Nieuws uit groep 4a

IPC Plattegronden maken met daarbij een legenda
21 september 2020 door Margret en Elly

We hebben geleerd hoe we een plattegrond kunnen maken met daarbij een legenda.

We begonnen met het maken van een plattegrond van een zelfbedacht pretpark of speeltuin. Met een heuse legenda konden we vlot zien waar we alles konden vinden.

Daarna hebben we een plattegrond van de klas nagebouwd met lego. We leerden dat je van de klas de belangrijkste dingen op de plattegrond neerzet; dus geen boeken, mensen enz. Daarna moest de lego worden vervangen door een tekening. Moeilijke opdracht, maar heel goed uitgevoerd en prima samengewerkt.

IPC Welke kunstjes kan ik al?
17 september 2020 door Elly en Margret

We zijn bezig met het IPC-project 'Wie ben ik ?'. Vandaag hebben we gewerkt aan lichamelijke opvoeding. We hebben gekeken welke kunstjes we allemaal beheersen. En dat zijn er best veel!

We hebben een circuit gedaan in de speelzaal en hebben leuke kunstjes aan elkaar laten zien.

IPC Hoe werkt je hart?
10 september 2020 door Elly en Margret

Vandaag hebben we weer IPC gedaan. We hebben gewerkt rond het thema "Wie ben ik?".

Het ging over ons hart, dat altijd blijft kloppen. Soms snel, soms wat langzamer. In de speelzaal hebben we onze hartslag geteld. Eerst hadden we even heel rustig gelegen. Dan is je hartslag niet zo hoog. Als je op je plaats gaat joggen en dan meet, dan is je hartslag wat hoger.

Je hartslag is het hoogst als je flink hebt gerend door de zaal. Dan voel je je hart in je keel kloppen. Interessant hè!

Kleurwedstrijd "samen zijn we de Kerkuil!".
10 september 2020 door Elly en Margret

In de eerste weken hebben we samen met de hele school een kleurwedstrijd gehad en hebben we ook nog een werkstuk samen met de hele klas gemaakt. Helaas kunnen alle ouders dit niet zien, maar een foto is natuurlijk wel leuk!

Tess was de winnaar van onze klas! Isa uit groep 5A was de winnaar van groep 3/4/5. De leerlingenraad heeft de winnaars gekozen...Maar alle kleurplaten zijn prachtig geworden! En alle groepswerken ook. Kijk maar naar de foto's.

Weer naar de bieb!
7 september 2020 door Elly en Margret

De bibliotheek was een hele tijd voor onze school gesloten, vanwege corona. maar nu mogen we weer boeken zoeken.

Vandaag hebben we allemaal een mooi leesboek uitgezocht om lekker in te lezen! Het was leuk om weer in de bieb te zijn...en lekker in de klas weer te lezen!

Een natte schoolreis!
3 september 2020 door Elly en Margret

Vandaag, 3 september, waren we op schoolreisje naar de Swaan in Langedijk. Lekker met de bus, de juffen met mondkapje en onze klassenmoeder Anne met de auto...alleen het weer zat niet helemaal mee!

Maar gelukkig hebben we allemaal wel heerlijk gespeeld. We hadden het hele park voor onszelf!! Wat leuk; een liedjestuin, een skelterparcours, supergrote springkussens, een pontje over een slootje en een hele leuke speeltuin. Het was allemaal echt heel gaaf. Iets eerder teruggekomen en zeker niet droog en ook niet schoon, maar wel heel voldaan.

Thuis lekker onder de warme douche of in bad...tenminste dat vertelden de kinderen in de bus! En dan nog even nagenieten van de foto's van de leuke dag

De eerste schoolweek!
21 augustus 2020 door Elly en Margret

Het was wel warm in de school om de eerste week te starten, maar wat hadden we er allemaal zin in!

We hebben al weer veel geleerd. Taal, lezen en rekenen. Maar ook veel spelletjes gedaan om elkaar weer wat beter te leren kennen. Natuurlijk ook flink handen gewassen om ons toch aan de corona-regels te houden.

En lekker gespeeld tijdens het circuit...en ook heel leuk: meester Herman van de muziek kwam vrijdag ook weer lesgeven.

Vanmiddag zijn we moe, maar heel voldaan begonnen aan ons eerst weekend van dit schooljaar!

Welkom
18 augustus 2020 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Elly en juf Margret wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2020-2021.