Nieuws uit groep 4a

Spellingles en Strooipieten
16 november 2022 door marieke

Toen wij vanmorgen bezig waren met de spellingles, kwamen er opeens 2 Strooipieten langs! Wat een feest was dat. We kregen allemaal heerlijke pepernoten op onze tafel. Op het bord schreven de Strooipieten dat wij vrijdag 25 november onze schoen op school mogen zetten!

Sint Maarten
11 november 2022 door marieke

Vandaag mochten wij de feestmaanden openen met het Sint Maartenfeest. In de ochtend hebben wij gezongen bij juf Helga en in de middag zijn we langs een paar groepen gegaan. Het zingen en de prachtige lampionnen werden beloond met wat lekkers!

Groep 4A De mondhygiëniste
9 november 2022 door Loes

Vandaag hadden we Marjolein, de mondhygiëniste, bij ons in de klas. Ze had ook Sjaak de draak meegenomen. Zij heeft van alles verteld over de verzorging van ons gebit. Ook Sjaak zijn tanden werden gepoetst. Zo konden de kinderen goed zien, hoe je goed moet poetsen. Daarna mochten de kinderen ook hun eigen tanden poetsen. De kinderen kregen allemaal een tandenborstel en een tube tandpasta. Aan het eind van de les mochten de kinderen de tandenborstel, tandpasta en nog een folder over gebitsverzorging mee naar huis nemen. Kortom een leuke en leerzame les.

Groep 4A Opening project "We zijn wat we eten
26 oktober 2022 door Loes

Gisteren hebben we ons nieuwe IPC geopend "We zijn wat we eten". We gaan van alles leren en ontdekken over eten en drinken. Er waren twee bijzondere koks bij de opening, die toch wel een beetje bekend voorkwamen. Onder het genot van een grappig lied, kookten de koks een heerlijke spaghettisoep, maar of die soep nou echt zo lekker was, is nog maar de vraag.

Boekenmarkt
14 oktober 2022 door marieke

Vandaag was de afsluiting van de Kinderboekenweek. Aangezien het thema 'Gi-ga-groen' was, mochten de kinderen de hele dag met een groen potlood schrijven. Ook hadden we veel lessen en opdrachten op groen papier. Aan het eind van de dag was dan de echte afsluiting. Het eerste half uur hebben wij boeken verkocht en het tweede half uur mochten wij boeken gaan kopen. We hebben allemaal erg ons best gedaan. Het was een mooie afsluiting en nu gaan we genieten van de herfstvakantie!

Kinderboekenweek
6 oktober 2022 door marieke

Gister hebben wij de Kinderboekenweek met het thema 'Gi-Ga Groen' geopend.

We mochten met de hele klas naar het onderbouwplein en daar heeft juf Helga uitgelegd dat we tijdens de Kinderboekenweek veel gaan lezen in boeken en gaan luisteren naar verhalen die worden voorgelezen. Vrijdag mogen we naar de kerk voor de viering.

Wij hebben er zin in!

Kunst en muziek
23 september 2022 door marieke

In de klas begint het al aardig op een museum te lijken met al die prachtige kunstwerken van de kinderen.
Naast kunst van Andy Warhol zijn wij in de klas ook al bezig met het oefenen van de liedjes voor de viering van de Kinderboekenweek. Deze liedjes oefenen wij in de aula met juf Romy en juf Marja.

Schoolreisje
8 september 2022 door marieke

De tweede week in groep 4 en we mochten al meteen op schoolreisje. Wat waren we blij dat het vanmorgen regende??. Hebben we niet voor niets de locatie van ons schoolreisje gewijzigd. Samen met de groepen 3,4 en 5 in de bus op weg naar Monkey Town Haarlem. Daar aangekomen konden wij niet wachten om overal op de klimmen, vanaf te glijden en op te springen. We hebben ons zo goed vermaakt dat we helemaal bezweet waren. Tussendoor mochten we heerlijk limonade drinken en tijdens de lunch kregen we patatjes. Nog even met elkaar op de foto en snel weer verder spelen. Aan het eind hadden we nog een ongelukje met Dries. Door het enthousiaste spelen is helaas de ringvinger van Dries gebroken. Snel een icepack op zijn vinger en een ijsje in zijn mond. Dries is een stoere jongen en al snel werden zijn tranen weer ingeruild voor gezellig geklets met juf. Dries werd opgehaald door zijn moeder en nu zit zijn vinger (en deel van zijn hand) in het gips. We sloten de dag af met een ijsje en op de terugweg in de bus waren de kinderen een stuk rustiger dan op de heenweg. Ondanks het ongelukje van Dries hebben we een hele leuke dag gehad!

Openingen project ''De Gouden Kunstweken'
7 september 2022 door marieke

Vandaag hebben wij met de hele school het project 'De Gouden Kunstweken' geopend. Juf Helga kwam als schilder het schoolplein op en heeft officieel de 'Kunstweken' geopend door het lint door te knippen.
De komende weken gaan wij aan de slag met 'kunst'. Elke groep heeft een eigen kunstenaar. Wij hebben Andy Warhol als kunstenaar. De kunst van deze kunstenaar gaan we onderzoeken en bekijken. Ook gaan we proberen om zelf een kunstwerk te maken in de stijl van Andy Warhol!