Nieuws uit groep 4a

IPC Vakantie
10 mei 2022 door Juf Loes

Vandaag was het startpunt van ons nieuwe IPC project. Er was een zomerse sfeer in de aula en alle juffen waren in vakantiestemming. Er werd gedanst op een gezellig vakantienummer. Het thema werd snel geraden door de kinderen. Het thema is "Vakantie".

Koningsspelen
22 april 2022 door marieke

De Koningsspelen hebben wij in de klas geopend met het lied 'Fit top 10' van Kinderev voor Kinderen.

De papa's en mama's stonden klaar om met een groepje kinderen de spelletjes op het plein te gaan spelen. We hebben 2 rondes met 6 spelletjes gedaan. De kinderen waren erg enthousiast en fanatiek. Op de foto's kunt u wel zien wat voor spelletjes wij hebben gedaan.

In de klas even rustig een filmpje gekeken, broodje gegeten en tot slot op het plein een mooie tekening met stoepkrijt gemaakt.

Het was een hele leuke dag. Wij hebben genoten.

Alle papa's en mama's bedankt kt voor het helpen!

Lammetjes kijken
21 april 2022 door Marieke

Vandaag mochten wij bij Niek op de camping lammetjes kijken. In de klas hadden wij een woordspin gemaakt over wat wij al wisten over lammetjes. Toch waren er nog dingen die wij graag wilden weten over lammetjes en daar hebben wij vragen over gemaakt.

Wij vonden het super leuk om bij de lammetjes te kijken en hebben veel geleerd.

Alle mama's en papa's bedankt voor het rijden.

Niek, Nathalie en John, bedankt dat wij mochten komen kijken.

Paaslunch
20 april 2022 door marieke

Wat hebben we afgelopen donderdag genoten van de paaslunch. De kinderen hadden hun lunch in prachtig versierde tasjes zitten. Voor sommige kinderen was het zelfs nog een verrassing wat er in de broodtrommel zat. Ik heb alleen maar lekkere dingen gezien!

Paaskippenspel
13 april 2022 door marieke

Vandaag was het dan zover; het Paaskippenspel.

De kinderen van groep 8 zaten als kip verstopt in Limmen. Met een groepje van leerlingen uit groep 4 t/m 7 en een ouder zijn wij op zoek gegaan. Hadden wij een kip gevonden, dan moesten we raden wie het was. Was het goed geraden dan kregen wij een puzzelstukje. Bij de gouden kip kregen we ook nog wat lekkers. Toen de kerkklok 12 uur sloeg, moesten we proberen om de puzzel te maken. Dit was nog best wel lastig.

We hebben veel gelopen en bijna alle kippen gevonden. Het was erg leuk om te doen!


Kijkochtend
1 april 2022 door marieke

Vanmorgen mochten alle papa's, mama's, opa's en oma's komen kijken naar de prachtige gebouwen die de kinderen tijdens 'de Grote Rekendag' hebben gemaakt. Wat hebben zij hun best gedaan!

Grote Rekendag
30 maart 2022 door marieke

De Grote Rekendag begon vanmorgen al op het plein. We mochten allemaal onder een poort doorlopen met daarop foto's van zelf gemaakte gebouwen. Buurman en buurman stonden op het plein te stuntelen met een ladder.

Eenmaal binnen hebben wij geleerd wat een architect. We hebben ook gezien dat er hele bijzonder gebouwen bestaan, met allemaal vreemde vormen.

In de groepen 3 en 4 hebben we allerlei verschillende opdrachten gedaan die te maken hadden met bouwen, inzicht en meten. Dit was erg leuk om te doen. Dit circuit werd afgesloten met een quiz over bouwen, huizen en gebouwen.

Aan het eind van de dag mochten wij zelf gaan bouwen met de spullen die we hadden meegenomen. Er komen al prachtige gebouwen tevoorschijn. Morgen gaan we hier nog mee verder en dan kunt u vrijdagochtend alle bouwwerken komen bewonderen!

Zingen voor Oekraïne
17 maart 2022 door Marieke

Een leerkracht uit Heiloo had een mooi liedje gemaakt op de tekst van ' We are the world'. Het was de vraag of zoveel mogelijk scholen op woensdag 16 maart om 11:55 uur dit lied wilden zingen. Uiteraard deden wij mee!

De afgelopen dagen hebben wij het lied geoefend. Woensdag 16 maart was het zo ver. Met de groepen 4 t/m 8 hebben wij het lied voor Oekraïne gezongen. Af en toe best wel even een kippenvel moment.

Na afloop mocht Sep uit onze groep rond met 'de pet' om geld op te halen voor Oekraïne. Wat waren er veel belangstellenden aanwezig. Heel mooi om te zien. Dank jullie wel daarvoor.

Sep heeft met 'de pet' €88,10 opgehaald voor Oekraïne.

Techniekles
17 maart 2022 door Marieke

Gister hadden wij mazzel. Omdat de groepen 7 en 8 geen tijd hadden voor de technieklessen, mochten wij met de groepen 3 en 4 voor 1x naar de aula voor een techniekles van meester Marco.

We gingen werken met een 3d-pen. Meeste Marco legde alles even kort uit en toen mochten wij aan de slag. Soms was het wel een beetje moeilijk, maar wij vonden het super leuk om te doen. Zo leuk, dat sommige kinderen uit de klas van hun zakgeld ook den 3d-pen willen kopen!

Speelgoedmarkt
17 maart 2022 door Marieke

Vorige week vrijdag hadden wij op school een speelgoedmarkt. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 verkochten op het schoolplein hun speelgoed. De volledige opbrengst van deze markt is voor stichting WOL. Zij hebben een samenwerking met scholen in Burkina Faso. In totaal is er meer dan 1100 euro opgehaald!

Wij hadden zelf ook bijna allemaal iets moois gekocht op de markt.

Het was een groot succes!

IPC Dag en nacht
6 maart 2022 door Juf Loes

Op de eerste dag na de voorjaarsvakantie zijn we begonnen met een nieuw IPC project dag en nacht. We zijn met de hele klas in een donkere kamer gaan zitten. Eerst ervaren hoe donker het is. Daarna kwamen er verschillende lichtbronnen voorbij. Een klein vlammetje, een knijpkat een zaklantaarn en led verlichting. Ook hebben we gezien hoe de jas van Sep mooi reflecteert in het donker. We hebben het startpunt afgesloten met een verhaal over de schildpad en de zonsopgang.

Escaperoom
6 maart 2022 door Juf Loes

Onze stagiere juf Maaike had dit keer een aparte gymles gemaakt. Het was een soort van escaperoom. De kinderen waren verdeeld over 4 groepen en kregen allerlei soorten puzzelopdrachten. Een route, een woordzoeker, een code taal enz Uiteindelijk kreeg elk groepje een cijfer als oplossing. Met die cijfers konden de kinderen het cijferslot openen die op een verstopte rugzak zat. In de rugzak zaten glow in the dark armbandjes, die weer mooi aansloten bij ons op IPC project. Als beloning voor het harde werk kreeg iedereen een armbandje.

Afsluiting IPC thema 'Feest'
17 februari 2022 door Marieke

Woensdag hebben wij het IPC thema 'Feest' afgesloten en mochten wij al onze knutselwerkjes mee naar huis nemen.

We hebben dit thema weer veel geleerd, ook over feesten in andere landen en culturen.

Vandaag hebben we het thema helemaal goed afgesloten met het carnavalsfeest!

Carnaval
17 februari 2022 door Marieke

Wij zijn de dag goed begonnen. Bijna alle kinderen zijn prachtig verkleed en daarom hebben wij bij de gymles even een modeshow gedaan!

Ook hebben we in het klein alvast even Ryan zijn verjaardag gevierd.

Spelling
3 februari 2022 door marieke

Vandaag deden wij de les van spelling op een andere manier. Juf had overal in de klas woorden opgehangen die wij moesten zoeken. Hadden we een woord gevonden, dan moesten we goed naar het woord kijken en daarna opschrijven. Toen we alle woorden gevonden hadden, kregen wij een dictee met al deze woorden!

Maskers maken
25 januari 2022 door Juf Loes

Vandaag zijn we bezig geweest om een ontwerp te maken voor ons masker. Dit is een onderdeel van ons IPC project "feest". We hebben eerst gekeken naar de maskers van Kimmy Cantrell voor inspiratie. Daarna gingen de kinderen enthousiast aan de slag met wasco. Het werd een feestelijk geheel met veel kleur.

Maskers maken
25 januari 2022 door Juf Loes

Vandaag zijn we bezig geweest om een ontwerp te maken voor ons masker. Dit is een onderdeel van ons IPC project "feest". We hebben eerst gekeken naar de maskers van Kimmy Cantrell voor inspiratie. Daarna gingen de kinderen enthousiast aan de slag met wasco. Het werd een feestelijk geheel met veel kleur.

Feestelijke start van het nieuwe jaar
11 januari 2022 door Juf Loes

De eerste maandag in het nieuwe jaar begon met een feestelijk tintje. Er stond een heerlijk glas limonade klaar, met een lekker snoepje daarbij. We hebben met elkaar een toost uitgebracht op het nieuwe jaar. Wij hopen dat alle mooie wensen voor iedereen gaan uitkomen en dat 2022 een goed jaar wordt! Tevens was dit ook de start van ons nieuwe IPC project. "Feest". Met dit thema gaan we ons de komende tijd bezighouden.

Kerstontbijt
16 december 2021 door marieke

Vandaag was het kerstontbijt op school en wat zag iedereen er mooi uit! Jurken, rokjes, strikken, stropdassen, colberts, gilets kersttruien en glitter. Erg leuk om te zien. De kinderen hebben enorm gesmuld van al het lekkers dat in hun versierde tas zat.

Ook hebben we kerststukjes gemaakt en die zijn allemaal heel mooi geworden.

Morgen nog even gezellig afsluiten met z'n allen en dan vakantie!

Sinterklaas
3 december 2021 door marieke

Vandaag was het dan zover. Om 9:00 gingen wij naar buiten om Sint en zijn Pieten op te wachten. Sint kwam dit jaar met heel speciaal vervoer aan, namelijk een brandweerauto. Niemand minder dan de vader van Twan was de chauffeur.

In de klas hebben wij een spelletjescircuit gedaan met allemaal leuke spelletjes en opdrachten.

In de aula hebben wij een liedje voor Sinterklaas en zijn Pieten gezongen en een rijmpje opgezegd. Als laatste mochten wij een cadeautje kiezen uit Sinterklaas' schatkamer.

Als afsluiting hebben we nog een leuke Sintfilm gekeken.

Kortom een super leuke en gezellige dag!