Nieuws uit groep 4a

Koningsspelen
21 april 2023 door marieke

Vandaag mochten we allemaal in het oranje/rood-wit-blauw op school komen. Jassen aanhouden en in een lange slinger van 6 groepen lopend naar VVLimmen. Daar hebben we de Koningsspelen geopend met het Ziggzagg lied van Kinderen voor Kinderen. Lekker samen dansen en zingen. Daarna begon het programma. Wij begonnen bij de stormbaan. Schoenen moesten uit en dus hadden we allemaal natte en vieze sokken, maar dat mocht de pret niet drukken. Achter elkaar gingen we van de stormbaan af. De tweede ronde hadden we een clinic van de atletiek. Springen over hordes, 'bal werpen', estafette lopen en sprinten. Na al dat rennen hadden we beste wel dorst en trek gekregen. Onder een afdak kregen we limonade en lekker een stuk fruit. Ronde 3 was een voetbal clinic. Ook dit was weer super leuk en lekker veel bewegen. Na afloop nog even alle vrijwilligers bedankt en weer terug naar school.

Het was een super leuke en bijna droge ochtend!

Afsluiting IPC project Tijd Detectives
20 april 2023 door marieke

Woensdag 19 april sloten wij het IPC thema "Tijd Detectives" af. Ouders en opa's/ oma's kwamen in de klas kijken naar al het werk dat de kinderen hebben gedaan en gemaakt. Ook gaven de kinderen nog een spetterend optreden van het liedje "Tijdmachien".


Clinic korfbal
14 april 2023 door marieke

Gister waren er bij de gymles 2 jongens die ons les gingen geven in korfbal. Het was erg leuk en we eindigden met een partijtje korfbal!

Pasen
6 april 2023 door marieke

Vandaag kwamen de kinderen wat zenuwachtig de kerk binnen. Om half 9 zijn we begonnen met het aantrekken van de kleding en daarna was het best lang wachten voordat we eindelijk mochten beginnen. Toen alle klassen en ouders/ opa's/ oma's enz. binnen waren en op hun plek zaten, konden we gaan beginnen. Wat was het leuk om te doen en wat ging het goed! We hebben ervan genoten.

Naast de Paasmusical gingen we vandaag ook lunchen op school. In ons mooi versierde tasjes zaten heerlijke dingen. Sommige kinderen wisten al wat er in het tasje zat, maar voor andere kinderen was het nog 1 grote verrassing. De kinderen hebben heerlijk genoten van al het lekkers.

Het was een spannende, gezellige en leuke dag!

Wij zijn heel trots op de kinderen dat ze zo'n mooie en goede musical hebben laten zien.

Voor iedereen nu hele fijne Paasdagen!

Paaseieren zoeken
5 april 2023 door marieke

Vandaag mochten we in de kerktuin paaseieren zoeken. Kinderen van groep 7 hadden 95 eieren verstopt. We hebben heel erg goed ons best gedaan en hebben uiteindelijk 91 eieren gevonden. Het was weer erg leuk om te doen en heerlijk zo met het zonnetje!


Groep 4A Strandvondsten museum
4 april 2023 door juf Loes

Vandaag hadden wij een gastspreker van het strandvondsten museum. Hij vertelde wat er allemaal op het strand is gevonden. Soms zelfs echt hele oude dingen, zoals een mamoetbot. Hij had heel veel voorwerpen meegenomen en verteld erover waar het was gevonden en wat het was. Ook kon hij leuke liedjes zingen. Hij vertelde over de schelpenkar en over het Stet, waarover vroeger boten voeren naar de kalkovens van Akersloot. Tot slot mochten alle kinderen in de echte schelpenkar klimmen voor een groepsfoto. Dit was best wel hoog, maar het lukte bijna om de hele klas in de schelpenkar te krijgen. Kortom een interessante ochtend.

Groep 4A Paaseieren renspel
3 april 2023 door Juf Loes

Vandaag hadden wij een aparte gymles. De kinderen moesten samen ervoor zorgen dat alle paaseieren in het juiste nest werden gebracht. De nestjes stonden kriskras door de gymzaal. Op de paaseieren stonden woordjes die gesorteerd moesten worden of een rekensom tot de 100. Het was soms best wel lastig, maar de kinderen mochten elkaar ook helpen. Een gezellige paasgymles en we hadden met elkaar veel lol.

Groep 4A De Grote Rekendag
30 maart 2023 door juf Loes

Dinsdag 28 maart stond in het teken van de Grote Rekendag. Het thema dit jaar was afval. Hiervoor hadden we al heel veel gespaard. De dag werd geopend op het schoolplein met alle juffen die verkleed waren met een vuilniszak met afval erop. In de klas hebben we een film gekeken over afvalscheiding en het legen van ondergrondse afvalcontainers. Daarna gingen we zelf aan de slag met het afval wat we gespaard hadden. De opdracht was om een rekenspel te maken van afval. Alle kinderen gingen enthousiast aan de gang en er werden prachtige spellen gemaakt. Een rekenpuzzel met doppen, een kegelspel met melkpakken en limonadeflessen, een schuifspel met bierdopjes en veel werpspelletjes met doppen en bakjes. Ook hebben we een afvalquiz gespeeld. De volgende ochtend hebben we tijdens de rekenles alle spelletjes met elkaar gespeeld. Het was weer een geslaagd en leerzame rekenles.

Groep 4A Historisch Limmen
30 maart 2023 door juf Loes

Woensdag 29 maart zijn wij met de klas naar Historisch Limmen geweest. We kregen een rondleiding door twee enthousiaste vrijwilligers. We hebben voorwerpen gezien die in Limmen of omgeving zijn gevonden en er werd verteld hoe je te werk gaat als je archeoloog bent. We hebben oude spullen bekeken, zoals een walvisbot, kookpot, munten, telefoon, oude schaats, vergiet, resten van een oorlogsvliegtuig en een echte zilveren munt. Er werd verteld dat de Rijksweg op een strandwal ligt en dat het verschil qua hoogte met het kruispunt bij de snackbar richting de kerk ongeveer 2 meter is. Ongeveer net zo hoog is als de bovenkant van de kerkdeur. Er is verteld dat er in de oorlog een vliegtuig is neergestort in het weiland tegenover de oude school. En dat de propeller van het vliegtuig bij het oorlogsgraf van de omgekomen bemanningsleden staat, bij het kerkje achter de oude school. De tijd vloog om en het was een zeer interessant bezoek.

Opening IPC project tijd detectives
6 maart 2023 door Juf Loes

Vandaag zijn we weer begonnen met een nieuw IPC project. Juf Loes had opeens een gekke ketting en armband om gedaan. Aan de ketting hing een stop voor de wasbak en aan haar armband een usb-stick. Waarom weten we wat dit voor voorwerpen zijn en dat ze anders gebruikt moeten worden? We hebben er samen over gepraat en kwamen uiteindelijk over het vak archeologie. Hoe weten zij wat voor een voorwerp het is en waar het voorwerp voor werd gebruikt. In de middag werden alle kinderen een archeoloog. Zij hadden stukjes foto van diverse voorwerpen gekregen en moesten er samen achter zien te komen wat het was. Best wel lastig om deze puzzel op te lossen. Aan enthousiasme geen gebrek. Het IPC project heet dan ook "Tijd detectives".

Voorleeswedstrijd
1 februari 2023 door Juf Loes

Vandaag was de finale van de voorleeswedstrijd. Na een spannende halve finale in onze eigen groep, was Mads de winnaar van de groep. Vandaag was Mads best wel zenuwachtig, want er moest voorgelezen worden voor een echte jury. Maar Mads deed het fantastisch en liet als enige ook de plaatjes van zijn boek zien. Dit vond het publiek erg leuk. Ook hield hij zelf de microfoon vast. Knap hoor. Na een lang overleg kwam de jury met de uitslag. Rein uit groep 5 won de eerste prijs en kreeg een mooi boek. Alle andere kinderen kregen natuurlijk ook een klein prijsje. Het was een geslaagde voorleeswedstrijd.

Voorleeswedstrijd
1 februari 2023 door Juf Loes

Vandaag was de finale van de voorleeswedstrijd. Na een spannende halve finale in onze eigen groep, was Mads de winnaar van de groep. Vandaag was Mads best wel zenuwachtig, want er moest voorgelezen worden voor een echte jury. Maar Mads deed het fantastisch en liet als enige ook de plaatjes van zijn boek zien. Dit vond het publiek erg leuk. Ook hield hij zelf de microfoon vast. Knap hoor. Na een lang overleg kwam de jury met de uitslag. Rein uit groep 5 won de eerste prijs en kreeg een mooi boek. Alle andere kinderen kregen natuurlijk ook een klein prijsje. Het was een geslaagde voorleeswedstrijd.

Groep 4A Opening circus
9 januari 2023 door Juf Loes

Vanmorgen wilden wij net beginnen aan onze spellingsles, toen ineens een verdrietige clown in de klas kwam. Zij had een gouden envelop mee, met een brief van de directeur van het circus. Een zware storm had alles vernield en de directeur heeft ons gevraagd om hem te helpen. Ook speelde ze even op haar saxofoon. Wat een prachtig geluid, het leek wel een stoomboot. De komende weken gaan wij hard aan de slag met het thema circus.

kerstkoken en kerstdiner
22 december 2022 door marieke

Vanmorgen hebben wij in kleine groepen bij kinderen thuis heerlijk hapjes gemaakt voor het kerstdiner. Eerst nog even boodschappen doen bij de AH en daarna lekker aan de slag. Juf kwam bij ons allemaal even langs om te kijken hoe het ging. Rond 11:00/11:30 uur waren we allemaal weer op school. We vonden het erg leuk om zelf de hapjes te maken.

Om 17:30 uur kwamen allemaal in mooie kleding en prachtige haren naar school. Alle zelfgemaakte hapjes werden ook naar school gebracht. We hebben heerlijk gesmuld van al het lekkers.

Het was een erg leuke en lekkere dag.

Alle ouders bedankt voor jullie hulp.

Wij wensen jullie fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2023!

Groep 4A Kerststukjes
19 december 2022 door Juf Loes

Vandaag hebben de kinderen hard gewerkt aan hun kerststukjes. Allemaal met een prachtig resultaat! Wat wordt het gezellig in de klas en wat ruikt het lekker. Geniet van de foto's.

Groep 4A Sinterklaas
5 december 2022 door Juf Loes

Wat was het vandaag een feest op school. Sinterklaas en zijn pieten kwamen op school. Sint kwam niet op zijn paard, maar met een versierde camper. In de klas was er een gezellige circuit, met allerlei Sinterklaasspelletjes. In de aula mochten wij optreden voor Sint en zijn pieten. Wat ging ons optreden goed! Het hoogtepunt was dat de kinderen zelf hun cadeautje uit mochten zoeken en voor de klas kregen wij 2 prachtige spellen. Kortom een zeer geslaagd, gezellig Sinterklaasfeest!

Pietengym
1 december 2022 door marieke

Vandaag had juf Ellen samen met juf Britt een Pietenles klaar gezet. Heel veel kinderen waren als Piet of Sint verkleed. We hebben over daken geklommen en gezwaaid en heel veel geoefend met pakjes in de schoorsteen doen.

Het was een erg leuke les!

Spellingles en Strooipieten
16 november 2022 door marieke

Toen wij vanmorgen bezig waren met de spellingles, kwamen er opeens 2 Strooipieten langs! Wat een feest was dat. We kregen allemaal heerlijke pepernoten op onze tafel. Op het bord schreven de Strooipieten dat wij vrijdag 25 november onze schoen op school mogen zetten!

Sint Maarten
11 november 2022 door marieke

Vandaag mochten wij de feestmaanden openen met het Sint Maartenfeest. In de ochtend hebben wij gezongen bij juf Helga en in de middag zijn we langs een paar groepen gegaan. Het zingen en de prachtige lampionnen werden beloond met wat lekkers!

Groep 4A De mondhygiëniste
9 november 2022 door Loes

Vandaag hadden we Marjolein, de mondhygiëniste, bij ons in de klas. Ze had ook Sjaak de draak meegenomen. Zij heeft van alles verteld over de verzorging van ons gebit. Ook Sjaak zijn tanden werden gepoetst. Zo konden de kinderen goed zien, hoe je goed moet poetsen. Daarna mochten de kinderen ook hun eigen tanden poetsen. De kinderen kregen allemaal een tandenborstel en een tube tandpasta. Aan het eind van de les mochten de kinderen de tandenborstel, tandpasta en nog een folder over gebitsverzorging mee naar huis nemen. Kortom een leuke en leerzame les.