Nieuws uit groep 8

Bonhoeffer bezoek groep 1
2 december 2021 door Cynthia, Rinske en Saskia

Wij mochten op bezoek bij het Bonhoeffer. Het was een barre tocht met heel veel wind, maar gelukkig kwamen we droog aan. We hebben een les gevolgd en we werden rondgeleid door Matthijs en Florine. Op 14 december mag de andere helft van de klas

Surprise
1 december 2021 door Saskia, Cynthia & Rinske

Vandaag hebben we de surprises in de aula gezet voor een tentoonstelling voor alle kinderen van de school. Wat zullen de jongere kinderen opkijken; onze kanjers hebben prachtige werkstukken gemaakt!

Het filmpje met de online "rondleiding " langs alle surprises heeft onze groepsouder Saskia al in de ouderapp gezet.


Lol in de groep
30 november 2021 door Rinske

Een van de kinderen zei: "Ik ga even naar de wc."

Ik: "Prima, wil je ook voor mij gaan?"

Normaal komt een kind dan terug en gaat verder met zijn/haar werk.

Deze topper: "Juf, ik ben geweest, maar u hoefde helemaal niet."

PCC Heiloo
23 november 2021 door Saskia, Cynthia & Rinske

Maandag gingen we een kijkje nemen op het PCC Heiloo. We hadden op school al uitleg gekregen over deze school van Sam en Julia, twee oud-leerlingen en een gym docent van daar. Het bezoek maakte ons beeld compleet. Alle kinderen kregen 3 lesjes van 20 minuten en na iedere les ging de zoemer en werd van lokaal gewisseld.

Fijn dat we een kijkje konden nemen op deze school!


Jac P Thijsse en techniek
18 november 2021 door Saskia, Cynthia & Rinske

Wat hadden we een lekker dagje woensdag!

We mochten een kijkje nemen op het JPT. Met de aankomst van veel leerlingen op school, een online rondleiding, korte blik in de gangen en een les Engels/wiskunde kregen we toch een goede indruk van de school.

Terug op school had meester Marco een mini techniek event georganiseerd. Met de 3-d printer, Tinkercad en solderen vermaakten we ons prima.


Lampions
10 november 2021 door Cynthia, Saskia & Rinske

Dit jaar mochten de kinderen een lampion maken, die ze zelf ontworpen hebben. Dat viel soms niet mee. Als basis waren er melkflessen en daar zijn heel verschillende creaties uitgekomen. Van spook tot geit, van Minion tot regenboog, er kwam van alles voorbij.

Wat blijft plakken, wat niet? Hoe snijd je in een plastic fles, zonder jezelf te bezeren? Hoe zorg ik ervoor dat het er zo uit komt te zien, dat je tevreden bent? Is het groep 8-waardig? Laat het licht door? Hoe hang ik hem op? Overal is over nagedacht en wat wérd er goed samengewerkt en wat werd er goed geholpen!!

Het is een lampion geworden, die helemaal door de kinderen zelf is bedacht én gemaakt. Mooi om te zien, hoe dat proces in zijn werk ging!

We hopen dat de kinderen heel veel plezier gaan hebben tijdens het Sint Maarten lopen.

Maak er een mooie avond van!

IPC Het beweegt
10 november 2021 door Cynthia,Saskia & Rinske

We zijn in beweging in groep 8!

We openden het nieuwe thema met het maken van papieren vliegtuigjes. Een ware strijd in het luchtruim barstte los! Iedereen was hartstikke fanatiek bezig.

In de ateliers zijn we onder andere bezig met: het maken van een knikkerbaan / een 3d-tekening / autootje van kosteloos materiaal en proefjes.

In de groep maken we werkstukken over alles wat ook maar te maken heeft met beweging (dieren, voertuigen, enz.) De kinderen leren hoe ze een kaft, inhoudsopgave, inleiding, hoofdstukken, slot en bronvermelding moeten schrijven. Als alle werkstukken klaar zijn, printen we ze uit en kunnen we ze van elkaar lezen.

Boekenmarkt en tosti-dag groep 8
15 oktober 2021 door Cynthia, Rinske en Saskia

Wat hebben we het getroffen met het weer! Er zijn veel boeken van hand gewisseld. De "groep 8 kamp boeken" zetten we met de oudergesprekken in de gang, dus koopt u dan vooral groots in!

De tosti-dag was ook zeer geslaagd en lekker!

Roefeldag groep 8 een groot succes
14 oktober 2021 door Cynthia, Rinske en Saskia

Woensdag 13 oktober hadden we de Roefeldag. Het was een groot succes, we willen graag Kim van Conquista, de bedrijven die ons verwelkomden en de hulpouders ontzettend bedanken!

Doe Denk Dag en schoenendoosactie
8 oktober 2021 door Cynthia, Rinske en Saskia

Vandaag hadden we onze Doe Denk Dag en was de kerkviering waar we helaas niet bij konden zijn. De schoenendozen van Stan, Elise en de twee van de klas werden daarom meegenomen door groep 7. De Doe Denk Dag begon in de mist maar gelukkig kwam al heel snel de zon! Wat een mooie dag was het, een top organisatie van Rem, Rox en Gertruud, fantastische moeders die ons hebben geholpen (waarvoor heel veel dank), blije kids én heel blije en trotse juffen. Ook de thuis kids waren heel actief aan het meedoen met de Doe Denk opdrachten! Top gedaan allemaal! Wat een geslaagde dag

Prinsjesdag
21 september 2021 door Saskia, Cynthia & Rinske

We hebben geleerd wat Prinsjesdag is. De kinderen hielden als minister hun eigen Troonrede en tenslotte hadden we onze eigen Hoedjesparade!!

IPC Beroepen; Worden wat je wilt!
17 september 2021 door Cynthia, Rinske en Saskia

Vandaag zijn de kids ingehuurd als smaak- en proefpanel. Juf Saskia had maar liefst 4 cake's meegenomen die geproefd en getest mochten worden. Proeven, ruiken en goed kijken.

We hadden deze opdracht gekregen van de man van juf, Marc. Hij werkt als productontwikkelaar voor de grote supermarkten en is bezig met het ontwikkelen van de allerlekkerste roomboter cake! Daar heeft groep 8 dus maar mooi aan meegewerkt!

Start en bieb
2 september 2021 door Saskia, Cynthia & Rinske

Wat zijn we lekker gestart met onze nieuwe, gezellige groep. De kinderen waren al snel gewend aan het wisselen van plek, aan ons en aan elkaar.

Woensdag zijn we naar de bibliotheek geweest.


Groep 8 start
20 augustus 2021 door Cynthia, Rinske & Saskia

Hallo allemaal,

Hier even een berichtje van ons drietjes, vanuit een prachtig mooi en groot lokaal. De schuifwand is geplaatst, alles is lekker schoon en we hebben heel veel zin om jullie maandag aanstaande weer allemaal te zien!

We hebben al heel veel leuke en gezellige foto's met gele ballonnen ontvangen via de mail, maandag kun je deze uiteraard ook geprint meenemen. Natuurlijk is een andere kleur ballon ook heel leuk hoor als je geen gele hebt en een andere creatieve oplossing vinden wij ook geweldig!

Maandag hebben we ook gelijk gym, een helft van de groep bij juf Ellen en de andere helft bij juf Cynthia. Denken jullie allemaal om jullie gymkleren?

Geniet van het weekend, tot maandag!

Juf Rinske, Juf Cynthia en Juf Saskia