Nieuws uit groep 4a

Dikke pret met carnaval!
16 februari 2021 door Elly en Margret

We hebben allang geen feestje gehad, maar gelukkig hadden we er vandaag wel een! We waren allemaal prachtig verkleed en we zijn maar begonnen met een gezellige modeshow.

Af en toe moesten we deze dag ook nog iets leren, maar gelukkig konden we tussen de lessen nog even polonaise doen.

's Middags hebben we een leuke bingo gedaan. Met een verhaal. Tess was de grote winnaar!

Daarna nog even kleuren en dansen...en de dag was weer ten einde. We hebben het heel leuk gehad.

Lekker terug op school en we zijn gestart met IPC circus!
9 februari 2021 door Elly en Margret

Wat was het weer fijn om samen op school te zijn.

Even wennen, maar wel leuk!! We hebben samen heerlijk in de sneeuw gespeeld...en we hebben ons nieuwe IPC project geopend. In de klas...dat wel, maar evengoed heel gezellig.

Het nieuwe thema is circus. We hebben een leuk circuslied gezongen en een film gekeken over circus Herman Renz...het bekendste Nederlandse circus!

En juf...die zag er voor even wel heel raar uit!!

Kerststukjes maken
16 december 2020 door Elly en Margret

Op de laatste schooldag van dit jaar hebben we samen met kinderen van groep 8 prachtige kerststukjes gemaakt. Iedereen hartelijk dank voor het meebrengen van de spullen.

De ontvangende mensen zullen hier heel blij mee zijn!

Fijne vakantie allemaal en gezellige dagen en tot volgend jaar!!

Afscheid van Linden en kerstversiering.
11 december 2020 door Elly en Margret

Vandaag, vrijdag 11 december hebben we afscheid genomen van Linden. Hij gaat verhuizen en heeeel ver. Naar Losser (bij Enschede). Alle kinderen en juffen hadden samen een vriendenboek gemaakt en dat aan hem gegeven.

Ook zijn we natuurlijk volop aan het knutselen voor de kerst. Een mooie zelf versierde boom...kaarsjes mooie tekeningen...Het wordt steeds gezelliger.

Kerstknutselen
9 december 2020 door Margret en Elly

Vandaag verdeelden we de groepen 4 in drie groepen om verschillende kerstknutsels te maken.

Er zijn boompjes, geborduurde sterren en zingende kinderen gemaakt. Het was fijn dat we hulp hebben gekregen van enkele kinderen uit groep 8.

Bedankt , het was gezellig en alles is supergoed gelukt!


Sint toch nog op school!
4 december 2020 door Elly en Margret

We vonden het allemaal wel spannend of Sint nog naar de Kerkuil zou komen!

Maar gelukkig was hij er en hij had ook nog vier pieten mee! We hebben vandaag echt een feestdag gehad. Eerst nog even oefenen wat we voor Sint wilden doen en daarna een leuk Sint-circuit. Gezellig hoor!

Daarna mochten we naar de aula. Het was erg leuk en we hebben Sint echt goed gezien. Ook heeft Lucie heel mooi keyboard-spel laten horen aan Sint en Piet en natuurlijk hebben we ook met de hele klas een lied en vers laten horen. Ook kregen we allemaal een mooi cadeau, dat we zelf mochten uitzoeken. En we kregen als klassen-cadeau het spel "wie is het?". Daar zijn we allemaal heel blij mee!

's Middags nog even lekker een film over Sint gekeken en nu klopt vol verwachting ons hart voor morgen! Pakjesavond!

Afsluiting IPC We zijn wat we eten!
3 december 2020 door Elly en Margret

Vandaag hebben we ons IPC project afgesloten. We hebben het de afgelopen periode gehad over gezond eten. Daarbij hebben we gekeken naar eten vroeger en nu. Kinderen hebben gevraagd aan papa's en mama's wat zij vroeger aten, maar ook aan opa's en oma's. We hebben ook een heus experiment gedaan met boontjes. Hoe groeit een boontje het beste? Ook hebben we van brooddeeg een fruitmandje gemaakt. We hebben eerst gekeken hoe echt fruit eruitziet.

We hebben gewerkt met de laptop. Dat was best moeilijk. We moesten informatie zoeken over fruit of groente. Maar ook goed opstarten en afsluiten was al lastig.

Ook hebben we een heus recept in de klas gemaakt. Een vlaflip! En iedereen heeft het recept van pepernoten mee naar huis gehad om dat zelf te maken. Want door corona kon dat niet in de klas.

Kortom een heel leuk en leerzaam project!

We hebben naast de foto's ook nog een filmpje wat je kunt kijken over ons project! Zelf voorbereid en gepresenteerd! Kijk maar eens!

https://youtu.be/RGToic-35VY

Muziek met meester Herman
1 december 2020 door Margret en Elly

Vandaag hadden we weer een superleuke les van meester Herman.

We leerden de verschillen tussen een gitaar en een ukelele (speek uit: joekelille). Het lukte ons allemaal om op de ukelele te spelen en het klonk best goed.

Natuurlijk zongen we uit volle borst liedjes over Sinterklaas en zijn Pieten. Het klonk heel vrolijk en gezellig. Wie weet heeft Sint het wel kunnen horen in zijn werkpaleis in Soestdijk.

Pepernotenpieten.
26 november 2020 door Elly en Margret

Wat hebben wij goed geknutseld, zeg! We hebben een IPC-thema over gezond eten. Maar met Sinterklaas is dat lastig. Maar weten jullie wel dat Sint ook heel veel kokspieten heeft? In groep 4a hebben we er allemaal een gemaakt. Met echte pepernoten op hun schort. Ze zijn heel mooi geworden. Kijk maar naar de foto's.

Pietengym!
25 november 2020 door juf Ellen

Maandag hebben wij voor ons Pietendiploma geoefend! We hebben het zo goed gedaan, dat we allemaal zijn geslaagd!

Schoencadeau ,pietendiploma en rijmen maar.
23 november 2020 door Margret en Elly

Na de spannende pietenles in de gymles, waar bijna hele mooie pietjes rondliepen, kregen we een echt pietendiploma. Dik verdiend hoor! Juf Ellen zal foto's van de gymles op de site zetten.

Op school hadden we een houten puzzel in onze schoen gekregen; het was nog niet eenvoudig om van de stukjes een piramide te bouwen. Goed oefenen maar. Rommelpiet had er een echt rommeltje van gemaakt, maar gelukkig konden we allemaal onze tafel en schoen weer terugvinden.

Rijmen hoort ook bij sinterklaas. Dat hebben we gedaan met allemaal spullen uit de cadeautjeszak. Goed gedaan!

Spannend... we mogen onze zelfgemaakte schoen zetten!
20 november 2020 door Elly en Margret

Vanmiddag, vrijdag 20 november, hebben we een schoen geknutseld, Want we mogen onze schoen zetten op school. Daarna nog lekker zingen, want dat hoort erbij! En nu maar hopen dat er maandag wat in zit! Vast wel...groep 4a heeft zulke lieve kinderen!!!

In november al oefenen voor de kerstviering...
20 november 2020 door Elly en Margret

Het heerlijk avondje moet nog komen, maar wij hebben vandaag alweer geoefend voor de kerstmusical samen met juf Mia en Wilma en Marja. We deden allemaal supergoed mee, dus het wordt vast straks met Kerstmis een mooie viering!

Sint Maartenfeest met de "kaaslampion".
11 november 2020 door Margret en Elly

Met onze kaaslampion ,die goed paste bij ons thema "We zijn wat we eten" gingen we zingend langs een aantal groepen. We bewonderden alle prachtige lampionnen, die vol trots getoond werden. Als beloning kregen we een lekkere gezonde appel en wat snoepjes. We wensen iedereen een gezellige lichtjesavond in welke vorm dan ook.

IPC een experiment met boontjes
6 november 2020 door Elly en Margret

We hebben in de klas een echt experiment gedaan! We hebben boontjes met water en zonder water in een beker gedaan. Twee bekertjes stonden in een donkere kast, Twee bekertjes stonden voor het raam van de klas.

Als een boontje water krijgt groeit het! Ook in het donker. Dat hadden we niet gedacht. Het boontje voor het raam met water groeit ook en wordt ook groen!

Als een boontje geen water krijgt groeit het helemaal niet. Dat hadden we wel verwacht. Leuk hoor, zo'n experiment!

IPC de mondhygiëniste
4 november 2020 door Elly en Margret

Vandaag kwam Marjolijn, de mondhygieniste bij ons in de klas. We hadden al veel geleerd over ons gebit en vandaag kregen we poetsles. Je moet echt heel goed poetsen, hoor. Het duurt echt even voor je gebit schoon is!

We mochten onze tandenborstel en tandpasta houden! Het was erg leuk en leerzaam.

Opening IPC: `We zijn wat we eten.`
20 oktober 2020 door Margret en Elly

Vandaag hebben twee malle koks het project geopend.

Afsluiting IPC Wie ben ik?
9 oktober 2020 door Elly en Margret

We gingen vanmiddag, 9 oktober, als afsluiting van IPC een speurtocht doen in de wijk rond de school. We moesten veel letters zoeken en daar kwam een zinnetje uit. Goed gedaan!!

Het was een gezellige afsluiting, nu hebben we lekker herfstvakantie!

Goede zaken gedaan op de kinderboekenmarkt!
9 oktober 2020 door Elly en Margret

Vanmorgen 9 oktober hadden we kinderboekenmarkt. Het grootste deel is buiten geweest en een klein deel vanwege de regen binnen. Maar leuk was het wel. We hebben goed verkocht en ook hebben alle kinderen (en juf) nog hele leuke boeken gekocht die we nu in de herfstvakantie lekker kunnen lezen.

Kijk maar op de foto's hoe gezellig het was!

Allemaal in het zonnetje!
8 oktober 2020 door Elly en Margret

We hebben tijdens ons IPC project allemaal een keer in het zonnetje gestaan!

Met onze eigen favoriete spullen en leuke foto's! Iedereen heeft ons toen ook in het zonnetje gezet met lieve complimenten! Leuk hoor!

Hier zie je ons allemaal een keer in het zonnetje...en ook nog een keer met alle spullen en werkbladen die we gemaakt hebben tijdens dit project.

We hebben er veel van geleerd!