Nieuws uit groep 4a

Sinterklaas
3 december 2021 door marieke

Vandaag was het dan zover. Om 9:00 gingen wij naar buiten om Sint en zijn Pieten op te wachten. Sint kwam dit jaar met heel speciaal vervoer aan, namelijk een brandweerauto. Niemand minder dan de vader van Twan was de chauffeur.

In de klas hebben wij een spelletjescircuit gedaan met allemaal leuke spelletjes en opdrachten.

In de aula hebben wij een liedje voor Sinterklaas en zijn Pieten gezongen en een rijmpje opgezegd. Als laatste mochten wij een cadeautje kiezen uit Sinterklaas' schatkamer.

Als afsluiting hebben we nog een leuke Sintfilm gekeken.

Kortom een super leuke en gezellige dag!

Pietengym
25 november 2021 door marieke

Vandaag hadden wij Pietengym van juf Ellen. We mochten verkleed als Sint of Piet naar de gymles komen. Er waren heel veel Pieten en een paar Sinten. Erg leuk om te zien. We hebben heerlijk gegymd en het was een super leuke gymles.

Boek Knots cadeau
19 november 2021 door Juf Loes

Vanmorgen hadden we bezoek van schrijver Tijs van Marle, illustrator Esther van de Brink en iemand van de uitgeverij Billy Bones. Alle kinderen kregen namelijk het boek "Knots" cadeau. Dit gaat over een jongetje die in de oertijd leefde. Ook deed de schrijver een quiz. Juf Diane en ik zijn ook nagetekend als oermens. Tot slot mochten de kinderen op de foto met Knots zelf. Deze actie is ervoor om het lezen te bevorderen. De gemeente Castricum en de uitgeverij hebben voor dit prachtige cadeau gezorgd. We zijn dan ook erg blij met het prachtige boek!

Strooipieten
19 november 2021 door marieke

Vanmorgen werden wij verrast met een bezoek van 2 Strooipieten in onze klas. We hebben allemaal heel veel pepernoten op onze tafels gekregen. Tot slot vertelden de Strooipieten ook nog dat wij vanmiddag onze schoen op school mogen zetten!

Wat een feest!

Mondhygiëniste Marjolein
17 november 2021 door Juf Loes

Vandaag begonnen we met een "gezonde" start. We kregen poetsles op school van juf Marjolein. Elk kind kreeg een echte tandenborstel en een tube tandpasta. Snappie de poetsdraak liet ook zijn tanden goed poetsen door juf Marjolein. Iedereen deed heel goed zijn best en daarna hadden de kinderen allemaal een schoon gebit. De tandenborstel en tandpasta mochten mee naar huis met een folder over tandenpoetsen. We weten nu hoe we ons gebit goed moeten verzorgen!!

Sint Maarten
11 november 2021 door marieke

In de klas hebben wij mooie lampionnen gemaakt die horen bij het IPC thema:" We zijn wat we eten". Het zijn stukken kaas waar de muizen heerlijk van eten. Vandaag mochten wij in de directiekamer zingen met onze lampion en kregen we een lekker doosje rozijnen (die allemaal al op zijn). We hebben erg veel zin om vanmiddag en vanavond met onze lampionnen langs de deuren te gaan. Als afsluiting mogen we morgen ook nog een lekker snoepje meenemen naar school!

Samenwerken
29 oktober 2021 door marieke

Vandaag mochten we elkaar helpen met rekenen. We moesten proberen om de sommen aan elkaar uit te leggen. Dit ging geel erg goed!

Schoolreis
27 oktober 2021 door Juf Loes

Vandaag zijn we met de bus naar speelpark de Goudvis gegaan. Na een voorspoedige reis in de dubbeldekker, kwamen we in het park aan. Eerst nog even wat drinken en eten, daarna mochten de kinderen lekker gaan spelen. Er waren trampolines, glijbanen, springkussens, een grote ballenbak en grote schommels en nog heel veel meer. Wat hebben we allemaal genoten van alles wat er te doen was in het park. Gelukkig hadden we er ook nog prachtig weer bij. Tussendoor ons broodje opgegeten en een lekker verkoelend ijsje. Kortom een fantastische gezellige en zonnige dag!

Opening nieuw IPC-project
26 oktober 2021 door Loes

Vandaag zijn we gestart met ons tweede IPC- project "We zijn wat we eten". Er waren twee gekke koks in de klas, die 'spaghetti 'gingen koken. Ook werd natuurlijk de tafel gedekt. Dit alles onder het genot van een vrolijk liedje. Smakelijk eten!

Opening nieuw IPC-project
26 oktober 2021 door Loes

Vandaag zijn we gestart met ons tweede IPC- project "We zijn wat we eten". Er waren twee gekke koks in de klas, die 'spaghetti 'gingen koken. Ook werd natuurlijk de tafel gedekt. Dit alles onder het genot van een vrolijk liedje. Smakelijk eten!

Muziekles
15 oktober 2021 door marieke

Als afsluiting van vandaag kregen wij een hele leuke muziekles van juf Anniek en haar tweelingzus!

Boekenmarkt
15 oktober 2021 door marieke

Vandaag hebben we de Kinderboekenweek afgesloten met een boekenmarkt. Gelukkig was het droog en konden we heerlijk buiten de markt doen. Het eerste half uur mochten wij met deklaag onze boeken verkopen. Het tweede half uur mochten wij bij andere kinderen boeken kopen. We hebben veel boeken verkocht en ook mooie en leuke boeken gekocht.

Het was weer erg geslaagd!

Afsluiting IPC project en kijkochtend
13 oktober 2021 door marieke

Vandaag hadden wij een andere dag dan normaal. We hebben het IPC thema "Wie ben ik" afgesloten met een speurtocht rondom school. Gelukkig was het droog.

Daarna mochten onze ouders en opa's en oma's bij ons in de klas komen kijken. Wij hebben laten zien wat we met het IPC thema gedaan en gemaakt hebben. Aan het eind mocht alles mee naar huis.

Alle moeders die hebben geholpen bij de speurtocht willen wij graag bedanken.

Het was een drukke, maar gezellige dag!

Opening Kinderboekenweek
8 oktober 2021 door marieke

Vandaag hebben wij in de kerk de Kinderboekenweek geopend. De Kinderboekenweek gaat dit jaar over: " Worden wat je wil".

De afgelopen 3 weken hebben wij samen met Mia, Wilma en Marja de liedjes voor deze viering geoefend.

In de kerk hebben wij gezongen, we mochten antwoord geven op raadsels, Lorynn heeft verteld wat ze later worden wil en Noud mocht de schoenendoos naar voren brengen.

Het was een gezellige viering!

Afscheid meester Jos
1 oktober 2021 door marieke

Vandaag hebben we afscheid genomen van meester Jos, want hij gaat met pensioen.We hebben allemaal onze hand omgetrokken en uitgeknipt om meester Jos uit te zwaaien. Ook heeft iedereen een leuke mop of een leuk raadsel uitgekozen en bij de hand geplakt. Dit omdat meester Jos vaak grapjes maakte. We hebben er een gezellig feestje van gemaakt!

Informatiemiddag groep 4a
10 september 2021 door marieke

Gistermiddag hadden wij informatiemiddag. Aan de hand van een afvinklijst konden wij veel over groep 4 vertellen aan onze ouders en opa's en oma's.

Ook konden wij laten zien waar onze plek is in de klas, we hebben onze schriften laten zien, het filmpje van de Gouden Weken en onze "wanted" poster.

Wij vonden het erg leuk om iedereen weer een keer in de klas te zien.

Samenwerken groep 4a
3 september 2021 door marieke

Vandaag mochten we tijdens de rekenles samenwerken. We gingen de sommen aan elkaar uitleggen. Dit ging heel erg goed!

De eerste weken groep 4a
2 september 2021 door marieke

We zijn in de klas heel druk bezig met alle vakken en leren veel nieuwe dingen.

In ons taalboek leren we wat zelfstandig naamwoorden en lidwoorden zijn.

In ons rekenboek zijn we bezig met de getallenlijn tot 100 en het zoeken van een plattegrond bij een bouwsel van blokjes.

Bij spelling leren wij woorden schrijven met wel 3 medeklinkers aan het begin of het eind van een woord.

Ook tijdens de gymlessen zijn we hard aan het werk. Kijk maar eens naar de foto's!

De eerste schooldag
23 augustus 2021 door Loes

Vandaag de allereerste schooldag van het nieuwe schooljaar. Na een welverdiende vakantie waren alle kinderen aanwezig. Het was weer fijn om elkaar te zien. In de kring hebben we verhalen aan elkaar verteld en ook nog een vakantiebingo gespeeld. We hebben al in ons reken- en spellingsschrift gewerkt en al gelezen in het taalboek. Natuurlijk ook nog lekker buiten gespeeld tussen de bedrijven door. Kortom een hele fijne dag waar hard is gewerkt. De monstertjes van de wenochtend zijn op het raam geplakt in de gang, want onze spreuk is: "We gaan er een monsterlijk leuk schooljaar van maken!"