Nieuws uit groep 8

Vieren!
17 september 2020 door Juf Petra

Wij vieren dat we groep 8 zijn! En we vieren dat we ontzettend ons best doen om in de groep goed met elkaar om te gaan. Natuurlijk is er wel eens iets, een discussie of iets dergelijks. Maar we leren de zaken goed op te lossen.

Wij zijn toppers!

Opening nieuwe thema
17 september 2020 door Juf Petra

Vanmorgen klonk het Wilhelmus door de bovenbouwgang en waren de juffen van groep 7, 7/8 en 8 verkleed als Koningin Maxima en Koning Willem Alexander. We openden ons nieuwe IPC thema: Nederland wordt Nederland.

De komende periode duiken we in de geschiedenis van Nederland en wordt er in combinatie met de Kinderboekenweek op deze wijze aandacht besteed aan geschiedenis, aardrijkskunde etc.

Hoera! Hoera! Hoera!

Flexibele werkplekken
17 september 2020 door Juf Petra

In groep 8 hebben de kinderen flexibele werkplekken. Dit heeft een aantal voordelen. De kinderen leren omgaan met keuzevrijheid, iets dat heel belangrijk is voor volgend jaar. Ook kiezen de kinderen bewust naast wie ze gaan zitten, misschien wel iemand met wie je goed kan samenwerken, of iemand die je af en toe op weg kan helpen met je werk. We leren zelfstandiger te werken en goede keuzes te maken. Groep 8 pakt dit uitstekend op! Wat een kanjers!

De kop is er af!
17 september 2020 door Juf Petra

We zijn goed gestart in groep 8. Natuurlijk doen we veel leuke dingen, maar... er wordt vooral hard gewerkt.

We zullen u op de hoogte houden met mails en natuurlijk met blogs.