Nieuws uit groep 1-2e

Koningsspelen
23 april 2021 door Juf Suzanne

wat een feestelijke dag was het vandaag!

Kinderen en juffen in rood/wit/blauw en oranje, overal vlaggetjes en ballonnen en natuurlijk de Koningsspelen in de speelzaal. 1/2E is aangesloten bij 1/2D en samen hebben we in 4 vakken activiteiten gedaan.

Dottie de kip deel 2
14 april 2021 door Juf Suzanne

Nou vandaag was er groot nieuws in 1/2E!

De eieren van Dottie zijn uitgekomen en er waren 3 kuikentjes in de klas. We hoorden ze piepen en hebben ze wat voer gegeven en een beetje water.

De kinderen die dat wilden mochten ook nog een kuikentje op schoot of even aaien bij juf.

Wat waren de kinderen betrokken!

Vanmiddag breng ik deze kuikentjes weer terug naar de boerderij en krijgt onze kip 3 nep kuikentjes. Zo is ze niet al te verdrietig.

Dottie de kip
13 april 2021 door Juf Suzanne

Afgelopen donderdag hadden we opeens een kip in de klas. Ze zat in een kale plastic bak. Samen hebben we kranten gescheurd in lange repen (een goeie oefening voor de fijne motoriek) om haar nestje wat beter te maken, lekker zacht. Vrijdag hebben we voer gemaakt voor Dottie. Kleine propjes gemaakt van crêpe papier. We hoopten dat ze dan misschien wel een eitje zou willen leggen.

En ja hoor maandag lagen er wel 3 eitjes in haar nest. Nu zit ze lekker te broeden, zouden er ook kuikentjes uit de eitjes komen?

Muziekles
9 april 2021 door Juf Suzanne

Vandaag hebben we muziekles gehad onder leiding van meester Herman, de vakdocent. We waren uitgenodigd bij juf Priscilla in 1/2b.

Er stond een echt drumstel in de klas en wie dat wilde (en durfde) mocht even spelen op het drumstel. Wat klonk dat hard!

Paasviering
1 april 2021 door Juf Suzanne

Het was zover! We hadden de paasviering.

Eerst gingen we eieren zoeken in de tuin van de kerk. Dat was heel spannend. Samen met groep 1/2d liepen we naar de tuin. Daar waren wel 100 eieren in alle kleuren van de regenboog verstopt en die mochten we gaan zoeken. Terug in de klas kregen we een lekker chocolade ei om op te eten.

Tijdens de paaslunch zaten we met elkaar aan een grote tafel en iedereen had lekkers mee in een prachtig versierde tas.

We hebben genoten, wat een feest!

De Grufalo
16 maart 2021 door juf Suzanne

We zijn vorige week gestart met werken over de Gruffalo. Dit is een prentenboek en het gaat over een dapper en slim muisje. Muis houdt zijn vijanden op een afstand door ze bang te maken met een monster, de Gruffalo. Muis is in zijn sas; de Gruffalo bestaat immers helemaal niet. Maar - ooh! Wat is dát dan...

We zingen een liedje over de Gruffalo, we hebben slangetjes geknutseld en natuurlijk een muis. En deze week maken we de kop van de Gruffalo.

We kennen dit versje :

Wie is dan dit beest met die vlijmscherpe klauwen,

die knarsende kaken die alles kauwen?

Hij heeft eeltige knieën, z'n voeten zijn plat,

Op de punt van zijn neus zit een gifgroene wrat

Oranje ogen, een tong zwart als drop

en paarse stekels van zijn staart tot z'n kop.

Gymmen
11 maart 2021 door Juf Suzanne

Ook wij gymmen elke week in de speelzaal. De kinderen genieten hier enorm van! Op de foto's zie je een les waarin we gingen rollen en klimmen.

Samen bouwen
3 maart 2021 door juf Suzanne

Vandaag hebben we met elkaar bouwsels gebouwd. Met legoblokken probeerden we voorbeelden na te bouwen, de kinderen vonden dit "een makkie" en kregen daarna een iets moeilijkere kaart.

Goed om te oefenen met kijken en te oefenen met samenwerken. Dat is nog wel een beetje lastig.

We hebben samen de mooiste bouwsels gemaakt en daarna natuurlijk ook weer samen opgeruimd.

We zijn gestart!
16 februari 2021 door Juf Suzanne

Eindelijk mochten we dinsdag starten in onze nieuwe instroom groep!

Een klein beetje onwennig kwamen we de klas binnen, maar al gauw nam de nieuwsgierigheid het over.

We leren de structuur van de dag kennen, de plaatjes en wat ze betekenen op het bord. De liedjes bij de rituelen zoals de dagopening, de dagen van de week en wanneer we gaan opruimen.

We leren kiezen waarmee we willen spelen, we mogen op juf haar laptop onze naam slepen naar het vakje met wat we willen doen.

En natuurlijk leren we elkaar al een beetje kennen, de juf maar ook de namen van onze klasgenootjes.

Het was een mooie eerste week, gelukkig mogen we volgende week weer!