Nieuws uit groep 4a

Koningsspelen: gezellig en sportief!
23 april 2021 door Elly en Margret

Vandaag, 23 april, hadden we de Koningsspelen. Het was gelukkig prachtig weer en iedereen had wel iets met oranje aan. Wel even een jasje aan, en dan heerlijk spelen.

We zijn de dag gestart met het lied van kinderen voor kinderen. Het heet "Zij aan zij" en dansen...dat kunnen we wel! Daarna even een modeshow...altijd leuk!

Daarna hebben we BINGO gedaan met een koningsdag-verhaal. Lucie was de eerste die BINGO! had.

Toen zijn we met groep 4B naar een veldje gegaan waar we samen allemaal echte koningsdagspelletjes hebben gedaan. Daarna hebben we op het grote plein ook nog wat moeilijker spelen gedaan.

's Middags hebben we in de klas lekker gespeeld met allerlei gezelschapsspelletjes...kortom een sportieve spelletjesdag!

Afsluiting IPC Circus
21 april 2021 door Elly en Margret

Wat hebben we veel geleerd en gedaan de afgelopen periode! We weten nu allemaal heel veel van het circus, van de geschiedenis, hoe je een tent waterdicht maakt, waarom de piste rond is en nog veel meer!!

Ook hebben we veel liedjes gezongen over het circus.

Op de foto's alle kinderen trots met alles wat ze hebben gemaakt en geleerd....en nog een filmpje met de liedjes die we hebben geleerd. Een echte groep4a-show!!

Kijk maar: https://youtu.be/wXkg4RlV5Rc.

De laatste judoles dit jaar en...allemaal een diploma!
19 april 2021 door Elly en Margret

Vandaag, 19 april, hadden we van meester Roeland de laatste judoles. We mochten laten zien wat we geleerd hadden. Dat deed iedereen heel enthousiast. Meester heeft ons ook nog gevraagd wat respect inhoudt. Dat konden we goed vertellen.

Aan het einde van de les kreeg iedereen een diploma van judo en applaus. Wat was het leuk!!

We bouwen een circus!
8 april 2021 door Elly en Margret

Vandaag hebben we een circus gebouwd. We hebben eerst een ronde piste geknipt. De cirkel hebben we gemaakt door een bord om te trekken, maar een cirkel kan je ook door een passer maken.

Daarna hebben we tribunes gebouwd met blokken en mensen en dieren in het circus geplaatst.

Een opdracht waarin samenwerken en taken verdelen heel belangrijk was.

We maken een circustent...maar welk materiaal gebruiken we?
7 april 2021 door Elly en Margret

Vandaag hebben we met IPC circus geleerd welk materiaal je voor het maken van een circustent kan gebruiken. Het materiaal moet sterk zijn...maar ook waterdicht, anders zit je met een regenbui in een nat circus!

We hebben een experiment gedaan met verschillende stoffen: bont, katoen, leer, plastic, jute en aluminiumfolie. Sommigen waren wel waterdicht, maar niet zo sterk. Een circustent van leer lijkt ons een aardig plan, maar van de stof van een tent of een vouwwagen, dat kan ook!

We maken een circustent...maar welk materiaal gebruiken we?
7 april 2021 door Elly en Margret

Vandaag hebben we met IPC circus geleerd welk materiaal je voor het maken van een circustent kan gebruiken. Het materiaal moet sterk zijn...maar ook waterdicht, anders zit je met een regenbui in een nat circus!

We hebben een experiment gedaan met verschillende stoffen: bont, katoen, leer, plastic, jute en aluminiumfolie. Sommigen waren wel waterdicht, maar niet zo sterk. Een circustent van leer lijkt ons een aardig plan, maar van de stof van een tent of een vouwwagen, dat kan ook!

Een prachtig paasfeest!
1 april 2021 door Elly en Margret

We hadden allemaal heel veel zin in het paasfeest op de Kerkuil. Alle kinderen kwamen met prachtig versierde tasjes op school. Dat zag er in de gang al heel feestelijk uit! We hebben samen geluisterd naar het paasverhaal. En we hadden allemaal een prachtige place-mat gekleurd.

Na de pauze zijn we naar de tuin van de pastorie gegaan. Daar hadden kinderen van groep 8 eieren voor ons verstopt. We hadden er samen 97 gevonden!!

Daarna hebben we de tafels klaargezet en gedekt. Daarna een heerlijke lunch...iedereen was super-verwend door alle papa's en mama's!

's Middags hebben we lekker spelletjes gedaan. Het was een hele leuk paasfeest!

Het grote eieren-onderzoek!
31 maart 2021 door Elly en Margret

Het is bijna Pasen, en dan eet bijna iedereen wel een eitje. Wij hebben eitjes onderzocht. Hoe groot ze zijn, hoe ze smaakten, hoeveel ze wogen en van welke kip ze komen. Het was erg leuk om dit samen te doen!

Judo met meester Roeland
29 maart 2021 door Elly en Margret

We hadden vanmorgen voor de tweede keer judo in de aula van onze school. De meester die we daarvoor hebben heet meester Roeland. Hij is heel grappig. We leren veel dingen van judo, maar vooral leren we wat respect betekent. Dat is belangrijk bij judo, maar eigenlijk natuurlijk altijd. Meester Roeland heeft voor ons allemaal een judopak meegenomen, dat dragen we tijdens de les.

Superleuk, judo op de Kerkuil!

Paasgym met juf Ellen
29 maart 2021 door Elly en Margret

Vanmorgen hebben we heerlijk gegymd met juf Ellen. Ze had heel veel klaargezet en dat hadden we al eerder een keer geoefend. Het was superleuk. Ook hadden we een heel leuk spel van de paashaas gedaan. Een estafette! Supergaaf!

Pasen...
26 maart 2021 door Elly en Margret

We hebben allemaal een prachtig paasmandje gemaakt. Kijk maar naar de foto's. Nu maar hopen dat de schoolpaashaas hem vult! Het is nog geen Pasen. We wachten af!

Circus in de gymlessen
26 maart 2021 door Juf Ellen

Tijdens de gymlessen zijn we veel aan het oefenen met diabolo’s, doekjes, balletjes, ringen, hoepels, Chinese bordjes, tennis/badminton en springtouwen.

Circusdieren...en andere dieren:waar komen ze vandaan?
19 maart 2021 door Elly en Margret

We hebben het onderdeel aardrijkskunde gedaan met IPC. Het gaat over dieren, heel veel dieren mogen nu niet meer in het circus optreden. Dat is niet goed voor de dieren. Maar je kan er wel informatie over vinden. In de kinderatlas van de dieren. We hebben gezocht naar verschillende dieren en waar die vandaan komen. Ook hebben we informatie over dat dier in de atlas opgezocht. Best lastig, maar wel erg leuk en leerzaam om te doen.

Circus met muziek van meester Herman!
19 maart 2021 door Elly en Margret

Vandaag hadden we muziek van meester Herman. Hij heeft ons twee leuke liedjes over het circus geleerd en...hij was verkleed als echte spreekstalmeester! Heel erg leuk natuurlijk!

Ook had hij nog leuke muzikale activiteiten over Pasen. Kortom: een superleuke les!

Leuk hoor: werken over het circus!
2 maart 2021 door Elly en Margret

We zijn volop bezig met het thema circus van IPC.

We hebben al veel geleerd over de geschiedenis van het circus. In Rome was circus Maximus er al 2000 jaar geleden. En nu heb je nog steeds circussen, zoals Cirque du Soleil of het circus van de Cliniclowns.

Maar we hebben ook een leuk circuit over het circus met allerlei activiteiten die we bijna dagelijks doen. Kijk maar naar de foto's dan zie je hoe we dat doen!

Dikke pret met carnaval!
16 februari 2021 door Elly en Margret

We hebben allang geen feestje gehad, maar gelukkig hadden we er vandaag wel een! We waren allemaal prachtig verkleed en we zijn maar begonnen met een gezellige modeshow.

Af en toe moesten we deze dag ook nog iets leren, maar gelukkig konden we tussen de lessen nog even polonaise doen.

's Middags hebben we een leuke bingo gedaan. Met een verhaal. Tess was de grote winnaar!

Daarna nog even kleuren en dansen...en de dag was weer ten einde. We hebben het heel leuk gehad.

Lekker terug op school en we zijn gestart met IPC circus!
9 februari 2021 door Elly en Margret

Wat was het weer fijn om samen op school te zijn.

Even wennen, maar wel leuk!! We hebben samen heerlijk in de sneeuw gespeeld...en we hebben ons nieuwe IPC project geopend. In de klas...dat wel, maar evengoed heel gezellig.

Het nieuwe thema is circus. We hebben een leuk circuslied gezongen en een film gekeken over circus Herman Renz...het bekendste Nederlandse circus!

En juf...die zag er voor even wel heel raar uit!!

Kerststukjes maken
16 december 2020 door Elly en Margret

Op de laatste schooldag van dit jaar hebben we samen met kinderen van groep 8 prachtige kerststukjes gemaakt. Iedereen hartelijk dank voor het meebrengen van de spullen.

De ontvangende mensen zullen hier heel blij mee zijn!

Fijne vakantie allemaal en gezellige dagen en tot volgend jaar!!

Afscheid van Linden en kerstversiering.
11 december 2020 door Elly en Margret

Vandaag, vrijdag 11 december hebben we afscheid genomen van Linden. Hij gaat verhuizen en heeeel ver. Naar Losser (bij Enschede). Alle kinderen en juffen hadden samen een vriendenboek gemaakt en dat aan hem gegeven.

Ook zijn we natuurlijk volop aan het knutselen voor de kerst. Een mooie zelf versierde boom...kaarsjes mooie tekeningen...Het wordt steeds gezelliger.

Kerstknutselen
9 december 2020 door Margret en Elly

Vandaag verdeelden we de groepen 4 in drie groepen om verschillende kerstknutsels te maken.

Er zijn boompjes, geborduurde sterren en zingende kinderen gemaakt. Het was fijn dat we hulp hebben gekregen van enkele kinderen uit groep 8.

Bedankt , het was gezellig en alles is supergoed gelukt!