Nieuws uit groep 4a

Schoencadeau ,pietendiploma en rijmen maar.
23 november 2020 door Margret en Elly

Na de spannende pietenles in de gymles, waar bijna hele mooie pietjes rondliepen, kregen we een echt pietendiploma. Dik verdiend hoor! Juf Ellen zal foto's van de gymles op de site zetten.

Op school hadden we een houten puzzel in onze schoen gekregen; het was nog niet eenvoudig om van de stukjes een piramide te bouwen. Goed oefenen maar. Rommelpiet had er een echt rommeltje van gemaakt, maar gelukkig konden we allemaal onze tafel en schoen weer terugvinden.

Rijmen hoort ook bij sinterklaas. Dat hebben we gedaan met allemaal spullen uit de cadeautjeszak. Goed gedaan!

Spannend... we mogen onze zelfgemaakte schoen zetten!
20 november 2020 door Elly en Margret

Vanmiddag, vrijdag 20 november, hebben we een schoen geknutseld, Want we mogen onze schoen zetten op school. Daarna nog lekker zingen, want dat hoort erbij! En nu maar hopen dat er maandag wat in zit! Vast wel...groep 4a heeft zulke lieve kinderen!!!

In november al oefenen voor de kerstviering...
20 november 2020 door Elly en Margret

Het heerlijk avondje moet nog komen, maar wij hebben vandaag alweer geoefend voor de kerstmusical samen met juf Mia en Wilma en Marja. We deden allemaal supergoed mee, dus het wordt vast straks met Kerstmis een mooie viering!

Sint Maartenfeest met de "kaaslampion".
11 november 2020 door Margret en Elly

Met onze kaaslampion ,die goed paste bij ons thema "We zijn wat we eten" gingen we zingend langs een aantal groepen. We bewonderden alle prachtige lampionnen, die vol trots getoond werden. Als beloning kregen we een lekkere gezonde appel en wat snoepjes. We wensen iedereen een gezellige lichtjesavond in welke vorm dan ook.

IPC een experiment met boontjes
6 november 2020 door Elly en Margret

We hebben in de klas een echt experiment gedaan! We hebben boontjes met water en zonder water in een beker gedaan. Twee bekertjes stonden in een donkere kast, Twee bekertjes stonden voor het raam van de klas.

Als een boontje water krijgt groeit het! Ook in het donker. Dat hadden we niet gedacht. Het boontje voor het raam met water groeit ook en wordt ook groen!

Als een boontje geen water krijgt groeit het helemaal niet. Dat hadden we wel verwacht. Leuk hoor, zo'n experiment!

IPC de mondhygiëniste
4 november 2020 door Elly en Margret

Vandaag kwam Marjolijn, de mondhygieniste bij ons in de klas. We hadden al veel geleerd over ons gebit en vandaag kregen we poetsles. Je moet echt heel goed poetsen, hoor. Het duurt echt even voor je gebit schoon is!

We mochten onze tandenborstel en tandpasta houden! Het was erg leuk en leerzaam.

Opening IPC: `We zijn wat we eten.`
20 oktober 2020 door Margret en Elly

Vandaag hebben twee malle koks het project geopend.

Afsluiting IPC Wie ben ik?
9 oktober 2020 door Elly en Margret

We gingen vanmiddag, 9 oktober, als afsluiting van IPC een speurtocht doen in de wijk rond de school. We moesten veel letters zoeken en daar kwam een zinnetje uit. Goed gedaan!!

Het was een gezellige afsluiting, nu hebben we lekker herfstvakantie!

Goede zaken gedaan op de kinderboekenmarkt!
9 oktober 2020 door Elly en Margret

Vanmorgen 9 oktober hadden we kinderboekenmarkt. Het grootste deel is buiten geweest en een klein deel vanwege de regen binnen. Maar leuk was het wel. We hebben goed verkocht en ook hebben alle kinderen (en juf) nog hele leuke boeken gekocht die we nu in de herfstvakantie lekker kunnen lezen.

Kijk maar op de foto's hoe gezellig het was!

Allemaal in het zonnetje!
8 oktober 2020 door Elly en Margret

We hebben tijdens ons IPC project allemaal een keer in het zonnetje gestaan!

Met onze eigen favoriete spullen en leuke foto's! Iedereen heeft ons toen ook in het zonnetje gezet met lieve complimenten! Leuk hoor!

Hier zie je ons allemaal een keer in het zonnetje...en ook nog een keer met alle spullen en werkbladen die we gemaakt hebben tijdens dit project.

We hebben er veel van geleerd!

Kijkje in de kerk!
1 oktober 2020 door Elly en Margret

Vandaag hebben we gekeken in de kerk. Op 3 mei 2018 was de kerk in brand gevlogen. Maar nu is het binnen weer heel mooi geworden!

Pastor Olling heeft ons alles laten zien en er mooi bij verteld. We gingen door de pastorie en de pastoorsgang naar binnen en hebben veel foto's gezien van hoe verbrand alles was en we zagen nu hoe mooi het is opgeknapt. Heel bijzonder om weer in de "nieuwe" kerk te zijn!

IPC Plattegronden maken met daarbij een legenda
21 september 2020 door Margret en Elly

We hebben geleerd hoe we een plattegrond kunnen maken met daarbij een legenda.

We begonnen met het maken van een plattegrond van een zelfbedacht pretpark of speeltuin. Met een heuse legenda konden we vlot zien waar we alles konden vinden.

Daarna hebben we een plattegrond van de klas nagebouwd met lego. We leerden dat je van de klas de belangrijkste dingen op de plattegrond neerzet; dus geen boeken, mensen enz. Daarna moest de lego worden vervangen door een tekening. Moeilijke opdracht, maar heel goed uitgevoerd en prima samengewerkt.

IPC Welke kunstjes kan ik al?
17 september 2020 door Elly en Margret

We zijn bezig met het IPC-project 'Wie ben ik ?'. Vandaag hebben we gewerkt aan lichamelijke opvoeding. We hebben gekeken welke kunstjes we allemaal beheersen. En dat zijn er best veel!

We hebben een circuit gedaan in de speelzaal en hebben leuke kunstjes aan elkaar laten zien.

IPC Hoe werkt je hart?
10 september 2020 door Elly en Margret

Vandaag hebben we weer IPC gedaan. We hebben gewerkt rond het thema "Wie ben ik?".

Het ging over ons hart, dat altijd blijft kloppen. Soms snel, soms wat langzamer. In de speelzaal hebben we onze hartslag geteld. Eerst hadden we even heel rustig gelegen. Dan is je hartslag niet zo hoog. Als je op je plaats gaat joggen en dan meet, dan is je hartslag wat hoger.

Je hartslag is het hoogst als je flink hebt gerend door de zaal. Dan voel je je hart in je keel kloppen. Interessant hè!

Kleurwedstrijd "samen zijn we de Kerkuil!".
10 september 2020 door Elly en Margret

In de eerste weken hebben we samen met de hele school een kleurwedstrijd gehad en hebben we ook nog een werkstuk samen met de hele klas gemaakt. Helaas kunnen alle ouders dit niet zien, maar een foto is natuurlijk wel leuk!

Tess was de winnaar van onze klas! Isa uit groep 5A was de winnaar van groep 3/4/5. De leerlingenraad heeft de winnaars gekozen...Maar alle kleurplaten zijn prachtig geworden! En alle groepswerken ook. Kijk maar naar de foto's.

Weer naar de bieb!
7 september 2020 door Elly en Margret

De bibliotheek was een hele tijd voor onze school gesloten, vanwege corona. maar nu mogen we weer boeken zoeken.

Vandaag hebben we allemaal een mooi leesboek uitgezocht om lekker in te lezen! Het was leuk om weer in de bieb te zijn...en lekker in de klas weer te lezen!

Een natte schoolreis!
3 september 2020 door Elly en Margret

Vandaag, 3 september, waren we op schoolreisje naar de Swaan in Langedijk. Lekker met de bus, de juffen met mondkapje en onze klassenmoeder Anne met de auto...alleen het weer zat niet helemaal mee!

Maar gelukkig hebben we allemaal wel heerlijk gespeeld. We hadden het hele park voor onszelf!! Wat leuk; een liedjestuin, een skelterparcours, supergrote springkussens, een pontje over een slootje en een hele leuke speeltuin. Het was allemaal echt heel gaaf. Iets eerder teruggekomen en zeker niet droog en ook niet schoon, maar wel heel voldaan.

Thuis lekker onder de warme douche of in bad...tenminste dat vertelden de kinderen in de bus! En dan nog even nagenieten van de foto's van de leuke dag

De eerste schoolweek!
21 augustus 2020 door Elly en Margret

Het was wel warm in de school om de eerste week te starten, maar wat hadden we er allemaal zin in!

We hebben al weer veel geleerd. Taal, lezen en rekenen. Maar ook veel spelletjes gedaan om elkaar weer wat beter te leren kennen. Natuurlijk ook flink handen gewassen om ons toch aan de corona-regels te houden.

En lekker gespeeld tijdens het circuit...en ook heel leuk: meester Herman van de muziek kwam vrijdag ook weer lesgeven.

Vanmiddag zijn we moe, maar heel voldaan begonnen aan ons eerst weekend van dit schooljaar!

Welkom
18 augustus 2020 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Elly en juf Margret wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2020-2021.