Nieuws uit groep 8

Sint sfeer
24 november 2020 door Juf Petra

Groep 8 is helemaal in de stemming!

We praten over Sinterklaas, het ontstaan en de toekomst van het kinderfeest. Deze kinderen hebben moderne denkbeelden, mooi om te zien.

Ozobots
11 november 2020 door Juf Petra

Groep 8 heeft gewerkt met de Ozobots. Dit zijn kleine robotjes die, als je ze goed programmeert, allerlei opdrachten kunnen uitvoeren. Ze kunnen draaien, van kleur veranderen, van richting veranderen en nog veel meer!

Vandaag was de eerste kennismaking; volgende week gaan we er meer mee doen. Op verschillende websites zijn leuke weetjes en activiteiten te vinden voor de Ozobots.

Heerlijk buiten!
10 november 2020 door Juf Petra

Groep 8 houdt van buitenspelen. Er wordt heel veel samen gespeeld! En de sfeer is prima. Een heerlijk herfstzonnetje erbij, wat willen we nog meer? ;-)


Lampionnen
10 november 2020 door Juf Petra

Het wordt inmiddels al een beetje traditie; in groep 8 ontwerpen de kinderen hun lampionnen helemaal zelf! Dit betekent: Eerst een plan, een materialenlijst, een werkwijze en/of een beschrijving maken. De materialen worden ook voor een groot deel zelf verzorgd. Heel belangrijk is het 'out of the box' denken. Wie durft er creatief te zijn? Anders dan anders?

Wij merken dat de kinderen enthousiast zijn. Een stukje 'eigenaarschap' hebben over hun product.

Natuurlijk laat de uitvoering soms iets te wensen over, het is lang niet altijd gemakkelijk om helemaal zelf iets te bedenken en uit te voeren! Gaandeweg kwamen we probleempjes tegen; hoe ga ik dit bevestigen, hoe krijg ik dit doorschijnend etc. Maar ook daarvoor werden oplossingen bedacht!

De groep-achters zijn erg trots op hun resultaten! En wij ook!

Allerzielen
3 november 2020 door Juf Petra

Vandaag hebben we een wandeling gemaakt over de begraafplaats. We hebben geluisterd naar Pastor Olling en veel geleerd. Over Allerzielen, Allerheiligen en Halloween en hoe dat met elkaar te maken heeft.

Het bezoek aan de begraafplaats heeft indruk gemaakt op de kinderen.

Koningsdag groot succes!
21 oktober 2020 door Juf Petra

Vandaag hebben we ons IPC thema Nederland wordt Nederland afgesloten met een heuse Koningsdag. Rommelmarkt, spelletjes, verkoop van zelfgemaakte etenswaren, het Wilhelmus op de achtergrond; kortom één groot feest!

Bezoek aan de kerk
29 september 2020 door Juf Petra

Wat wordt de kerk prachtig gerestaureerd! Vandaag hebben we uitgebreid geluisterd naar Pastoor Olling. Hij vertelde over de brand en over de restauratie.

Doe/Denkdag groot succes!
29 september 2020 door Juf Petra

Ouders, hartelijk bedankt voor uw hulp!

Op de foto's is duidelijk te zien dat we veel plezier hebben gehad met elkaar.

Vieren!
17 september 2020 door Juf Petra

Wij vieren dat we groep 8 zijn! En we vieren dat we ontzettend ons best doen om in de groep goed met elkaar om te gaan. Natuurlijk is er wel eens iets, een discussie of iets dergelijks. Maar we leren de zaken goed op te lossen.

Wij zijn toppers!

Opening nieuwe thema
17 september 2020 door Juf Petra

Vanmorgen klonk het Wilhelmus door de bovenbouwgang en waren de juffen van groep 7, 7/8 en 8 verkleed als Koningin Maxima en Koning Willem Alexander. We openden ons nieuwe IPC thema: Nederland wordt Nederland.

De komende periode duiken we in de geschiedenis van Nederland en wordt er in combinatie met de Kinderboekenweek op deze wijze aandacht besteed aan geschiedenis, aardrijkskunde etc.

Hoera! Hoera! Hoera!

Flexibele werkplekken
17 september 2020 door Juf Petra

In groep 8 hebben de kinderen flexibele werkplekken. Dit heeft een aantal voordelen. De kinderen leren omgaan met keuzevrijheid, iets dat heel belangrijk is voor volgend jaar. Ook kiezen de kinderen bewust naast wie ze gaan zitten, misschien wel iemand met wie je goed kan samenwerken, of iemand die je af en toe op weg kan helpen met je werk. We leren zelfstandiger te werken en goede keuzes te maken. Groep 8 pakt dit uitstekend op! Wat een kanjers!

De kop is er af!
17 september 2020 door Juf Petra

We zijn goed gestart in groep 8. Natuurlijk doen we veel leuke dingen, maar... er wordt vooral hard gewerkt.

We zullen u op de hoogte houden met mails en natuurlijk met blogs.