u veel informatie rondom de kerstactiviteiten de komende weken.

Voor nu een fijn weekend gewenst!

Sint bij ons op school
5 december 2022 door Juf Sannie en juf Astrid

O,o wat spannend! Sinterklaas zou vandaag bij ons op school komen. We stonden met de hele school buiten de Sint op te wachten. Als eerste kwam er een Piet op de fiets. Niet lang daarna kwam Sint. We waren verrast Sint te zien in een camper. Deze camper was mooi versierd. Een grote rode strik voor op de auto en de zijkanten waren versierd met tekeningen van de kleuters. Sinterklaas nam de tijd om langs alle kinderen te lopen en de Pieten gaven iedereen pepernoten. Hierna gingen we naar binnen. We oefenden nog een keer de liedjes, die we later aan Sinterklaas in de aula lieten horen. Een lied over pietengymnastiek (melodie Berend Botje) en het lied hoor wie klopt daar kinderen extra feestelijk met gekleurde slierten. Uw kind kan deze vast thuis voor u zingen. De rest van de dag hebben we spelletjes en activiteiten gedaan waarbij de kinderen pepernoten konden verdienen. Tussendoor ook nog een filmpje bij groep 1-2c in de klas om een rustmoment te hebben. Alles verliep heel gezellig. De dag ging wel erg snel voorbij.

Weekoverzicht
2 december 2022 door juf Astrid en juf Sannie

Het was best een bewogen weekje in groep 1/2 d. Wat had juf Astrid toch een pech; gestruikeld over een paaltje en hierbij een scheurtje in haar elleboog opgelopen. Haar arm zit nu in een mitella, maar achter de schermen toch nog weer betrokken geweest bij de klas. Wat fijn dat dinsdag juf Esther en woensdag juf Karen bij ons wilden invallen. Donderdag en vrijdag was juf Sannie er weer.

Gisteren kregen wij bezoek van vier meiden uit groep 5. Zij kwamen het prentenboek 'Felix en de verdwenen pakjes' voorlezen. Dit deden zij erg knap! Je kon zien dat zij het goed voorbereid hadden. De kinderen hebben vol aandacht geluisterd.

Ook hebben wij een uitstapje gemaakt naar de aula. Daar stonden prachtige creaties tentoongesteld in het 'Surprisemuseum' van de bovenbouwleerlingen. Er stond een gezellig Sinterklaasmuziekje op en de kinderen keken hun ogen uit. Er zijn echt fantastische knutselwerken gemaakt. Erg leuk om te zien!

Vandaag en gisteren hebben wij samenwerkingsoefeningen gedaan. Zo hebben we weer het spelletje 'Wandel, wissel, uit' gedaan waarbij we hebben gerijmd op Sinterklaasplaatjes die we op het digibord zagen: sint - piet - paard - zak - schoen. Ook hebben we de letter 's' van Sinterklaas geleerd. We weten hier nu ook het klankgebaar bij. In knietje-knietjevorm (met de knieën tegen de knieën van je buurman/-vrouw aan) bedachten de kinderen samen zoveel mogelijk woorden waarbij zij aan het begin de letter 's' horen. Groep 2 heeft later tijdens het spelen/werken plaatjes ingekleurd die beginnen met de letter 's', terwijl groep 1 zelf de letter s heeft gemaakt van klei/kleine blokjes/kastanjes of zelf geschreven in het zand.

Maandag mogen de kinderen die dit leuk vinden in thema verkleed naar school komen. Sinterklaas en zijn pieten gaan ons 5 december bezoeken. We gaan er een feestelijke dag van maken samen met juf Astrid en juf Pauline ter ondersteuning.

Voor een ieder die dit weekend al Sinterklaas gaat vieren, veel plezier gewenst!

Blond Amsterdam | Sinterklaaskaart | illustratie | Greetz