Nieuws uit groep 6-7

juffendag
30 juni 2020 door Githa en Annemarie

Gisteren hebben een heerlijke juffendag met de kinderen beleefd. We begonnen in de klas. Daar kregen we eerst het klassencadeau. Dit was een geweldig grote paraplu waar alle namen op stonden en eraan én in een tasje zatook nog lekkers. Dat was echt te gek. Vervolgens kregen we nog lieve kaartjes, tekeningen en kleine presentjes van de kinderen apart. Wat lief allemaal.

Hierna deden we met de kinderen een juffenquiz/Kahoot. De kinderen moesten 17 vragen over de juffen beantwoorden. Uiteindelijk bleek dat Joep ons het beste kent, want hij was de winnaar. Dat was extra knap, want hij zit nog maar een jaartje hier op school.

Nadat we even hadden buiten gespeeld, gingen we met allerlei spullen naar het veldje aan de Vijverlaan waar de kinderen o.a. eerst lekker gingen scheppen met hun schepnetjes of emmers. Er werd van alles gevangen, zelfs een kikker! Tegelijkertijd deed een groepje kinderen een superleuk buitenspel; Kubb (Viking spel). Een aantal kinderen kenden het al.Maar de rest ondertussen ook, want in de klas hadden we van tevoren een klein instructiefilmpje van dit spel bekeken.

Om een uur of 12:00 gingen we lunchen. Iedereen zat lekker opzijn/haar handdoek en het zonnetje kwam ook nog even, dus dat was heerlijk.

Na de lunch speelden we ‘ballonnetje-trap’. De naam van dit spel spreekt voor zich en op de foto’s wordt de bedoeling van dit spel ook duidelijk??. Zelf bedachten de kinderen nog een soort rugby-spel. Daar waren ze ook zeer actief mee in de weer.

Kortom we hebben ons deze dag zeer goed vermaakt. We zijn heerlijk in de buitenlucht geweest. Het weer was hier ideaal voor.En..... de kinderen zorgden voor een zeer goede sfeer. Dit laatste zullen wij enorm missen. De gezelligheidmet deze groep! Wat een fijne groep! Wat zullen ook juf Saskia en juf Rinske van jullie gaan genieten. Heel veel plezier volgend jaar. En zeker de (aanstaande) groep 8'ers wensen wij een heel fijn jaar, want het is een speciaal jaar en het laatste schooljaar.

We hopen jullie allemaal nog eens te zien op de gang of even bij ons de klas.

Bedankt allemaal voor het afgelopen schooljaar!

Liefs juf Githa en juf Annemarie.

Groep 7 van groep 6/7 geslaagd voor het theoretische verkeersexamen!
16 juni 2020 door Juf Annemarie

Vandaag heeft groep 7 van groep 6/7 het verkeersexamen gemaakt. Nadat het verkeersexamen van 31-03 geannuleerd was i.v.m. het sluiten van de scholen, mochten de kinderen vandaag dan toch echt het theoretische verkeersexamen maken. De kinderen vonden het best wel spannend om hun examen te maken. De kinderen hebben het fantastisch gedaan en zijn allemaal geslaagd. Wij zijn supertrots op jullie! Heel knap om na zo'n thuisperiode weer op school te komen en gewoon allemaal te slagen. Echt een topprestatie. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Eindelijk is het zover....
7 juni 2020 door Githa

Vanaf morgen kunnen we allemaal weer naar school! De hele klas is dan na lange tijd weer bijelkaar!

We hebben gemerkt dat iedereen het fijn vindtom elkaar op school te zien, maar we misten toch ook zeker de andere helft van de klas. Afgelopen vrijdag werd er zelfs de volgende opmerking gemaakt: “Het is misschien gek!? Maar ik heb zin in maandag, want dan zie ik groep 6 weer!” Wat heerlijk om dit te horen. Wij, de juffen, willen ook graag met de hele klas weer aan de slag.

We hebben vrijdagmiddagvoor a.s. maandag het klaslokaal wederom anders ingedeeld. De kinderen van groep 7 hebben daarbij geholpen en zeiden: Het is net als tijdens het Kerstdiner!” Kortom: Gezellig! En dat is zeker belangrijk na deze gekke, en voor sommige kinderen zelfs een wat angstige periode. De afgelopen tijd merkten we dat het contact onderling nu extra belangrijk is. Dat was o.a. te merken tijdens het buiten spelen, de gym en handvaardigheid. Maar ook tijdens de andere lessen.Even een grapje tussendoor en even gek doen met elkaar, dat is wat de sfeer in de klas maakt en wat je thuis na zo'n lange tijd mist….

Als u naar de fotos kijkt, ziet u hoe heerlijk er buiten gegymd wordt en hoe fijn de kinderen aan het knutselen zijn. Dit zijn dingen die ze in de thuis-werk-periode weinig hebben kunnen doen en/of in ieder geval niet samen hebben kunnen doenn dat is waar we de komende periode de nadruk op gaan leggen. Lekker samen werken en spelen, MET DE HELE KLAS!!!!!

De derde week van het nieuwe jaar.
19 januari 2020 door juf Annemarie en juf Githa

We zijn al weer twee weken naar school en we zijn volop bezig met o.a. het nieuwe IPC-thema ‘Mythen en legenden’. De opening hiervan hebben we met de hele bovenbouw gedaan. De kinderen volgden steeds een korte les bij iedere juf/meester van de bovenbouw. Elke les ging over een ander (bekend) figuur uit een mythe of legende. Steeds deden ze wat anders en na elke 30 minuten liepen ze naar het volgende lokaal. Ze leerden o.a. iets over Neptunus, over Het Paard van Troje, Robin Hood en vampiers.

Het Atelier, dat elke vrijdag in de bovenbouw op het rooster staat, staat ook weer in het teken van het nieuwe IPC-thema. Tijdens deze lessen leren de kinderen o.a. iets over de Egyptische kunst, muziek die bij mythen en legendes hoort en draken. Zo kunt u op de foto’s zien dat ze tijdens deze lessen o.a. hele mooie draken van schuim en prachtige Sfinxen van klei hebben gemaakt.

Op de andere foto’s ziet u een gymles van juf Ellen en een les met de BoomWhackers van meester Herman. Ook zijn er foto’s van de periode vlak voor kerst te zien, want die hebben we in die drukke periode nog niet op de site kunnen zetten. Dus nog even een terugblik op een stukje van het oude jaar :-)

IPC-thema, musical en Sinterklaas.
8 december 2019 door Githa

Wat vliegt de tijd. De maand november is al weer voorbij. En wat hebben weer veel gedaan en beleefd. We hebben het met name druk gehad met de musical ‘De Lion King. Deze kon o.a. de familie van de kinderen afgelopen maandagavond bekijken. Wat zijn we trots op onze groep, want ze hebben het ontzettend goed gedaan! Op de foto’s bij deze tekst is nog eens te zien hoe ze deze dag werden geschminkt en hoe mooi ze eruit zagen, maar ook hoe we de weken voor de voorstelling aan het decor en de kostuums werkten én met juf Sanne (van Toonbeeld) oefenden.

We zijn vanaf begin november met het IPC-thema ‘Het beweegt’ begonnen. We startten met de groepen 8 in de aula, waar een gast(-docent) ons over zonne-energie/panelen vertelde. Verder hebben we proefjes gedaan en ozo-botjes uitgeprobeerd. Groep 8 kwam ons uitleggen hoe deze ozo-botjes werken en dat deden ze heel goed.

Afgelopen donderdag kwam Sinterklaas op school en hebben de kinderen voor het eerst dit feest met surprises gevierd. Dit was heel gezellig. Wat hebben de kinderen enorm hun best gedaan op de gedichten en surprises! Op de foto’s is te zien hoe mooi de surprises waren en hoe feestelijk het op school én in de klas was.

Vanaf deze week gaan we ons voorbereiden op het kerstfeest. Voor een deel is dat eigenlijk al begonnen, want Mia Ploegaart is met een aantal kinderen met de voorbereidingen voor de kerstmusical begonnen. Het wordt vast een heel fijn kerstfeest op school.

Begin oktober tot en met half oktober:
21 oktober 2019 door Githa

We hebben er weer een aantal leuke en leerzame weken op zitten. Zo hebben we al de derde les voor de musical gehad.

Ook is er hard aan de boekjes gewerkt die we naar aanleiding van een opdracht van de bibliotheek hebben geschreven en deze liggen daar nu tentoongesteld. Een andere opdracht n.a.v. de Kinderboekenweek was een speurtocht door de hele school. Hierbij moesten de kinderen op zoek naar allerlei grote stickers waar informatie over ‘reizen’ op stond. En wist u dat Dian de voorleeswedstrijd die voor de bovenbouw georganiseerd was gewonnen heeft? Super knap van haar!

Tijdens de gymles zijn we één keer gezellig samen met de kleuters naar buiten gegaan, omdat het zo lekker weer was. En een andere keer deden we in de les o.a. een estafette met ballonnen. Dit was lastiger dan we van tevoren dachten, maar wel erg leuk, want er moest ook extra goed samengewerkt worden.

Afgelopen donderdag was de Roefeldag. Dit begon in Conquista, daar werd namelijk het ‘startsein’ gegeven. Daarna gingen we in groepjes naar allerlei bedrijven en organisaties, zoals: 't aluminium- lasbedrijf Van der Velden, De keer op keer, tuincentrum Nuyens, Drogisterij Aker en de AH.

Alles kunt u weer op de foto’s zien, waar ook nog de Kinderboekenweekviering, een kanjertrainingles op te zien is én wat voor een prachtige kunstwerken er weer tijdens het Atelier gemaakt zijn.

Groep 6/7: Schoolreisje en andere bijzondere lessen of gebeurtenissen.
29 september 2019 door Githa

Afgelopen donderdag zijn we samen met groep 7 naar Duinrell geweest. Het weer zat helaas niet erg mee, maar het was gelukkig grotendeels droog toen we er waren. De kinderen werden daar alsnog nat, omdat er allerlei attracties waren die in het water of met water waren. Ondanks dat de zon niet scheen, heeft iedereen enorm genoten.

De afgelopen weken hebben we veel leuke en speciale lessen gehad. Zoals het Atelier (de derde keer alweer) en de eerste topo-lessen.

Vorige week vrijdag hebben we ook al weer de eerste muziekles van meester Herman gehad. Dit was extra leuk, omdat we zelf muziek gingen maken via het digibord waar we een soort keyboard op konden (laten) spelen. We leerden wat een canon was. We zongen er één en deden daar bewegingen bij. Afgelopen woensdag kwam Marleen, de juf van bibliotheek. Zij kwam voor de tweede keer. Ze vertelde ons een verhaal. Tegelijkertijd moesten we tekenen en daarna mochten we in groepjes bij elkaar zitten om bij de tekeningen samen een eigen tekst te maken. Uiteindelijk moet dit een boekje worden. Deze boekjes worden allemaal in de herfstvakantie in de bibliotheek tentoongesteld. Dat is natuurlijk heel gaaf. Om de woensdag komen we in de bibliotheek om onze leesboeken te ruilen, dus dan kunnen we na de herfstvakantie zien hoe onze boekjes daar staan. U kunt het ook zien als u daar voor boeken komt of speciaal om de boekententoonstelling te komen bekijken.

Op de foto’s kunt u zien wat we de afgelopen tijd hebben gedaan en beleefd. Veel kijkplezier, want het zijn er best veel!

De eerste twee weken in groep 6/7
8 september 2019 door Githa Swart

De eerste twee weken zijn weer voorbij gevlogen. We zijn namelijk heerlijk aan de slag gegaan met de ‘De gouden weken’. We hebben alle foto’s van thuis met elkaar besproken. Iedereen vertelde wat hij/zij wilde vertellen. Nu hangen de foto’s allemaal achterin de klas. Het ziet er heel gezellig uit. Ook hangen alle kleurplaten van schoolkleurwedstrijd op het raam van de gang. De winnaar van onze klas is Melissa!!! De tweede prijs ging naar Jurre, de gedeelde derde prijs naar Lana en Max. De winnaars van alle klassen komen in de aula te hangen en kunt u o.a. zien tijdens informatiemiddag van dinsdag 17 september. Een andere creatieve opdracht die in elke klas wordt gedaan, is het maken van een groeps(kunst)werk. Wij hebben in groepjes een mandala ingekleurd. Iedereen kreeg een kwart van een hele mandala en na het kleuren werd dit samen weer één geheel. Alle mandala’s worden nog samengevoegd tot één groepswerk. Deze kunt u samen met alle andere groepswerken ook op 17 september in de aula bewonderen.

Als klas moet je elkaar kunnen vertrouwen daarom deden we tijdens de Kanjertraining het spel ‘De raket’. Dit spel doe je met z’n drieën en heb je dus elkaar nodig om als een raket ‘omhoog te schieten’. Op één van de foto’s is dit heel duidelijk te zien. De kinderen vonden dit zeer leuk om te doen.

Tijdens de Nieuwsbegrip-lessen hebben de kinderen in groepjes samen aan een tekst gewerkt. Dit heet actief lezen. Op de foto’s is te zien hoe de kinderen hiermee aan het werk zijn.

Afgelopen vrijdag zijn we met het Atelier begonnen. Tijdens het Atelier worden er allerlei creatieve lessen geven waarbij alle kinderen van de bovenbouw gemengd in een groep bij één van de leerkrachten van de bovenbouw zo’n les volgen. Elke week hebben ze dan een ander onderdeel. Ieder kind heeft dan na 6 weken alle lessen gevolgd. Kijk gauw naar de foto’s om te zien wat de kinderen allemaal hebben gedaan.

Groep 6/7 is begonnen!
26 augustus 2019 door Juf Annemarie

Na een heerlijke vakantie zijn wij weer gestart. Enthousiaste gebruinde kinderen die nieuwsgierig hun nieuwe lokaal betraden. Voor mij toch ook altijd weer een beetje spannend. Vandaag gestart met de Gouden Weken. De periode waarin je elkaar goed leert kennen en werkt aan een prettig pedagogisch klimaat. Kennismakingsspelletjes/gesprekjes en groepsopdrachten. Zo hebben wij op het schoolplein met kinderen de cijfers 6 en 7 gevormd. Juf snel naar boven om vanuit het raam een leuke foto te maken. De kinderen deden dit supersnel en werkten goed samen. Ik heb genoten van de 1e schooldag en samen met Juf Githa gaan wij er een mooi jaar van maken!Welkom
26 augustus 2019 door Mascha Groenhof

We zijn weer gestart!

Juf Annemarie en juf Githa wensen alle kinderen een prachtig schooljaar 2019-2020.