Nieuws uit groep 1-2d

Weekoverzicht
20 mei 2022 door juf Sannie

Het is weer vrijdag, de week is weer voorbij…

Een week waarin we qua weer uitersten hebben gehad; waar we aan het begin van de week nog buiten in het gras hebben geluncht, zaten we aan het einde van de week juist binnen te schuilen voor regen, flitsen en gedonder. En dat laatste vonden de kinderen best een beetje spannend.

Deze week zijn wij verder gaan leren, spelen en werken over de moestuin: bloemen, groente en fruit. Juf Ilse, de stagiaire van onze groep, had deze week haar stageweek. Samen met de kinderen heeft zij een bloemenstalletje ingericht waar de afgelopen dagen graag werd gespeeld.

Gisteren hebben we een kringactiviteit gedaan over de kleuren van groente en fruit. We zijn in de klas op zoek gegaan naar attributen zo rood als een tomaat, zo geel als een citroen, zo groen als een courgette en zo blauw als blauwe bessen (* zie de video verstuurd per e-mail).

En verder, wist u dat:

- we vandaag met juf Ilse buiten hebben gegymd?
- Sef 26 mei jarig is en wij vandaag alvast zijn verjaardag hebben gevierd?
- Sef zijn ouders vorige week zijn getrouwd en wij hen hartelijk feliciteren en heel veel geluk wensen?
- we vandaag Engels met Bobo hebben geleerd en we nieuwe woordjes kennen over de lente?
- we met Engels ook de kleuren hebben geleerd?
- we deze week eíndelijk eens de ‘bliksemkaart’ op konden hangen bij ons weerbericht? Deze ‘mag’ zelden!
- juf Astrid volgende week maandag en dinsdag i.v.m. vrije dagen vervangen wordt?
- Maandag juf Priscilla er samen met juf Ilse is? En de kinderen hier al van op de hoogte zijn?
- Alle kinderen woensdag, donderdag en vrijdag vrij zijn i.v.m. de Hemelvaartsvakantie?
- Er weer foto’s van de afgelopen week bij deze blog zijn geplaatst?

Wij wensen u een fijn weekend en alvast gezellige dagen rondom Hemelvaart

De start na de meivakantie
13 mei 2022 door juf Sannie

We zijn weer gestart!

De eerste week na de meivakantie zit er alweer op. En dat betekent dat we de laatste fase van het schooljaar ingaan. Maar met nog genoeg leuke activiteiten op het programma!

Deze week heeft Nicole het stokje overgedragen aan mij. Vanaf nu werk ik weer de donderdagen en vrijdagen. Nicole, bedankt voor alles! Wij waren allemaal heel blij met jouw aanwezigheid. Gelukkig zien de kinderen jou nog iedere dinsdag wanneer jij de gymlessen verzorgt.

Wat vond ik het fijn om de kinderen weer te zien. De meeste kinderen kende ik al, maar toch ook een paar nieuwe gezichten.

Over een paar weken gaan wij van start met ons laatste thema van dit jaar: ‘zomer’. Tot die tijd hebben we het in de klas over de lente met deze week het accent op de moestuin: bloemen, groente & fruit.


Dinsdag heeft (stagiaire) Ilse een les gedaan over bloemen en hebben de kinderen geleerd wat een bloem nodig heeft om te groeien (zon, licht, water, lucht). Een paar bloemen liggen te drogen, volgende week gaan we deze bekijken.

Bij juf Astrid hebben de kinderen gekeken en geluisterd naar een verhaal over de grote praatplaat ‘de moestuin. Ook hebben ze het lied ‘Groente en fruit’ geleerd. Deze staat voor u klaar op de kidspagina van 123Zing!.

Gisteren hebben de kinderen tijdens een actief kringspelletje al wandelend in wisselende tweetallen aan de hand van kaartjes rijmwoorden bedacht. Op de kaartjes stonden plaatjes die op de praatplaat van de moestuin staan.

Vandaag zijn we verder gegaan over groente & fruit en hebben we gebruik gemaakt van onze zintuigen. Wat zijn zintuigen eigenlijk? Wat gebruik je om te ruiken? En wat om te proeven? Voelen? Horen? Zien? Geblinddoekt hebben kinderen die zich hiervoor aanboden, groente en frui gevoeld, geroken, geproefd en… geraden! Vervolgens gekéken of het klopte. Ook hebben we nog even geluísterd… maar de groente en het fruit maakten weinig geluid…

En verder deze week:

- hebben de kinderen (die dit wilden) een droomtekening gemaakt voor de tekenwedstrijd van Limmen Artistiek & Creatief (zie Uilenpost);
- hebben we met de klas een mooie bloem geknutseld voor handvaardigheidjuf Nelleke. Vandaag ging zij met pensioen en hebben wij met de hele school afscheid van haar genomen;
- heeft groep 2 weer uit hun klank- en vormmapje gewerkt;
- hebben we de verjaardag van Anna gevierd;
- hebben we vogelverschrikkers geknutseld;
- hebben we tijdens gym het tikspel ‘fruitsalade’ gespeeld.

Tot slot hebben we natuurlijk ook gewoon heel fijn buiten gespeeld in de zon.

Koningsspelen
23 april 2022 door juf Nicole

Wat hebben wij een mooie dag gehad gisteren! Het weer heeft zijn best gedaan.

We zijn de dag begonnen met de warming-up in de speelzaal. Met alle kleuters samen werd de Fit Top 10 van Kinderen voor Kinderen gedanst. Terug in de klas hebben wij Koningsmemorie gespeeld. Ieder tafelgroepje was een team. Het rode groepje, gele groepje, blauwe groepje en het groene groepje streden tegen elkaar.

Na het 10-uurtje was het tijd voor de spelletjes buiten. In kleine groepjes speelden de kinderen de spelletjes met een koninklijk tintje. Zo hadden we onder andere: de appeltjes van oranje (een soort eierloop met oranje mandarijnen), koninklijke munten (sjoelen) en de koninklijke trein (met z'n tweeën een ballon klemmen tussen de buiken en zo naar de overkant). De rest van de spelletjes kunt u zien op de foto's.

We gingen ook nog speelwerken, maar niet gewoon zoals altijd... Alle kinderen zijn in een andere klas geweest. Een aantal kinderen gingen in groep 1/2A bij juf Laurien spelen. Anderen gingen naar 1/2B bij juf Priscilla of naar 1/2C bij juf Demi. Zo konden ze eens in andere hoeken spelen, maar ook met kinderen uit andere klassen.

Ook in de middag ging het feest door. Tijd voor de stoelendans! Wat is dat toch altijd leuk. Uitleg was niet meer nodig, stoelendansen dat kunnen we wel, zeiden ze!

Na alle drukte hebben de oudsten nog even rustig in een werkboekje gewerkt en hebben de jongsten een kleurplaat ingekleurd.

Als allerlaatste was het gisteren tijd om afscheid te nemen. Na de vakantie staan juf Astrid en juf Sannie weer voor de klas. Gelukkig blijven wij elkaar zien tijdens de gymles op dinsdag, nu dat juf Ellen met zwangerschapsverlof is.

Tenslotte wil ik jullie allemaal bedanken voor de cadeautjes die ik heb gekregen! En voor nu wens ik iedereen een hele fijne meivakantie!

Pasen in groep 1-2D
14 april 2022 door juf Nicole

Woensdag hebben de kinderen paaseieren gezocht in de tuin van de kerk. Wat hebben ze goed gezocht en veel eieren gevonden!

Donderdag hebben wij eerst genoten van de paasmusical. De kinderen hebben goed geluisterd en konden ook heel goed stil zitten. Later op de dag werden de tafel en stoelen verschoven in een feestelijke opstelling. Iedereen mocht zelf kiezen waar en naast wie hij ging zitten. Wat konden onze kanjers dat goed. Niemand maakte ruzie, niemand deed vervelend, iedereen had oog voor elkaar! Zo konden wij genieten van onze heerlijke lunch.

Afgelopen weken hebben wij ook rondom het thema Pasen gewerkt en opeens vonden wij meerdere paashazen in de bouwhoek. Ook deze foto's staan erbij.

Rekendag in groep 1-2d
31 maart 2022 door juf Astrid

De rekendag was niet alleen in 1-2d, maar in alle groepen. Bij de ingang van de speelplaats stond een mooie poort met allemaal foto’s van bouwwerken. Wij hadden een parkeergarage gemaakt omdat we nog met het thema verkeer bezig zijn. Alle juffen waren verkleed als bouwvakker want het landelijke thema was bouwen. Vandaar ook dat wij in groepjes bruggen zijn gaan bouwen voor de auto’s en tractoren. Verder hebben we inhouden van de tanks van de voertuigen vergeleken. Soms was er wel een overstroming haha. Ook hebben we een halve tekening met behulp van echte spiegeltjes af kunnen maken. En bij het kleien moesten we o.a. railsen maken en meten, mensen in de bus kleien en tellen. In de speelzaal hebben we spelletjes met meten, getallen en figuren leggen gedaan.

Na al dat harde werken hadden onze kanjers een lekker zakje chips en een bekertje limonade verdiend. Als u naar de foto’s gaat, krijgt u vast een goede indruk van de dag.

Speelgoedmarkt
12 maart 2022 door juf Nicole

Op 11 maart was de speelgoedmarkt op het grote schoolplein. Bijna alle kinderen hadden wat geld mee om te shoppen. De kinderen hebben mooi speelgoed uitgekozen. En wat veel! Het mooie is dat de opbrengst naar het goede doel gaat: het project in Burkina Faso van Stichting WOL.

Opening van het thema: verkeer en vervoer
4 maart 2022 door juf Nicole

Wat een mooi weer was het vandaag! Vanmiddag hebben wij lekker buiten gespeeld. Juf Nicole dacht dat zij de snelste op het schoolplein was. Juf Demi en juf Priscilla dachten dat zij op hun fiets en step nog sneller waren. Hoe weten we nou wie het allersnelst is? Tijd voor een wedstrijd! Klaar voor de start? Af! He, dat is toevallig. De komende weken werken wij rondom het boek ‘Gewonnen!’ aan het thema verkeer en vervoer.

Carnaval
17 februari 2022 door juf Nicole

Afgelopen week hebben wij het thema Kleurenmonster langzaam afgerond met uiteindelijk een emotiebingo op woensdag. Het Kleurenmonster is overgegaan in Carnaval. Een aantal kinderen heeft deze week met mozaïekfiguurtjes een polonaise gemaakt. Donderdag was het dan ook tijd voor de echte polonaise: het is Carnaval! Wat waren de kinderen mooi verkleed en wat waren zij trots op hun outfits. Wij zijn de dag begonnen met een modeshow. Ieder kind mocht op tafel staan en vertellen hoe zij verkleed waren. Daarna deden wij de polonaise. Later in de ochtend hebben wij een carnavalsbingo gespeeld. Ze zijn echt dol op bingo. Na de bingo kreeg iedereen een zakje chips met limonade. Al wilde sommige kinderen liever water. Dat mocht natuurlijk ook. ’s Middags hebben wij de stoelendans gedaan. Voor sommige kinderen was dit nieuw. Al hadden ook zij het idee van het spel snel door. We konden nog even kort spelen en toen was het tijd voor vakantie.

Theremini
11 februari 2022 door juf Nicole

Vandaag kwam meester Herman weer in de klas. Eerst hebben we een aantal liedjes gezongen. Vervolgens had hij een heel bijzonder instrument mee: een theremini. Ieder kind mocht er even op spelen. Zij kunnen u vast uitleggen hoe het instrument werkt! Tenslotte hebben we op het bord gekeken naar andere mensen die het instrument bespelen.

Creatieve gezichten
11 februari 2022 door juf Nicole

Vorige week hebben de kinderen een emotie op een gezicht gemaakt. Ze hebben hiervoor losse materialen gebruikt. Ze waren erg creatief bezig!

Muziekles
14 januari 2022 door juf Nicole

Vandaag is meester Herman weer in de klas geweest voor de muziekles. We hebben een liedje gezongen over een clowntje die verdrietig was en daarna weer blij werd. We hebben geluisterd hoe verdrietige, boze en vrolijke muziek klinkt. Meester Herman had ook deze keer weer instrumenten mee. Eerst speelde hij op zijn ukelele, daarna op zijn gitaar en op het eind mocht iedereen even een viool bespelen.

De buitenkeuken
10 januari 2022 door juf Nicole

De opening van onze buitenkeuken door juf Helga.

Kerstontbijt
17 december 2021 door juf Nicole

Wat hebben we een fijne, sfeervolle week gehad. Donderdag hebben we genoten van een heerlijk kerstontbijt. Het was nog lekker donker op de gang en er waren sfeervolle lichtjes in de klas. Wat hebben de kinderen hun best gedaan om hun tasje mooi te versieren en wat zagen ze er allemaal mooi uit!

Kerstviering
17 december 2021 door juf Nicole

Vandaag mochten wij in de kerk genieten van de kerstmusical. Het lukte al heel goed om stil te zitten en een uur lang te luisteren! Tussendoor konden wij meezingen met de liedjes, want die hebben we geoefend met muziekjuf Mia.

Kerststal
15 december 2021 door juf Nicole

Afgelopen vrijdag zijn wij naar de kerk geweest. De nieuwe pastor Mike heeft ons het kerstverhaal verteld.

Sinterklaas
3 december 2021 door juf Nicole

Wat was het een feest vandaag! Sinterklaas was écht op school. Sinterklaas kwam vanmorgen aan in de brandweerauto. Nadat we de goedheiligman hadden verwelkomd, hebben wij nog een keer genoten van de pietengym. Ook mochten wij vandaag bij Sinterklaas op bezoek in de aula. Wij hebben ons versje voorgedragen, het liedje ‘Hop, hop, hop’ gezongen en nog lekker gedanst. De kinderen mochten van Sinterklaas daarna zelf een cadeautje uitkiezen. Afgelopen weken hebben wij gewerkt aan een kleurplaat met de hele groep. Ieder kind kleurde een stukje. Vandaag hebben we alle stukje bij elkaar gelegd. Het resultaat ziet u bij de foto's. Verder hebben wij nog bingo gespeeld, Sinterklaas en het grote pietenfeest gekeken en lekker gespeeld. De foto’s van deze geslaagde dag kunt u vinden op de website.


lieve sinterklaas

ik heb mijn schoen gezet

nog eventjes een liedje

dan ga ik snel naar bed

morgen kom ik kijken

of u bent geweest

en als er dan een pakje ligt

is het een beetje feest

Pietengym
3 december 2021 door juf Nicole

Afgelopen dinsdag hebben wij met Juf Ellen pietengym gedaan. Het was zo leuk, dat we het woensdag en vrijdag nog een keer mochten doen!

Brieven voor Ozosnel op de post
17 november 2021 door juf Nicole

Zoals u wellicht heeft gehoord is Ozosnel aanstaande vrijdag jarig. Paardenpiet had een aantal kaarten bij ons gebracht. Deze hebben wij mooi gekleurd en vandaag naar de brievenbus gebracht. Wij hopen dat Ozosnel erg blij wordt van onze kaarten.

Verder hebben wij deze week al een woordweb gemaakt over Sinterklaas. Ook hebben wij met crepe papier een stoomboot geknutseld. Eerst moesten er propjes gemaakt worden van het crepe papier en daarna opplakken. Dat is goed voor de motoriek.

Tenslotte zijn wij druk bezig met Sinterklaasliedjes leren. Wij zingen op school de liedjes uit Het Sinterklaas Meezingboek ingezongen door Maan. U kunt deze liedjes vinden op Youtube en Spotify: 'De 15 leukste sinterklaasliedjes gezongen door Maan'.

Afsluiting thema afval
13 oktober 2021 door juf Nicole

Vanmorgen hebben wij het thema afval afgesloten. Dat deden we door in groepjes het afval rondom de school op te ruimen. Met een vuilniszak en een afvalgrijper gingen de kinderen op pad. De kinderen vonden het erg leuk om op zoek te gaan. Het viel eigenlijk best mee hoeveel afval we hebben opgehaald, Limmen doet het dus al harstikke goed.

Opening Kinderboekenweek
8 oktober 2021 door juf Nicole

Vandaag zijn wij naar de kerk geweest om de Kinderboekenweek te openen. Daar hebben wij ook onze gevulde schoenendoos achtergelaten. Wij hopen dat een arm meisje er erg blij van wordt.